Pla de Vendes. Previsió de vendes

Fins ara hem estudiat, entre altres coses, quina és la nostre àrea objectiu? D’aquesta àrea objectiu, qui forma part del públic objectiu i qui no?

Les enquestes ens han marcat un abans i un després en el nostre projecte, són el termòmetre que ens marcarà si  aquell públic objectiu que hem dirigit el producte /servei, està disposat a consumir-lo i de quina manera, com nosaltres volíem ?  O amb petites o grans modificacions?

El següent pas serà determinar QUANT? Quant vendrem en aquest mercat i quin posicionament tindrem?

La PREVISIÓ DE VENDES, no tracta de tot el que ens agradaria vendre, sinó com és possible vendre en funció del mercat que volem entrar i en relació a l’estructura de la nostra empresa i recursos.

En definitiva anem a determinar l’objectiu de venda pel proper any del nostre projecte. Aquest objectiu ha de ser: realista, que es pugui aconseguir, ambiciós, definit  amb claredat i comunicar a totes les parts de l’empresa.

Pregunten-nos que ha passat amb aquest dos productes/ serveis que últimament han esdevingut noticia d’actualitat:

L’anàlisi del Macroentor i del microentorn, l’ Anàlisi DAFO, les enquestes amb l’ anàlisi acurat dels resultats, analitzant quina és la quota de mercat amb tots els elements de què disposem ens ajudaran a establir la quantitat a oferir o produir. Hem de tenir en compte per altra banda la nostra capacitat de producció i/o servei.

És convenient utilitzar un procés que sigui el més objectiu possible com determinar el volum total de compra del mercat i marcar la porció que lluitarem per aconseguir , com pot ser un percentatge.

Aquesta previsió de vendes determinarà les meves accions i estratègies comercials per aconseguir els resultats econòmics que vull obtenir, no cal oblidar que aquests s’aconsegueixen a través dels clients, de manera que sempre els tindrem presents, ( canvis de gustos, preferències, situació econòmica, modes…).

No serveix de res fixar uns objectius i asseure’ns a que vinguin a consumir el nostre producte o servei. Hem de tenir una postura de cerca de clients i de satisfacció d’aquests.

Quant a Àngels Codina

Hola em dic Àngels i actualment estic fent de professora de cicles formatius a la Salle Manlleu en la especialitat de Gestió administrativa i Administració i finances. En aquests moments porto aquest bloc: Fem Rutllat el projecte, és un bloc de suport per els alumnes d' Administració i finances de Grau superior en els Mòduls 11-13 Simulació Empresarial i Projecte d'administració i Finances. També serveix de suport als alumnes de GM i GS. d' empresa i iniciativa emprenedora i per a tots aquell/@s que us pugui servir .
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pla de Vendes. Previsió de vendes

 1. Jennifer diu:

  Trobo molt interessant tot el que has dit, però penso que en un situació de crisi actual, es molt difícil preveure les vendes de l’any vinent. Hem d’imaginar-nos-ho però que sigui convincent, però continu pensant que es difícil esdevenir un pla de vendes.

 2. Ferran Lopez diu:

  Jo estic realitzant el projecte d’un botiga de roba, per aquells que no ho sapiguen, i per elaborar el pla de vendes em seria molt necessari saber quin percentatge de vendes apliquen aproximadament o de promig aproximat les botigues per tal d’elaborar-lo el màxim realista possible. Per tant, si algu em pogués donar un cop de mà li agraïria molt!

  Moltes gràcies.

 3. Àngels Codina diu:

  Per poder elaborar les dades del pla de vendes cal que busqueu dades estadístiques dades dels competidors que us puguin donar alguna informació per on començar a buscar, l’ estudi del macroentorn i del microentorn, també ens han de poder ajudar en la obtenció de les dades . L’ enquesta si està ben elaborada i el corresponent buidatge ens han de donar la suficient informació per tal de realitzar la previsió de vendes. Per aquells que amb això no en tingueu prou, podeu buscar dades estadístiques del sector i extrapolar els resultats. ( sempre i quan disposeu de dades del sector).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *