ROMEU I JULIETA AL LICEU

L’altra dia als nens i nenes da l’escola barrufet bam anar al liseu. Vam veure Romeu i Julieta. El teatre anaba de que as bsucaban i s’anavan truban amb persunatges. Al final as troban i as fan un petó.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Projecte Classe Història

Publicat dins de General | 1 comentari

Corfbol

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Sortida tardor 2017

Última entrada d’aquest bloc, aquí podeu veure com ha anat la sortida que vam fer el 30 i 31 d’octubre. L’alumnat de 4t explica la preparació de les proves de la gimcana.

A principis d’octubre ens vam reunir els dos quarts a la classe de la tecnologia per fer els grups. Els fèiem per taules, la meitat de cada classe.

Cada grup havia de pensar una prova, vam pensar moltes proves diferents i al final vam decidir que volí­em fer la del «tir d’avió de paper»

Consisteix a tirar l’avió dins d’un cèrcol: el vermell 2 punts, el lila 2 punts, el de 5 colors 3 punts i la reta 1 punt. Podien fer tres llançaments.

Vam fer una cartell per posar el dia de la prova.

La nostra prova era «Endevina que menges»

El Pascal va portar sal, sucre i vinagre; la Júlia va portar pa, pastanagues i llaminadures, la Laia va portar llaminadures i jo (Cesc) vaig portar Neskuic, galetes i llaminadures.

tot el grup va riure molt quan veiem les cares dels nens i nenes.

Vam buscar el lloc per fer la prova. Quan arribaven els de tercer els hi explicàvem la prova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MÉS COSES SOBRE LES COLÒNIES

Aquí us posem ara com hem explicat les colònies “plàsticament”

SIM-080437917051509281_0006 SIM-080437917051509281_0005 SIM-080437917051509281_0004 SIM-080437917051509281_0003 SIM-080437917051509281_0002 SIM-080437917051509281_0001 IMG_0077 IMG_0076 IMG_0075 IMG_0074 IMG_0073 IMG_0072 IMG_0071 IMG_0070 IMG_0069 IMG_0068 IMG_0067 IMG_0066

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COLÒNIES A LA MARINADA

Aquest curs 3r i 4t hem anat a la casa de colònies La Marinada. Ens ha agradat molt la casa i les activitats. Aquí us fem una petita explicació de com va anar tot.

Casa i espai: temps lliure

La casa era molt xula i bonica. Era blava i tenia molts espais. No hi havia pis de dalt però era molt gran. Tenia moltes habitacions. Tenia un camp de volei cobert i un de futbol. Tenia un pati gegant ple de pedretes. També tenia una casa de fusta i rodes de colors i una serp de colors per pujar a sobre. Tenia molts lavabos nets i dutxes. Al temps lliure jugàvem a volei, a futbol i feim espectacles molt divertits i mespai casa (2)olt bonics de veure. Tenia dos menjadors.

 

 

espai casa (3)

Archivo_004

espai casa (1)

 

 

 

 

 

 

 

espai casa (4)

 

 

 

A trenc d’ona

L’activitat consistia en anar a una platja. Primer ens ensenyaven petxines i caragols. Ens deien com es deien i desprès en vam buscar nosaltres. Quan trobàvem alguna cosa ho posàvem en bosses. Vam agafar molts caragols i petxines. Desprès vam anar a buscar crancs i vam pescar crancs petits i grans que estaven entre les roques i les pedres petites. Tots els que vam agafar els vam posar dintre d’un cubell. Hi havia uns crancs embarassats.trenc d'ona 1

 

Archivo_007 trenc d'ona 10

 

 

 

 

trenc d'ona 6

 

 

 

trenc d'ona 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Toca toca

Vam fer una activitat que consistia en que un monitor ens ensenyava uns animals d’un aquari. Ens va ensenyar un cagarro de mar, un eriçó, una estrella i desprès crancs ermitans  i al final ens van ensenyar taurons gat! Ens van explicar que al mar es llença molta porqueria i que un tetrabric trigava 50 anys en desfer-se, una bossa de plàstic trigava 150 anys…

Archivo_003

 

toca toca 1 toca toca 2 toca toca 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jocs de platja

Vam anar a la platja i vam jugar a jocs. Primer vam jugar al tot s’hi val. Consistia en arribar primer que els altres a un lloc. Desprès vam fer el Ranxo, on fèiem dos grups deien una cosa i a qui li agradés sortia a jugar a rugbi. Desprès vam jugar a matar conills, és com el mate però una mica diferents.

jocs (6)

 

 

 

 

jocs (5)

 

 

 

jocs (3)

 

 

 

jocs (2)

 

 

 

 

jocs (1)

 

 

 

