Racó per les famílies

Benvolguts membres de la comunitat educativa,

Des de la Universitat de Lleida i el SSTT de Lleida del Departament d’Ensenyament volem informar-vos que els propers dies 1 i 2 d’Octubre de 2015 celebrarem el I Congrés Internacional Famílies i Escoles (per a més informació:http://www.grase.udl.cat/?page_id=594#catala), on comptarem amb les conferències d’importants personalitats de l’educació (François Dubet, Sami Naïr i José Antonio Marina) i de professors d’arreu d’Espanya (Catalunya, Aragó, La Rioja i les Illes Balears). Amb motiu d’aquesta celebració volem convidar a tots els mestres així com també als membres de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, a participar en l’Assistència al Congrés.

La matrícula ha de fer-se a través del Departament d’Ensenyament. El nom és: 6000010020 I Congrés Internacional Famílies i Escoles* i us heu d’inscriure al següent enllaç: *http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/cercador_activitats*

Nous programes per la coeducació

La coeducació comporta la promoció d’una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere.

El Govern aprova el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista. Podeu consultar-lo en el següent enllaç:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=243995&idioma=0

Dia internacional de la família

El Dia Internacional de la Família se celebra cada any el 15 de maig. Aquesta commemoració va ser instituïda per l’Assemblea de les Nacions Unides l’any 1993, amb la finalitat de conscienciar la societat en qüestions relatives a la família, els seus canvis, reptes i dificultats, així com per promoure accions apropiades per a la millora de les seves condicions i actuacions.

Entre aquestes accions és prioritari el paper educador de la família com a primer referent educatiu i responsable del creixement i de l’educació dels fills. Fer un adequat acompanyament escolar dels seus estudis, participar i implicar-se en el funcionament dels centres educatius… són algunes actuacions que afavoreixen l’èxit educatiu i escolar.

En aquest sentit, impulsar la coresponsabilitat educativa entre l’escola i la família per millorar l’èxit educatiu és una prioritat del Departament d’Ensenyament. Cal un treball conjunt entre l’escola i la família que permeti una acció coherent i coordinada que faciliti l’èxit escolar i educatiu de tots els nens i joves.

________________________________________________________________

Benvolgudes famílies,

Des de l’escola pensem que és molt interessant que conegueu determinades pàgines web i vídeos per ajudar-vos en el dia a dia amb el vostre fill/a.

Un dels objectius estratègics del Pla de Govern 2011 – 2014 de la Generalitat de Catalunya és facilitar i promoure la implicació de la família en el seguiment de l’evolució acadèmica i personal dels seus fills.

Amb aquesta finalitat, el Departament d’Ensenyament posa a l’abast de les famílies “Família i escola, Junts x l’educació”, amb orientacions i recursos per promoure la implicació de les famílies en el procés escolar i educatiu dels seus fills i la participació en el funcionament del centre.

Us adjuntem l’enllaç web perquè pugueu mirar i remenar!

http://www20.gencat.cat/portal/site/familiaescola/menuitem.82e2b6f868f86ad9aacf3010b0c0e1a0/?vgnextoid=0259f9f8d4cb0310VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=0259f9f8d4cb0310VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

També us anirem adjuntant qualsevol novetat o recomanació que el claustre de professorat consideri útil per vosaltres com per exemple, aquest vídeo del programa de TV3 “ Mestres” el qual parla sobre la relació família i escola. Esperem que us agradi.

Imatge de previsualització de YouTube

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *