Calendari i horari de preinscripció de Postobligatori: Batxillerat i Cicles Formatius GM. Curs 2016-2017

BATXILLERAT:

MODALITAT D’ARTS

MODALITAT HUMANÍSTIC I CIÈNCIES SOCIALS

Preinscripció

 • Publicació de l’oferta: 13 de maig de 2016.
 • Termini per presentar la sol·licitud: del 18 al 25 de maig de 2016 (la documentació es pot presentar fins al 27 de maig de 2016).
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 6 de juny de 2016.
 • Termini per presentar reclamacions: del 7 al 9 de juny de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 14 de juny de 2016.
 • Sorteig públic per determinar l’ordenació de sol·licituds: 15 de juny de 2016 a les 11 h als serveis centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Publicació de la llista ordenada definitiva de sol·licituds: 17 de juny de 2016.
 • Publicació de l’oferta final: 30 de juny de 2016.
 • Publicació de les llistes d’alumnes admesos: 4 de juliol de 2016.

Matrícula

 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada: de 5 al 12 de juliol de 2016. Durant aquest període, els alumnes pendents de l’avaluació de han de confirmar la plaça assignada.
 • Matrícula extraordinària: del 7 al 9 de setembre de 2016.

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ JARDINERIA I FLORISTERIA

Preinscripció

 • Publicació de l’oferta: 13 de maig del 2016.
 • Termini per presentar la sol·licitud: del 18 al 25 de maig de 2016. Es pot presentar documentació fins el dia 27 de maig de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 6 de juny de 2016.
 • Termini per presentar una reclamació: del 7 al 9 de juny de 2016.
 • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 14 de juny de 2016.
 • Sorteig del número de desempat: 15 de juny de 2016, a les 11 h als Serveis Centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Publicació de la llista ordenada definitiva:  17 de juny de 2016.
 • Publicació de l’oferta final: 30 de juny de 2016.
 • Publicació de la relació d’alumnes admesos i llista d’espera: 4 de juliol de 2016.

Matrícula

 • Període de matrícula per als alumnes preinscrits amb plaça assignada: del 5 al 12 de juliol de 2016.

Horaris de Secretaria:

Matins de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores

Tardes de dilluns a dijous de 16.00 a 17.30 hores

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

CARTA OBERTA D’AGRAÏMENTS

El teló de High School Musical ja s’ha abaixat. El darrer focus de llums de la part esquerra del nostre escenari ja s’ha apagat. Enrere deixem els nervis, les pors, les angoixes de les últimes setmanes i dies, però no podem oblidar el magnífic espectacle que hem ofert, un musical de categoria.

Un treball titànic que va iniciar-se al setembre, que s’ha anat consolidant a mesura que passaven els mesos. Força interpretativa, cant coral, posada en escena espectacular. Un engranatge de més de 150 persones.

Hem d’estar orgullosos del que hem fet, de tota la trajectòria que ha anat portant el nostre centre quant a les arts es refereix i sempre amb un objectiu clar: convertir-nos en un espai de referència artística de primer nivell.

Crec, sincerament, que anem pel camí correcte i tot això és gràcies a la conscienciació de molta gent que així ho creu, que entén les arts com un vehicle de comunicació, que aglutinen totes les competències educatives possibles, i el més important, forma persones, educa des del respecte i els valors fonamentals de l’ésser humà.

És per això que és el moment de donar les gràcies, unes gràcies amb majúscules. En primer lloc, a la Lídia Torrent i al Joan Fandos per tot el seu suport incondicional en la coordinació del projecte: a l’Àngel Pomerol per la creació artística dels decorats; al Miquel Ureña en tota la gestió de bases musicals; a l’Imma Clua per tota la feina d’atrezzo; al Jesús Prats per la implicació intensa que té i ha tingut pel projecte; a la Mimi Junyent i la Carme Cano en la posada en escena dels balls i a la Sofia Bono, per tot el seu savoir faire en l’apartat de cant coral.

També unes gràcies merescudes a la direcció del centre per tot el suport i la confiança en aquest projecte transversal, i molt especialment, als més de 150 alumnes que hi han participat, que han cregut en aquesta aposta creativa i alhora tan il.lusionant, que s’han deixat seduir per l’espectacle en tot el seu esplendor i que han dut la nostra obra a l’èxit.

Ah! Per cert, i si us heu quedat amb les ganes, no patiu, l’any vinent més. Un nou musical ressorgirà i farà bategar noves estrelles que brillaran amb llum pròpia.

Gràcies, gràcies, gràcies a tots i a totes per fer-ho possible!

El teatre ens mou per dins i per fora. Viu-lo amb nosaltres!

Cristina Castellnou

Coordinació d’Arts escèniques, música i dansa

de l’INS La Talaia de Segur de Calafell

Maig de 2016

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Gran estrena de High School Musical

Ahir a la tarda, el Teatre Auditori Joan Colet de Calafell va vibrar amDSC06159b l’estrena de High School Musical. L’obra musical, representada pels alumnes de l’Institut la Talaia de Segur de Calafell, va ser tot un èxit en tots els aspectes i va suposar la culminació de tot un curs de treball.

