Preparant Sant Jordi

D’aquí a un mes ja ens trobarem amb la celebració de Sant Jordi! Alguns cursos ja s’han avançat i han començat a pensar com hi participaran. Recordeu que us hi podeu presentar tant amb textos com amb poemes.  A més el centre també convoca concurs de dibuix, fotografia i, aquest any, concurs per decidir un nou Logo per a l’AMPA.

Textos: tema lliure. Entre 20 i 30 línies a doble espai i cos de lletra 12.

Poemes: tema lliure. Entre 15 i 30 versos.

Textos de Sant Jordi

Acte insti públic 2
Per Sant Jordi tothom va fer una activitat a classe de llengua per preparar un text o poema d’acord amb les bases del concurs d’aquest any. Finalment s’hi van presentar un total de 42 treballs comptant català i castellà.

Podeu veure els resultats del concurs i molts dels vostres textos (inclosos alguns dels que no es van presentar) al blog de Sant Jordi d’aquest any.

Enllaç:  Blog de Sant Jordi
Finalistes de prosa bo

Sant Jordi: participa-hi!

Ja s’ha convocat el concurs de Sant Jordi d’aquest any. En modalitat de llengua catalana es poden presentar narracions i poesies. El tema de les narracions és “El mar a Lloret de Mar” i el tema de les poesies és “El mar”.  L’extensió màxima és d’un full.
Podeu veure les bases del concurs en aquest enllaç de l’institut:

Bases del concurs de Sant Jordi 2017

Aquí teniu aquesta cançó de Lax’n busto,  La meva terra és  el mar, amb unes imatges que poden ajudar a trobar la inspiració:
Imatge de previsualització de YouTube
També aquest poema de Josep Maria de Sagarra musicat per en Lluís Llach  pot servir per inspirar-se: Cançó de rem i de vela
Imatge de previsualització de YouTube
O bé podeu pensar en una temàtica històrica, o de pirates… ambientada al mar. Aquí teniu “L’himne dels pirates” de Maricel, de la companyia Dagoll Dagom:
Imatge de previsualització de YouTube
“El mar és com un desert d’aigua,
no té camins ni té senyals.
El mar és un desert d’onades,
és una  lluita sorda i constant…”

La nova gramàtica catalana

L’Institut d’Estudis Catalans ha aprovat la nova gramàtica catalana a finals del 2016 i ara toca posar-nos al dia. L’aplicació de la nova normativa serà gradual fins d’aquí cinc anys. Així que, estudiants que heu d’anar a les PAU, no patiu!

En aquest article d’Albert Pla Nualart, podem fer-nos una idea del contingut més important que aporta la nova gramàtica:

Tastos gustosos de la nova gramàtica

diacritics-centrat
Els 15 diacrítics actuals al finestral.

Departament de llengua catalana de l'institut Ramon Coll i Rodés