Anàlisi del riu. Curs mitjà

Nosaltres estem al tram mitjà del riu Llobregat i el 2 de maig a les 10:15 vam anar amb la Cèlia i l’Anna, unes noies del camp d’aprenentatge de Manresa ( La Culla) a ficant-se de peus al riu. L’aigua estava a 9 ºC, el temps era assolellat.
L’aigua era d’un color marronós, inodora, estava una miqueta tèrbola i no tenia gens d’escuma.
La conductivitat era de 1603 MS, la duresa de 370 mg/L i els clorurs 461,5 mg/L. Aquestes dades indiquen que els nivells de clorurs són una mica alts.
La llera del riu te una amplada de 8m, una fondària de 24 cm i una velocitat de 0,74 m/s, hi havia poca ombra tirant a gens. Al llit hi havia blocs i pedres (>64 mm) i còdols i graves (64¬- 2 mm).
Per trobar totes aquestes dades els nens més alts amb unes botes de ficar-se a l’aigua, es van ficar al riu. La Judit i la Violeta com que són les més altes són les úniques que vam poder travessar el riu per trobar dades com l’altitud, l’amplada i altres coses.
La qualitat de l’aigua ens va sortir mediocre (60-36) i la qualitat del bosc de ribera intermèdia.
Allí al riu vam trobar un munt de micro-invertebrats que vam mirar amb un microscopi, com per exemple: la frigània filopotamix, frigània hidropsíquids, etc…
Vam fer els treballs de laboratori a la classe, amb la Cèlia i ens ho vam passar mot bé fent experiments com analitzar l’aigua i coses així molt divertides de fer i d’aprendre.
(Judit)

Aquest article s'ha publicat dins de Mig Llobregat i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *