Tot seguit veuràs els complements d’un seguit de personatges, a veure si descobreixes a qui pertany cadascun!!
Entre la realitat i la imaginació.
Sabem que els nens i nenes tenen més facilitat que els adults d’imaginar i crear un món fantàstic. Però nosaltres també podem acostar-nos una miqueta a aquest món mitjançant l’obra de Rob Gonsalves. És força sorprenent la capacitat que té aquest pintor canadenc per barrejar, de forma màgica, la realitat i la imaginació en una mateixa imatge.
Aquí teniu algunes de les seves obres (que també podeu trobar fàcilment a internet).
Però, veritablement, la intenció d’aquest article no és que passeu una estona entretinguda, sinó que us plantegeu viure l’experiència amb els/les vostres alumnes. Us sorprendreu de les aportacions i dels resultats.
L’educació emocional
Cada cop es parla més de l’educació emocional dels nens i nenes (i adults). És un tema força interessant del qual se’n podria parlar durant una bona estona.
Tot i que són molts els autors que en parlen en els seus escrits, concretament aconsellem la lectura de Jorge Bucay. Segurament n’heu sentit a parlar, però cal llegir alguna de les seves obres per entendre millor la importància del benestar emocional de les persones.
L’esforç per conèixer i controlar les emocions és tasca de cadascú. És necessari fer una petita parada en la nostra vida per tal de pensar i ser conscients dels nostres fets, de la nostra persona. Esperem que la bibliografia que trobareu a continuació us sigui força útil per aconseguir-ho:
J. Bucay (2005). Contes per pensar. Ed. La Magrana.
J. Bucay (2004). Escolta’m. Ed. La Magrana.
M. Albom (2000). Dimarts amb Morris (Martes con mi viejo profesor). Ed. Maeva.
D. Goleman (1997). Inteligencia emocional. Ed. Kairós
(en elaboració)
Cap a on anem?
Si escoltem converses, llegim la premsa o mirem la televisió, ens adonem que “està de moda” queixar-se de com estan pujant els nens i les nenes d’avui en dia.
Potser ja és hora de fer-hi alguna cosa…. Comencem reflexionant sobre les encertades paraules del jutge Emilio Calatayud (són dos videos, però s’hi expliquen les coses de forma divertida i amena. Aconsellem escoltar-los sencers)
Primera part
Segona part