Després d’una setmana frenètica d’assaigs, nervis i il·lusió, va arribar el gran dia i tot el repartiment de High School Musical, des dels protagonistes de 4t d’ESO fins els secundaris, figurants i ballarins d’altres cursos, van complir triomfalment amb la seva funció i el seu paper. Sota la direcció d’una emocionada Cristina Castellnou, els alumnes van desplegar tot el seu talent interpretatiu i artístic.

Avui mateix, divendres, hi haurà una segona representació a les 18.30 h al mateix Auditori de Calafell i si us la vau perdre (o inclús si voleu repetir) teniu una segona i última oportunitat de gaudir de l’espectacle!

DSC06302

DSC06326

DSC06271 DSC06417

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

VIATGE A BERLÍN

La setmana passada els alumnes d’alemany de 2on i 3er d’ESO, acompanyats pels professors David Vicent i Josep Farré van anar a Berlín en viatge d’intercanvi  amb la Freiligrath Sekundarschule.

Han estat quatre dies molt intensos. A més de la visita a l’institut per aprendre alemany, van visitar els monuments més importants de la ciutat: el mur, el Reichstag, la porta de Brandenburg, la Filharmònica, el Charlie Checkpoint…

A banda, els alumnes van tenir l’oportunitat de visitar el camp de concentració de Sachsenhausen. Tot un recorregut per la història del segle XX europea.

IMG-20160428-WA0000IMG-20160428-WA0001 IMG-20160428-WA0003 IMG-20160428-WA0004IMG-20160428-WA0002

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Queda un dia…

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Atenció! Arriba la gran estrena de High School Musical

Ara sí, ha arribat l’hora. Aquesta setmana estarem prou atrafegats preparant els últims detalls de la nostra gran obra: High School Musical. Dijous 5 i divendres 6 de maig a les 18.30 h, a l’Auditori de Calafell, us oferirem una representació que esperem sigui inoblidable. No us la podeu perdre! Us esperem a tots i totes.

unnamed

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Activitats de la Setmana Cultural a La Talaia

A banda dels Premis Sant Jordi, durant la Setmana Cultural es van celebrar multitud de tallers i altres activitats a l’insitut. Dijous 21 d’abril cada departament va organitzar un taller per als alumnes, una forma diferent i divertida d’aprendre amb els professors i entre els quals les i els alumnes podien elegir entre papiroflèxia, scrapbooking, iniciació al cinema, fem un tour, teatre, colònies i perfums, pintar pedres, fer xabó i esports (malauradament vela i esports  a la platja van ser cancelats a causa del mal oratge).

Divendres va arribar la festa final amb la Festalaia. Les dues primeres hores també vam poder gaudir de tallers, aquesta vegada organitzats per la regidoria de Joventut, i entre els quals s’hi trobaven de tan variats com zumba, cant, cupcakes, fotografia, futbol, ball, etc. El moment més esperat va arribar després del pati amb el ja tradicional “Tú sí que vales” que, emulant el programa de televisió, congregava actuacions musicals, de ball i gimnàsia per part dels alumnes abans que uns jurats molt especials les jutgessin. Tot va acabar amb una actuació sorpresa “terrorífica” i un Dj que va suposar un colofó genial a la Festalaia 2016.

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Premis Sant Jordi 2016

L’Institut la Talaia va celebrar la Setmana Cultural entre els dies 20 i 23 d’abril de 2016. Tres dies plens d’activitats, premis, tallers i actuacions. Tot va començar dimecres 20 amb l’entrega de Premis Sant Jordi, amb motiu de la proximitat d’un dia tan especial a Catalunya i tan arrelat en les lletres i la cultura com és el 23 d’abril. Un event on vam escoltar poesia, textos i cançons tant en català com en castellà i en anglès, intercalades amb l’entrega de premis en les següents categories, normalment dividides entre primer i segon cicle d’ESO: poesia, narrativa i teatre en català, poesia, narrativa i teatre en castellà, còmic-book en anglès i fotografia matemàtica.

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

La Talaia participa a la Trobada de Teatre de Secundària a Tàrrega

 

cartelltarregaLa Talaia ha participat aquest dijous 28 d’abril a la 31ª Trobada de Teatre de Secundària a Tàrrega. Celebrada al Teatre Ateneu de la localitat lleidatana, la Trobada va comptar amb la representació de l’obra Besos per part dels nostres alumnes de segon i tercer d’ESO que cursen l’optativa de Teatre i Arts Escèniques.

Besos és una obra còmica de Carles Alberola i Roberto García que combina perfectament música i paròdia. S’hi retracten diverses situacions de parella amb malentesos, cançons i altres enrenous propis de les relacions humanes. La representació va ser tot un èxit!

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

La Talaia participa al Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

Dimarts passat cinc alumnes de l’Institut van assistir al Certamen de Lectura en Veu Alta al CaixaFòrum de Tarragona. En representació de la Talaia, hi participaven Tiago Mulero, David Jiménez, Sana Abiti i Fàtima Aboura (com a suplent) en la categoria de “Tropa de Corsaris” (3er ESO) i Daniela Sánchez en la categoria “Corsaris”(1er cicle d’ESO).

El certamen es corresponia amb els quarts de final d’un campionat que abasta tot Catalunya i congregava, en eixa sessió, col·legis i instituts del Tarragonès i el Penedès. Encara que no vam guanyar, va ser una experiència summament agradable!

20160426_122621

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari