Benvinguts a l’escola

0

Un nou curs ha començat amb moltes ganes i il·lusió. Per als més petits de l’escola són uns dies d’adaptació que no sempre són fàcils. Per això aquest primer article del curs l’hem volgut encarar per a les famílies d’infantil i ajudar-vos en aquests primers dies d’escola.

 

 

Resultat d'imatges de comencem l'escola

Hiperpaternitat i altres reflexions

2

Per acomiadar-nos aquest final de curs, us compartim dos articles. El primer és una reflexió sobre la “hiperpaternitat” i les seves conseqüències. El segon article dona unes pautes per formar infants resilients (resiliència és la capacitat de l’individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses). Com sempre esperem que siguin del vostre interès i us desitgem un molt bon estiu.

https://cat.elpais.com/cat/2018/05/11/opinion/1526036193_375438.html

Resultat d'imatges de rei de la casa

 

https://elpais.com/elpais/2018/06/14/mamas_papas/1528971103_795437.html

flor del desierto

Consells en l’ús del mòbil

4

Aquest mes tornem a fer incidència en l’ús del mòbil. Considerem que és un tema prou important com per a tenir-lo sempre present doncs vivim en una societat en què el mòbil s’ha convertit un protagonista principal de les nostres vides. Els nostres infants han d’aprendre a fer-ne un ús responsable i no hem de deixar que les pantalles ens impedeixin compartir moments especials tot conversant, fent activitats vàries, etc, amb els  nostres fills i filles.

Resultado de imagen de mòbil

És bo fer els deures amb els nostres fills i filles?

0

Aquesta és la pregunta que en aquest vídeo que us enllacem respon la psicòloga educativa Silvia Álava. És un vídeo de només 4 minuts de durada però ple de contingut important.

Esperem que la reflexió us sigui d’ajuda i d’interès.

http://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/es-bueno-hacer-los-deberes-con-los-ninos-silvia-alava/

Quina música escolten els nostres infants?

0

Us heu parat a pensar el què diuen les lletres d’algunes cançons que escolten i canten els vostres fills i filles? Us invitem a fer-ho. Per això i en motiu del Dia Internacional de la Dona, us compartim un article el qual fa una reflexió sobre el tema i denuncia el sexisme que hi ha darrere de molta música que escoltem i escolten els nostres infants.

https://criatures.ara.cat/adolescencia/quina-musica-escolten-els-adolescents-reggaeton_0_1967203264.html

 

 

Escola i família

1

Aprofitem aquest espai per recordar-vos la pàgina Família i Escola, on hi podeu trobar molta informació útil per a l’educació dels vostres fills i filles.

L’enllaç us portarà concretament a l’apartat d’articles educatius que considerem molt interessant per a vosaltres, però a partir del qual també podeu anar navegant per la pàgina i descobrir tot el que us ofereix.

Resultado de imagen de Família i Escola

 

Un aprenentatge bàsic: la frustació

0

La frustació és una emoció que cal aprendre ja que inevitablement va succeint durant la vida.

Per reflexionar sobre el tema i donar-vos eines us compartim el següent article clicant sobre la imatge.

Resultado de imagen de frustración

La moderació en els regals

0

L’últim article de l’any és una reflexió sobre la quantitat de regals que reben els nostres infants. Creiem que és molt important fer-nos-la sobretot en aquestes dates que s’apropen.

Bones Festes

(Per llegir l’article cliqueu sobre la imatge.)

Resultado de imagen de imatges regals

 

La importància de l’esforç

0

Aquest mes us compartim un article de l’escriptora Najat el Hachmi que ens duu a reflexionar sobre la importància de la cultura de l’esforç i la superació personal. Creiem del tot necessari fer aquesta reflexió i inculcar als nostres infants l’esforç i el desig de superació i millora personal, per a ells mateixos i per a fer una societat millor. Esperem que us agradi.

http://www.elperiodico.com/es/opinion/20170619/oda-al-esfuerzo-articulo-najat-el-hachmi-6114430

Contes per a treballar l’autoestima

0

Per començar el nou curs compartim amb vosaltres una pàgina web on trobareu tot un seguit de contes curts per a treballar l’autoestima i d’altres .

Trobar un moment de lectura conjunta amb els vostres infants és molt positiu per a reforçar lligams, trobar moments de calma, fer activitats conjuntes i fomentar l’hàbit de lectura. A més a més, llegir o explicar aquests contes als vostres fills i filles pot ser una bona excusa per a treballar l’educació socioemocional a casa.

 

Seguidament us compartim l’enllaç:

http://www.cuentoscortos.com/cuentos-de-autoestima

 

Go to Top