Estrenem nou bloc

Ja tenim  nou bloc d’actualitat, on hi trobareu les últimes notícies sobre La Llauna.  A partir d’ara ens podeu seguir a la nostra nova adreça http://inslallauna.blogspot.com/

Dins d’aquest projecte de millora dels espais virtuals del centre, també s’hi inclou un nou lloc web de l’institut. Properament us en donarem més informació.

Nou Bloc

Estem actualitzant i dissenyant un nou espai virtual d’informació per a tota la comunitat educativa de La Llauna. Properament us donarem el nou enllaç.
Gràcies.

Podem trencar amb l’addicció a l’energia fòssil?

Tres grups d’alumnes de La Llauna han participat en el projecte “De les energies fòssils a les energies futures“. En el marc d’aquest projecte hem participat en diferents activitats:

Jornada d’intercanvi d’idees amb els científics: “Fossil energy dependence and our energy future: a public conversation.” Aquest dia varem poder establir una conversa amb científics de tot arreu del Món preocupats per la dependència de les energies fòssils.

Hem treballat amb les informacions que es troben a la pàgina web “http://elnostrefuturenergetic.cat/” que tracten de contestar una pregunta: “Podem trencar amb l’addicció a l’energia fòssil?”

Hem creat materials multimèdia dedicats a diferents àmbits. Alumnes de 4rt d’ESO han treballat l’energia fotovoltaica, alumnes de 1r de batxillerat analitzen el possible ús de l’hidrogen com a vector energètic i, finalment, alumnes de 2n de batxillerat busquen una resposta “Existeix l’arquitectura sostenible?”

Ara està obert el plaç de votacions. Podeu veure tots els materials creats pels alumnes de diferents instituts de la província de Barcelona i assignar-lis una puntuació. Entreu i voteu! Els millors puntuats tindran premi!!

Lloc examen PAU 2011

Els alumnes de La Llauna han estat assignats al tribunal

4 01 030

FACULTAT DE FARMÀCIA

AV. JOAN XXIII, S/N

08028 BARCELONA

Aula de reunió 108 (Edifici B)

Podeu veure on es troba al següent enllaç:  http://www.ub.edu/farmacia/queoferim/es/index/estructura.htm


Mostra PAU 2011 en un mapa més gran

XarxaTecnoTac

El Departament de tecnologia de l’Institut La Llauna s’adhereix a la XarxaTecnoTac.

Un espai de treball en múltiples plataformes que pretén ser “un espai d’informació, formació i intercanvi tant pels alumnes i les seves famílies com per als docents”. L’objectiu es treballar la tecnologia atenent especialment a l’adquisició de la competència digital.  Ens permetrà col·laborar amb altres instituts a diferents nivells: des de compartir experiències a fer treballs conjunts col·laborativament.

La xarxa es desenvolupa, segons les necessitats, en diferents àmbits:

  • Un bloc per compartir informació.
  • Un grup de Diigo per a classificar, comentar i valorar tot el que es pot trobar a la xarxa.
  • Diferents wikis, desenvolupades amb Google Sites.
  • A més a més, cada institut col·laborador podrà fer servir, per a la informació privada, el seu propi espai Moodle.

Visiteu el bloc per a més informació.

VEREDICTES DELS CONCURSOS DE SANT JORDI 2011

CERTAMEN D’ARTS PLÀSTIQUES

Categoria de Primer Cicle d’ESO:

Roger GUIXÉ (2 ESO A)

Mireia OLÀRIA (2 ESO B)

Yi MEI (2 ESO C)

dscf0577

Categoria de Segon Cicle d’ESO i Batxillerat:

El premi es declara desert.

CONCURS LITERARI

LLENGUA ANGLESA DE NARRATIVA BREU:

Grup I: primer i segon d’ESO:

El premi es declara desert.

Grup II: tercer i quart d’ESO i batxillerat:

Minerva ESTRUCH RECTORET (4 ESO A) pel seu treball «At least they were kind, it’s something»

LLENGUA CASTELLANA

NARRATIVA BREU:

Grup I: primer i segon d’ESO:

El premi es declara desert.

Grup II: tercer i quart d’ESO i batxillerat:

Edurne ANGLADA (3 ESO C) pel seu treball «Remordimientos»

dscf05641


POESIA:

Grup I: primer i segon d’ESO:

Víctor FERRER (1 ESO A) pel seu treball «Mi sueño llegará»

Grup II: tercer i quart d’ESO i batxillerat:

Albert VERON (2 BAT B) pel seu treball «Infinitas cartas anónimas lloran»

LLENGUA CATALANA

NARRATIVA BREU:

Grup I: primer i segon d’ESO:

Marta PASCUAL I QUERALT (1 ESO C) pel seu treball «El fantasma de Meritxell»

dscf05682

Grup II: tercer i quart d’ESO i batxillerat:

Ferran MUÑOZ (4 ESO A) pel seu treball «En Jordi és un noi com tots els altres…»

dscf05701

POESIA:

Grup I: primer i segon d’ESO:

Víctor FERRER (1 ESO A) pel seu treball «Sant Jordi»

Grup II: tercer i quart d’ESO i batxillerat:

Adrià JUAREZ (1 BAT A) pel seu treball «Les notes acaricien els teus sentits»

dscf05651

CONVOCATÒRIA DEL I PREMI PER LA PAU: VIVIM EN UN MÓN JUST?

Grup I:

El premi es declara desert.

Grup II:

En la modalitat de prosa, el premi és per a Andrea Cobo Pérez pel seu treball “Injustícies”

En la modalitat de poesia, el premi és per al treball «Per què no em retornes allò que és meu?» de Sara QUIÑONERO PIPÓ (4 ESO B)

dscf05751


CAMPIONS DE KORFBAL!

L’equip de 3r d’ESO de la Llauna s’han proclamat campió del Campionat Escolar de Catalunya de Korfbal. A continuació, us reprodueixo la crònica esportiva del partit que han elaborat dos dels protagonistes de l’esdeveniment: Jordi Pelatto i Jordi Teixidor.

“Aquest dimecres 13 d’abril, s’ha disputat el Campionat Escolar de Catalunya de Korfbal 2011 al pavelló de la Mar Bella, a Barcelona. L’equip cadet de 3r d’ESO de La Llauna  va classificar-se  després d’haver guanyat la fase prèvia  del Barcelonès Nord  als de 4rt d’ ESO  del mateix institut.

El campionat no ha estat gens fàcil per l’equip de 3r de  La Llauna, ja que havia perdut el primer partit per 1-0. No obstant, va guanyar tots els posteriors, patint per la victòria, ajustada en molts casos. Després d’haver superat diversos obstacles, l’equip s’ha plantat a semifinals que s’han jugat contra l’institut Ridaura: quan el resultat era de 2-3 en contra de la Llauna, l’Álex Mora ha aconseguit un 3-3 a pocs segons del final  i Denisse Roca ha sentenciat el partit amb un gol d’or en el temps afegit.

A la final els cadets de 3r d’ESO han jugat contra el Gorgs (l’equip que va guanyar la Final Infantil l’any passat i que va perdre la fase prèvia aquest any  contra la Llauna per 5-3). Aconseguir aquesta última victòria (6-5) ha estat més complicat que superar la fase prèvia. De totes maneres, la Llauna ha portat la iniciativa des del primer minut. Continue reading

VIATGE A ITÀLIA!

És un viatge tan esperat per tots i totes…! Representa el final d’una etapa i potser el començament d’una de nova. Hi haurà alguns que continuaran a l’institut per cursar el Batxillerat i d’altres s’acomiadaran a final de curs per iniciar els cicles formatius. Però tots recordaran la convivència viscuda a les terres italianes que consolidarà entre ells i elles, encara més, els lligams personals establerts durant el dia a dia i que potser romandran a la resta de les seves vides.

L’alumnat de quart d’ESO, 37 noies i 30 nois, acompanyats de 4 professors i professores, marxen el 10 d’abril de viatge de final d’etapa. El mateix diumenge arriben a Milà i a Venècia. Dimarts i dimecres visitaran Siena i Florència; dijous, Pisa i Gènova i, finalment, divendres tornaran cap a Badalona.

ESPEREM DE TOT COR QUE TOTS I TOTES TINGUIN UN BON VIATGE I GAUDEIXIN D’UNA MERAVELLOSA I INOBLIDABLE ESTADA.