Visita del grup alemany del projecte d’intercanvi de 3r d’ESO

Un any més, hem rebut la visita del grup d’alumnes alemanys d’intercanvi. Durant una setmana, els nostres alumnes els han acollit a casa seva. Tanmateix, des de l’institut hem organitzat un programa de sortides i activitats, entre les quals podem destacar, una visita guiada al Teatre Museu Dalí de Figueres i a l’Aquarium de Barcelona. També hem fet dues rutes culturals per la ciutat de Barcelona i hem visitat el castell de la nostra població.

El proper mes d’abril, els nostres alumnes viatjaran a Alemanya i viuran amb les famílies dels seus companys i companyes. Durant la seva estada, participaran en les activitats organitzades per l’escola Bustker Tal.

Aquí podreu veure un vídeo fet per la Laura Bayascas de 3r A amb un recull de les experiències que hem viscut durant la setmana d’intercanvi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Renovació del servei de neteja del centre per a l’any 2017

Amb data 18 de novembre el director del centre ha resolt l’inici i l’aprovació de l’expedient de contractació del servei de neteja de l’institut Les Marines, per a l’any 2017. Amb les característiques expressades en els documents adjunts següents:

Anunci de licitació.

Prescripcions tècniques del servei a realitzar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller de… Teatre

Enguany celebrem el 400 aniversari de la mort de William Shakespeare. Des del taller de ràdio volem retre-li un petit homenatge aprofitant aquesta efemèride tan rodona. Javier Núñez, professor del Departament d’anglès del nostre centre, ens ha parlat de la vida i l’obra d’aquest autor universal que, quatre segles després de la seva mort, continua ben viu. Aquí trobaràs el nostre primer podcast visual de la temporada.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Les entrevistas de Marinada Ràdio

La millor manera de tancar els espais de Marinada Ràdio que se’ns va ocórrer va ser entrevistar al director de Les Marines, Carlos Gómez, i fer balanç d’aquest curs que gairebé acabem. Dit i fet, el nostre director ens va rebre al seu despatx i vam aprofitar l’oportunitat per conèixer-lo una miqueta millor. Aquí trobaràs el podcast visual amb l’entrevista.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Enhorabona a la Marina Garcia i la Clara del Hoyo

Les nostres alumnes de 2n de batxillerat Marina Garcia i Clara del Hoyo han resultat finalistes del XI Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques gràcies al seu magnífic treball de recerca titulat “Integració de la població adolescent immigrant a Castelldefels” i tutoritzat pel professor de català Joan Ortis. Tal i com destaca el veredicte del jurat, aquest treball parteix d’una recerca genealògica sobre la història de vida de l’avi per aconseguir, apartat rere apartat, reconstruir el que ha estat l’escola a Catalunya al llarg del segle XX i inicis del XXI. Pots llegir més informació sobre aquesta notícia a aquest enllaç.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida al mercat de Sant Antoni

“El passat dia 21 d’abril els alumnes de l’Aula d’Acollida van fer una sortida al Mercat de Sant Antoni, a Barcelona acompanyats per tres dels seus professors, l’Antònia Camino, en Joan Colom i en David Carbonell. Tot i que les instal·lacions de l’autèntic Mercat estan en obres, els alumnes van tenir l’oportunitat de moure’s per entre les botigues de les carpes que l’Ajuntament hi ha habilitat temporalment a la Ronda de Sant Antoni, ben a la vora de l’original. Durant una bona estona els nostres nois i noies van recórrer les parades, van parlar amb els venedors i venedores i, fins i tot, van haver de fer cua com si fossin uns clients més per tal d’aconseguir informació sobre productes, preus i d’altres qüestions. Si abans de fer entrada a les carpes ja havien disposat d’una estona de temps lliure per esmorzar passejant pels carrers del barri, en acabar les activitats vam agafar tots junts el metro per anar fins a Paral·lel i enfrontar-nos a l’aventura d’agafar el funicular de Montjuîc.
 En un tres i no res vam passar de ser en el rovell de l’ou d’un dels barris més populosos de la ciutat a aparèixer en una muntanya esplèndida des de la qual podíem veure tota Barcelona. Tot i que va haver qui es va interessar pels preus del telefèric, que puja encara més amunt fins al castell de Montjuïc, els alumnes van començar a baixar sota un sol de justícia fins a la Plaça Espanya. De camí, tots vàrem poder comprovar l’existència de la mítica Font del Gat, oculta entre els jardins de la muntanya, i vàrem parar una bona estona per descansar a les escalinates del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el famós MNAC , des d’on podíem fruir també d’unes bellíssimes vistes de la ciutat. Asseguts entre turistes, venedors d’aigües fresques i d’altres alumnes escolars amb qui havíem coincidit en el destí, els nostres nois i noies van reposar forces i van enfilar el tram final de l’Avinguda de la Reina Maria Cristina descobrint, i admirant, meravelles com les Fonts de Buïgas o els 47 metres de les Torres Venecianes (que l’arquitecte Ramón Reventós dissenyà per presidir l’exposició Universal de 1929), just davant de la parada de metro de Plaça Espanya. Des d’aquí tots plegats ens vam traslladar fins a Sants per agafar el tren de tornada a Castelldefels.Cliqueu aquest enllaç per veure les fotografies.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La cara oculta dels profes de Les Marines (II)

Què amaga Juan Giraldo a l’interior del seu maletí negre? De debò us penseu que només porta els llibres de les matèries que imparteix a l’institut? L’equip d’investigació de Marinada Ràdio us ofereix l’increïble cas de Juan Giraldo.

A aquest enllaç trobaràs el vídeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Racons de lectura

Racons de Lectura és un projecte que consisteix a mostrar, mitjançant fotografies, el racó on cadascú gaudeix de la lectura.

Sorgeix de l’exposició “Espais de Llibres” ideada per la llibretera Gemma Barrufet i el fotògraf Josep Maria Balaguer, la qual hem exhibit a la nostra biblioteca del 8 al 18 de març.

Troba els Racons de Lectura de l’alumnat de 4t d’ESO repartits per tot el centre!!

A aquest enllaç trobaràs algunes fotografies.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

OLIMPÍADA D´ECONOMIA A LA UB

El passat 25 de maig de 2016 dues alumnes del nostre centre, Natalia Díaz i Luciana Simoncelli de 2n de batxillerat, es van presentar a la Fase Local de l´Olimpíada d´Economia a la Facultat d´Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

A les 16h es va fer una recepció institucional a l´Aula Magna per part de la Degana de la Facultat, per a estudiants i professors acompanyants. Seguidament, a les 16.30h va començar la crida als estudiants participants per tal de fer la prova, que durava 1 hora i mitja. Cap a les 18.35h es van lliurar a tots els participants els diplomes acreditatius i es va oferir un petit refrigeri.

Els tres guanyadors de la Fase Local passaran a participar a la Fase Final que tindrà lloc a Valladolid del 22 al 24 de juny de 2016. Els premis aniran entre gratuïtat de matrícula del primer any de carrera fins a rebaixes d´un 50% i 25% del preu, per als segons i tercers finalistes.

Per a les alumnes participants ha estat una experiència molt positiva i útil perquè el programa de la prova de l´Olimpíada és pràcticament el mateix que el que estan preparant en la matèria d´Economia, per a la Selectivitat que realitzaran properament.

L´acollida i l´ambient a la Facultat va ser magnífic, tot i els nervis que tenien els estudiants. Per a la Natalia i la Luciana ha suposat un primer contacte molt interessant i enriquidor amb el món universitari i estan molt contentes d´haver participat.

Els desitgem molta sort!

Cliqueu aquí per veure les fotografies.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un nou podcast de Marinada Ràdio

“Marinada Ràdio informa sobre la diada de Sant Jordi, celebrada el passat 3 de Maig a les instal·lacions del nostre centre i al Teatre Plaza. Aquesta notícia es va locutar durant el programa Ràdio i Escola de Fernando Lorza”. Cliqueu a l’enllaç per sentir aquest nou podcast.

Publicat dins de General | Deixa un comentari