Jornades de portes obertes els dies 5 i 6 d’octubre

PORTES OBERTESEl nostre centre realitzarà dues Jornades de portes obertes els dies 5 i 6 d’octubre per tal que totes aquelles famílies, entitats, exalumnes, veïns i públic en general puguin conèixer més de prop les instal·lacions del nostre recent estrenat edifici.

Amb aquest motiu, ambdós dies es podrà visitar l’institut des de les 18 fins a les 19.30 hores i, paral·lelament, es realitzaran les reunions dels tutors i tutores amb les famílies corresponents que seran:

1r i 2n d’ESO dijous 6 de 18h a 19.30 h

3r , 4t d’ESO i 1r Batxillerat dimecres 5 de 18h a 19.30 h

Tothom està convidat a aquesta cita, estarem encantats d’obrir les portes de casa nostra a tota la comunitat educativa i ciutadania en general, sigueu benvinguts!

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Encentem un curs més el nostre projecte Intergeneracional

El nostre projecte Intergeneracional s´ha tornat a reprendre després de les vacances d’estiu. L’alumnat de 3r d’ESO visitarà setmanalment la residència d´avis Calafell Park per tal d’intercanviar experiències i realitzar activitats en comú. En la primera sessió els nostres estudiants van fer una petita entrevista a alguns dels residents per tal de conèixer més aspectes de la seva biografia.

Publicat dins de Notícies 2016-17 | Deixa un comentari

Visita de 1r d’ESO a la torre de la Talaia

L’alumnat de 1r d’ESO ha visitat el monument que dóna nom al nostre institut: la torre de la Talaia, on es vigilava la costa per tal d’evitar invasions marítimes. A més, han pogut comprovar els devastadors efectes d’un incendi que va afectar aquest estiu una part del recorregut cap aquest monument, que està apadrinat pel nostre centre. Aquest fet els ha servit per concienciar-los davant les conseqüències del foc incontrolat.

 

Publicat dins de Notícies 2016-17 | Deixa un comentari

ESTRENEM EL NOU EDIFICI

A partir de l’1 de setembre de 2016 l’Institut La Talaia iniciarà totes les seves activitats en el nou edifici del C/ Brasil 8.

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Exàmens de setembre 2016

horari dijous 1 divendres 2 dilluns 5
9h – 10.15h Visual i Plàstica 1r 2n  4t Educació física 1r 2n 3r 4t Física i química 3r 4t
Religió 1r 2n 3r 4t
10.15h – 11.30h Ciències Naturals i Biologia 1r 2n 3r 4t Ciències Socials 1r 2n 3r 4t Matemàtiques 1r 2n 3r 4t
11.30h – 12.45h Català 1r 2n 3r 4t Anglès 1r 2n 3r 4t Tecnologia 1r 2n 3r 4t
12.45 – 14 h Llatí / Música 1r 3r 4t Castellà 1r 2n 3r 4t Informàtica 4t
Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Colònies 2016

Durant tres dies els alumnes d 1r, 2n i 3r d’ESO  han fet el treball de síntesi a la casa de colònies Alberg de Sant Carles de la Ràpita, on han gaudit d’un entorn natural privilegiat, han après la formació del delta, els costums i els hàbits, tant socials com econòmics de la zona. Han practicat esports, com piragüisme en el riu Ebre i ciclisme en el Delta. han fet un passeig marítim a la badia dels Alfacs i hem rebut una molt bona atenció dels monitors i de la casa.

Fotos

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Llistat de llibres 2016-17 d’ESO i 1r Batxillerat

Llistat de llibres 2016 -2017

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Reunió informativa sobre itineraris de 4t d´ESO

El passat dijous 19 de maig  l’equip directiu del nostre centre va realitzar una sessió informativa per a les famílies de l’alumnat que actualment cursa 3r d’ESO per tal de ser informats sobre els possibles itineraris i matèries optatives per cursar l’any vinent. Aquesta trobada va ser útil per orientar als pares i mares presents sobre el recorregut formatiu dels seus fills i filles per 4t d’ESO i, a més a més, per resoldre dubtes.IMG_20160519_181141

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

El nostre centre en la presentació de la mascota dels Jocs del Mediterrani

L’alumnat del nostre centre que va participar en el concurs de la mascota per als XVIII Jocs Mediterranis acudiren com a convidats a l’acte de presentació oficial d’aquesta- Ave, Tarracus-el passat dia 19 de maig  a Tarragona.

L’acte, que va estar presidit per Sa Majestat el rei Felip VI, va comptar amb la presència de la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, el conseller d’Interior, Ramón Espadaler, l’alcalde de Tarragona, Josep félix Ballesteros, i el president del comité dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, entre d’altres.

https://goo.gl/photos/tRDcYX1trr54t9CEA

Publicat dins de Notícies, Notícies 2015-16 | Deixa un comentari

CARTA OBERTA D’AGRAÏMENTS

El teló de High School Musical ja s’ha abaixat. El darrer focus de llums de la part esquerra del nostre escenari ja s’ha apagat. Enrere deixem els nervis, les pors, les angoixes de les últimes setmanes i dies, però no podem oblidar el magnífic espectacle que hem ofert, un musical de categoria.

Un treball titànic que va iniciar-se al setembre, que s’ha anat consolidant a mesura que passaven els mesos. Força interpretativa, cant coral, posada en escena espectacular. Un engranatge de més de 150 persones.

Hem d’estar orgullosos del que hem fet, de tota la trajectòria que ha anat portant el nostre centre quant a les arts es refereix i sempre amb un objectiu clar: convertir-nos en un espai de referència artística de primer nivell.

Crec, sincerament, que anem pel camí correcte i tot això és gràcies a la conscienciació de molta gent que així ho creu, que entén les arts com un vehicle de comunicació, que aglutinen totes les competències educatives possibles, i el més important, forma persones, educa des del respecte i els valors fonamentals de l’ésser humà.

És per això que és el moment de donar les gràcies, unes gràcies amb majúscules. En primer lloc, a la Lídia Torrent i al Joan Fandos per tot el seu suport incondicional en la coordinació del projecte: a l’Àngel Pomerol per la creació artística dels decorats; al Miquel Ureña en tota la gestió de bases musicals; a l’Imma Clua per tota la feina d’atrezzo; al Jesús Prats per la implicació intensa que té i ha tingut pel projecte; a la Mimi Junyent i la Carme Cano en la posada en escena dels balls i a la Sofia Bono, per tot el seu savoir faire en l’apartat de cant coral.

També unes gràcies merescudes a la direcció del centre per tot el suport i la confiança en aquest projecte transversal, i molt especialment, als més de 150 alumnes que hi han participat, que han cregut en aquesta aposta creativa i alhora tan il.lusionant, que s’han deixat seduir per l’espectacle en tot el seu esplendor i que han dut la nostra obra a l’èxit.

Ah! Per cert, i si us heu quedat amb les ganes, no patiu, l’any vinent més. Un nou musical ressorgirà i farà bategar noves estrelles que brillaran amb llum pròpia.

Gràcies, gràcies, gràcies a tots i a totes per fer-ho possible!

El teatre ens mou per dins i per fora. Viu-lo amb nosaltres!

Cristina Castellnou

Coordinació d’Arts escèniques, música i dansa

de l’INS La Talaia de Segur de Calafell

Maig de 2016

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari