EL TIÓ DE NADAL

Us deixem una explicació sobre el tió de Nadal, què menja i què caga.Sobretot per aquells pares i mares novells .Al cap i a la fi, hem arribat a la conclusió que cada família ho celebra com vol.I en la diversitat rau  la riquesa de les nostres tradicions.Transmetre – les  de pares a fills forma part del bagatge  cultural del nostre país.

Nosaltres, l’ equip educatiu, us ho mostrem d´una manera molt particular.

EL TIÓ DE NADAL from escolabressol on Vimeo.

ELS RACONS

A la classe de P2 un cop a la setmana treballem per racons.

Què vol dir exactament treballa per racons?

Es creen 3 o 4 espais dins de la classe i en cada un dels espais hi ha una activitat ( joc ) diferent. L’ espai creat pot ser un taula, un espai al terra, un espai a l paret…..

Els nens i nenes es distribueixen en cada un dels espais.De vegades són ells qui trien els racons on volen jugar, sempre hi ha preferències.I d´altres se´ls convida a jugar en un racó determinat.

Els racons a dins de la classe poden ser fixes, permanents, com per exemple el racó del conte , on hi ha exposats tots els contes, el racó del ” bon dia” on hi posem les fotos dels infants que han vingut a l’ escola, el racó de la tardor que dura força temps i que hi tenim exposat algun material per treballar aquesta estacíó.I també podem crear  racons itinerants o mòbils que els inventem  quan volem treballar amb els infants alguna capacitat determinada en moments puntuals. Per exemple un racó per jugar amb plastilina, un racó per fer encaixos, un racó de joc simbòlic ( jugar a nines, a cotxes, a metges, al supermercat, a la cuina, al taller ….)

Què pretenem amb el joc per racons?

L´infant pot ser atès d´una forma més individualitzada.

Facilita l’ observació de l’ educadora.

L’ infant aprèn a organitzar-se l’ espai i el temps de joc  ( com a mínim hi ha d’ estar  jugant 5 minuts)

Aprèn a compartir el joc amb la resta de companys de racó.

Comença a aprendre a decidir i no enfadar-se si algun racó ja està ocupat per altres nens.

Comença a Interiortizar la idea de pertànyer a un grup.

Quants infanst juguen simultàniament a cada racó?

Depèn de la predisposició i del tipus d’ activitat , però normalment són 3 o 4 infants en el mateix racó. Tot i que de vegades les preferències fan que hi hagin racons més visitats que d´altres.

Quant temps dura l’ activitat per racons?

Acostuma a durar com a mínim 30 minuts ens els quals els infants van anant d´un racó a l’ altre, Hi  han infants que   prefereixen estar  més estona al mateix racó.

Us posem algunes  imatges d´un dia de racons.

 

CELEBREM LA CASTANYADA

El dimarts 31 d’ octubre vam obrir les portes de la llar a totes les famílies per celebrar la castanyada amb educadores,infants,pares,mares,tiets,tietes,padrins,padrines……Va ser un dia molt especial.Al matí la visita de la castanyera i per la tarda la visita de les famílies. Era la primera prova de foc en la que tots ens vèiem les cares i gaudíem d´un projecte en comú. D ‘això es tracta: treballar junts pels nostres infants.Ens agrada que l’ escola bressol s’ ompli de gent que ens aporti bones vibracions. Gràcies família.

 

CASTANYADA2017 from escolabressol on Vimeo.