Psico P4: Ens disfressem!

0

 

Avui aquesta tarda a la sessió de psicomotricitat ens hem emportat al poli les disfresses i ens ho hem passat pipa disfressant-nos i jugant tots disfressats. I, per acabar-ho d´arrodonir, també ens han pintat la cara!!!! Això sí que és ja un escalfament de motors pel Carnestoltes d´aquest cap de setmana!!!!!!!

 

Música, balls i disfresses P3,P4 i P5

0

El passat dijous, aprofitant la disbauxa que acompanya el Carnestoltes, vam anar al poli a fer una sessió de psicomotricitat tots junts P3,P4 i P5. La senyoreta Anna, que està fent les pràctiques a la classe de P4, ens havia preparat uns quants balls amb músiques de diferents països. Abans de començar però, cadascú va poder triar un element per a disfressar-se i així, tots disfressats, vam començar a ballar. Qué bé ens ho vam passar!!!! i com cansa això de ballar!!!!

 

Drets dels Infants

0

Durant aquestes setmanes hem tractat els drets dels infants.
Hem après la importància que tenen a tot el món, tot i que hem arribat a la conclusió que no a tot arreu es compleixen.

Hem tingut a l’abast tres “macrojocs” per posar en pràctica tot el què hem après.

Ha estat molt divertit!!!

drets dels infants

Tales in English

Des de ja fa sis cursos, els i les alumnes de 6è expliquen contes en anglès a les nenes i als nens de P5. El Centre de Recursos ens cedeix una maleta on hi ha molts llibres de lectura en anglès, recursos varis i Big Books per als infants més joves de l’ escola. Els Big Books són llibres de mida molt gran molt visuals i alguns amb una mica de text.

Per dur a terme l’ activitat, l’ alumnat de 6è es divideix en grups de treball. Enguany s’ han format cinc grups. Cada grup té un Big Book per a preparar-se. Primer se l’han de llegir, mirar bé els dibuixos i entendre bé la història. Aleshores han de pensar com l’ explicaran als infants de P5 i quines activitats complementàries faran. Un cop tenen pensat i dissenyat el pla, comencen a crear materials ja sigui per a explicar els contes com per a les activitats extres (fotos preparació). Quan el material està a punt, toca assajar el conte i les activitats (fotos assajos). La culminació de l’ activitat arriba amb la posada en escena del conte i tot el que s’ha preparat (fotos grup 1, 2, 3, 4, 5 i vídeos posada en escena).

És una activitat molt enriquidora per diversos motius. El més evident és el treball de la llengua anglesa; és una oportunitat per a practicar la part oral i descobrir-ne una altra utilitat. També és important el fet que l’ alumnat de 6è es motiva molt amb l’ experiència perquè els entusiasma saber que el que faran servirà per explicar un conte als infants de P5 i això els motiva i els fa sentir que es fan grans i que per tant, estan assumint noves responsabilitats. Un altre motiu és el treball de la creativitat. Com ja s’ha dit al començament d’ aquest article, aquest és el sisè curs consecutiu que duem a terme l’ activitat i que els llibres són sempre els mateixos (el que canvien són els alumnes ja sigui de 6è com els de P5). Doncs bé, les activitats que les nenes i els nens de 6è es preparen sempre són diferents! Com també varia la manera d’ explicar el conte. Això demostra que és una activitat que fomenta molt la creativitat, la presa de decisions i l’ autonomia ja que el grup és qui duu a terme tot el treball, la mestra només fa de guia, si és necessari. Quelcom molt important que també reforça aquesta activitat és els vincles i el treball cooperatiu, ja siguin els vincles entre els integrants del grup com els vincles entre els infants de 6è i els de P5.

Visita mossos

0

El dia 5 de novembre ens van venir a fer una xerrada els mossos per alertar-nos dels perills de la “xarxa”
Ens van explicar el conte de la Cibercaputxeta en versió actualitzada. Era una nena innocent assetjada pels perills de la xarxa, ella no era conscient del risc que corria.
Els mossos ens van donar uns quans consells i ens van alertar del perill que suposa navegar per les xarxes socials sense conèixer a la gent que hi ha darrera.

FOTOS MOSSOS

 

Dijous de Carnaval

0

Avui és dijous i l’última ordre que ens mana el Senyor Carnestoltes és:

“Unes ulleres t’hauràs de fabricar per tal de venir a disfrutar”.

 

Bon Carnaval a tothom!!!!!

 

 

 

 

Dimecres de Carnaval

0

Avui el Senyor Carnestoltes ens diu que…

“Si vols passar un dia divertit, vine vestit de nen petit!!!”

 

 

 

 

 

 

Els contes ens expliquen la mort

0

Des de ben petits els nens i nenes es fan preguntes sobre la mort i la tenen present en les seves vides: en les pel·lícules, els dibuixos animats, les notícies, etc.
Es bo parlar-ne perquè és un fet que haurem de viure tots al llarg de les nostres vides. Ells han de fer el seu dol i per fer-lo necessiten entendre què ha passat a la família, als seus amics i dins seu també.
Però sovint és l’adult qui no sap com tractar aquest tema.
Per aquest motiu us deixem un article interessant de la plataforma digital Faros de promoció de la salut i benestar infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Carnestoltes

0

El senyor Carnestoltes ens diu que pel dimarts…

“Ben mudats anirem i un vestit de gala lluirem”

 

Carnestoltes

0

El Carnestoltes acaba d’arribar i durant aquesta setmana haurem de complir les seves ordres!

Dilluns: Una sabata de cada perquè sigui diferent cada petjada!!

 

Go to Top