Corfbol

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Sortida tardor 2017

Última entrada d’aquest bloc, aquí podeu veure com ha anat la sortida que vam fer el 30 i 31 d’octubre. L’alumnat de 4t explica la preparació de les proves de la gimcana.

A principis d’octubre ens vam reunir els dos quarts a la classe de la tecnologia per fer els grups. Els fèiem per taules, la meitat de cada classe.

Cada grup havia de pensar una prova, vam pensar moltes proves diferents i al final vam decidir que volí­em fer la del «tir d’avió de paper»

Consisteix a tirar l’avió dins d’un cèrcol: el vermell 2 punts, el lila 2 punts, el de 5 colors 3 punts i la reta 1 punt. Podien fer tres llançaments.

Vam fer una cartell per posar el dia de la prova.

La nostra prova era «Endevina que menges»

El Pascal va portar sal, sucre i vinagre; la Júlia va portar pa, pastanagues i llaminadures, la Laia va portar llaminadures i jo (Cesc) vaig portar Neskuic, galetes i llaminadures.

tot el grup va riure molt quan veiem les cares dels nens i nenes.

Vam buscar el lloc per fer la prova. Quan arribaven els de tercer els hi explicàvem la prova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MÉS COSES SOBRE LES COLÒNIES

Aquí us posem ara com hem explicat les colònies “plàsticament”

SIM-080437917051509281_0006 SIM-080437917051509281_0005 SIM-080437917051509281_0004 SIM-080437917051509281_0003 SIM-080437917051509281_0002 SIM-080437917051509281_0001 IMG_0077 IMG_0076 IMG_0075 IMG_0074 IMG_0073 IMG_0072 IMG_0071 IMG_0070 IMG_0069 IMG_0068 IMG_0067 IMG_0066

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COLÒNIES A LA MARINADA

Aquest curs 3r i 4t hem anat a la casa de colònies La Marinada. Ens ha agradat molt la casa i les activitats. Aquí us fem una petita explicació de com va anar tot.

Casa i espai: temps lliure

La casa era molt xula i bonica. Era blava i tenia molts espais. No hi havia pis de dalt però era molt gran. Tenia moltes habitacions. Tenia un camp de volei cobert i un de futbol. Tenia un pati gegant ple de pedretes. També tenia una casa de fusta i rodes de colors i una serp de colors per pujar a sobre. Tenia molts lavabos nets i dutxes. Al temps lliure jugàvem a volei, a futbol i feim espectacles molt divertits i mespai casa (2)olt bonics de veure. Tenia dos menjadors.

 

 

espai casa (3)

Archivo_004

espai casa (1)

 

 

 

 

 

 

 

espai casa (4)

 

 

 

A trenc d’ona

L’activitat consistia en anar a una platja. Primer ens ensenyaven petxines i caragols. Ens deien com es deien i desprès en vam buscar nosaltres. Quan trobàvem alguna cosa ho posàvem en bosses. Vam agafar molts caragols i petxines. Desprès vam anar a buscar crancs i vam pescar crancs petits i grans que estaven entre les roques i les pedres petites. Tots els que vam agafar els vam posar dintre d’un cubell. Hi havia uns crancs embarassats.trenc d'ona 1

 

Archivo_007 trenc d'ona 10

 

 

 

 

trenc d'ona 6

 

 

 

trenc d'ona 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Toca toca

Vam fer una activitat que consistia en que un monitor ens ensenyava uns animals d’un aquari. Ens va ensenyar un cagarro de mar, un eriçó, una estrella i desprès crancs ermitans  i al final ens van ensenyar taurons gat! Ens van explicar que al mar es llença molta porqueria i que un tetrabric trigava 50 anys en desfer-se, una bossa de plàstic trigava 150 anys…

Archivo_003

 

toca toca 1 toca toca 2 toca toca 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jocs de platja

Vam anar a la platja i vam jugar a jocs. Primer vam jugar al tot s’hi val. Consistia en arribar primer que els altres a un lloc. Desprès vam fer el Ranxo, on fèiem dos grups deien una cosa i a qui li agradés sortia a jugar a rugbi. Desprès vam jugar a matar conills, és com el mate però una mica diferents.

jocs (6)

 

 

 

 

jocs (5)

 

 

 

jocs (3)

 

 

 

jocs (2)

 

 

 

 

jocs (1)

 

 

 

Anem amb vaixell

Vam anar amb vaixell. Era un catamarà de 3 pisos. Un grup va veure un peix lluna i l’altre una aleta. Va ser molt divertit perquè es movia molt. Al final ens van posar música i vam ballar.

vaixell 7

 

 

vaixell 5

 

 

 

 

 

 

vaixell 4

 

 

 

 

vaixell 3

 

 

 

 

Figures de sorra

Ens ho vam passar molt bé fent figures de sorra. Ens vam repartir en cinc grups. Uns vam fer una sirena, uns altres un martell, altres una muntanya, …

escultures sorraescultures sorra d

 

 

escultures sorra c escultures sorra b

 

 

 

 

 

 

 

 

Orientació

L’activitat consistia en acabar un full de respostes, orientar-se amb una brúixola per grups de 4 o 6. Buscàvem fustes amb animals o vegetals.

orientació (7)

 

 

 

orientació (6)

 

 

 

 

orientació (5)

 

orientació (4)

 

 

 

orientació (1)

 

 

 

Nusos mariners

Hem fet nusos mariners. Havíem de fer el nus de l’oreneta, nus del vuit, nus pla i nus mariner. Primer vam fer el nus i desprès els vam pintar i els vam enganxar amb “tornillos” (claus) a una fusta.

nusos (4)

nusos (3)

 

 

 

nusos (2)

 

nusos (1)

 

 

 

 

Jocs de nit

Vam fer dos jocs. Un a la platja i un al bosc. Un cada nit. Vam jugar al macarró i als codis secrets. Anàvem amb les llanternes i es jugava amb dos equips. El macarró l’havíem de camuflar i canviar de camps. Era molt divertit. Ens ho vam passar molt bé!

La festa final

L’última nit vam fer una festa amb música alta i molts espectacles. Era molt xulu. Hi havia molta gent ballant i focus i llums de colors.Archivo_002

 

 

 

 

L’hora de dormir

Desprès del joc de nit agafàvem el necesser i ens rentàvem les dents i ens posàvem el pijama. I desprès ens posàvem dins del sac i parlàvem una estona sense que ens veiessin els mestres i començàvem a tancar els ulls i ens posàvem a dormir i els mestres ens venien a fer petons i abraçades de bona nit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Anem al moll de pescadors

L’alumnat de tercer hem anat al moll de pescadors de Barcelona. Ens han explicat diferents coses relacionades amb el món de la pesca. Aquí veureu diferents fotografies que vam fer aquell dia i amb elles us explicarem el que hem après. 


 File_006.redimensionadaPESCA D’ARROSSEGAMENT
Estàvem aprenent com es feia la pesca d’arrossegament. Després ho vam explicar als companys.

 

 

 

DSC_0025.redimensionada PESCA D’ARROSSEGAMENT
Vam aprendre dos tipus de pesca: arrossegament i encerclament. Ens van ensenyar una xarxa petita d’arrossegament.

 

 

DSC_0026.redimensionada

PESCA D’ENCERCLAMENT
Vam fer una feina sobre la pesca d’encerclament. Vam haver d’explicar com es feia i també ho havíem de fer amb la xarxa.

 

DSC_0031.redimensionada

PEIX BLAU
Vam aprendre les diferències entre peix blau i peix blanc.

 

 

 

File_005.redimensionadaVAIXELL D’ENCERCLAMENT
Estàvem mirant les barques d’encerclament mentre el Carles ens explicava. Ens va explicar que les barques d’encerclament pesquen peix blau.

 

 

DSC_0037.redimensionada

PESCA D’ENCERCLAMENT
Els vaixells d’encerclament surten per la nit i tornet pel matí. Pesquen el peix blau. Envien un vaixell petit que fa llum perquè pugin els peixos, tiren la xarxa i els pesquen.

 

 

File_008.redimensionadaARROSSEGAMENT
Això és un vaixell d’arrossegament que pesca peixos blancs perquè viuen més a sota; a la sorra.

 

 

 

DSC_0065

PORTES D’ARROSSEGAMENT
Aquestes portes s’enganxen als vaixells de pesca d’arrossegament i serveixen per obrir les xarxes. Nosaltres les vam veure una mica rovellades i oxidades, perquè feia anys que aquestes portes no les feien servir.

 

File_003.redimensionada

LA  LLOTJA.  LA SUBHASTA DE PEIX

El Pedro ens va explicar que era una subhasta. Ens convertíem en les persones que participàvem a la subhasta i ens va agradar molt.

