FEINA D’ESTIU

Perdoneu el retard a penjar el treball d’estiu: L’objectiu és aprendre ortografia, les possibilitats són moltes, us en desglosso unes quantes:

Llibre d’ortografia

BADIA i GRIFOLL: Ortografia catalana, Ed. Castellnou. És autocorrectiu.

AUTOAPRENENTATGE DE LA LLENGUA CATALANA
1. 10 minuts de lectura en veu alta (tampoc cal cridar), d’algun manual escolar (llibre de text d’història, biologia…) o narrativa (novel·la, contes, diari , també serveixen els esportius) per millorar la competència lectora.
2. Podeu seguir l’itinerari dels Plans de formació de la Universitat Politècnica de Catalunya accedint directament al material dels Servei d’Autoaprenentatge de Llengua Catalana (SALC) de la UPF. Caldrà que la primera vegada que hi accediu us registreu; l’accés és lliure i gratuït.
http://salc.upf.edu/
3. Per treballar l’ortografia d’una manera més lliure:
http://usuaris.tinet.org/aragones/ortocat/
4. Adreça per a l’autoaprenentatge, sobretot per a per persones que la llengua catalana no és la primera llengua.
http://www.parla.cat/

En tots els casos, el millor és la voluntat d’aprendre; per qualsevol pregunta, suggeriment… deixeu-me un comentari i us contestaré el més aviat possible.

BONES VACANCES!

El text argumentatiu: Comentari sobre campanyes de foment de la lectura

Què us demano?

L’elaboració d’un text argumentatiu (de 15 a 20 línies) a favor o en contra de les campanyes de foment de la lectura a partir d’aquests vídeos de campanyes d’anys anteriors. Què us ha sorprès? Us sembla que pot servir? Heu fet l’experiència de llegir? Qui o què us va incitar a llegir? Ja m’explicareu…

Qualsevol cosa, en parlem…

Vídeos:

Aquest és una mica pujat de to…

Campaña de fomento de la lectura. ¿En qué lugar lo haces tu?

Aquest és molt tendre…

Leer escribir comprender

Aquest és per als amants de la tecnologia

Leer está de moda

M. Àngels

Qui sóc? Què pretenc?

Benvolgudes i benvolguts,

Molts dels que entreu a la meva pàgina ja em coneixeu.  Sóc la M. Àngels Mora, professora de Llengua catalana i Llatí al Col·legi La Presentació d’Arenys de Mar, col·legi en què, a més de treballar-hi ara com a professora, hi estudien els meus fills, l’Ignasi i la Clara.  M’agrada molt la meva feina i espero que aquest nou espai de comunicació pugui representar un pas més en l’aprenentatge tant dels meus alumnes com el personal.

Pretenc, amb aquest bloc, crear un canal de comunicació i aprenentatge amb els alumnes, de forma bidireccional, (és bidireccional, perquè cada dia estic més convençuda que gràcies a ells i per ells aprenc, i no solament TICS i TACS). Així de moment,  serà un suport, un complement, a la informació donada a classe perquè els alumnes puguin, segons les seves necessitats i interessos, trobar webs molt interessants per aprofundir aquells temes treballats a classe.