1. Identificació de midó en els aliments

Com que la nostra primera lliçó de medi natural tracta dels aliments i els nutrients que contenen, hem pensat que podia ser interessant comprovar l’existència d’alguns d’aquests nutrients com ara el midó. El midó, podem dir que és un glúcid o hidrat de carboni que contenen els aliments de procedència vegetal. Per tant no se n’ha de trobar en aliments proteics.

El midó té la característica de què les seves molècules reaccionen, s’entrellacen, amb les del iode quan tots dos elements es barregen. Això fa que el color inicial del iode, ataronjat o marronós, es torni lila fosc o negre en contacte amb el midó.

Així hem preparat bocins de diversos aliments per comprovar si realment hi ha hidrats de carboni en els que nosaltres creiem…

Raïm, pasta de sopa, patata, formatge, nou, oliva, pa, pernil dolç (de diferents qualitats), farina, arròs…

Aquest han estat els resultats que hem de comentar en equip…

Fixeu-vos en quins elements hi ha hagut el canvi de color… podem dir que tots pertanyen al grup dels farinacis, els que contenen glúcids o hidrats de carboni, oi?

Llavors, podem dir que els aliments que no han fet canviar de color la dissolució de iode, pertanyen als grups de les fruites, Verdures, làctics, greixos i proteics…

Però… us heu fixat el què ha passat amb els trossos de pernil?
Mireu-vos bé aquestes últimes fotos… Quina conclusió en podeu treure?

2 comentaris a “1. Identificació de midó en els aliments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *