MES COSES DE NADAL

Si cliqueu damunt de la imatge tindreu més suggerències.

NADAL

 

 

 

Si no heu fet la carta als Reis… encara sou a temps a demanar el millor regal de tots: UN LLIBRE!

Podeu demanar un llibre que us faci viatjar o un llibre que us faci passar moltes aventures. Potser us podria agradar un llibre ple de fantasia o un que sigui d’intriga i que us enganxi i no pugueu parar de llegir fins al final… O un llibre que us emocioni! O bé un que us faci plorar o potser riure. O un llibre amb el qual aprengueu… I és que els lllibres, us poden fer sentir tantes coses!

Aquí en teniu uns quants que us recomanem, però el millor que podeu fer és anar a la vostra llibreria de confiança, triar, remenar i aquell que més us agradi segur, segur, que els Reis, us el

voldran portar.

 

UN NOU CURS COMENÇA

Sembla ahir que vàrem començar el projecte de la biblioteca, però ja està tan integrat en el nostre dia a dia, que ja és una activitat més de llengua.

Una activitat que té molt valor per a nosaltres i de la que els nens en gaudeixen i sense adonar-se’n fan moltes activitats on es barregen moltes àrees i valors.

Us desitgem un bon curs.

ELS LLIBRES

EN TEO FA 40 ANYS

 

En Teo està d’aniversari… fa 40 ANYS!!

Va néixer l’any 1977 i ha protagonitzat un munt d’històries de la vida quotidiana i d’aventures convertint-se en un referent en tot un seguit de generacions que han après a descobrir el món i a gaudir dels llibres i de la lectura a través dels seus contes. Al llarg d’aquests 40 anys en Teo ha venut sis milions d’exemplars, que s’han traduït a tretze idiomes i que han obtingut diversos guardons literaris

Ara les seves creadores, Carlota Goyta i Asun Esteban, sota el nom de Violeta Denou, estan treballant per actualitzar algunes d’aquestes històries.

Per molts anys i felicitats per aquest gran èxit!

 

Teo 2

CARNAVAL

Si vols saber-ho tot de la festa amb més disbauxa, ja pots consultar el nostre apartat especial dedicat a la festa de Carnestoltes.

Aquest any comença el 23 de febrer amb el Dijous Gras i s’acaba el dimecres 1 de març amb l’enterrament de la sardina. La majoria de desfilades de Carnestoltes es realitzaran el cap de setmana dels dies 25 i 26 de febrer.

A l’especial, hi trobaràs informació sobre les diferents celebracions que tenen lloc arreu de Catalunya i del món. Podràs viure aquesta època esborrajada de l’any amb cançons, refranys, receptes de cuina i manualitats especialment pensades per aquests dies.

El Gènius, la Valentina, el Bit i el PlayMe segur que voldran disfressar-se. Ells mateixos també poden convertir-se en una bona disfressa i per això hem posat a la teva disposició unes màscares que pots pintar i retallar. També podràs consultar una guia de lectura inspirada en el Carnaval, així com un article de la revista Tretzevents i el sabies que dedicat al Carnestoltes.

Recorda, a més, que pots cercar les activitats d’aquests dies a les biblioteques, veure novetats que han arribat a les biblioteques i algunes recomanacions de llibres inspirats en el Carnestoltes.

http://genius.diba.cat/carnaval

EL BUIT

Durant el mes de novembre hem treballar a part de llibres que ens parlen de la tardor, un llibre que es diu EL BUIT, aquest conte ens parla dels buits o pèrdues que tenim en la nostra vida i de la capacitat de les persones per a superar-les ,transformar-les i trobar-hi un sentit.

Els nens també senten “el buit” intensament .Parlar d’aquest sentiment i prevenir-lo pot ser bo per encarar-lo quan apareix a la vida. Ara be, cal vigilar quan l’ expliquem i com adults estar atents a com fer-ho.

 

IMPORTÀNCIA DE LA LECTURA

La setmana passada , a la Contra de la Vanguardia , es publicava una entrevista a Enrique Rojas, metge psiquiatra.

Aquest metge publica un llibre que es diu ” 5 consejos para potenciar la inteligencia”, però el que més ens ha cridat l’atenció ´es una frase que diu ” la lectura és la porta d’entrada al castell de la intel·ligència “.

Hauriem de convertir la lectura en un fet quotidià ja que el llegir ens pot ajudar a desenvolupar-nos intel·lectualment.

Ens diu que la lectura és a la intel·ligència com l’exercici físic al cos, i que ens calen 5 eines per a potenciar-la : l’ordre, la constància, la motivació , la voluntat i l’observació.

L’escola , des de sempre, ha estat engrescadora de la lectura com una eina d’aprenentatge, però els científics cada cop més ratifiquen que el llegir ens ajuda a establir unes connexions cerebrals que facilitaran els nostres aprenentatges.

ACTIVITAT DEL MES DE SETEMBRE

0

Durant el mes de setembre, hem treballat com s’organitza una biblioteca i quin són els criteris de catalogació que s’utilitzen.

Així ens és més fàcil trobar un llibre.

DSC03078

 

 

 

 

DSC03081

UN NOU CURS COMENÇA

0

DSC03077

 

 

Sembla ahir que van iniciar el projecte de la biblioteca, però ja en fa uns quants anys.

La biblioteca, al centre, ja està consolidada, els nens saben com funciona i en fan ús.

Ara cal que el gran projecte de la lectura tingui continuïtat a les cases.

Cal tenir en compte que la lectura  de llibres ha de ser un plaer i no una obligació, per tant s’ha de llegir per a gaudir i fer volar la nostra imaginació , per a conèixer nos mons… no perquè ens ho manen .

Doncs engeguem el curs i ja us anirem informant de les activitats que anem fent.

 

DSC03080 DSC03082

ACTIVITAT DE BIBLIOTECA DEL MES DE MAIG: EL CÒMIC

0

Durant el mes de maig hem treballat el còmic a la biblioteca.

Hem vist quines parts pot tenir una revista juvenil.

I quins son els recursos que podem utilitzar per a donar expressivitat a un còmic i que fa que entenguem una cosa i no una altra.

A la nostra biblioteca hem tingut molts còmics amb  una temàtica molt variada.

 

 

Go to Top