La Setmana de la Ciència a l’Institut El Castell

Al següent enllaç trobareu les fotografies de les activitats que van dur a terme l’alumnat de Primària d’Esparreguera que ens va visitar a l’Institut El Castell el passat 19 de novembre per tal de celebrar la Setmana de la Ciència d’aquest any:

FOTOGRAFIES DE LES ACTIVITATS

Visita a Ceràmiques Sedó

Aquest mes de novembre l’alumnat de la matèria optativa Art and Painting de 2n d’ESO van gaudir de la visita a Ceràmiques Sedó. El Feliu Trujillo ens va explicar moltes coses relacionades amb la terrissa i la ceràmica, la primera s’utilitza per a coses d’ús comú i la segona per a la decoració. També vam parlar sobre la llarga tradició terrissaire d’Esparreguera i de Ceràmiques Sedó, on van arribar a treballar fins a 20 persones i on feien 8000 testos cada setmana.

Finalment vam visitar un enorme forn tradicional on es feien les cuites del fang, que necessitaven 250-300 feixos de llenya per a les 30 hores de cada cuita.

Hem gaudit molt de la visita. Moltes gràcies !! Thanks a lot for your kindness and interesting explanations !!ceramiques sedó web

Setmana de la Ciència a l’Institut El Castell

Com cada any el nostre centre ha participat en la celebració de la Setmana de la Ciència. Enguany el tema central ha estat L’any Internacional de la Llum. Des de diferents matèries s’han realitzat activitats pràctiques a tots els cursos, podeu consultar el detall de les mateixes al tríptic SC15 informatiu.
També s’ha fet un taller de ciència per l’alumnat de primària d’Esparreguera monitoritzat pels nostres alumnes de 4t d’ESO. Tots els nois i noies van gaudir d’aquesta experiència.
Fins la Setmana de la Ciència del 2016!

??????????????

??????????????

Sortida amb l’alumnat de 1r d’ESO

Cada curs, durant el primer trimestre, els alumnes de 1r d’ESO fan una sortida a la Hípica d’Esparreguera, contemplada dins del Pla d’Acció Tutorial, per tal de millorar la cohesió i integració d’aquest alumnat que comença una nova etapa. Aquesta excursió sempre es valora molt positivament per part de tots els participants. Aquí us deixem una mostra gràfica de la sortida d’enguany.

Dibujo

 

 

Tornem a La Passió el proper 14 de novembre!

A tres dies del musical!
Avui cinc alumnes del batxillerat d’arts escèniques han visitat Ràdio Esparreguera per enregistrar l’anunci del Mia Mamma!
La Carla Pérez Cerón (Donna), la Carla Lechón Serrato (Tània), l’Esther Palomares Margarit (Rosie), l’Ivan Marimón (Sam) i l’Enric Fernàndez Calsina (concertino d’EL CASTELL BAND) han presentat el batxillerat d’arts escèniques de l’Institut El Castell i el musical que enguany tornem a representar al Teatre de la Passió.
No us perdeu l’avanç en acústic de tres dels temes del musical que ens han ofert durant el programa: Super Trouper, S O S i The winner takes it all!
Podeu escoltar el programa en el següent enllaç o aquesta tarda per Ràdio Esparreguera abans del ple: Enllaç.

PòsterMiaMamma

Alumnes de l’Institut El Castell al “2n TRAIL ELS BLAUS” d’Esparreguera

Aquest diumenge 18 d’octubre alguns alumnes de primer de batxillerat vàrem participar al 2n Trail Els Blaus d’Esparreguera, una cursa de muntanya amb dos circuits de 10 i 20 km respectivament que transcorre pels voltants d’Esparreguera. Paral.lelament, també es va disputar una cursa en btt de 20 i 40 Km.

La majoria d’alumnes van optar pel circuit de cursa a peu de 10Km, un traçat amb constants pujades i baixades i de certa dificultat tècnica. Un Trail força entretingut que va fer descobrir als nois i noies de l’institut la duresa de les curses de muntanya.

Cal destacar el bon paper que van realitzar els nostres alumnes doncs eren els més joves de tots els participants i tots varen acabar la cursa. Especialment remarquem els resultats del Raúl González de 1rBA i Sílvia Cabot de 1rBC que en la cursa dels 10km van quedar de les primeres posicions en la seva categoria. En Btt el nostre representant Àlvaro Mora de 1rBB va realitzar una molt bona cursa tot i els problemes mecànics amb la seva bici, i la resta de participants Pau Mateos, Joan Albert Rivero, Ainoha Valverde, de 1rBB, Joan Fons, Marina Oller, Mireia Ortega, Davinia Serrano i Carla Valverde de 1rBC, varen fer també un bon paper.

IMG-20151018-WA0006

777 Comunica ens visita!

“tRASpasseu els vostres límits”, Oriol Esteve

Dijous passat, 8 d’octubre, ens va visitar l’Oriol Esteve, director de la revista 777 Comunica.
Ens va explicar tot allò que volíem saber i ens va donar molts consells de cara a aquesta nova etapa de la nostra revista.
Ens va encoratjar a no perdre mai la curiositat i a traspassar els límits dels nostres somnis.
Moltes gràcies per les teves paraules i la teva generositat
Fins aviat!

Moltes gràcies, Oriol