1r i 2nD comencen les seves visites a la Ciutadella

L’alumnat de 1r D i 2n D han començat les activitats a la Ciutadella ibèrica de Calafell, de manera que s’acostaran d’una manera més pràctica a l’estudi de la prehistòria. Concretament, han estudiat la indústria lítica i el foc.
Primer, van fer una destral de mà, percutint dos còdols i, tot seguit, lligant la pedra a un pal amb un cordill d’espart. El proper dia faran cabanes amb aquestes eines. Després, van aprendre a fer foc de dues maneres, per percussió i per fricció. Molts dels alumnes ho van aconseguir.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Encetat el Projecte de Delegats 2014-15

Ja s’ha fet la primera sessió del Projecte de Delegats que encapçala la Regidoria de Joventut, i que té com a objectiu que els representants de cadascuna de les classes preparin i proposin diverses activitats per portar a terme en la Setmana Cultural del centre, que tindrà lloc al mes d’abril.

A més, en aquesta primera trobada s’han realitzat dinàmiques de grup per tal que els delegats prenguessin conciència del seu càrrec i de les seves funcions, a més de fer equip. El projecte conté quatre sessions més.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

El centre cel·lebra les IV Jornades de l’Esmorzar Saludable

El centre va celebrar les IV Jornades de l’Esmorzar Saludable, impulsades per les Regidories de Joventut i Sanitat i amb la col·laboració de l’AMPA, amb l’objectiu de mostrar com gaudir d’una alimentació correcta a l’escola.

Es van preparar a l’ esbarjo cinc propostes d´esmorzar saludable combinant diversos tipus d´aliments. Els estudiants van triar quina opció els semblava més atractiva i, al mateix temps, van poder comprovar com la seva preparació a casa és ràpida, a més d´econòmica i beneficiosa per a la salut. Concretament, van poder escollir entre:

1-Llet amb cereals i una peça de fruita

2- Entrepà de formatge i suc de taronja

3- Torrades amb mantega i melmelada i suc de taronja

4- Iogurt de fruites i entrepà de pernil dolç

5- Llet amb galetes, fruita i fruits secs


Publicat dins de Fotos i videos 2014-15, Notícies 2014-15 | Envia un comentari

El centre rep els alumnes alemanys dins del projecte d’Intercanvi Lingüístic

La setmana passada el centre va acollir al voltant de 15 alumnes i dos professors alemanys, procedents de l’escola Ferdinand-Freiligrath de Berlín, que van romandre una setmana a Segur de Calafell per conèixer la vida del centre i de la localitat. Aquesta activitat forma part del programa d’Intercanvi Lingüístic entre aquest institut i els estudiants del nostre que estudien la llengua germànica com optativa.

L’objectiu va ser establir una primera presa de contacte amb els alumnes visitants, practicar aquesta segona llengua i acostar-se a la seva cultura.

Amb aquest motiu, l’institut va preparar un conjunt d’activitats amb caràcter didàctic però alhora lúdic. L’alumnat que fa l’optativa d’alemany els van rebre a la biblioteca i, posteriorment, van gaudir d’un esmorzar català a l’hora del pati, on els nostres estudiants els van ensenyar a fer pa amb tomàquet.

Al llarg de la setmana, van compartir jocs esportius amb aquest grup d’estudiants visitants a la platja de Segur de Calafell i, a més, van visitar Tarragona, Barcelona i Sitges. Abans de marxar també van gaudir de l’exhibició dels Castellers del Vendrell.
Aquest agermanament continuarà al llarg del curs amb la visita a Alemanya dels nostres estudiants a Berlin, activitat que tindrà lloc els pròxims mesos.Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Els alumnes aprendran com resoldre conflictes

El passat dijous 2 d’octubre l’alumnat de 3r i 4t del nostre centre vam acudir a la presentació del projecte “Convivim: resolució de conflictes a través del teatre”, que es va realitzar al pavelló Jaume Vilamajor. D’aquesta manera es va fer una petita aproximació a alguns dels recursos que es poden fer servir per mediar i reconduir les situacions que generen tensions.

Aquesta és una iniciativa gratuïta portada a terme per la regidoria de Joventut i Benestar es realitzarà els dimecres a la tarda a l’escola Mossèn Jacint Verdaguer.

 


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Convocatòria per a les famílies de la reunió d’inici de curs

El proper dimecres 8 i dijous 9 d’octubre tindrà lloc amb les famílies dels alumnes del nostre centre la reunió d’inici de curs, on s’abordaran temes importants relacionats amb el funcionament del centre, el currículum i les activitats extraescolars, entre d’altres aspectes, i que considerem que són interessants conèixer.

3r i 4t DE L’ESO: DIMECRES 8 D’OCTUBRE A LES 18:00h.

1r i 2n DE L’ESO: DIJOUS 9 D’OCTUBRE A LES 18:00h.

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Alumnes alemanys visitaran el centre

El centre es prepara per rebre la setmana pròxima a un grup d’estudiants alemanys que ens visiten i que forma part del Projecte d’Intercanvi Lingüístic entre l’alumnat del nostre institut i el seu homòleg germànic.

Els alumnes visitants provenen de l´institut Ferdinard-Freiligrath-Schule i durant els propers dies participaran de la vida del centre, a més de visitar altres llocs com Barcelona i Tarragona.

A l’institut s’han organitzat iniciatives per fomentar el contacte i la pràctica de les dues llengües com la participació en un esmorzar típic català o l’entrada a diverses classes; també hi hauran activitats en la platja del nostre municipi, entre d’altres. Aquest és el segon any que es porta a terme aquest projecte, que va tenir una excel·lent resposta el curs passat.

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Comença de nou el nostre Projecte Intergeneracional

Un curs més es posa en marxa el Projecte Intergeneracional que el nostre centre porta a terme amb la residència de la tercera edat Calafell Park. Per tant, al llarg del curs alguns alumnes visitaran aquest recurs per realitzar activitats amb i per a la gent gran, a més de sentir les experiències d´alguns dels seus usuaris, que més endavant vindran a l´institut per compartir-les amb els nostres estudiants.

La primera visita de l´alumnat en aquest curs s´ha centrat en  la realització d´una sèrie d´entrevistes fetes pels nostres joves als avis i àvies de la residència per tal de conèixer alguns dels seus gustos i preferències.


Publicat dins de Notícies 2014-15 | Envia un comentari

L’alumnat de 1r d’ESO visita la Talaia

El passat divendres 26 l’alumnat de 1r d’ESO, amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, van fer una sortida a la Talaia, per conèixer el monument que dóna nom al nostre centre.

Cal recordar que era una sortida oberta a tothom, incloses famílies dels estudiants i població del municipi.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

El centre participa en les Jornades Europees de Patrimoni

Alumnes de 3r d’ESO del nostre centre- Emily Aguilar, Mariola Conca, Paula Pérez y Víctor Plaza- han visitat Calafell Ràdio per explicar la sortida que el centre ha organitzat a la Torre de la Talaia el 26 de setembre, inclòs dins de les Jornades Europees de Patrimoni.

Amb motiu d’aquesta celebració, els alumnes de 1r d’ESO faran una caminada fins al monument que dóna nom al nostre centre perquè el coneguim. A més, és una activitat oberta a tothom, ja que també està inclosa dins del programa de festes del municipi.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari