Preinscripció curs 2009-10

Avui s’inicia la preinscripció de Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà. El passat dijous 7 es va fer una sessió d’orientació a pares de 4t i a alumnat interessat en els estudis postobligatoris.

La preinscripció de la ESO ha estat un èxit de peticions, ja que s’han rebut 114 preinscripcions per a 1r., però lamentablement sembla que només en podrem atendre 90.

Podeu trobar tota la informació de la preinscripció a http://www.gencat.cat/preinscripcio

Tertúlia literària

No volem acabar el curs sense proposar-vos una lectura i un dia per posar en comú tot el que ens hagi suggerit. Per a la tertúlia hem triat un llibre que “enganxa”.

Es tracta del primer volum de la trilogia Millenium de l’escriptor Suec Stieg Larsson titulat “Els homes que no estimaven les dones” que podeu trobar en català i castellà.

Llegit per milions d’europeus i consagrat com un èxit editorial ara arriba el moment en què nosaltres també participem an la intriga que intenten resoldre els dos protagonistes atípics.

La tertúlia la farem el dijous 4 de juny a les 19:30 hores a l’Institut.

Podeu comprovar que diuen d’ell alguns diaris:

cartell tertulia larsson

La Vanguardia

El País


Concert de Sant Jordi

El 17 d’abril a les 7 de la tarda farem com altres anys el Concert de Sant Jordi. Aquest any l’hem avançat una setmana per la coincidència amb altres activitats del centre.

El Concert és un moment per veure els aprenentatges que en la matèria de música han fet els alumnes.

Com sempre, esteu convidats a assistir, segur que us agradarà!

concert cartell

Visita de l’eurodiputat Martí Grau

El passat divendres 27 de març ens va visitar l’eurodiputat del grup socialista Martí Grau. La visita s’emmarca dins de l’activitat “Primavera d’Europa 2009”.

En la seva visita al centre va compartir amb alumnes de 2n. que participen en un intercanvi eTwining amb una escola romanesa i va tenir una interessant sessió amb els alumnes de batxillerat en què els canvis que suposa Bolonya per a la universitat van ser el tema principal.

L’institut va ser triat per la seva participació en projectes europeus i per les preferències personals del candidat.

eurodiputat1  eurodiputat2

19 de març. Jornada de vaga del professorat


Per al 19 de març hi ha convocada una jornada de vaga del professorat d’ensenyament secundari. La majoria de professorat del centre ha comunicat la seva intenció de seguir aquesta convocatòria i per aquest motiu no hi haurà classes amb normalitat.

Es pot consultar els motius de la vaga i obtenir més informació a la circular que avui dimecres 18 de març s’ha lliurat a tot l’alumnat

comunicat _vagaprofes20090319.pdf

17 de març. Jornada de Portes Obertes

El proper dimarts 17 de març a les 7 de la tarda es realitzarà la Jornada de Portes Obertes del’IES Bernat el Ferrer per als alumnes que vulgui fer l’ESO el proper curs.

La Jornada s’organitza de diferent manera per als pares i als nois i noies. Ela pares tenen uan sessió explicativa inicial sobre el centre i el seu Projecte Educatiu i després es fa una visita a les instal·lacions acompanyats per professorat. Els nois i noies realitzen una visita més extensa a tot el centre, acompanyats per alumnes de l’Institut que també són antics companys seus, i veuen amb més detall el funcionament dels diversos espais.

És una Jornada que ens serveix per mostrar tot allò que fem als futurs alumnes i als pares interessats, especialment a aquells que tenen fills i filles que estan prop de cursar l’ESO.

Esteu tots invitats. Us esperem i estarem encantats de poder compartir, ni que sigui per una estona, el nostre Institut amb vosaltres.

Aquí teniu una invitació

portes obertes.pdf

Invitació portes obertes

Calendari d’exàmens de la 2a. avaluació a l’ESO

L’educació dels alumnes ha de ser una feina conjunta de l’escola i de la família. Cadascú té la seva responsabilitat en aquest procés. Malgrat que aquesta afirmació sembli evident, costa trobar les eines, els moments per fer possible la comunicació per treballar plegats l’educació dels nostres alumnes, dels vostres fills i filles.

Aquesta avaluació, i si funciona bé ho farem regularment, us informem del calendari d’exàmens dels vostres fills perquè en tingueu coneixement i realitzeu les accions que considereu oportunes. Valoreu també que les notes no depenen només d’aquesta darrera prova, ja que es valoren molts altres aspectes, però és evident la seva importància.

Amb aquest calendari també volem evitar l’acumulació d’exàmens en un mateix dia com havia passat, encara de manera molt puntual, anteriorment.

Tingueu en compte també que com tota programació pot patir algun canvi, però esperem que siguin els mínims.

Calendari 2a. avaluació 1r. ESOCalendari 2a. avaluació 2n. ESO

Calendari 2a. avaluació 3r. ESO

Calendari 2a. avaluació 4t. ESO

Jornada de Delegats i Delegades

El passat 14 de gener a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès, l’IES Bernat el Ferrer va organitzar la VII Jornada de Delegats i Delegades amb el lema Participem per un Institut més nostre. Aquestes jornades volen contribuir a la formació dels alumnes que exerceixen aquest càrrec al centre i alhora motivar-los perquè continuen desenvolupen les activitats que els són pròpies.

 

Aquest any van participar una seixantena d’alumnes entre delegats i delegades i mediador/es. La jornada que va durar un matí va comptar amb la participació de l’Alcalde Ivan Arcas qui, conjuntament amb el director de l’Institut Ramon Graells, van fer la Inauguració de les Jornades. Els alumnes van tenir tres sessions de treball: la primera a càrrec de Neus Ferrer, formadora del Departament d’Educació sobre la convivència al centre, la segona a càrrec de Pere Led, responsable del Programes de Mediació sobre la Mediació escolar i una tercera del director Ramon Graells sobre la participació de l’alumnat en la millora del centre. En acabar es va lliurar als alumnes el diploma de participació.

 

És, en conclusió, una activitat important pel reconeixement que es fa de la tasca dels delegats i per la formació, potser no tan acadèmica, però realment important que reben.

Programa de la Jornada

Presentacio Formació Participants