Cucs de seda a 1r

Hem tingut cucs de seda a la classe.

En Martí Clarà ens va portar una caixa amb tres curs de seda. Encara eren molt petits i els hi vam començar a donar morera. Cada dia a l’hora del pati hem recollit tres o quatre fulles de morera. Hem après a distingir quins dels arbres del pati són les moreres.

Tenim un conte que ens explica molt bé tota la vida del cuc de seda fins que és papallona, la metamorfosi, una paraula ben complicada que guarda un bon misteri.

Doncs bé, els cucs van anar creixent fins que un dilluns quan vam arribar a classe vam veure que un d’ells ja havia fet el capoll. Al cap de dos dies una altre cuc va fer el capoll i el tercer, passaven els dies i no feia capoll, fins que es va morir…

Al cap de gairebé tres setmanes ens ha sortit la primera papallona i pocs dies després la segona.

“Un més” a la classe de 1r

Per uns dies hem tingut un personatge nou a la classe.

L’Èric ens ha portat un esquelet molt gran que a més hi podem veure els òrgans interns. Que interessant!!! li hem obert el crani i hem pogut veure com és el cervell i que ben protegit que està dins el crani; també hem vist que el cor i els pulmons estan molt ben protegits per les costelles, els intestins,…

Hem resseguit tota la columna vertebral, hem vist que a les mans hi ha un munt d’ossets i als peus també, que el fèmur és un os molt llarg.

Hem pogut repassar tot el que vam aprendre durant el segon trimestre i hem vist que ens en recordem molt bé.

Activitats de mesura a 1r

Aquest trimestre ens hem dedicat a mesurar objectes i trajectes. Hem utilitzat pals de gelat, el pam, regles de diferents mides, la cinta mètrica de diferents llargades…

Hem mesurat objectes de la classe, grans i petits, alçades i amplades, fins i tot ens hem hagut d’enfilar per mesurar l’alçada de la Sandra…

També hem mesurat distàncies, de la taula a la pissarra, de la classe al lavabo, la llargada del passadís…

Ens ho hem passat molt bé i hem après a llegir la cinta mètrica.

Ens movem pel poble amb les Bee-Bot

Els nens i nenes de 1r estem treballant el poble a l’àrea de medi social i hem fet una activitat complementària amb les Bee-bot. Tenim un plànol del poble amb els principals serveis públics que hi ha i ens desplacem amb la Bee-Bot d’un lloc a l’altre.

En Lluís, l’estudiant en pràctiques de la UdG, ha vingut a ajudar-nos ja que ell en sap molt de robòtica.

Ens agrada molt aquesta activitat i ens ho passem molt bé.

Anuncios del chocolate

Durant la setmana del projecte interdisciplinari de la xocolata, els alumnes de cicle inicial vam elaborar les nostres tauletes de xocolata. N’hi havia de xocolata blanca, negra i amb llet, i vam crear una marca.

Com tots els productes, necessitem que la gent els conegui, i per això hem gravat uns anuncis a l’hora de castellà per presentar-los. Esperem que us agradin els vídeos!

VISITEM LA BIBLIOTECA DEL NOSTRE POBLE

Com un acte més de la diada de Sant Jordi, els nens i nenes de Cicle Inicial, hem visitat la sala de lectura d’Amer. La Carme, la bibliotecària ens ha preparat unes endevinalles per que coneguem els diferents tipus de llibres i revistes que podem trobar a la biblioteca.

Després amb unes imatges hem recordat les normes de comportament i de funcionament de la biblioteca.

Hem passat una estona ben agradable i, finalment, la Carme ens ha obsequiat amb la lectura d’un conte preciós amb un teatrí japonès que se’n diu KAMISHIBAI. Amb aquest teatrí es poden explicar molts contes. Genial! Ens ha agradat molt.

Moltes gràcies Carme per tot el que ens has explicat.