Anem amb vaixell

Vam anar amb vaixell. Era un catamarà de 3 pisos. Un grup va veure un peix lluna i l’altre una aleta. Va ser molt divertit perquè es movia molt. Al final ens van posar música i vam ballar.

vaixell 7

 

 

vaixell 5

 

 

 

 

 

 

vaixell 4

 

 

 

 

vaixell 3

 

 

 

 

Figures de sorra

Ens ho vam passar molt bé fent figures de sorra. Ens vam repartir en cinc grups. Uns vam fer una sirena, uns altres un martell, altres una muntanya, …

escultures sorraescultures sorra d

 

 

escultures sorra c escultures sorra b

 

 

 

 

 

 

 

 

Orientació

L’activitat consistia en acabar un full de respostes, orientar-se amb una brúixola per grups de 4 o 6. Buscàvem fustes amb animals o vegetals.

orientació (7)

 

 

 

orientació (6)

 

 

 

 

orientació (5)

 

orientació (4)

 

 

 

orientació (1)

 

 

 

Nusos mariners

Hem fet nusos mariners. Havíem de fer el nus de l’oreneta, nus del vuit, nus pla i nus mariner. Primer vam fer el nus i desprès els vam pintar i els vam enganxar amb “tornillos” (claus) a una fusta.

nusos (4)

nusos (3)

 

 

 

nusos (2)

 

nusos (1)

 

 

 

 

Jocs de nit

Vam fer dos jocs. Un a la platja i un al bosc. Un cada nit. Vam jugar al macarró i als codis secrets. Anàvem amb les llanternes i es jugava amb dos equips. El macarró l’havíem de camuflar i canviar de camps. Era molt divertit. Ens ho vam passar molt bé!

La festa final

L’última nit vam fer una festa amb música alta i molts espectacles. Era molt xulu. Hi havia molta gent ballant i focus i llums de colors.Archivo_002

 

 

 

 

L’hora de dormir

Desprès del joc de nit agafàvem el necesser i ens rentàvem les dents i ens posàvem el pijama. I desprès ens posàvem dins del sac i parlàvem una estona sense que ens veiessin els mestres i començàvem a tancar els ulls i ens posàvem a dormir i els mestres ens venien a fer petons i abraçades de bona nit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Anem al moll de pescadors

L’alumnat de tercer hem anat al moll de pescadors de Barcelona. Ens han explicat diferents coses relacionades amb el món de la pesca. Aquí veureu diferents fotografies que vam fer aquell dia i amb elles us explicarem el que hem après. 


 File_006.redimensionadaPESCA D’ARROSSEGAMENT
Estàvem aprenent com es feia la pesca d’arrossegament. Després ho vam explicar als companys.

 

 

 

DSC_0025.redimensionada PESCA D’ARROSSEGAMENT
Vam aprendre dos tipus de pesca: arrossegament i encerclament. Ens van ensenyar una xarxa petita d’arrossegament.

 

 

DSC_0026.redimensionada

PESCA D’ENCERCLAMENT
Vam fer una feina sobre la pesca d’encerclament. Vam haver d’explicar com es feia i també ho havíem de fer amb la xarxa.

 

DSC_0031.redimensionada

PEIX BLAU
Vam aprendre les diferències entre peix blau i peix blanc.

 

 

 

File_005.redimensionadaVAIXELL D’ENCERCLAMENT
Estàvem mirant les barques d’encerclament mentre el Carles ens explicava. Ens va explicar que les barques d’encerclament pesquen peix blau.

 

 

DSC_0037.redimensionada

PESCA D’ENCERCLAMENT
Els vaixells d’encerclament surten per la nit i tornet pel matí. Pesquen el peix blau. Envien un vaixell petit que fa llum perquè pugin els peixos, tiren la xarxa i els pesquen.

 

 

File_008.redimensionadaARROSSEGAMENT
Això és un vaixell d’arrossegament que pesca peixos blancs perquè viuen més a sota; a la sorra.

 

 

 

DSC_0065

PORTES D’ARROSSEGAMENT
Aquestes portes s’enganxen als vaixells de pesca d’arrossegament i serveixen per obrir les xarxes. Nosaltres les vam veure una mica rovellades i oxidades, perquè feia anys que aquestes portes no les feien servir.

 

File_003.redimensionada

LA  LLOTJA.  LA SUBHASTA DE PEIX

El Pedro ens va explicar que era una subhasta. Ens convertíem en les persones que participàvem a la subhasta i ens va agradar molt.

 

 

File_009.redimensionada

Teníem quatre “mandos” i havíem de pitjar per aturar el preu que ens deien.

 

 

 

DSC_0049.redimensionada Passaven les safates amb peixos, gambes, pops. La pantalla on hi ha el preu va baixant i cadascú que té el “mando” clica el botó en un número i qui clica abans se’l queda. Surt un paper molt important que és com un tiquet. Com que surt la data podem veure si és fresc o no.

 

File_000Quan fèiem la simulació el noi ens deia a quin número havíem de clicar el botó.

 

 

 

DSC_0041.redimensionada

 

SUBHASTA DE PEIX

Vam fer una simulació de subhasta.

 

 

File_007 (1).redimensionada
Ens van explicar que la subhasta de peix es fa per vendre el peix i que els preus van baixant.

 

 

 

File_004.redimensionadaHavíem de clicar al preu que ens deien.

 

 

 

 

DSC_0077.redimensionadaMORENES

La morena és un peix que s’assembla a una anguila. Si et mossega, mossega estrany. Aquestes morenes estan pescades amb la tècnica del palangre. Ens van ensenyar la boca, tenen dents molt petites. El pescador ens va dir que les pesquen amb el palangre, mosseguen l’ham i comencen a donar voltes al seu voltant. Una vegada pescat el peix li treuen la corda, aquí ja li havien tret.

L’ANTIC FAR. TORRE DEL RELLOTGE

Aquest rellotge abans era un far. Els fars servien per il·luminar els vaixells. El far d’ara està a la muntanya de Montjuïc i ajuda als vaixells a entrar al port de nit.

 

 

 

 

File_006 (1)En aquesta cúpula s’arreglen vaixells. S’utilitza la cúpula perquè la pintura és tòxica i no surti la mala olor

 

 

 

File_007.redimensionada

LES XARXES

Quan passejàvem pel port vam veure les xarxes d’arrossegament. Estan aquí perquè s’han de reparar.

Mentre arrosseguen s’emporten deixalles i llavors es trenquen. Aleshores els pescadors les han de cosir.

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | 1 comentari

Juguem a handbol!!!

L’alumnat de 3r explica com va anar aquesta sortida, aquí hi trobareu fragments de les seves cròniques i algunes imatges.

El dimarts 24 de gener les dues classes de tercer vam anar al poliesportiu de la Mar Bella a fer handbol.

Vam anar amb metro, el camí va ser llarg perquè vam anar amb la línia 5 fins a Verdaguer i allà vam canviar a la línia 4 fins a Poble Nou.

Des del metro fins al pavelló vam caminar un tros.

El pavelló era molt gran.

Vam deixar les motxilles i les jaquetes a un lloc on hi havia el nom de l’escola.

Hi havia Barrufet A i Barrufet B de les dues classes.

Cada classe érem dos grups.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Una classe va començar a la zona de jocs i l’altre amb partits.

També hi havia inflables.

Vam fer partits contra altres escoles.

A cada pista de partit érem tres escoles diferents. Els partits duraven 8 minuts.

Uns jocs eren de passar-nos la pilota i era molt divertit.

Un joc era de relleus. Quan acabava el temps canviaven d’espai i fèiem una altra cosa.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

dsc_0087

En un dels inflables ens posàvem de porters. Un altre inflable tenia uns forats on havíem de tirar.

En un dels jocs fèiem ziga zaga votant la pilota.

Vam anar a un inflable molt gran i vam fer una activitat molt divertida.

Tots els equips vam fer quatre partits amb altres escoles. Algunes portaven uniforme.

També vam anar a un taller de dibuix on vam pintar dibuixos d’handbol.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

dsc_0131dsc_0128Després de fer totes les activitats vam anar a dinar.

Vam dinar al costat del pavelló. Després vam jugar una estona.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un nou curs. Sortida al MNAC

Comencem un nou curs i amb una mica de retard pengem en el bloc una de les sortides que ja hem fet. L’alumnat de 3r Màgia i 3r Mars parlen de l’activitat que han fet el mes d’octubre al MNAC.

Vam anar al MNAC caminant des de l’escola.

cam00644Havíem danar buscant pistes pel museu i saber qui havia robat una cosaimg_2119 img_2118 img_2114 img_2111 i ens ho vam passar molt bé , llàstima que no ho vam poder acabar.

… vam buscar per casi totes las sales i a la fi vam trobar la cosa que van robar, alguns grups no ho van poder acabar. Em vaig divertir molt …

cam00645

…  a una de les sales hi havia unes ulleres 3D.

vam fer moltes activitats en diferents sales, feiem de detectius seguint les pistes, anàvem passant de sala en sala …

Vam anar de sala en sala i vam seguir les pistes i vam acabar omplint un full que ens donava pistes. Vam acabar? No, però ens van donar unes xapes guapíssimes.

el que mes m’ha agradat  és anar sols i investigar…

algunes preguntes ens van costar una mica …

 cam00649

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cantada de quart a Cotxeres de Sants

Aquí us deixem el vídeo de la Cantada dels quarts de les escoles del barri d’aquest curs.

Gràcies a la família Andreu per la gravació.

 

Publicat dins de General | 2 comentaris