Exposició El Malbaratament alimentari

Durant la primera setmana de novembre vam tenir una exposició sobre el malbaratament alimentari organitzat per Mans Unides. Aquesta exposició consisteix en una sèrie de cartells a través dels quals, ens fa una reflexió sobre aquesta realitat que, malauradament, tenim tant present en la societat d’avui en dia. A través d’aquesta, Mans Unides pretén sensibilitzar sobre la importància d’aquest problema i la seva repercussió en el planeta. Cal un canvi de mentalitat i de cor! La desnutrició crònica que pateixen 800 milions de persones té a veure amb un tipus de desenvolupament contaminant i malgastador.

Durant aquella setmana van passar tots els alumnes de l’escola per reflexionar sobre quin paper podem tenir cadascú de nosaltres davant aquesta realitat, i tú que hi tens a fer?

 

Trobada del Projecte Erasmus+ a Frankfurt

Continuant amb el Projecte Erasmus+ que l’escola està duent a terme des de fa dos anys, la passada setmana dues mestres vam poder gaudir d’una curta però intensa estada a Frankfurt (Alemanya) juntament amb la resta de països que formen part del projecte “We feel, we learn”.

Durant aquests dos dies, les activitats van ser força variades i van ajudar a establir més vincles i poder comunicar-nos entre els mestres de Rep.Txeca, Polònia o Turquia sobre on estem i on volem arribar pel que fa al projecte socioemocional. Tanmateix, vam tenir l’oportunitat de poder visitar dues escoles caracteritzades per tenir la inclusió com un dels punts de partida en la seva metodologia, així doncs, ens va servir per reflexionar i poder veure altres formes de treballar.

La trobada va servir, principalment, per poder explicar què estem fent des dels diferents centres, resoldre dubtes, programar i organitzar la propera trobada o encoratjar-nos a seguir realitzant activitats que sabem que als nostres alumnes els hi agraden i els hi són i seran de gran utilitat.

PLANTEM L’HORT

El divendres, dia 10 de novembre els alumnes de tercer vam baixar al pati a plantar l’hort.
L’hort és un projecte de Centre amb l’objectiu fonamental d’educar en uns valors de progrés sostenible, de respecte a la natura, de socialització de l’entorn i de treball en equip. L’hort escolar permet el coneixement d’una realitat rural i agrària que es va perdent poc a poc i que és generadora d’uns valors rics i propis.
Què vam plantar en aquesta època per tenir un hivern ple de sabors i colors?
Vam sembrar llavors de pastanaga i d’espinacs d’hivern i també vam plantar cebes, cols i bròquils.
Primerament vam estovar la terra amb els rasclets. Després hi vam afegir terra i seguidament i vam llençar les llavors i on calia vam fer un clotet per posar-hi les plantes i finalment les vam regar.

Ens ho vam passar d’allò més bé!!!!!

 

 

Jornada d’Intercanvi d’Experiències als SE de l’Urgell

El passat dimecres dia 15 de novembre va tenir lloc la IV Jornada d’Intercanvi d’Experiències Educatives a la sala d’actes dels SE de l’Urgell.

Des de la nostra escola les mestres d’anglès van exposar el projecte d’educació socioemocional que estem duent a terme al centre. Aquest projecte va directament relacionat amb el projecte Erasmus+ “We feel, we learn” en el que estem treballant i gràcies al qual podem disposar de finançament per fer formació i visites, intercanvi d’idees i d’experiències educatives amb altres països, impuls d’activitats d’educació socioemocional, compra de materials i recursos diversos, etc.

Diferents escoles de la zona van participar en aquesta jornada, que va resultar ser interessant i enriquidora per a tots i totes.

Activitat amb Bee-Bots.

Han arribat els robots a l’escola!

Durant uns dies hem tingut l’oportunitat d’aprendre una mica sobre robòtica i de com programar uns robots en forma d’abelletes, les Bee-bots.

Sabeu que la robòtica és una gran eina per fomentar l’aprenentatge? Aprendre robòtica és un autoaprenentatge pràctic que fomenta el treball en equip, l’estructuració de la ment, l’aprenentatge a partir de l’assaig-error, aprenem a pensar i a buscar solucions als problemes plantejats a ser creatius, etc.

A la classe de divermat hem utilitzat les Bee-bots per fer jocs matemàtics. Ha estat una activitat d’allò més divertida, esperem que properament poguem aprendre amb d’altres robots.

Aquí us deixem un vídeo perquè les pugueu veure en acció.

LA CASTANYADA

Un any més a l’escola vam celebrar la Castanyada. Ens va visitar la Castanyera que ens va torrar les castanyes i ens vam poder fer fotos amb ella. Va ser una tarda plena de música, jocs i rialles. Grans i petits van muntar activitats i vam disfrutar de valent tot acabant plegats al pati menjant les castanyes i panellets que havíen fet els alumnes d’educació infantil i ballant la dansa dela rumba de les castanyes

Aquí us deixem un petit tastet de la festa!!!

.

 

TEATRE ATENEU DE TÀRREGA

El dijous, 9 de novembre, els nens i nenes de 2n de Cicle Inicial hem anat al Teatre Ateneu de Tàrrega a veure un espectacle musical i de titelles anomenat “LA RATETA” de la companyia Campi Qui Pugui. Ens hem divertit molt i hem passat un matí diferent amb nens i nenes d’altres escoles .

IMG_5469

Excursió a Manresa

El passat dimarts 17 d’octubre,  els nens i les nenes d´educació infantil vam fer la primera excursió d’aquest curs. Vam anar a Manresa, al Lab_06, un petit centre depenent de la UManresa, que pretén acostar el coneixement científic a les primeres edats, oferint-los-hi una oportunitat d’aprenentatge i experimentació per tal de despertar el seu interès i motivació pel món científic.

Tot jugant amb tot els materials que allí hi havia, ens va passar el temps volant, i de segur que vam aprendre moltes coses. Vam acabar fent una posada en comú on els nens van poder explicar allò que més els havia agradat.

Si teniu ganes de coneixer-ho de primera mà, podeu anar-hi també les famílies amb els vostres fills, els diumenges al matí. Us deixem l’adreça de la seva web per si la voleu consultar, o per si algun dia us animeu a anar-hi:

http://www.umanresa.cat/ca/lab06

Després vam anar a dinar al  Parc de l’Agulla, un parc molt gran que trobem als afores de la ciutat. Allí vam fer una gran rotllana i vam dinar tots junts asseguts a la gespa. En acabar, vam poder disfrutar d’allò més jugant a la zona infantil que hi havia, tota plena de gronxadors i estructures molt originals que ens van agradar moltíssim.

De tornada, el cansament es fer va notar a l’autocar, on bastants nens van quedar-se adormits  i es van despertar ja amb les mares i pares que els venien a recollir.

 

Telenotícies escola: “La castanyada a l’escola”

A l’assignatura de tipologies textuals els alumnes de primer i segon hem treballat la notícia. Hem fet un telenotícies especial explicant la castanyada a l’escola. Esperem que us agradi. Imatge de previsualització de YouTube

OLIVES AMB SAL

Els alumnes de 4t vam anar a collir les olives de l’oliver de l’escola, després vam buscar informació de com fer les olives en conserva i seguidament vam elegir la recepta que més ens va agradar. Entre tots hem gravat un vídeo on expliquem la recepta d’olives amb sal. Esperem que us agradi! Nosaltres ens ho vam passar molt i molt bé!Imatge de previsualització de YouTube

Go to Top