Quart.- Les comarques de Catalunya

A l’aula d’informàtica, durant les dues darreres sessions hem fet una taula a l’editor de textos (Open Office) i l’hem omplert amb dades que hem tret de l’enciclopèdia Wikipedia (http://ca.wikipedia.org). La taula té 5 files i 42 files. A la primera fila de la taula, com encapçalament de cada columna, hem escrit “Comarca”, “Capital” “Interior” “Costa” i “Muntanya”.

Hem obert el navegador d’internet i hem anat a la pàgina de l’enciclopèdia Wikipedia, amb el cercador hem buscat la pàgina de les “Comarques de Catalunya” i d’aquí hem recollit el nom de totes les comarques de Catalunya, les seves capitals i hem mirat a un mapa la seva ubicació (costa, muntanya o interior). Finalment hem portat totes aquestes dades (seleccionant, copiant i enganxant) a la taula que havien creat a l’editor de textos.

Adjuntem un exemple de la nostra feina.

En acabar, cada nen ha desat la feina a la seva carpeta a la unitat Sanvi F:

comarques