DEURES D’ESTIU PELS ALUMNES DE 6è

Hola famílies,
us deixem un enllaç del CRP Selva 1 on hi trobareu EL PROJECTE DEURES D’ESTIU pels alumnes de 6è.
Aquests deures són pels alumnes que no han superat les Competències bàsiques o pels que no han superat alguna àrea de 6è. Recordeu entregar-los al vostre tutor de 1r ESO
Si voluntàriament algun alumne els vol fer, endavant!! però no els hauran d’entregar al seu tutor de l’institut

PROJECTE DEURES D’ESTIU

Equip de mestres de CS i Equip directiu

XERRADA AMB UNA LLEVADORA SOBRE LA REPRODUCCIÓ HUMANA

El dia 7 de juny els alumnes de sisè vam rebre la visita de la Sònia Sanglas que treballa de llevadora a l’hospital Santa Caterina.
Va començar la xerrada explicant-nos quina és la feina d’una llevadora. Després vam parlar sobre l’etapa on ens trobem ara, l’adolescència i la pubertat i vam poder veure imatges sobre els aparells reproductors masculins i femenins.
A continuació, vam poder veure un vídeo sobre la unió entre un espermatozoide i un òvul. Tot seguit, ens va explicar quant temps dura un embaràs i l’evolució que fa un nadó dins l’úter de la mare i vam poder comparar la mida del nadó amb algunes fruites per fer-nos la idea de com són i quant pesen. Fins i tot, vam poder comprovar el pes i l’espai que ocupa una panxa d’embarassada.
Per últim, vam veure un vídeo sobre un part, vam poder fer totes les preguntes que vam voler i vam parlar sobre com havíem nascut cadascun de nosaltres.

Els alumnes de sisè agraïm a la Sònia que hagi vingut a fer aquesta xerrada ja que va ser molt interessant i vam aprendre molt.

Moltes gràcies Sònia!

Alumnes de sisè

ENGLISH DAY

El divendres 18 de maig s’ha celebrat la XX edició de l’English Day de la Selva a Santa Coloma de Farners i els alumnes de sisè hi hem anat.

Ha estat un dia molt divertit. Hem pogut jugar a diferents jocs, participar en una gimcana, practicar alguns esports i cantar o formar part del públic en un karaoke i tot això, ho hem fet en llengua anglesa.

Abans de dinar també hem pogut gaudir de l’obra de teatre Little Red Rocks a l’auditori. Ens ho hem passat molt bé veient-la!

Finalment, hem dinat tots junts al parc de Sant Salvador i per acabar hi ha hagut l’entrega de premis dels guanyadors de les diferents activitats.

Hem tingut la sort que l’Emma, la Nora i la Mariona han estat un dels grups guanyadors del karaoke. Moltes felicitats noies, ho heu fet molt bé!

Cal dir, també, que els altres grups de l’escola que han participat cantant al karaoke també ho han fet súper bé! Enhorabona a tots!

Realment ha estat un dia fantàstic i tots ens ho hem passat genial!

Alumnes de sisè

VISITA DE LA MURIEL VILLANUEVA

Aquest matí els alumnes de sisè hem rebut la visita de la Muriel Villanueva, autora de la novel·la Duna (Diari d’un estiu) que hem llegit durant el segon trimestre.

Hem tingut l’oportunitat de fer totes les preguntes que hem volgut a la Muriel i ella ens les ha respòs totes molt amablement. També ens ha explicat algunes coses de la seva vida personal i ens ha avançat alguna coseta de les seves properes novel·les.

Hem gaudit moltíssim d’aquesta activitat d’avui i també de la lectura de la seva novel·la, ja que ens ha encantat!

Moltes gràcies Muriel! Fins aviat!

Alumnes de sisè

JORNADA ESPORTIVA 2018

Els alumnes de 5è, aquest passat dijous 19 d’abril, vam anar a Sta. Coloma de Farners per participar a la Jornada Esportiva.
Allà ens vam trobar amb molts alumnes de 5è d’altres escoles de la comarca de la Selva.
En el transcurs del dia vam tenir l’oportunitat de participar i practicar diferents modalitats esportives i activitats com: escalada, esgrima, ioga, tenis, judo, futbol, bàsquet…
Ens ho vam passar molt i molt bé!

Aquí us deixem una foto de grup perquè pugueu veure la nostra cara de satisfacció!

I en aquest enllaç podeu veure el vídeo resum de les Jornades Esportives

Alumnes de 5è

XERRADA INFORMATIVA I PREVENTIVA SOBRE EL MOSQUIT TIGRE

Dilluns 16, els alumnes de 5è vam poder gaudir d’una xerrada molt interessant sobre el mosquit tigre on es van tractar aspectes com: on viuen els mosquits, què mengen, com es reprodueixen, quin és el seu cicle de vida, a quines èpoques hi ha el mosquit tigre, per què ens preocupa aquest tipus de mosquit…. i, sobretot, ens van donar consells de coses que podem fer per combatre’ls.

També ens van ensenyar el treball de camp que durem a terme d’aquí un parell de setmanes, on ens donaran a cada alumne un kit d’entomòleg per tal de poder recollir larves de mosquits del nostre entorn. Posteriorment, els mestres faran arribar aquestes mostres a uns laboratoris perquè les analitzin i ens enviaran els resultats. Per tant, podrem descobrir si hem trobat larves de mosquits tigre o no.

Ens va agradar molt aquesta activitat!

Alumnes de 5è

VISITA DELS AGENTS RURALS

Dimarts 9 ens van venir a visitar els Agents Rurals i ens van parlar una mica sobre la seva feina, la protecció dels animals, dels espais naturals i la prevenció d’incendis. Però, sobretot, la xerrada es va centrar en els rapinyaires. Ens va agradar molt aprofundir en aquest tema. Va ser molt interessant.
També ens va agradar molt el joc final que ens tenien preparat: Un Kahoot!
Moltes gràcies!
Alumnes de cicle superior.

EXCURSIÓ A LA GRANJA CAL REI I A LA FÀBRICA PASCUAL

Ahir els alumnes de cicle superior vam anar a visitar la granja Cal Rei i la fàbrica Pascual ja que hem estat treballant la llet i els productes làctics durant el projecte interdisciplinari d’aquest any.

La visita a la granja ens va agrada moltíssim ja que vam poder veure i tocar les vaques, vam tenir l’oportunitat de veure com una vaca estava a punt de començar el part i després vam poder conèixer el petit vedell acabat de néixer, també vam veure com munyen les vaques amb robots i alguns alumnes, escollits a sorteig, van poder munyir una vaca manualment.
A la fàbrica Pascual ens van explicar quin és el seu funcionament i quins productes hi fabriquen, fins i tot els vam poder tastar tots. Seguidament, vam fer una visita per la planta i finalment ens van obsequiar amb una bossa amb alguns dels seus productes.

Ens ho vam passar molt i molt bé!

Alumnes de cicle superior