Els alumnes aprenen a conservar aliments com els ibers

L’alumnat de 1rD i 2nD van aprendre en la seva nova visita a la Ciutadella com es conservaven els aliments antigament. Concretament, van fer servir diverses tècniques amb el peix: amb fum, amb sal i assecat al sol. Ho feren amb barats que van haver de netejar primer.

Després, van aprendre com viviem els ibers i van estudiar els diferents espais de la Ciutadella: com construïen, què menjaven, com escrivien i quines eren les seves armes.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

El centre prepara l’esquiada

El pròxim 23 de gener el centre ha organitzat l’esquiada a l’estació de La Masella. L’alumnat marxarà a les 5.30 en autobús i tornarà després del tancament de les pistes- al voltant de les 16 hores- per arribar aproximadament a les 20 hores.

Cada alumne ha de portar ulleres, pantalons i guants d’esquí, anorac, gorro i cremes protectores de cara i llavis. La resta de material- esquís o snow, casc i botes- es donaran a les pistes.

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Visita al Museu Bíblic de Tarragona

Tot l’alumnat de Religió va visitar la ciutat de Tarragona per conèixer alguns espais vinculats a la matèria. Concretament, van visitar el Museu Bíblic i van participar en un taller. Tot seguit, van veure una pel·lícula. L’experiència va ser molt positiva

 

 


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

La residència Calafell Park i el nostre centre celebren el Nadal

L’alumnat del Projecte Intergeneracional va gaudir amb els usuaris de la residència Calafell Park de l’ambient nadalenc.

Amb aquest motiu, van compartir nadalenques, els estudiants van contar acudits i, a més a més, els avis van donar als alumnes que han participat aquest trimestre una felicitació gegant de Nadal, agraint totes les experiències compartides. Des del nostre centre, felicitem a tots els membres de la Residència. Tornarem a compartir més moments emotius després de les festes.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

nadal

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Èxit de recollida d’ aliments per a la Tómbola Solidària

La resposta del nostre alumnat per portar aliments duraders i col·laborar amb Càritas per ajudar a les famílies més necessitades del municipi ha sigut un èxit. Cal recordar que el dia 23 es farà una rifa solidària entre els estudiants que han participat en aquesta iniciativa i tots tenen regal segur. Des d’aquí donem les gràcies per la implicació de tota la comunitat educativa, inclosa professorat i famílies.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Sortida de 1rD i 2nD a la Balma de la Gaiera

L’alumnat de 1rD i 2nD va participar en la sortida a la Cova Foradada i la Balma de la Gaiera per conèixer com vivien els homes i les dones de la Prehistòria. Van tenir molta sort ja que es van trobar uns arqueòlegs que estaven treballant. Concretament, a la Balma de la Gaiera, el professor de la Universitat de Barcelona Artur Cebriá, va fer una petita explicació als estudiants que va ser molt profitosa.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Teatre per resoldre conflictes

Tot l’alumnat del centre ha gaudit recentment a l’auditori de Calafell d’una activitat que, sota el nom de “Re-act”, tractava de fer-los partícips des del públic d’escenes quotidianes que provoquen conflictes.

Cal dir que aquesta actuació va ser fruit del taller que al llarg de vuit sessions han fet de manera voluntària diversos estudiants del centre mitjançant una activitat impulsada per a Regidoria de Joventut i Benestar Social. Aquests alumnes van reproduir tres escenes i la resta  van reflexionar i proposar alternatives a situacions que van parlar de la violència de gènere, l’assetjament escolar i la pressió de grup entre amics i amigues. L’experiència va ser meravellosa.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Xarrades del Mossos d’Esquadra al nostre centre

Un any més, els Mossos d’Esquadra han realitzat diverses xarrades adreçades a l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO dirigides a la prevenció al voltant de drogues o assetjament escolar i les seves conseqüències legals.

Els estudiants de primer curs van tenir una xarrada més genèrica, mentre que els de 2n i 3r van estar centrades en conductes de risc i drogues.


Publicat dins de Notícies | Envia un comentari

Gran participació al Cross de Coma-ruga

El centre va comptar  en el Cross de Coma-ruga, celebrat el passat cap de setmana, amb una excel·lent participació, que també es va veure reflectida en els resultats aconseguits.
Va pujar al pòdium la Irene Domínguez (2nB) amb un segon lloc en categoria cadet infantil femenina. Amina Makrani (1rD) va quedar en tercera posició en categoria infantil femení. En aquesta mateixa secció Laia Tur (1rA), Tatiana Finitskaya (2nA), Mireia Hidalgo (2nA), Alba Arenas (1rA), Carla Espiérrez (2nB), Daria Dalke (2nA) i Ana Muñoz (1rA), van copar les posicions situades entre el novè i el catorzè lloc, respectivament.

En l’apartat infantil masculí Benjamín Gómez, de 1rA, va obtenir la primera posició i March Bosch i Alberto Escuder, tots dos de 2nA, van aconseguir la quarta i sisena posició. Des del centre donem l’enhorabona a tots ells i elles.

Publicat dins de Notícies | Envia un comentari