Dia Mundial de la Salut

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) (WHO en el seu acrònim en anglès) és una agència de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) (Nacions Unides) amb seu a Ginebra (Suïssa) que actua com a autoritat coordinadora en temes de salut pública internacional; està especialitzada en gestionar les polítiques de prevenció, promoció i intervenció en salut a nivell mundial. Els 193 Estats Membres de l’OMS governen l’Organització per mitjà de l’Assemblea Mundial de la Salut. L’Assemblea està composta per representants de tots els Estats Membres de l’OMS.

L’OMS fou fundada per iniciativa del Consell Econòmic i Social de l’ONU que va impulsar la redacció dels primers estatuts de l’OMS. La constitució i primera reunió de l’OMS va tenir lloc a Ginebra, el 7 d’abril de 1948, ratificada per 26 estats membres.[1] Heretava bona part dels mandats i recursos de l’Organització de Salut que fou l’agència de la Societat de Nacions per a temes de salut.

L’any 2009 fou guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional[2] pel seu lideratge en els assumptes sanitaris crucials, en un context mundial en transformació.

Fragment extret de la Viquipèdia. Podeu ampliar la informació i consultar també:

http://www.who.int/world-health-day/es/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Organització_Mundial_de_la_Salut

Dia Mundial de l’Aigua

El Dia Mundial de l’Aigua va ser declarat per resolució l’Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de març de l’any 1993.

Aquesta diada va ser proposada formalment per l’Agenda 21 de la Conferència de les Nacions Unides pel mediambient i el desenvolupament de Rio de Janeiro. Es va començar a celebrar des de l’any 1993.

Les nacions unides i els estats membres dediquen aquest dia a implementar les recomanacions de les Nacions Unides i a promoure activitats concretes dins dels seus països respecte als recursos mundials d’aigua. Cada any una o diverses de les agències de l’ONU involucrades en els temes de l’aigua prenen la iniciativa de promoure i coordinar activitats internacionals durant el dia mundial de l’aigua.

A més de les accions de l’ONU diverses organitzacions no governamentals promouen la puresa de l’aigua i els hàbitats sostenibles aquàtics durant aquest dia.

Fragment extret de la Viquipèdia. Podeu consultar també:

http://www.enredate.org/cat/dia-mundial-del-agua

http://www.ub.edu/aigua/ca/activities/show/objects_id/1075

http://www.unwater.org/discover.html

Kilian Jornet, l’aventurer de l’any.

Kílian Jornet i Burgada (Sabadell, 27 d’octubre de 1987) és l’esquiador i corredor de muntanya més famós del nostre país i, també, del món. No exagerem gens: la setmana passada fou elegit, per votació popular, l’aventurer de l’any 2014 de la National Geographic Society nord-americana. Entre els mèrits, destaquen els organitzadors, hi ha haver batut rècords de velocitat i de fer conèixer l’skyrunning, un esport que consisteix a córrer per terrenys molt tècnics i complexos com per exemple glaceres, crestes rocoses i cims nevats.

Per saber-ne més

Dia Mundial de la Justícia Social

«Treballem junts per equilibrar l’economia mundial i construir un nou contracte social per al segle XXI. Preparem un camí de desenvolupament que ens encamini cap a una major justícia social i cap al futur que volem.» 

Del missatge del secretari general de les Nacions Unides amb motiu de la celebració de 2012. La justícia social és un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions. Defensem els principis de justícia social quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels migrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de febrer Dia Mundial de la Justícia Social el 2007 i convidà als estats membres a dedicar aquest dia especial a promoure activitats concretes en relació als objectius i les metes de la Cimera Mundial sobre Desenvolupament Social.

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social ha de donar suport a la tasca de la comunitat internacional encaminada a eradicar la pobresa i defensar l’ocupació plena i el treball decent, la igualtat entre els sexes i l’accés al benestar social i la justícia social per a tots.

Fragment extret del web de les Nacions Unides. Podeu consulta també:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Just%C3%ADcia_social

Jornada de Portes Obertes 2014 (Preinscripció curs 2014-2015)

El proper dimarts 4 de març a les 15’15 h. o a les 17’15 fem la jornada de portes obertes perquè les famílies interessades en matricular els vostres fills pugueu conèixer el nostre funcionament, els serveis que oferim i el nostre projecte.

Us hi esperem!

Els terminis previstos de presentació de sol·licituds són de l’11 al 21 de març.