El poder de la confiança en un mateix

Els alumnes de quart d’ESO han vist el curtmetratge titulat “El circo de las mariposas”.

Resultat d'imatges de el circo de las mariposas

L’objectiu és que reflexionem sobre el poder de la confiança en un mateix. Aquí teniu un tastet d’allò que han pensat i han sentit.

Aquest vídeo tracta sobre la capacitat de superació que pot tenir qualsevol persona en segons quines situacions.També demostra que per moltes dificultats que tinguis, amb esforç i motivació,tot es pot aconseguir. Crec que és molt important que les persones intentin donar el màxim de sí mateixes per poder fer el que vulguin.

CARLA SÁNCHEZ

El que aquest vídeo ens ensenya és que per molts cops que ens doni la vida, o per més caigudes que tinguem, hem de ser forts i lluitar per allò que volem fins a aconseguir-lo. No hi ha res impossible, només hem de confiar en nosaltres mateixos.

NATALIA HERNÁNDEZ

Tot és possible, sempre i quan vulguis posar-te per aconseguir-lo. Sempre hi ha obstacles, però es poden superar. Amb ajuda o sense.

AITOR COLOMA

Amb esforç tot es pot aconseguir, encara que hi hagi dificultats.I també, que encara que una persona sigui diferent a tu, no l’has de tractar malament ni tampoc diferent.

NEREA TAUSTE

He sentit emoció, alegria i tristesa per tot el que he vist al vídeo. Doncs l’home ens ha ensenyat a no rendir-nos i continuar amb els nostres somnis.

PAULA CORDOBÉS

Jo crec que és una bona història de superació perquè com que a l’altre circ el tractaven molt malament, ell va creure que era un inútil, però va arribar al circ de les papallones i l’amo el va fer reflexionar. I va aprendre que si ell volia podia,

MARC RUBIO

M’ha sorprès i emocionat. “Si alguna cosa t’agrada fes-la. Compleix amb tot allò que vulguis”Aquest és el missatge del vídeo. Que no han d’influir en nosaltres les opinions negatives ni les burles d’altres persones. I el més important: creure en nosaltres mateixos.

YASMIN LINARES

La principal reflexió és que tot i les adversitats, tot es pot aconseguir. Moltes vegades pel fet de fixar-nos en les virtuts dels altres, ens oblidem de les nostres i no som capaços de veure-les sense l’ajut d’un altre. I som capaços de fer coses úniques.

ALEX CAÑAS

Imatge de previsualització de YouTube

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Construcció d’una estructura triangulada de paper

Aquest segon trimester, els alumnes de 3r d’ESO hem realitzar un projecte tecnològic que ha consistit en la construcció d’una estructura resistent de paper. Ningú creia que podria resistir més d’un parell de llibres, però van acabar suportant fins el pes de dos companys, és a dir, més de 100 kg!!!!

Vam començar fent rotlles prims amb paper. Ens van dir que farien falta molts més dels que creien i, malgrat haver-hi fet molts, sempre quedaven uns quants per fer. Després, vam començar a enganxar amb silicona calenta aquests a la base, que era de cartró, i més tard vam anar enganxant d’altres formant una estructura triangulada.

I per què triangulada? Aquest era el veritable primer objectiu del projecte, descobrir que les estructures triangulades són molt i molt resistents i poden suportar molt de pes malgrat que estiguin construïdes amb materials com el paper. Imagineu si estan fetes amb materials de construcció veritablement resistents! Per això, molts dels ponts avui dia estan fets amb aquests tipus d’estructures.

Al acabar havíem de posar aquestes estructures a prova i què millor que el nostre propi pes pujant a sobre! Doncs sí, vam obtenir-ne bons resultats i molts riures perquè va ser molt divertit. Com a mostra aquí teniu una altra foto!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Som Poetes

Enguany hem estat treballant la poesia: la mètrica, la rima i les diferents figures retòriques que s’empren. Els alumnes de 1r ESO, varen fer una activitat en grup en la qual es tractava d’exemplificar algunes d’aquestes figures retòriques tot donant ales a la seva imaginació i creativitat. Us encoratgem a llegir-les i a esbrinar quina figura retòrica s’amaga en cadascun dels versos que llegireu: hipèrboles, comparacions, polisíndetons, interrogacions retòriques, hipèrbatons, anàfores, metàfores o epítets. Esperem que en gaudiu!

« Aquell camí de Camprodon

és el més llarg del món.»

« La teva mirada és tan profunda com un pou…»

« Tan bella, tan bella

com una rosella.»

« I un dia vaig caure al mar

i em vaig començar a ofegar

i ningú em va rescatar …»

« Per què t’estimo tant?

Serà per el teu encant?»

« Mentre jo estava jugant

un llop vaig escoltar udolant.»

« M’agrada el teu somriure,

m’agrada amb tu viure.»

« Tu ets el sol que em desperta cada dia.

Jo, el núvol que veus els dies de pluja.»

Publicat dins de General | Deixa un comentari

UN DIBUIX AMB ELS FILLOLS (EI-4 2-ESO)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2n ESO, Cornella de Llobregat, 22 de Novembre del 2017

El dimecres 22 de Novembre del 2017, els alumnes de 2n d’ESO van anar a la classe dels seus fillols (els conillets d’Educació Infantil 4) a fer un dibuix sobre la tardor.

El dimecres, els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Santa Eulàlia, van anar a la caseta dels seus fillols, els conillets, a fer una activitat i compartir a través del dibuix uns bons moments. Un cop van arribar a la classe, cadascun dels alumnes va buscar al seu fillol. Abans de començar, la tutora els va dir que havien de crear un dibuix cooperatiu per parelles sobre la tardor. Més tard els va dir que per primera vegada dibuixarien amb retolador de punta fina i tots els nens petits es van posar molt contents i van començar a aplaudir d’alegria. Alguns van dibuixar arbres amb fulles de colors càlids i bolets, altres van dibuixar-se a si mateixos o també van fer imatges abstractes. Mentre anaven dibuixant, tots tenien un somriure a la cara perquè s’ho estaven passant genial. Finament dos alumnes de 2n d’ESO van penjar tots els dibuixos en forma de mural i van quedar molt macos.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Textos instructius: donem les ordres tots plegats?

APRENEM A DONAR INSTRUCCIONS

A quart d’ESO a l’assignatura de llengua castellana vàrem realitzar una activitat molt especial i divertida amb dos objectius molt concrets:

  • Aprendre la importància de donar bé les ordres per tal d’aconseguir una fita. De fet volíem treballar les característiques dels textos instructius.
  • Demostrar que el treball en equip dóna els millors resultats.

Què millor que una alumna  us expliqui l’experiència viscuda:

Els alumnes de 4t d’ESO hem comprovat la importància del treball cooperatiu i la confiança entre companys de la manera més divertida possible: jugant a desactivar una bomba!

En grups de cinc havíem de desactivar l’explosiu (representat per una pilota, no us preocupeu) en un període de temps limitat: 5 minuts. Dit així sona molt fàcil, però quatre persones del grup duien els ulls tapats, i el cinquè integrant havia de guiar tots els altres per tal de trobar la “bomba”.

Encara creieu que és un repte fàcil? I si us dic que hi havia obstacles per tot arreu i que havíem d’escalar cadires apilades sense veure res? Gaire fàcil no va ser, però al final tots ho vam aconseguir. Gaudiu de les fotografies que vam fer durant l’activitat!

I recordeu: quan es treballa en equip, la confiança entre els integrants del grup és imprescindible, sobretot si voleu desactivar una bomba.

MONTSERRAT DENGRA

Veieu el resultat !!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3rd ESO students giving advice through a video

Some weeks ago, 3rd ESO students did groupal projects about the school life and how to make 1st ESO students routine easier, since they had changed their lives recently, starting a different and completely new stage. ESO is such a difficult but incredible thing. Sometimes we meet new people, we start to learn some things that will be important for us in our jobs or in our daily routine every single day of our life, and, obviously, ESO means that we are growing up, more than ever. So our teacher thought about doing a funny task to support those students, and she thought that doing raps, everything would be more entertaining. And the result was: laughs, good rhymes, and the funniest rap ever seen; the winner. That experience was really good for us, and we hope first ESO students enjoy all the videos and enjoy as much as we did!

—Lucía Ortega, 3r d’ESO

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hola, món!

Benvingut/da a XTECBlocs. Aquest és el teu primer article. Edita’l o esborra’l i comença a fer ús del bloc!

Publicat dins de General | 1 comentari