Preparant Sant Jordi

D’aquí a un mes ja ens trobarem amb la celebració de Sant Jordi! Alguns cursos ja s’han avançat i han començat a pensar com hi participaran. Recordeu que us hi podeu presentar tant amb textos com amb poemes.  A més el centre també convoca concurs de dibuix, fotografia i, aquest any, concurs per decidir un nou Logo per a l’AMPA.

Textos: tema lliure. Entre 20 i 30 línies a doble espai i cos de lletra 12.

Poemes: tema lliure. Entre 15 i 30 versos.

Textos de Sant Jordi

Acte insti públic 2
Per Sant Jordi tothom va fer una activitat a classe de llengua per preparar un text o poema d’acord amb les bases del concurs d’aquest any. Finalment s’hi van presentar un total de 42 treballs comptant català i castellà.

Podeu veure els resultats del concurs i molts dels vostres textos (inclosos alguns dels que no es van presentar) al blog de Sant Jordi d’aquest any.

Enllaç:  Blog de Sant Jordi
Finalistes de prosa bo

La nova gramàtica catalana

L’Institut d’Estudis Catalans ha aprovat la nova gramàtica catalana a finals del 2016 i ara toca posar-nos al dia. L’aplicació de la nova normativa serà gradual fins d’aquí cinc anys. Així que, estudiants que heu d’anar a les PAU, no patiu!

En aquest article d’Albert Pla Nualart, podem fer-nos una idea del contingut més important que aporta la nova gramàtica:

Tastos gustosos de la nova gramàtica

diacritics-centrat
Els 15 diacrítics actuals al finestral.

Departament de llengua catalana de l'institut Ramon Coll i Rodés