PLATÓ: textos de la “República” (llibre VII) i un aclariment sobre la dialèctica platònica

– Benaurades entitats, aquí teniu una lectura per anar treballant Plató. Recordeu que els textos que poden sortir de PLATÓ a les Proves de Selectivitat són els següents fragments de La República : Llibre II 368c-376c; Llibre IV 427c-445e; Llibre VII: 514a- 520a, 532b-535a. A continuació us adjunto un enllaç amb (només) els textos que surten a selectivitat del llibre VII. Imprimiu-ho i llegiu-vos-ho.

1) República, VII, (514a-541b): un fragment de 20 pàgines de <<la República>> de Plató, on entre d’altres coses hi trobareu l’al·legoria o mite de la caverna: República VII, 514a-541a

– A més a més i per complementar el que expliquem a classe:

2) Un escrit complementari sobre la “Dialèctica” en Plató: LA DIALÈCTICA (aquest text ja us l’he passat en unes fotocòpies!)

 

 

Benvinguda

Sigueu benvinguts i benvingudes al bloc de FILOSOFIA, Psicologia i Sociologia de l’Institut Severo Ochoa. Estigueu atents a les novetats i a les indicacions que aniré donant a classe durant l’any acadèmic.

Penseu que la filosofia no és només una matèria d’estudi, sinó que, si us ho proposeu, pot esdevenir un viatge personal i molt particular.

Bon curs 2017/18.

Raimon Pàez Blanch