Café-teatre per recaptar fons per al viatge de Berlín

Els alumnes de l’optativa d’alemany celebraran un café-teatre la tarda del 24 d’abril, amb l’objectiu de recaptar fons per al seu viatge a Berlín, que tindrà lloc en unes setmanes.

La cita serà al gimnàs de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer a les 18.30 hores i comptarà en actuacions musicals, cants i monòlegs.  Participaran alumnes i professors.

Les persones interessades poden adquirir l’entrada en l’AMPA de l’institut o, en tot cas, el mateix dia al lloc de realització d’aquesta iniciativa. Tenen un preu de 3 euros per als adults i 1,5 euros per als menors, respectivament. Cal dir que també existeix la possibilitat d’una “fila zero” per als membres de la comunitat educativa que no puguin anar al café-teatre però vulguin col·laborar

 

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

24 d’abril: Jornada cultural al centre

El centre prepara la celebració d’una Jornada Cultural, composta per diversos tallers oferts pels departaments de l’institut, que tindrà lloc el pròxim 24 d’abril.

Els tallers previstos són:

-Taller de menjar i cultura (departament de Català):

Els estudiants que participen han de portar una mostra d’algun menjar típic i explicar una història  que tingui relació amb allò que presenta.

-Travelling around the english speaking world (departament d’anglès):

Els alumnes faran “un viatge virtual” a diversos països angloparlants

-Taller de guitarra (departament de Tecnologia)

Qui vulgui aprendre acords bàsics de guitarra té l’oportunitat de fer-lo

-Taller de fer nusos mariners: (departament de Tecnologia)

Aprendre a fer nusos utilitzats en la mar i conèixer el seu ús

-Taller d’escriptura cuneïforme i jeroglífica (departament de Ciències Socials)

Els alumnes aprendran com s’utilitzaven les primeres formes d’escriptura

-Taller de papiroflèxia (departament de Matemàtiques):

Amb plecs de paper  s´obre tot un món de possibilitats a l´hora de construir figures

-Mòbils literaris (departament de Castellà):

La part creativa del llenguatge s’unirà amb la plàstica per tal que l’alumnat participant faça mòbils que es pengen amb formes i missatges expressius

-Taller de pedres pintades (Seminari de Visual i Plàstica):

L’objectiu és que els alumnes apliquin la creativitat a materials naturals que tenim al nostre abast i treure la “cara oculta” de les pedres

 

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Festalaia!: Joventut realitzarà una jornada amb diversos tallers

El pròxim 25 d’abril el centre acollirà Festalaia! Una activitat impulsada per la Regidoria de Joventut del municipi, consistent en la realització de tallers diversos per al nostre alumnat.

Concretament, hi haurà tallers de futbol, henna, dansa del ventre, break dance, pentinats i maquillatges, DJ, zumba, hip hop, bijuteria reciclada, fotografia, dibuix, estampació de samarretes i gorres, … a més d’un torneig de PC i el visionat de pel·lícules.

Cal dir que a més, la jornada es completarà  amb activitats escèniques, la realització d’una versió del programa “Tú si que vales” i un concert a càrrec del grup Sr Antu i Black Souldiers”

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

2nD i 3rD visiten l’ermita de Sant Miquel i el Castell de Calafell

El passat 26 de març l’alumnat de 2nD i 3rD van visitar l’ermita de Sant Miquel i el Castell de Calafell per veure sobre el terreny tot allò que han après sobre el Romànic i l’Edat Mitjana.

A l’ermita van conèixer els diversos elements de l’arquitectura romànica i, a més, van esbrinar quins són els orígens de Segur de Calafell. Al Castell els van ensenyar una nova aplicació per al mòbil que els va fer de guia de la visita i, tot seguit, van veure un documental sobre la història del municipi.

Està previst que en pròximes setmanes els estudiants tornin al Castell per fer un taller sobre la pintura romànica.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Finalitza la temporada de Cross amb bona participació del centre

La temporada de Cross ja ha acabat amb la realització de l´última prova el passat 6 d´abril en el municipi del Vendrell. Cal assenyalar que la participació de l´alumnat del nostre centre en totes les curses ha estat bé i, de fet, l´institut La Talaia és el centre de la comarca amb més participació en aquest tipus d´events en els últims cinc anys. Esperem que la tendència en els propers cursos continui així.

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

El nostre centre participa en el Campionat de Tennis Jesús Serra

El 8è Campionat de Tennis Intercentres Jesús Serra, celebrat recentment, va comptar amb la participació d´estudiants del nostre centre. Concretament, en la secció masculina va participar Pere Levy i Jaime Lozano, de 2n i 3r, respectivament. En l´apartat femení les nostres representants van ser les alumnes Thais Miquel i Laura Almansa, ambdues de 3r.

Malauradament, no van poder classificar-se per seguir posteriorment, però l´experiència va ser molt gratificant per tots.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

3rD parla a Ràdio Calafell

Els alumnes de 3rD van visitar fa uns dies Ràdio Calafell per tal de donar a conèixer als oients el projecte que estan fent al llarg del curs, que té com a epicentre la Ciutadella i tots els recursos que ofereix. D´aquesta manera s’acosten  de forma pràctica a la manera de viure de fa milers d’anys. Cal dir que aquest projecte es combina amb altres sortides com les mines de Gavà, juntament amb aspectes teòrics.

Al mateix temps, van poder conèixer com és la ràdio per dins i el seu funcionament. Van assenyalar que ha sigut una experiència molt positiva i que els agradaria repetir-la  per seguir transmetent allò que estan fent al llarg del curs. Si esteu interessats en escoltar l’entrevista, cliqueu l’enllaç següent:

 

 


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

2nD visita l´Escola de Turisme del Baix Penedès

L´alumnat de 2nD va visitar l´Escola de Turisme del Baix Penedès, per tal de conèixer més de prop que fan els estudiants dels cicles que la composen en l´àmbit de la cuina. A més, també van participar fent pastissos.

Aquesta iniciativa forma part del Projecte d´alimentació i cuina que aquest grup d´estudiants estan treballant al llarg del curs.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Visita de 2nD i 3rD a Tarraco Romana

Els alumnes de 2nD i 3rD van visitar el passat dimecres 12 de març  Tarragona, per tal de conèixer el passat romà de la ciutat.

En aquesta sortida per acostar-se a la “Tarraco Romana” els estudiants van visitar el Museus Arqueològic  i d’Història, el circ i l’anfiteatre.

D’aquesta manera, l’alumnat van tenir l’oportunitat de conèixer i veure de primera mà una lliçó  d’història que ens mostra el nostre passat com a testimoni del que som.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

L´alumnat de 2nD parla a Ràdio Calafell

Els alumnes de 2nD van ser entrevistats fa uns dies a Ràdio Calafell per tal de parlar del projecte que estan fent al llarg del curs a través de les seves visites  a la Ciutadella i altres sortides.

Aquests estudiants van tenir l’oportunitat de contar als oients  de la comarca, com d’una manera pràctica, s’acosten  a la forma de viure de fa milers d’anys mitjançant un recurs tan pròxim com la Ciutadella. A més, també van explicar el que significa aquesta manera d’aprendre, combinada amb altres sortides com les mines de Gavà, juntament amb aspectes teòrics.

Al mateix temps, van poder conèixer com és la ràdio per dins i el seu funcionament. Van assenyalar que ha sigut una experiència molt positiva i que els agradaria repetir-la  per seguir transmetent allò que estan fent al llarg del curs. Si esteu interessats en escoltar l’entrevista, cliqueu l’enllaç següent(és el primer quart d’hora):


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari