Èxit a la biblioteca de l’escola

Cal destacar que el dia 26 de novembre, en horari extraescolar, a la biblioteca de l’escola es reuniren més de 60 persones per escoltar el conte explicat per Laura Quicios!

Tot un èxit en aquests temps que la lectura sembla no estar tant de moda. Moltes felicitats a tots.

12817910111416443080.libros3.jpg_pixelX_514x272

Publicat dins de GENERAL | Envia un comentari

VENDA DE NADALES

El Nadal s’acosta i , com cada any, als alumnes de cicle superior els fa molta il·lusió poder vendre moooooltes nadales per ajudar al pagament de les colònies de fi de curs.

Dies: dijous 27 i divendres 28 de novembre
Franges horàries: matí de 9 a 9:30
migdia de 12:15 a 12:30
tarda de 4:15 a 4:30
Preu: 5 € cada planta
Parades: Dues, una a l’entrada de Primària  i l’altra a l’entrada d’Infantil.
Animeu-vos, no perdeu la oportunitat de decorar la vostra llar i/o regalar un bonic detall als més estimats i, de pas, fer feliços als més grans de l’escola!!!

Publicat dins de curs 2014-2015, GENERAL | 1 comentari

SANTA CECÍLIA 2014

Com cada any hem celebrat a l’escola Santa Cecília que és la patrona dels músics.
Els nois i noies de 6è ens han preparat una història molt bonica que ens han ambientat amb molta cura i detalls! El conte era: “La bruixa Pessigolla i el bruixot Culdesac”.
Si voleu saber més coses només heu d’anar al bloc de Música
Us encantarà!
presentació 1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicat dins de curs 2014-2015, GENERAL | Envia un comentari

20 de novembre: DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS INFANTS

El dia del Drets de l’ Infant, com l’any passat, llegirem i treballarem uns contes de l’editorial Salvatella: Sabaté Teresa-Solà Carme. Els drets dels Infants.

És una col·lecció de 10 contes, s’hi treballen els 10 drets de l’ infant, cada conte té relació amb un dret i al final hi ha unes preguntes per poder parlar-ne.

El dijous 20 de novembre llegirem el conte a l’hora del Pla Lector i el comentarem ajudant-nos amb les preguntes del final.
Després a les classes d’Educació Emocional ja anirem treballant el dret de diferents maneres. En algunes classes ja hi ha programada una activitat de l’IME per aquests dies de novembre: “Trencant històries” (2n), “ La Cadena“ (4t), “Posa’t les ulleres “ (5è), “Nois i noies un somni impossible” (6è).

Com cada any cada curs té un dret i un conte per treballar:

P3 el dret nº 4: L’infant ha de gaudir dels beneficis de la Seguretat Social. Ha de poder créixer i desenvolupar-se, ja abans de néixer, d’una manera sana. Té dret a una alimentació, a un habitatge i a uns espais adequats i a uns serveis mèdics apropiats i gratuïts. Conte:  BONA NIT !.

P4 el dret nº 7: L’infant ha de rebre una educació que el proveeixi d’una cultura general, i li permeti de desenvolupar les seves facultats i el seu criteri personal i d’esdevenir un membre útil de la societat. Aquesta educació ha de ser gratuïta. Conte: ELS BESSONS DE CAL TURÓ.

P5 el dret nº 1: L’infant ha de gaudir de tots els drets reconeguts, descartant tota consideració de raça, de color, de sexe, de llengua, de casta, de religió, d’opinió política o altres opinions, d’origen nacional o social , de posició econòmica, de legitimitat o de qualsevol altra situació.  Conte: EM DIC ASETU.

1r el dret nº 6: L’infant ha de tenir la possibilitat de pujar en un ambient de seguretat econòmica, si és possible sota la salvaguarda dels propis pares, en una atmosfera familiar d’afecte i comprensió que afavoreixi l’expandiment harmoniós de la seva personalitat.  Conte: TU TAMBÉ, SARA !.

2n el dret nº 9: L’infant ha de ser protegit contra les formes de negligència, de crueltat i d’explotació. De cap manera no serà sotmès a una ocupació o treball que perjudiqui la seva salut o la seva educació, o que dificulti el seu creixement. Conte:  L’ORENETA VIATGERA.

3r el dret nº 3: L’infant ha de tenir dret des de la seva naixença a un nom i a una nacionalitat. Conte: EL NEN SENSE NOM.

4t el dret nº 2: L’infant ha de ser posat en situació de fer-se gran d’una manera sana i normal, en els plans físic, intel·lectual, moral, espiritual i social, en condicions de llibertat i dignitat.
Conte:
 LA CAPSA MÀGICA.

el dret nº 5: L’infant que pateixi alguna deficiència física, mental o social, ha de rebre el tractament, l’educació i les atencions necessàries que reclama la seva particular situació.
Conte: 
 EL SOMRIURE D’EN CARLES.

6è A el dret nº 8: L’infant ha de figurar entre els primers a rebre, en totes les circumstàncies, protecció i socors. Conte:  UN ACCIDENT.

6è B el dret nº 10: L’infant ha de ser protegit contra tot allò que pugui excitat les discriminacions o els odis d’ordre racial o nacional. Ha de ser educat en el sentiment que assolirà la seva plena expansió i que s’assegurarà les màximes satisfaccions si consagra les seves energies i qualitats al servei del proïsme, en un esperit de fraternitat i de pau universals. Conte: NI CARBASSA NI LILA.

Publicat dins de curs 2014-2015, GENERAL | 1 comentari

ELECCIONS DEL CONSELL ESCOLAR

D’acord amb la Resolució ENS/2160/2014, de 16 de setembre, per la qual s’estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres del consell escolar dels centres docents públics i privats sostinguts amb fons públics, us informem de la convocatòria de renovació al Consell Escolar de l’Escola Sant Roc.

Es convoquen eleccions per renovar una part dels membres del Consell Escolar, en concret, del sector pares/mares, es renoven 2 membres.

Calendari del procés:

- 10 de novembre 2014 a les 16:30h: Sorteig públic per tal de designar els 2 pares/mares que actuaran com a membres vocals de la mesa electoral del seu sector.
- 14 de novembre 2014: Constitució de les meses electorals.
- 19 de novembre 2014: Últim dia per presentar la vostra candidatura a la Secretaria del centre.
- 26 de novembre 2014: Votacions sectors mestres, pares i PAS.

QUÈ ÉS EL CONSELL ESCOLAR?

El Consell Escolar és el màxim òrgan de govern del centre. La seva funció principal és debatre i aprovar tots aquells temes importants per al funcionament i l’organització de l’escola amb la participació de tots els sectors de l’àmbit escolar.

Els membres del consell escolar són elegits per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

El nostre Consell Escolar està format per:

- Directora, presidenta del Consell Escolar
- Cap d’Estudis
- Secretària, amb veu però sense vot
- 1 Representant designat per l’Ajuntament d’Olot
- 1 Representant designat per l’AMPA
- 4 representants del sector pares/mares
- 5 representants del sector mestres
- 1 representant del personal d’administració i serveis

Animeu-vos a participar, podreu conèixer la vida escolar des d’un punt de vista més ampli, representar la resta de famílies i donar la vostra opinió en diferents temes i decisions que s’hagin de prendre!!!

Publicat dins de curs 2014-2015, GENERAL | 1 comentari

HEM CELEBRAT LA CASTANYADA

Dijous 30 d’octubre, a primera hora del matí han arribat els castanyers i castanyeres , per recollir les castanyes que els nens i nenes havien portat a l’escola.
Ens han invitat a menjar-les a la tarda. Hem fet una gran festa.

Publicat dins de curs 2014-2015, GENERAL | 3s comentaris