Visita a la llar d’avis

El passat dijous 19 de novembre a la tarda, els nens i nenes de 5èA vam anar a visitar la llar d’avis. Ens ho vam passar d’allò més bé, tant els petits com els grans. Vam boletes de coco amb llet condensada i més tard vam jugar al bingo.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Sortida Cosmocaixa

El divendres 6 de novembre, els nens i nenes de 5è van anar a Barcelona a visitar el Cosmocaixa. L’hora i mitja passada d’autobús es va fer llarga però a dintre del Cosmocaixa els va faltar temps. Van quedar força sorpresos en moltes de les coses que van poder veure i tocar.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Nombres romans i ordre d’operacions

Aquí us deixem un “traductor” per tal que practiqueu a casa amb els nombres romans, tant per passar-los a aràbics o viceversa.

Com escrivim el 999? I el 3.898?

numeros romansmes nombres romans

També podeu anar practicant amb l’ordre de les operacions. Haveu de clicar sobre “quatre operacions amb parèntesi (grau 4-5)” i picar a “fulla html”. Allí a sota veureu les solucions.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Practiquem les matemàtiques

Aquí us deixem una mar d’activitats on podeu passar una bona estona i aprenent. Hi han activitats de càlcul mental i de tot tipus d’estratègies per fer un bon ús del cervell.

jocs matematics

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ens posem les piles!

Benvinguts al curs 2015-2016!

Aquest és un curs nou per a tots nosaltres i esperem aprendre moltes coses noves entre tots i totes.

Per començar, us proposem una activitat per entrenar el càlcul mental. Segur que cada dia ho fareu millor, ànims!

Estigueu molt atents a les novetats del bloc! 😀

 

màquina

Publicat dins de General | Envia un comentari

TREBALLEM LA NOTÍCIA

Aquest curs, a les classes d’expressió escrita, hem estat treballant la notícia. N’hem llegit, n’hem comentat, n’hem estudiat les parts que la formen i quan vam tenir ben clar com es redactava, en vam inventar una.

Les notícies les podem rebre des de molts mitjans de comunicació, premsa escrita en paper o digital, ràdio, televisió,… i nosaltres vam voler fer com els periodistes de veritat i vam muntar el nostre propi telenotícies.
Aquí teniu el resultat. Les notícies són de ficció, eh!!!

A veure quants arribem a ser reporters!!

Publicat dins de Treball de llengües | Envia un comentari

VISITEM LA BIBLIOTECA PÚBLICA

El dilluns dia 9 de febrer, els alumnes de 4t vam fer una visita a la Biblioteca Municipal per conèixer les noves instal·lacions i el seu funcionament.

Ens van ensenyar els diversos espais, que han quedat molt bonics, i com s’organitza una biblioteca per tal que poguem trobar tot allò que busquem.

Al finalitzar, ens tenien preparada una petita gimcana per poder posar en pràctica tot allò que havíem après durant la visita. Va ser molt divertida.

Creiem que és un espai molt útil i necessari al poble, així que el visitarem sovint, tant per buscar informació com per gaudir de la lectura i activitats que hi organitzin.

Publicat dins de General | 1 comentari

EXCURSIÓ AL COSMOCAIXA DE BARCELONA

New_21_IMG_4619

El dia 2 de desembre els alumnes de 4t vam fer una sortida al Cosmocaixa de Barcelona.

Primer vam anar al PLANETARI per aprendre més coses sobre l’univers, tema que ja havíem treballat a l’escola.
Després vam fer una volta per l’espai de ciències on lliurement podíem anar fent tota mena d’experiments.
Per últim vam fer una visita al BOSC INUNDAT on ens esperaven molts animals i plantes exòtiques per descobrir .
Una sortida molt enriquidora i divertida.

Publicat dins de General, Sortides | Envia un comentari

MOBILITAT SOSTENIBLE

El dia 15 d’octubre, els alumnes de 4t vam fer una sortida pel poble per treballar la mobilitat sostenible. Aquesta activitat va ser organitzada pel Comitè d’Escoles Verdes local per tal participar en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014.

Entre totes les escoles i l’institut ens vam repartir els carrers i la nostra tasca va consistir en anar per diversos carrers i observar i apuntar totes les incidències que detectàvem. També havíem de fer-los una foto.

Vam observar els següents carrers:

4t A –>Avinguda de la Llibertat, Carrer del Vilar, Carrer de la República, Carrer Il·lustració, Carrer del Torrent, Carrer Igualtat, Carrer Botànica Carrer Tarragona i la rotonda del principi del Carrer President Companys, actualment Plaça de Catalunya.

4t B –>Avinguda Abel Ferreter, Avinguda Llibertat, Carrer de Dionís Vergonyós, Carrer del Vilar, Carrer Joan de la Creu Baiget, Carrer Il·lustració, Carrer la Enciclopèdia, Carrer Botànica i Carrer Camí de Tarragona.

Les incidències negatives que vam observar són: pedres, vidres i brutícia al mig del carrer, voreres massa altes als passos de vianants, carrers i voreres en mal estat, sortides d’aigua trencades, tanques o objectes que impedeixen el pas per una vorera, vehicles mal aparcats,…

Però també en vam trobar de positives, amb passos adequats, desnivells, neteja, vehicles ben aparcats, senyals de trànsit,…

Un cop a l’escola, hem fet un treball posterior. Vam fer el buidatge d’imatges i incidències, les vam posar en comú, vam realitzar un gràfic per recollir-les totes i finalment vam fer un mural expositiu on es veu tot el treball. També el podreu veure a la revista de l’escola Tots Plegats, número 70, que sortirà per Nadal.

Esperem que aquesta feina serveixi per millorar la part negativa i mantenir la positiva, i així aconseguir que la mobilitat al nostre poble sigui cada vegada més sostenible.

Publicat dins de Sortides | Envia un comentari

FEM CORAL

El passat dimecres dia 28 de maig vam anar a cantar amb altres nens d’altres escoles al pavelló olímpic de Reus.
Vam cantar sis cançons de Fem coral.
Després d’assajar durant una estona van vindre els pares.
Vam cantar totes les cançons i després els pares van aplaudir.
Seguidament van començar a cridar els mestres de música de totes les escoles. Finalment vam sortir del pavelló de Reus. Va ser una experiència INOLVIDABLE!!

Els alumnes de 3r

Publicat dins de General | Envia un comentari