Companys/es Científics/ques

Aquesta setmana els companys i companyes de 5è de la nostra escola han vingut a visitar-nos al taller d’experimentació. Els nns/es grans  han realitzat durant dues setmanes el projecte interdisciplinar sobre “La Ciència” i com a cloenda han vingut ha mostrar-nos algunes de les coses que han après. Cada tarda dos grups diferents de 4/5 nens/es ens han portat experiments a la classe: slime, bombolles, volcans ,… han estat algunes de les propostes.

Des d’aquí felicitar-los i donar les gràcies a ells/es i a les tutores de 5è. Ha estat una experiència genial per grans i petits.

Aquí teniu un tastet.

Grocs

Verds

Vermells

Blaus

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

FEM NEU

Amb l’hivern arriben les primeres nevades i als Ganxets no voliem ser menys; així que vam trobar una fòrmula per poder crear neu artificial i poder passar una bona estona jugant i experimentant. És molt fàcil només cal agafar un got de plàstic i  fer 2 gots de bicarbonat i mig got d’aigua, si és freda millor, ho barregem i llest.

Ens ho vam passar genial!

Neu grocs

Neu Verds

Neu Vermells

Neu Blaus

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Tornen els experiments

Després del descans per les vacances de Nadal, tornen els tallers i amb ells els experiments. El primer per començar l’any, ha estat els volcans de colors; que amb una mica de bicarbonat, unes gotes de pintura i un raig de vinagre hem vist fent erupcions de tots colors. Aquest experiment l’hem realitzat en parella i hem pogut observar que sorgien nous colors després de barrejar-se els dos volcans.

Preparats… Pum!!!

Grocs Volcans

Verds Volcans

Vermells Volcans

 

Publicat dins de General | 1 comentari

Tubs i rampes

Experimentar és un joc i en aquesta sessió hem jugat moltíssim. Només hem necessitat tubs i rampes de diferents materials i mides, i una gran quantitat de pilotes i boles. Amb una mica d’imaginació i enginy, el joc està servit!

  • Quina bola baixarà més ràpid? – Cabrà aquesta bola per tots els tubs? – Què passarà si juntem alguns tubs?

Aquestes i moltes altres preguntes han trobat resposta, ho voleu veure?

Grocs Rampes

Verds rampes

Vermells rampes

Blaus rampes

Publicat dins de General | 1 comentari

PSICOMOTRICITAT, SESSIÓ 5, DIARIS

Què divertit, poder escampar i fullejar el periòdic del dia!!! Hem xalat tots, sols teniem una condició no es podien esvellegar.

DIARIS, GRUP VERD

DIARIS, GRUP VERMELL

DIARIS, GRUP BLAU

DIARIS, GRUP GROC

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PSICOMOTRICITAT: SESSIÓ 4, XANCLES

En aquesta sessió en trobat el nostre punt més feble, l’equilibri. No ha estat fàcil però ha estat divertit.

SESSIÓ 4: XANCLES

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PSICOMOTRICITAT, Sessió 2 PILOTES GRANS

Psicomotricitat, Sessió 2 PILOTES GRANS.

En aquesta sessió els nens/es han gaudit del volum de les pilotes, han rodolat, se les han passat d’uns als altres, han buscat maneres de jocs alternatius……

PILOTES GRANS

Publicat dins de General | 1 comentari

PSICOMOTRICITAT, Sessió 3, LES CORDES

En aquesta sessió hem jugat amb cordes, descobrint les línies, rectes, corves, fent cucs, lligant i deslligant, tibant i soltant …

Sessió 3: CORDES

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Aquest octubre vam iniciar els tallers, a psicomotricitat vam iniciar la temporada amb una sessió d’espumes grans, on vam gaudir tots plegats. Teniu un recull d’imatges amb els diferents grups on podreu veure les diferents fases d’una sessió, des de la descarrega d’impulsos motors, el desenvolupament de la sessió, la relaxació, la verbalització i la representació.

ESPUMES, SESSIÓ 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DENSITAT DE LÍQUIDS

Les setmanes van passant i un nou experiment ha arribat als tallers. Aquest cop hem fet un arc de Sant Martí utilitzant diferents líquids. Si ho voleu provar a casa necessitareu: mel, sabó de plats, aigua, oli, alcohol i colorants alimentaris. Ah! i molt important, posar els líquids molt a poc a poc.

Aquí teniu el resultat.

Grocs líquids

Verds líquids

Vermells líquids

Blaus líquids

Publicat dins de General | 1 comentari