 

 

File_009.redimensionada

Teníem quatre “mandos” i havíem de pitjar per aturar el preu que ens deien.

 

 

 

DSC_0049.redimensionada Passaven les safates amb peixos, gambes, pops. La pantalla on hi ha el preu va baixant i cadascú que té el “mando” clica el botó en un número i qui clica abans se’l queda. Surt un paper molt important que és com un tiquet. Com que surt la data podem veure si és fresc o no.

 

File_000Quan fèiem la simulació el noi ens deia a quin número havíem de clicar el botó.

 

 

 

DSC_0041.redimensionada

 

SUBHASTA DE PEIX

Vam fer una simulació de subhasta.

 

 

File_007 (1).redimensionada
Ens van explicar que la subhasta de peix es fa per vendre el peix i que els preus van baixant.

 

 

 

File_004.redimensionadaHavíem de clicar al preu que ens deien.

 

 

 

 

DSC_0077.redimensionadaMORENES

La morena és un peix que s’assembla a una anguila. Si et mossega, mossega estrany. Aquestes morenes estan pescades amb la tècnica del palangre. Ens van ensenyar la boca, tenen dents molt petites. El pescador ens va dir que les pesquen amb el palangre, mosseguen l’ham i comencen a donar voltes al seu voltant. Una vegada pescat el peix li treuen la corda, aquí ja li havien tret.

L’ANTIC FAR. TORRE DEL RELLOTGE

Aquest rellotge abans era un far. Els fars servien per il·luminar els vaixells. El far d’ara està a la muntanya de Montjuïc i ajuda als vaixells a entrar al port de nit.

 

 

 

 

File_006 (1)En aquesta cúpula s’arreglen vaixells. S’utilitza la cúpula perquè la pintura és tòxica i no surti la mala olor

 

 

 

File_007.redimensionada

LES XARXES

Quan passejàvem pel port vam veure les xarxes d’arrossegament. Estan aquí perquè s’han de reparar.

Mentre arrosseguen s’emporten deixalles i llavors es trenquen. Aleshores els pescadors les han de cosir.

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | 1 comentari

Juguem a handbol!!!

L’alumnat de 3r explica com va anar aquesta sortida, aquí hi trobareu fragments de les seves cròniques i algunes imatges.

El dimarts 24 de gener les dues classes de tercer vam anar al poliesportiu de la Mar Bella a fer handbol.

Vam anar amb metro, el camí va ser llarg perquè vam anar amb la línia 5 fins a Verdaguer i allà vam canviar a la línia 4 fins a Poble Nou.

Des del metro fins al pavelló vam caminar un tros.

El pavelló era molt gran.

Vam deixar les motxilles i les jaquetes a un lloc on hi havia el nom de l’escola.

Hi havia Barrufet A i Barrufet B de les dues classes.

Cada classe érem dos grups.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Una classe va començar a la zona de jocs i l’altre amb partits.

També hi havia inflables.

Vam fer partits contra altres escoles.

A cada pista de partit érem tres escoles diferents. Els partits duraven 8 minuts.

Uns jocs eren de passar-nos la pilota i era molt divertit.

Un joc era de relleus. Quan acabava el temps canviaven d’espai i fèiem una altra cosa.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

dsc_0087

En un dels inflables ens posàvem de porters. Un altre inflable tenia uns forats on havíem de tirar.

En un dels jocs fèiem ziga zaga votant la pilota.

Vam anar a un inflable molt gran i vam fer una activitat molt divertida.

Tots els equips vam fer quatre partits amb altres escoles. Algunes portaven uniforme.

També vam anar a un taller de dibuix on vam pintar dibuixos d’handbol.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

dsc_0131dsc_0128Després de fer totes les activitats vam anar a dinar.

Vam dinar al costat del pavelló. Després vam jugar una estona.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un nou curs. Sortida al MNAC

Comencem un nou curs i amb una mica de retard pengem en el bloc una de les sortides que ja hem fet. L’alumnat de 3r Màgia i 3r Mars parlen de l’activitat que han fet el mes d’octubre al MNAC.

Vam anar al MNAC caminant des de l’escola.

cam00644Havíem danar buscant pistes pel museu i saber qui havia robat una cosaimg_2119 img_2118 img_2114 img_2111 i ens ho vam passar molt bé , llàstima que no ho vam poder acabar.

