Tornem a l’hort dels avis!

Per segona vegada l’hort dels avis de Trinitat Nova, a la Casa de les Aigües, ens ha tornat a obrir les seves portes per deixar que l’alumnat de les aules d’acollida del nostre barri el poguessin visitar. L’avi Mílio va ser l’amfitrió.

Aquí teniu algunes imatges de les visites. Hem lliurat als centres un CD-ROM amb  un recull d’activitats per treballar a les aules, abans i després de la visita a l’hort.

horts1 horts2horts3horts4horts5horts6

El projecte Espurn@. Treball en xarxa.

Coneixeu el Projecte Espurn@ adreçat a les aules d’acollida de primària i de secundària?

El projecte es defineix com:

Espurn@ neix amb la intenció de facilitar l’assoliment de les competències bàsiques i la plena integració de dos col·lectius especialment fràgils: el d’aules obertes dels nostres IES (secundària) i el dels nouvinguts (educació primària, secundària i escola d’adults).
El projecte compta amb el concurs de tota la comunitat educativa, bàsicament alumnes i professors, per tal d’assolir aquests dos objectius generals. I ho fa tot apostant fort per dos conceptes fonamentals: el de comunitat i el de treball telecol·laboratiu. En el cas dels alumnes nouvinguts serà clau la participació d’alumnes que ja han finalitzat exitosament el seu procés d’integració i poden esdevenir bons models a seguir i alhora facilitadors de la integració dels seus compatriotes.

Obtindreu més informació a la seva web: http://www.espurna.cat/

espurna

Segona xerrada dels mossos d’esquadra

Dimecres 1 d’abril a la tarda, a l’IES Valdemossa va tenir lloc la segona xerrada sobre bandes urbanes a càrrec dels mossos d’esquadra. En aquesta ocasió, l’inspector Paradell va comptar amb la col·laboració d’altres col·legues. El nostre agraïment a l’institut per haver-nos deixat fer servir les seves instal·lacions.

mossos-2   mossos-3

La classe Castellers i Correfoc, fan teatre

LA RATETA PRESUMIDA

Els nens i les nenes de l’aula d’acollida “Castellers i Correfoc” del CEIP Mercè Rodoreda, han fet d’actors i actrius del bonic conte “La rateta presumida”. Van actuar davant dels alumnes més petits de l’escola. Va ser tot un èxit. Aquí podeu veure algunes fotos de les representacions:

rateta1   rateta3    rateta2  rateta4

Xerrada dels Mossos d’Esquadra

El passat dia 27 de novembre, en Lluís Paradell, inspector dels mossos d’esquadra, va fer una xerrada sobre les bandes urbanes. Va tenir lloc a la sala d’actes de l’IES Sant Andreu, i va comptar amb molts assistents de la comunitat educativa de Nou Barris. Agraïm l’institut haver-nos deixat fer servir la seva sala.
MOssos

2ª escola d’estiu a Ciutat Meridiana – 033educa

2ee-ciutatmeridianaPer segon any consecutiu la xarxa 033educa organitza una escola d’estiu a Ciutat Meridiana. Amb el fil conductor “L’entorn educa”, tindran lloc 4 jornades de treball, el contingut de les quals podeu veure en aquest programa

2ª Escola d’estiu
Organitza: Coordinadora d’agents educatius de Zona Nord
“L’entorn educa”
Dates: de l’1 de juliol al 4 de juliol
Horari de 9 a 14 h
Lloc: Centre Cívic Zona Nord
Adreça: Avinguda Rasos de Peguera 25

6 de juny de 2008: X Diada de la Pau d’Amics de la Unesco de Barcelona

Com cada any, s’han celebrat els actes de la Diada de la Pau a les Drassanes Reials de Barcelona. Van començar a les 11 del matí amb tallers diversos. Després es van lliurar els premis del certamen literari en llengües d’origen. Una alumna del CEIP Àgora es va endur un dels premis. Vam poder veure els vídeos del Diversa.CAT i finalment va haver un sopar.

Unesco
Unesco2
Unesco3-Rodoreda
L’Aula d’Acollida del CEIP Mercè Rodoreda va assistir a la diada.

ACTIVITAT DEL CEIP SANT JORDI

SORTIDA PER “CONÈIXER BARCELONA”
El dia 19 de maig, els alumnes de 5è i 6è de l’Aula d’Acollida del CEIP SANT JORDI varem fer una sortida per conèixer la nostra ciutat. La ruta va començar a l’edifici de La Pedrera, que varem visitar des del soterrani fins al terrat, passant per les golfes. Després el Parc Güell, la Sagrada Família i la platja de la Barceloneta. Per alguns companys va ser la primera vegada que van veure el mar.
Va ser molt divertit i ja estem esperant poder-ne fer d’altres. Us animen a tots a que ho proveu, ja veureu que ho passareu molt bé.

Sant Jordi1

Sant Jordi2
Sant Jordi3