UN DIA A LA MANREANA

Algunes de les famílies de l’ escola bressol van passar un dia a la Manreana .

 


EL CARNESTOLTES

Arriba el mes de febrer i Carnaval ja és aquí! Rebem amb molta alegria al Rei Carnestoltes i per fer-li els honors ens disfressem amb molta traça i ens pintem de molts colors. Culminem aquesta festa sortint pels carrers a passejar, amb una disfressa que amb molta il·lusió a l’escola hem elaborat.
Visca la gresca i la disbauxa! I tingueu present: Per Carnaval tot s’hi val!!!

video bo carnaval from escolabressol on Vimeo.

LA POMA

Una vegada encetat el curs i superats els primers dies d’adaptació, vam voler engegar un projecte didàctic dedicat a la poma, una fruita molt coneguda i a l’abast al nostre poble. El mes de setembre era el més ideal per a dur-lo a terme, ja que els pagesos estaven en plena campanya de la collita.
Volíem iniciar aquest treball amb una sortida a un camp de pomeres. La idea es va materialitzar ràpidament, gràcies al pare d’un dels nostres alumnes que, molt amablement, ens va permetre anar a una de les seves finques. Així que, tots engrescats, un divendres al matí, allí que ens vam concentrar: nens, nenes i educadores. Vam veure molts arbres carregats de pomes, en vam collir i posar dins de galledes (bé, algunes anaven a parar al terra, perquè resultava més divertit); de tant en tant en plegaven alguna de podrida i veure les cares dels nens tocant-les, no tenia preu; Vam tenir l’ocasió d’observar com era una màquina per a collir, veure un tractor carregat de palots,… en definitiva, un matí molt profitós i ple de descobriments. La tornada a l’escola la vam fer caminant com uns campions.
Amb les pomes que vam collir, vam preparar un seguit d’activitats per a treballar amb els nens i nenes. Tota aquesta feina la vam reflectir, finalment, en un recull d’imatges que vam elaborar amb moltes ganes i que us volem ensenyar. Desitgem que gaudiu molt veient-lo, tant com els vostres fills i filles protagonitzant-lo.

La Poma from escolabressol on Vimeo.