Pastís de xocolata i nous

tumblr_inline_msja6oQ4De1qz4rgpIngredients:

  • 4 ous
  • 210 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • 100 g de farina tamisada
  • 125 g de nous triturades
  • 125 g de xocolata de cobertura
  • nata o crema

Com es fa:

  1. Treu la mantega de la nevera una hora abans de començar a fer el pastís. Munta els ous amb el sucre a la batedora elèctrica i, quan la pasta pugi, afegeix-hi la farina i continua batent 5 minuts més.
  2. Aixafa la mantega amb una forquilla fins que quedi com una pomada.
  3. Posa la xocolata trossejada en un cassó i demana que la desfacin al bany Maria.
  4. En un bol, barreja la xocolata fosa amb la mantega, les nous i la pasta que has fet a la batedora. Remena-ho amb una espàtula amb molta cura (de baix a dalt).
  5. Unta amb mantega una plata rectangular o rodona i aboca-hi la barreja que has fet. Demana que la coguin al forn, a 160O C durant 15 minuts.
  6. Treu la plata del forn i deixa que el pa de pessic es refredi. Desmotlla’l quan encara estigui tebi.
  7. Obre el pa de pessic pel mig. Col·loca en una safata la part inferior i cobreix-la de nata o crema. Tapa-la amb l’altra part del pa de pessic i cobreix tot el pastís de xocolata (120 g): desfés-la al bany Maria i escampa-la amb una espàtula.
  8. Deixa el pastís a la nevera 1 hora abans de tallar-lo per servir.