… vam buscar per casi totes las sales i a la fi vam trobar la cosa que van robar, alguns grups no ho van poder acabar. Em vaig divertir molt …

cam00645

…  a una de les sales hi havia unes ulleres 3D.

vam fer moltes activitats en diferents sales, feiem de detectius seguint les pistes, anàvem passant de sala en sala …

Vam anar de sala en sala i vam seguir les pistes i vam acabar omplint un full que ens donava pistes. Vam acabar? No, però ens van donar unes xapes guapíssimes.

el que mes m’ha agradat  és anar sols i investigar…

algunes preguntes ens van costar una mica …

 cam00649

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cantada de quart a Cotxeres de Sants

Aquí us deixem el vídeo de la Cantada dels quarts de les escoles del barri d’aquest curs.

Gràcies a la família Andreu per la gravació.

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Fem avions!

El passat divendres 27 de maig les nenes i els nens de tercer,” Pingüins” i “Egipte”,  van fer una activitat molt interessant i molt divertida: la construcció d’un avió. Moltes gràcies a la Isabella i al Marcelo, pares de l’escola, que ens van proposar aquest taller tan maco i, gràcies també, a les persones que ens van venir a ajudar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Colònies a Mas Portal

 

La casa Mas Portal

El dia 17 de maig vam anar de colònies a Mas Portal.

Ara us direm els diferents espais:

El menjador no era molt gran ni molt petit. Les habitacions eren molt petites, totes tenien lavabo. El camp de futbol era un tros de gespa i un tros de sorra, era bastant gran. El camp de bàsquet era normalet com gairebé tots. El porxo era gran i allà vam fer la discoteca, era molt guai!!!!!! i al costat del porxo feien ponts, també era molt guai. El bosc era molt gran i amb molta vegetació, era molt guai.

Espais

L’espai estava molt bé i era molt gran, hi havia un camp de futbol i de bàsquet. Havia una tirolina bastant gran i havien uns ponts. Ens vam muntar i ens van ensenyar a posar-nos l’arnès. Era molt divertit.

També hi havia un porxo que és on vam fer la discoteca. Ai! que això no és dels espais! Continuem… Bé on ens havíem quedat? Bé, no ens en recordem. L’espai de joc era molt gran, creiem que ja està, us hem explicat com eren els espais de la casa.

Univers de paraules

L’univers de paraules era un ”pasa palabra”. Et feien una pregunta i si te la sabies la responies però si no te la sabies deies ”pasa la cabra”. Et feien preguntes sobre l’espai i altres temes. Ara us direm algunes preguntes que ens van fer. Amb la lletra Gens van preguntar: qui va descobrir els anells de Saturn? Galileu Galilei. Amb la lletra T ens van preguntar: ésser viu que viu a la terra? Terrícola. I també: ésser fantàstic que viu a la neu? Amb la lletra Y : Yety. I per últim perquè no te les direm totes: de quin gas esta compost el sol? Amb la lletra H : heli. I després ens vam canviar els bols amb les lletres de l’abecedari que quedaven i l’equip 1 ens va donar el bol a l’equip 2, i l’equip 2 li va donar a l’equip 1 i les preguntes que ningú sabia les va respondre la mestra i ja us hem dit el que vam fer.

SIM-080437916060210430_0001

EL JOC

D´ORIENTACIÓ

Un dia a les colònies, ens van preparar una activitat que es jugava així.

Ens van fer triar uns noms de grups.

Fèiem servir una brúixola.

I començàvem a un punt zero. Ens van donar un paper per omplir.

I en el paper posava el següent: Les passes que necessitàvem per arribar al lloc que volíem i els graus que marcaven la direcció en la que ens havíem de moure.

Ens vam canviar els papers per corregir els altres grups.

Després els hi van donar als grups corresponents per veure si ho havien

corregit bé.

SIM-080437916060210430_0002

Busquem

a l’Igor

Va ser el joc de nit del primer dia. El primer que ens van comunicar va ser que en Marc, un monitor de Mas Portal, s’havia posat malalt. Però encara hi havia una altra mala notícia: que l’Igor, un extraterrestre que havien acollit allà s’havia perdut tot fent meditació.

Ens van dir que l’havíem de buscar i quan el trobéssim

apagar les llanternes, seure i fer silenci.

Quan tots ens vam trobar ens vam esperar una estona,fins que van tocar el xiulet i ens vam tornar a reunir. Per nosaltres l’experiència va ser mot divertida. Però pot ser que per uns altres no tant.

Així es va acabar el joc de nit,trobant l’Igor.

SIM-080437916060210430_0003

MITES I

CONSTEL· LACIONS

VAM CAMINAR DESDE LA CASA DE COLÒNIES FINS A UNA CASETA TARONJA. ALLÀ ENS VAN EXPLICAR QUE HAVIEM DE FER: LLEGIR-NOS LA HISTÒRIA D’UNA CONSTEL·LACIÓ, HAVIEM DE DIBUIXAR ELS PERSONATGES I RETALLAR-LOS. DESPRÉS AMB ELS DIBUIXOS VAM FER UNA OBRA DE TEATRE, AMB UNA TELA I ELS LLUMS APAGATS I LES FINESTRES I LES PERSIANES BAIXADES, NOMÉS ERA EL LLUM DE LA LLANTERNA ,VAM FICAR ELS DIBUIXOS DARRERA LA TELA I VAM FER L’OBRA. UN GRUP VA FER

LA HISTÒRIA D’HÉRCULES UN ALTRE GRUP VA FER ANDRÒMEDA .

NO ÉS L’ACIVITAT QUE MÉS ENS VA AGRADAR.

A ALGUNS NO ELS VA AGRADAR GAIRE.

ESCALADA

I

TIROLINA

L’activitat és feia a l’aire lliure.

Estava al costat del camp de futbol i de basquet i també estava al costat de ponts.

L’activitat es va fer quasi tots els dies, ja que anaven passant tots els grups, T’ensenyaven com posar l’arnés i el casc i com havies de baixar per la tirolina. Es feia un per un.

Un monitor estava dalt d’una plataforma un altre monitor ens ficava la corda a l’arnés i després nosaltres escalàvem fins la plataforma ens ficava a una cadira i ens ficava les coses de seguretat.

Un monitor ens feia molta gràcia, ens deia : “gracias por confiar en tiroli tirola que a veces va i a veces no va”. Mentre ens lligava ens deia això i ens tirava. Baixàvem per la tirolina i al final hi havia dos nens amb una capsa gran de fusta i quan arribàvem allà aquelles dos persones la portaven per ajudar a la persona que estava a la tirolina. Quan tothom ho havia fet recollíem i anàvem a dinar o a l’activitat següent. Ens va agradar força, a alguns més i alguns menys. Peró en general vam gaudir molt.

COU

El Dimecres 18 vam anar al COU centre d’observació de l’univers.

A la nit ens van donar el sopar amb pícnic i vam fer un camí molt llarg fins al C.O.U. (mitja hora caminant). Quan vam arribar vam sopar: un “bocata”, una poma o pera. Vam acabar de sopar i vam entrar.

Ens van dividir en dos grups. Un grup primer va mirar una pel·lícula on explicava totes les coses de tots els planetes del Sistema Solar: Mercuri,Venus,Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú, Plutó.

Després van obrir la cúpula i ens van ensenyar la lluna i on estava Júpiter.

Després vam sortir a fora i amb un telescopi petit

(però d’alta potència) Vam veure tres llunes de Júpiter.

Amb un làser ens van ensenyar Mart i Saturn,vam entrar en una altra cúpula mes petita on hi havia un altre telescopi més gran on ens van ensenyar la lluna.

L’altre grup va fer el mateix però a l’inrevés.

Ponts

A la casa de colònies, hi havia unes escales que baixaven al porxo, a l’esquerra hi havia uns arbres on estaven situats els ponts. L’activitat la vam fer durant tots els dies. Entre dos arbres hi havia una cinta de color taronja que només podien passar els que portaven casc i talabard. Abans de pujar els ponts havies de practicar a una cinta amb els mosquetons i quan acabàvem li dèiem el monitor/a si podíem pujar per començar. Ens van numerar

per números de l’u al setze i ens anaven cridant per números. Després ens van posar el talabar i el casc per anar a la tirolina i arribar en els ponts.

Desprès de la tirolina arribàvem a dos cordes una més alta que l’altre ens agafàvem de la més alta i l’altre posàvem els peus, després hi havia una corda per posar els peus i cordes penjants per agafar-nos, més endavant hi havia una xarxa per passar d’arbre a arbre quant ja havíem passat hi havia uns troncs penjats d’unes cordes hi havies de passar (és movien molt). Després teníem la tirolina per acabar.

col1 col2 col3 col4 col5 col6 col7col1 col0 col31

col9 col10 col11

Podeu veure un reportatge fotogràfic a la galeria d’imatges de la pàgina web de l’escola www.escolabarrufet.cat

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari