Un món esberlat, un món apedaçat.

maig 2014

Els nens trien sempre, i sempre trien gaudir-ne de tot allò que fan.

Ens presenten a l’escola: “Un món esberlat, un món apedaçat”, que és una unitat didàctica amb material audiovisual elaborat a partir d’un conte solidari. En principi està pensada per treballar els valors de convivència amb nens de cicle superior, però jo vaig decicidir treballar-la a l’aula d’acollida. Tenia els meus dubtes, és un vocabulari dificil per nens nouvinguts i algunes de les activitats proposades no eren adients per l’edat d’alguns dels nostres nens.

Doncs he de dir que l’experiència ha estat un èxit. Adaptant les activitats hem treballat la unitat des de les matemàtiques, la geografia, els valors solidaris, i d’altres.

I en acabat ens visita el Sr. Jordi Agràs, l’autor del conte. El millor final de projecte que els nens podien esperar.

Us deixem una mostra dels treballs dels nens i de la visita del Sr. Jordi Agràs.

Aquí trobareu  l’enllaç  on podeu trobar la unitat “un món esberlat, un món apedaçat.”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A L’AULA CELEBREM EL CARNAVAL

Dilluns arribà a l’escola Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

Tenim companys a l’aula que ens expliquen que arriva tots els anys i que és l’inici d’uns dies de disbauxa i que tot acabarà en una gran ballada pels carrers  seguint la rua de l’escola.

Sona interessant, però als més petits el rei d’enguany ens fa una mica de por. És el rei dels “contes de terror”. Les consignes que ens deixa són divertides i les seguirem fil per randa.

Aquesta setmana hem fet un munt d’activitats a l’aula i als més petits els que més els ha agradat ha estat : pintar-se la cara!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A L’AULA CELEBREM EL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA

El 30 de gener celebrem el dia escolar de la no-violència. Durant tota la setmana hem treballat el significat de la Pau de diferents maneres. Us deixem uns exemples:

Aquí teniu un document escrit amb editor de text damunt d’un pergamí:

text

També hem penjat un mural d’un colom de la Pau fet amb les nostres mans, i hem penjat coloms més petits pintats amb ceres de colors. A la mateixa presentació trobareu alguns dels coloms que va dibuixar i pintar Picasso.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A L’AULA CELEBREM LA CASTANYADA

Hola a tots,

volem penjar aqui la feina que fem a l’aula. Serà un recull de le nostres activitats, i  la primera de les activitats que hem decidit penjar en el bloc ha estat la celebració de:

La Castanyada.

En primer lloc expliquem què és aquesta festa, en què consisteix i que es fa per celebrar-la. Us deixem unes pàgines que ens han ajudat a saber-ne més:

panellets    castanyada2castanyada

El procés per fer els panellets va durar uns dies, alguns de nosaltres no ens feiem a la idea de com quedarien aquest panellets. Però el resultat prou que en va ser de bó!

Tot plegat va ser una festa, cançons, panellets i fins i tot ens van visitar les castanyeres a l’aula.

No us perdeu les fotos.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INICI


L’AULA D’ACOLLIDA

L’objectiu d’aquest bloc (El bloc de l’aula d’acollida) és dur a terme el disseny d’una programació per aplicar a l’aula amb suport digital, pertanyent al curs “Recursos TAC a l’aula digital de primària”.

Tot i que, de moment, les diferents pàgines del bloc i els seus continguts fan referència  al tema 1, està previst anar desenvolupant la resta de temes progressivament. És per aquest motiu que el títol és “El bloc de l’aula d’acollida”.

El segon objectiu és exposar la feina que fem a l’aula. Els treballs del dia a dia, les nostres experiències, tot allò que aprenem.

El nivell educatiu al qual s’adreça és l’alumnat de l’aula d’acollida, és a dir alumnes nouvinguts de segon i tercer cicle.

Un dels criteris d’ordenació dels continguts dels programes de llengües estrangeres o de segones llengües és a partir dels anomenats “temes de comunicació”. D’acord amb El Marc europeu comú de referència, al voltant d’aquests temes “s’articulen el discurs, la conversa, la reflexió i la redacció” i en proposa els següents: Continua llegint

Publicat dins de General | Deixa un comentari