Hola amics i amigues,
La tardor ja està entre nosaltres malgrat que aquests dies calorosos ens vulguin despistar i ens puguin fer pensar que estem en una altra època de l’any. La natura tenyida de colors marronosos, groguencs i ataronjats ens ho deixa prou clar.
Enguany per la Castanyada no farem panellets. Després de fer-ne tants anys ja tenim la fòrmula apresa així que per canviar, farem una boníssima COCA DE TARDOR per menjarnos-la després tots plegats.
Recordeu que per fer-la heu de portar com a molt tard dijous vinent: un DAVANTAL i un DRAP DE CUINA!!! per convertir-nos en autèntics cuiners i cuineres.
Per si la voleu fer també a casa, aquí en teniu la recepta!
INGREDIENTS
– 300 grams de sucre
– 300 grams de farina
– 3 ous
– La pela d’una llimona ratllada
– Un got ple d’oli d’oliva
– Mig got de llet
– Un sobre de llevat en pols
– 50 grams de pinyons
– 50 grams d’ametlles ratllades
ESTRIS
– Un bol
– Un batedor
– Safata de llauna
– Paper d’alumini
– Un forn
– Un ganivet
PREPARACIÓ
-
Per començar a preparar la pasta barregeu dins d’un bol els ous i el sucre fins que quedi espumós.
- Després poseu-hi la llet, l’oli i la pela ratllada de la llimona. Remeneu-ho tot bé amb un batedor.
- Finalment afegiu la farina i el llevat en pols. Seguiu remenant fins que la pasta estigui ben barrejada.
- Tot seguit col·loqueu la pasta en una safata de llauna revestida en el seu interior de paper d’alumini i poseu-la a coure al forn ja calent.
- Al cap de 10 minuts, traieu la safata del forn i escampeu els pinyons i les ametlles per damunt de la coca.
- Uns vint minuts més tard retireu la safata del forn, després de comprovar que la coca ja és cuita introduïu en la pasta un ganivet i veieu que surt net.
- Un cop freda ja us la podeu menjar. Bon profit!!