EL PARLAMENT A LES AULES

El passat 2 d’abril va venir al nostre centre la diputada del Parlament de Catalunya M. Mercè Jou i Torres, dins del projecte educatiu “El Parlament a les aules”. Els alumnes de 2n de Batxillerat i els alumnes de 1r de Batxillerat Humanístic i social van poder preguntar-li diferents qüestions d’actualitat que els hi preocupen. Va ser una jornada diferent, positiva i que creiem apropa les nostres Institucions als joves. Moltes gràcies a tots.

im 042 im 037

 

LA FINESTRA DEL CASTELL: VIATGE A CANNES

Aquest dijous 10 d’abril s’obre de nou la Finestra del Castell.  Aquest cop, parlarem de l’estada  lingüística a Cannes dels nostres alumnes de Francès. En Josep Serrano, la Laura Escudé, l’Ivo Murillo, la Irene Mateo, l’Ainhoa Valverde i la Davinia Serrano; acompanyats de la Margarita Rams, ens faran viatjar  amb les seves paraules a aquesta preciosa ciutat del Mediterrani francès.

No us ho podeu perdre. Recordeu , escolteu-nos el dijous a les 18h, a Ràdio Esparreguera (96.4 FM).

DSC_0099

CELEBRACIÓ DE LA PROVA CONCURS CANGUR

El dijous 20 de març hem celebrat a l’Institut la prova Cangur, convocada a Catalunya per la Societat Catalana de Matemàtiques.  Aquest concurs té com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Es tracta d’una activitat de divulgació que se celebra en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema i els enunciats es preparen cada any en una reunió internacional de l’associació Kangorou Sans Frontières.

Estudiants de tercer i quart d’ESO i de Batxillerat del nostre Institut han tingut una cita amb l’àlgebra, el càlcul i la geometria i, també, una trobada  de convivència amb l’alumnat que ens ha visitat de l’Escola Cooperativa El Puig.

Moltes felicitats a tot el grup participant!

Alumnes fent la prova cangur

ALUMNAT DE L’INSTITUT OBTÉ EL DIPLOMA INTERNACIONAL DELF-B1 EN LLENGUA FRANCESA

Ja han sortit els resultats del DELF B1, Diploma d’Estudis en Llengua Francesa, expedit pel Ministeri d’Educació Nacional de França, que acredita el nivell B1 dels candidats estrangers de països no francòfons!

 Els nostres alumnes de 2n BTX, Ariadna Díaz LópezGuillem Figueras BartésAriadna Guillén Hernández, i Ruth Perea Ruiz , han aprovat tots quatre aquest examen i ja tenen un diploma internacional.

 FELICITATS PER LA SEVA BONA FEINA I PEL SEU MÈRIT PERSONAL!

DOS PREMIS AGAUR (NOUS PREMIS CIRIT) PER A L’INSTITUT EL CASTELL

L’ Institut El Castell ha rebut dos premis en la convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca dels Premis de Recerca Jove 2013 per a fomentar l’esperit científic del jovent.

Han estat premiats dos Treballs de Recerca de Batxillerat: La Marysia Trepat Borecka, amb el seu treball de l’àmbit científic Visions del Món, tutoritzat per la professora Angels Muñoz i el Pau Figueras Bartés, amb el treball de l’àmbit humanístic: Elfi Stadler. Vivències de l’acolliment de les nenes austríaques a Terrassa el 1949. El Moviment de Solidaritat Internacional, tutoritzat per la professora Blanca Mampel.

Amb aquests premis es recompensa els autors i les autores dels millors treballs de recerca elaborats individualment o en petit grup d’alumnes d’educació secundària de 14 a 23 anys, així com la dedicació del professorat tutor del projecte.

Felicitats a tots i a totes!

IMG_1627 webIMG_1631 web

CARNESTOLTES 2014

Aquí teniu un petit recull de fotografies de la desfilada que vam fer el dia de Carnestoltes a l’hora d’esbarjo (amb Jurat i tot).

 Moltes gràcies a l’alumnat participant, al professorat i al personal del centre pel bon humor demostrat.

L’any que ve més!!!!

ACTIVITATS DE FRANCÈS DURANT EL CURS 2013-2014

Enguany, els alumnes de 3r, 4t i batxillerat del nostre institut estan realitzant les següents activitats relacionades amb aquesta llengua:

1.    El 13 de desembre de 2013 van realitzar la sortida a l’INSTITUT FRANÇAIS de Barcelona per veure l’obra de teatre LE PETIT BIDULE, on els nostres van tenir l’ocasió d’interactuar amb els actors sobre i fora de l’escenari en la llengua del país veí.

2013-12-13 10.11.132.  El 3 de febrer de 2014 els nostres alumnes es van presentar a la prova de preselecció del XIVè CONCURS DE TRADUCCIÓ  que cada any organitza la Facultat de Traducció i  Interpretació  de la Universitat Pompeu Fabra, en les dues modalitats : ESO i Batxillerat.

Aquest curs, la prova de la primera fase va tenir lloc a les aules del nostre centre. Els afortunats que la van superar es presentaran a la segona fase el 21 de febrer a les instal·lacions de la mateixa universitat (c/ Roc Boronat, 138, Barcelona).

Els seleccionats rebran un diploma acreditatiu i el primer premi a la millor traducció del francès al català rebrà 300€ en el cas de l’alumne d’ESO  i de 500€  de Batxillerat.

ÀNIMS I MOLTA SORT!

3.    Finalment, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha realitzat del 16 al 21 de febrer una estada a Cannes. Aquí teniu una foto del grup:

IMG-20140219-WA0000

2a SETMANA D’ESPARREGUERA A L’INSTITUT EL CASTELL

L’Institut El Castell celebra des del dia 10 al 17 de febrer la 2a SETMANA D’ESPARREGUERA.

Es tracta d’un conjunt d’activitats que es realitzen en els cursos d’ESO, Batxillerat Humanístic, Científic, Tecnològic i Artístic, que abracen la majoria de matèries, per tal que l’alumnat millori el coneixement que té d’Esparreguera i enforteixi els vincles que hi manté. Durant tot el curs, aquest entorn més proper ja és present en totes les assignatures; no obstant això, durant aquests dies s’hi fa una dedicació especial aprofitant la diada de Santa Eulàlia. Així,  estudis sobre l’arbrat de la vila, l’origen dels noms dels carrers, trobades amb gent gran del poble, representacions teatrals al Patronat i al Teatret, visites concertades a la nova Biblioteca…són un petit exemple de les activitats que es duen a terme a l’Institut El Castell amb els propòsits esmentats anteriorment.

El programa de dijous passat “La Finestra del Castell”, a ràdio Esparreguera, va ser per explicar aquest projecte. El coordinador i professor de Llengua Catalana del nostre centre, en Jordi Fort, acompanyat de l’Esther Pereira, la Natalia Giraldo, L’Aarón Montserrat, en Miquel, l’Iker, l’Iga Kaminskai l’Ivo Murillo; ens explicarà algunes de les activitats plantejades.

També vam descobrir com el nostre alumnat s’ha implicat de forma activa  en l’enriquiment i potenciació de la xarxa social a Esparreguera.

No us podeu perdre el nostre programa! Si no el vàreu poder escoltar a temps, el podeu recuperar a la web o clicant al següent enllaç: La Finestra del Castell