Calendari i horari de preinscripció de Postobligatori: Batxillerat i Cicles Formatius GM. Curs 2016-2017

BATXILLERAT:

MODALITAT D’ARTS

MODALITAT HUMANÍSTIC I CIÈNCIES SOCIALS

Preinscripció

 • Publicació de l’oferta: 13 de maig de 2016.
 • Termini per presentar la sol·licitud: del 18 al 25 de maig de 2016 (la documentació es pot presentar fins al 27 de maig de 2016).
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 6 de juny de 2016.
 • Termini per presentar reclamacions: del 7 al 9 de juny de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 14 de juny de 2016.
 • Sorteig públic per determinar l’ordenació de sol·licituds: 15 de juny de 2016 a les 11 h als serveis centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Publicació de la llista ordenada definitiva de sol·licituds: 17 de juny de 2016.
 • Publicació de l’oferta final: 30 de juny de 2016.
 • Publicació de les llistes d’alumnes admesos: 4 de juliol de 2016.

Matrícula

 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada: de 5 al 12 de juliol de 2016. Durant aquest període, els alumnes pendents de l’avaluació de han de confirmar la plaça assignada.
 • Matrícula extraordinària: del 7 al 9 de setembre de 2016.

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ JARDINERIA I FLORISTERIA

Preinscripció

 • Publicació de l’oferta: 13 de maig del 2016.
 • Termini per presentar la sol·licitud: del 18 al 25 de maig de 2016. Es pot presentar documentació fins el dia 27 de maig de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 6 de juny de 2016.
 • Termini per presentar una reclamació: del 7 al 9 de juny de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 14 de juny de 2016.
 • Sorteig del número de desempat: 15 de juny de 2016, a les 11 h als Serveis Centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Publicació de la llista ordenada definitiva:  17 de juny de 2016.
 • Publicació de l’oferta final: 30 de juny de 2016.
 • Publicació de la relació d’alumnes admesos i llista d’espera: 4 de juliol de 2016.

Matrícula

 • Període de matrícula per als alumnes preinscrits amb plaça assignada: del 5 al 12 de juliol de 2016.
Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

BATXILLERAT AL NOSTRE CENTRE

Us informem que a partir del curs 2016/17 el nostre centre inicia el Batxillerat.

Modalitat: Batxillerat d’humanitats i ciències socials

Modalitat: Batxillerat d’arts

 

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Calendari i horari de preinscripció d’ESO. Curs 2016-2017

Preinscripció

Informació

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Premis Sant Jordi 2016

L’Institut la Talaia va celebrar la Setmana Cultural entre els dies 20 i 23 d’abril de 2016. Tres dies plens d’activitats, premis, tallers i actuacions. Tot va començar dimecres 20 amb l’entrega de Premis Sant Jordi, amb motiu de la properia d’un dia tan especial a Catalunya i tan arrelat en les lletres i la cultura com és el 23 d’abril. Un event on vam escoltar poesia, textos i cançons tant en català com en castellà i en anglès, intercalades amb l’entrega de premis en les següents categories, normalment dividides entre primer i segon cicle d’ESO: poesia, narrativa i teatre en català, poesia, narrativa i teatre en castellà, còmic-book en anglès i fotografia matemàtica.

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

La Talaia participa a la Trobada de Teatre de Secundària a Tàrrega

 

cartelltarregaLa Talaia ha participat aquest dijous 28 d’abril a la 31ª Trobada de Teatre de Secundària a Tàrrega. Celebrada al Teatre Ateneu de la localitat lleidatana, la Trobada va comptar amb la representació de l’obra Besos per part dels nostres alumnes de segon i tercer d’ESO que cursen l’optativa de Teatre i Arts Escèniques.

Besos és una obra còmica de Carles Alberola i Roberto García que combina perfectament música i paròdia. S’hi retracten diverses situacions de parella amb malentesos, cançons i altres enrenous propis de les relacions humanes. La representació va ser tot un èxit!

