SETMANA DE LA CIÈNCIA: Xerrada sobre Genètica i Càncer.

Aquest dimecres es va fer a l’auditori del Centre Cultural de Martorell la conferència Introducció a la Genètica Humana i el Càncer; Investigant el Risc de Desenvolupar Càncer i Noves Teràpies, a càrrec del Dr. Miquel Àngel Pujana Genestar, investigador de l’Insitut Català d’Oncololgia. El nostre alumnat del batxillerat Científico-Tecnológic va assistir a aquesta xerrada i va participar i gaudir de la mateixa.

foto 1

La finestra del Castell

Obrim de nou La finestra del Castell amb els alumnes Mario Camba i Amador Moreno de 3ESO i Ainhoa Trujillo i Cristian Álvarez de 4ESO per parlar de l’optativa d’Scratch que es cursa a tercer. Ells us informaran del que fan a l’optativa i de la nostra participació a la CodeWeek 2014. Els podreu escoltar aquesta tarda a les 18h a Ràdio Esparreguera al 89.4 FM. No us ho perdeu!

foto 1

LANGUAGE LEARNING…READY, STEADY, GO!

Després de les primeres setmanes de curs, la posada en marxa de tots els projectes associats al marc del Plurilingüisme a l’Institut El Castell ja és una realitat.

Des del dia 6 d’octubre, comptem amb el suport oral de la nostra auxiliar de conversa, la Sophie Dowson, una noia procedent de Norwich (Anglaterra). Ella està donant als nostres alumnes la possibilitat de fer conversa en anglès en petits grups i de forma regular, alhora que aporta tot el seu bagatge cultural i que vol compartir amb tota la comunitat educativa del nostre centre.foto 1

Per una altra banda, en la mateixa data, els nostres auxiliars de conversa, nois i noies de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb un nivell d’excel•lència en llengua anglesa, van començar a fer les seves intervencions per donar suport oral a les escoles de primària del municipi, on participen de les activitats que l’especialista d’anglès fa a diferents nivells de l’ensenyament primari. Aquest és el projecte SHARING TO LEARN.foto 2

I paral•lelament, com a activitat d’ampliació, el nostre centre torna a oferir, des del començament del curs al setembre i de manera gratuïta, la preparació d’ exàmens oficials d’anglès (FIRST CERTIFICATE) i francès (DELF-B1). D’aquesta forma, el nostre alumnat té la possibilitat de sortir al acabar el batxillerat amb el seu nivell d’anglès i francès certificat.

foto 3

 

UN ALTRE ALUMNE DEL NOSTRE CENTRE PREMIAT!

Aquest mes d’octubre s’ha celebrat a Mollina, Màlaga, el XXVII Certamen Jóvenes Investigadores 2014. Aquest prestigiós concurs, organitzat per l’INJUVE amb la col·laboració del CSIC i de diverses Universitats espanyoles, ha tingut enguany 346 participants, dels quals ha estat guardonat amb un tercer premi en l’àmbit tecnològic, el nostre alumne Jacob Trepat pel seu Treball de Recerca “Estudi sobre l’explotació de trens de viatgers a la línia d’alta velocitat Barcelona-Perpinyà”

Moltes felicitats, Jacob!!

jacob

Lliurament del Premi UB – Ferran Adrià

Aquest dimecres 17 de setembre s’ha lliurat el Premi Menció Honorífica al Treball de Recerca “Higiene microbiologica dels envasos de refrescos” realitzat pels nostres alumnes Hector Díaz i Àlex Medina, tutoritzat per la Y. Eito. La sessió va comptar amb les intervencions del Dr. Dídac Ramírez, rector Magnífic de la Universitat de Barcelona i el Dr. Ferran Adrià, cuiner i doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona, al Campus de l’Alimentació de Torribera. Moltes felicitats a tots dos!!!
Foto amb Adria

CONVOCADES BEQUES PER AL BATXILLERAT 14-15

Beques de caràcter general per a ensenyaments postobligatoris (no universitaris)

Beques convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport  per a estudiants que el curs acadèmic 2014-2015 cursen ensenyaments postobligatoris. Les quanties que es poden atorgar són les següents:
a) Quanties fixes
- Quantia fixa lligada a la renda
- Quantia fixa lligada a la residència de l’estudiant durant el curs escolar
- Beca bàsica
b) Quantia variable
- Segons el resultat de la ponderació de la nota mitjana de l’expedient de l’estudiant i de la seva renda familiar.

A qui va dirigit?

A estudiants dels ensenyaments postobligatoris no universitaris

Aquí trobareu tota la informació i podreu sol.licitar l’ajut.

El termini de presentació finalitza el proper 30 de setembre de 2014.