PROJECTE INTERDISCIPLINARI 16-17

CICLE: CI

LLENGUA MATES ANGLÈS MEDI
  • Comprensió oral i escrita d’un conte en castellà: “Hansel y Gretel”.
  • Comprensió oral i escrita d’un conte: “Marta i la xocolata”.
  • Expressió escrita: inventem un poema a partir de l’obra significativa d’un autor: “La xocolata desfeta” de Miquel Martí i Pol.
  • Treball de rodolins a partir del poema “La xocolata desfeta” de Miquel Martí i Pol.
  • Unitats de mesura de massa.
  • Ús de la balança i estris de mesura.
  • El doble i la meitat.
  • Estadística: elaborem un gràfic a partir de la xocolata que més ens ha agradat.
  • Anglès: conte+mini-book.
  • Plàstica: pintem amb xocolata (experimentació i manipulació).
  • Breu història del cacau.
  • Zones on es troba el cacau
  • L’arbre i el fruit del cacau.
  • Del cacau a la xocolata.
  • ús de diferents fonts d’informació: digital, revistes (cuca fera, DOC…).

CICLE: CM

LLENGUA MATES ANGLÈS MEDI
  • Lectura i anàlisi de poema “la xocolata desfeta” de Miquel Martí i Pol.
  • Creació d’un poema sobre el tema de la xocolata.
  • La recepta a l’aula.
  • Vocabulari del món de la xocolata.
  • Cerca a internet sobre la biografia de Miquel Martí i Pol.
  • Percentatges, fraccions i decimals.
  • Unitats de mesura de massa.
  • Relació entre el percentatge i el pes que representa en base a 1kg.
  • Ús de balances i de la unitat de massa més apropiada.
  • Comparació i ordenació de mesures d’una mateixa magnitud.
  • Anglès: Vídeo + fitxa+ joc
  • Plàstica: creem el nostre lapbook.
  • Els espanyols descobreixen el cacau, a través d’un còmic.
  • procés d’elaboració de la xocolata.
  • Observació dels sacs de cacau.
  • Situació en un mapa mundi dels països productors de cacau.

CICLE SUPERIOR.

LLENGUA MATES ANGLÈS MEDI
  • Tipologia textual: text instructiu- La recepta.
  • Obra significativa d’un autor: Roald Dahl.
  • Estratègies per a la comprensió oral i escrita: tema, idees principals i rellevants.
  • Ús de fonts d’informació en suport digitals.
  • Lectura i anàlisi dels poemes “la xocolata desfeta” de Miquel Martí Pol i la “Mona” de Lola Casas.
  • Creació d’un poema.
  • Percentatges, fraccions i decimals, pes.
  • Unitats de mesura: massa.
  • Relació entre el percentatge i el pes que representa en base 1kg.
  • Ús de balances i de la unitat de massa més apropiada.
  • Comparació i ordenació de mesures d’una mateixa magnitud.
  • Resolució de problemes relacionats amb la xocolata.
  • Resolució d’un joc de pistes.
  • Lectura d’un text per copsar el sentit general i extreure’n informació específica.
  • Identificació del lèxic d’un tema específic.
  • Comprensió global i específica de textos orals (a través d’un vídeo) per a la realització d’una tasca concreta.
  • Cerca d’informació específica per a resoldre uns enigmes.
  • Plàstica: creació del nostre lapbook.
  • Origen del cacau:
  1. cacauer.
  2. països productors i condicions climàtiques.
  • història de la xocolata.
  • curiositats sobre la xocolata.

EDUCACIÓ INFANTIL

LLENGUA MATES ANGLÈS MEDI
  • Tipologia textual: el conte.
  • Tipologia textual: la recepta.
  • Tipologia textual: el poema.
  • Treball de vocabulari.
  • Treball de la cançó: “la xocolata”.
  • Comparació de mesura  dels diferents estats de la xocolata: pols, líquid i sòlid a partir de balances i diferents estris i pots.
  • Les capacitats: 1l, 1/2l 1/4l. Conceptes: ple, buit, mig ple, mig buit…amb xocolata líquida
  • Càlcul mental.
  • Iniciació a les fraccions: meitat, meitat de la meitat (un quart), peces de xocolata que hi ha en una meitat, en un quart…
  • Les formes geomètriques que podem trobar en les xocolates: treball d’agrupació, associació…
  • Estadística a partir de les preferències dels alumnes.
  • Comprensió oral del conte: “Hansel & Gretel”.
  • Aprenem una cançó relacionada amb la xocolata: mega yummy bear drinking hot chocolate” i “TuTiTu specials chocolate”
  • Treball de vocabulari relacionat amb el conte i la xocolata.
  • Orígens de la xocolata.
  • Tipus de xocolata.
  • Estats de la xocolata.
  • Experimentació i manipulació de la xocolata: pintar, estampar, crear una caseta, tastets de xocolata…