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

La Talaia participa al Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

Dimarts passat cinc alumnes de l’Institut van assistir al Certamen de Lectura en Veu Alta al CaixaFòrum de Tarragona. En representació de la Talaia, hi participaven Tiago Mulero, David Jiménez, Sana Abiti i Fàtima Aboura (com a suplent) en la categoria de “Tropa de Corsaris” (3er ESO) i Daniela Sánchez en la categoria “Corsaris”(1er cicle d’ESO).

El certamen es corresponia amb els quarts de final d’un campionat que abasta tot Catalunya i congregava, en eixa sessió, col·legis i instituts del Tarragonès i el Penedès. Encara que no vam guanyar, va ser una experiència summament agradable!

20160426_122621

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Ens visita l’escriptora Maria Mercè Roca

ILC

Aquest dimarts 12 d’abril, els nostres alumnes de 3r d’ESO han pogut conèixer l’escriptora Maria Mercè Roca, autora d’un dels llibres de lectura d’enguany: Com un miratge. Gràcies al programa “Autors a les aules” de la Institució de les Lletres Catalanes alumnes i escriptora van gaudir d’una bona estona xerrant sobre la novel·la que havien llegit, l’obra de l’autora i el procés creatiu.

Maria Mercè Roca ha guanyat els premis literaris més importants del país per obres com Cames de seda (premi Sant Jordi 1992), Delictes d’amor (premi Ramon Llull 2000) o Mil revolts (premi de literatura juvenil Barcanova 2012).

1 2

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Últims assajos per al High School Musical

Com cada any, els alumnes de l’Institut la Talaia preparen un gran espectacle per al tercer trimestre. Aquest any, com ja vam anunciar, l’obra elegida és High School Musical i, també com a novetat, les dates de representació s’avancen al 5 i 6 de maig. La preparació de l’obra suposa un gran esforç i la implicació de molta gent: des dels alumnes de 4t (que porten el pes del personatges principals) fins a secundaris i figurants de tots els cursos, així com diverses professores  i professors de tots els departaments que hi participen.

L’activitat és frenètica quan queda justament un mes per a la gran estrena. Dilluns vam assistir a un assaig i vam comprovar de primera mà com funciona tot l’engranatge i la preparació i coordinació de tants elements humans i tècnics. Però és segur que valdrà la pena, només cal veure el grau d’implicació dels professors i estudiants que hi participen. És per això que us deixem algunes fotos, perquè es feu una petita idea del fabulós espectacle que us espera.

Recordeu:

5 i 6 de maig,a l’Auditori de Calafell

HIGH SCHOOL MUSICAL

representació i adaptació a càrrec de l’Institut la Talaia

protes_bri3

 

sharpay

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Visita de 1er D a Tarragona

Els alumnes de 1er D han visitat Tarragona aquest passat dimecres 30 de març. L’itinerari incloïa els monuments de la Tarraco romana, especialment el Museu d’Arqueologia i després el Museu d’Història de Tarragona, situat a la torre del Pretori, des d’on han pogut contemplar les vistes de la ciutat. També han visitat les muralles, el circ i l’amfiteatre.

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Comença el tercer trimestre del Projecte Intergeneracional

Comença el tercer trimestre del projecte i molts alumnes nous tenen ganes de conèixer als avis i fer moltes activitats amb ells. El primer dia, els alumnes van conèixer els avis fent una entrevista on els avis contestaven a totes les preguntes i els joves estudiants de 3rB també. Aquest trimestre serà molt divertit i interessant, esperem gaudir de la companyia dels avis i ells de la nostra.

Els alumnes de 3r B són els encarregats ara del projecte i prenen el relleu dels alumnes de 3rA, els quals s’hi van acomiadar amb un festival on es van contar acudits, es va ballar i van fer una petita obra de teatre. Us deixem algunes fotos dels companys i companyes durant el segon trimestre.

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari