Bones Festes

joyeux-noel.73554 (Copy)L’Equip Directiu, els tutors i tutores, tot el professorat, el Personal d’Administració i Serveis, les mares i els pares de l’AMPA i tots aquells que tenen cura de l’educació dels vostres fills i filles us desitgem BON NADAL i una bona entrada d’any.

 

RECOLLIDA d’ALIMENTS per NADAL

Com ja és habitual i en col·laboració amb Càritas d’Altafulla, durant la setmana del 15 al 19 de desembre recollim a l’entrada de l’Institut llegums, arròs, oli, llaunes, pasta, llet, productes d’higiene personal i productes de neteja per a la llar, que després es repartiran entre les famílies més necessitades.

PER UN NADAL PER A TOTHOM, ESPEREM LA VOSTRA SOLIDARITAT

A Barcelona a una conferència d’Ashley Kahn

El passat dimecres 29 d’octubre, els membres de la Jazzorquestra i els alumnes de l’optativa de música de 4t vam anar a Barcelona. Va ser una sortida original i diferent, amb molta música i ganes de compartir-la. A primera hora del dia l’autocar ja feia camí direcció Barcelona. L’ambient era ple d’iŀlusió. Finalment vam arribar a la ciutat, i vam entrar al Museu de la Música, on ens van guiar fins a una sala petita, però repleta d’instruments i objectes familiaritzats amb el món musical. Hi havia dos instituts més, apart de nosaltres, pel que erem molts alumnes.
Cap a les 10:00 va començar la conferència, el motiu principal de l’excursió. El conferenciant s’anomenava Ashley Kahn. Aquell home era un productor, periodista i professor de la Universitat de Nova York.
El tema de la xerrada era el Jazz, però centrant-nos concretament en l’artista John Coltrane (1926-1967) i el seu àlbum “A Love Supreme” fet l’any 65. Constava de 4 peces on el saxòfon, dominava el protagonisme. Coltrane havia dedicat temps, ganes i implicat molt d’esforç en aquest àlbum. El motiu? Per a ell tenia un gran significat, era una obra amb idees noves i innovacions, i estava dedicada a Déu. En les cançons que s’hi inclouen, es pot apreciar com el saxo sembla que parli, que transmeti un missatge. I evidentment, ho fa. Darrere de les notes de la partitura s’hi amaguen paraules, que a través de l’instrument s’expressen. Aquest missatge
mostra respecte, admiració i gratitud cap a Déu, repetint sovint la frase “thank you God” i recitant amb veu “a love supreme”. Coltrane mostra en aquest àlbum el seu desinterés de moure’s per diners i fama -cosa que sembla normalment la base a l’hora de comercialitzar les creacions de  la gent- i en canvi fa entendre que el seu objectiu realment és dedicar l’obra a Déu i trobar una força espiritual entre la música i “un amor superior”.

A l’acabar la conferència, després de fer una ronda de preguntes i dubtes, vam agafar l’autocar i vam tornar a Altafulla.

Va ser una sortida molt interessant, divertida i sobretot, molt musical

Laia Gómez 4t d’ESO

School Outing to Auditori de Barcelona

 On November 30th a group of 38 students and two teachers from Institut d’Altafulla went to a talk about Jazz in Barcelona. It took place in Auditori de Barcelona and the person who talked to us was Ashley Khan. He is a very important journalist in the USA and he has written some books about jazz.

Despite the fact that he only spoke in English, we understood him very well. He was very kind and we took a photo with him. After the talk, we visited the Music Museum. We saw some interesting instruments and we learnt how people made music in the 18th century.

Although it was very short, we had a great time!

 Georgina Becerra 4t d’ESO

En trobareu imatges a l’enllaç següent:

https://www.dropbox.com/sh/nbxn7tw2anfqjys/AACreKlptCA0z5VcfpjgDRAYa?dl=0

Eleccions al Consell Escolar

CALENDARI:

 • 3 DE NOVEMBRE : Publicació cens famílies i professorat
 • FINS EL 6 DE NOVEMBRE: Presentació de reclamacions del cens
 • 12 DE NOVEMBRE: Sorteig mesa pares/mares/tutors
 • 12 DE NOVEMBRE: Constitució meses electorals famílies, professorat i personal d’administració i serveis
 • FINS EL 18 DE NOVEMBRE: Presentació de candidatures
 • FINS EL 21 DE NOVEMBRE: Presentació d’impugnacions a les candidatures
 • 24 DE NOVEMBRE: Votacions dels pares/mares o tutors de 15:00h a 19:00h
 • 25 DE NOVEMBRE: Votacions del PAS a les 14:15h
 • 26 DE NOVEMBRE: Votacions del professorat

Altafulla, 3 de novembre de 2014

Benvolgudes famílies,

Iniciem, un altre curs, la renovació dels Consells Escolars.

Ja ha estat publicat, en la web del Departament d’Ensenyament, el calendari del procés electoral per renovar els seus membres. La convocatòria per a la renovació és competència de la direcció del centre, segons la Resolució ENS/2160/2014.

A tal efecte, des de la direcció de l’Institut, hem fet públic el cens per poder participar en el procés. Recordeu que podeu votar el pare i la mare o el tutor i la tutora respectius, llevat que la pàtria potestat de l’alumne estigui conferida en exclusiva a un dels progenitors, en aquest cas només aquest té dret de vot.

A partir d’avui s’obre un termini de tres dies lectius per a la presentació de reclamacions.

Els terminis per a l’elecció són els següents:

 • Inici del procés: 3 de novembre de 2014
 • Constitució de les meses electorals: 12 de novembre de 2014
 • Votacions: entre els dies 24 i 28 de novembre de 2014, ambdós inclosos
 • Constitució del Consell Escolar: abans del 23 de desembre de 2014

En el sector de representants dels pares, mares o tutors de l’alumnat hi ha tres representants, un pertany a l’AMPA i la resta s’escull d’entre les diferents candidatures que es poden presentar. En aquest moment únicament hem de renovar un representat. La persona assignada per l’AMPA s’ha de decidir en l’associació.

Si el nombre de persones candidates a membres del consell és inferior al nombre de llocs a cobrir, totes les persones són elegibles com a representants del sector.

Recordeu: les candidatures es poden presentar fins el 18 de novembre de 2014 i les votacions es faran el 24 de novembre de 15:00h a 19:00h

 Per a la constitució de les taules cal la presència de dos representants del cens dels pares o tutors, escollits per sorteig. Ens posarem en contacte amb vosaltres un cop es faci aquesta part del procés.

Esperant les vostres candidatures i participació,

Cordialment

Catalina Muñoz

directora

SORTIDA de CONVIVÈNCIA de 1r ESO a LA POBLA de LILLET

divendres 24 d’octubre

A les 15:10 han sortit de la Casa de Colònies, ja són dalt de l’autobús.

HORA PREVISTA D’ARRIBADA A ALTAFULLA 17:30

Ens han trucat que ja estan dinant i ens envien algunes fotos d’avui:

https://www.dropbox.com/sh/fp5vk9mtou6j7f3/AADjSgVVteDBpe-ZIWrwuxtma?dl=0

 

Ens han trucat mentre estaven esmorzant. Estan cansats però contents, preparats per agafar l’autobús i visitar les Fonts del Llobregat a Castellar de n’Hug. Després de dinar ja emprendran el viatge de tornada.

dijous 23 d’octubre

La nit ha anat bé, ara són a La Pobla de Lillet, han pujat al Tren del Ciment i han visitat el Jardins Artigas, dissenyats per Gaudí:

IMG-20141023-WA0002 (Copy)

 

A la tarda els espera una jornada d’esport d’aventura a la Casa de Colònies, tot preparant-se per la discoteca de la nit.

dimecres 22 d’octubre

A les 10 ja han arribat a CERCS i tot ha anat molt bé. Estan esmorzant i després iniciaran la visita al Museu de les Mines de Carbó. Fa una estona ens han trucat  i ens han dit que han arribat a la Casa de Colònies i que ja estan participant en l’activitat d’Orientació al bosc que hi ha al davant. S’ho estan passant molt bé i que fa fresqueta.

Reunió d’inici de curs de les famílies amb els tutors

Us convoquem a la reunió d’inici de curs amb el tutor/a del vostre fill/a que tindrà lloc el dia següent:

Dilluns 6 d’octubre a les 18:00h per a les famílies de l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO

Dimecres 8 d’octubre a les 18:00h per a les famílies de l’alumnat de 4t d’ESO, Aula Complementària i 1r i 2n de BAT

Us hi esperem