Rèptils i amfibis

Rèptils

Hi ha unes 6000 especies de rèptils. Els rèptils són a la terra des de l’època dels dinosaures. El cocodril es el rèptil més proper als dinosaures. Els rèptils tenen un avantatge: estan protegits a la deshidratació. S’alimenten per la boca. Molts mengen carn, però d’altres s’alimenten d’insectes, un d’ells es el camaleó.
Caminen i tenen les potes curtes, excepte les serps, que repten per terra. Molts d’ells pugen per les parets. N’hi ha que són molt ràpids. N’hi ha que no ho són tant, com per exemple, la tortuga.
Tots es reprodueixen per ous, però no dins l’aigua, perquè s’ofegarien. El seu cos gairebé sempre esta cobert per escates, excepte la tortuga que té una closca. Viuen en molts llocs del món. A Austràlia hi ha molts cocodrils i molts altres rèptils. Gairebé tots viuen a terra.

Amfibis

Els amfibis és diuen així perquè poden viure de dues maneres: dins de l’aigua, com els peixos, o sobre la terra.
Els amfibis van aparèixer fa 360 milions d’anys. Van ser els primers vertebrats del mon. Son vertebrats de temperatura variable, com els peixos i els rèptils. També és poden dir animals de sang freda, que vol dir que no es poden escalfar ells mateixos.
Les característiques dels amfibis són:

– Viuen prop de l’aigua.
– Tenen la pell nua.
– Quan són larves respiren per les brànquies i, d’adults, pels pulmons i per la pell.
– Tenen metamorfosi, és a dir, canvien de forma durant la seva vida.
– Les extremitats són potes, excepte les cecílies, que no en tenen. Alguns amfibis tenen entre els dits una membrana per nedar.
– Són ovípars, que vol dir que neixen d’ous. Ponen els ous a l’aigua perquè no tenen closca i a terra s’assecarien.

Aqui teniu uns videos del Youtube molt interessants per si voleu descobrir més coses sobre els rèptils i els amfibis. espero que us agradi!!

3 respostes a Rèptils i amfibis

  1. paola diu:

    K EWB MAS BUENA E APRENDIDO MUCHO

  2. Alba Abel diu:

    Son molts interesants els videos i les imatges

  3. caca diu:

    m’ho he apres tot de topedesuperdemega MEMORIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *