Estrenem WEB

Benvolgudes famílies,

 

Enguany amb el nou curs aprofitem per estrenar nou web.

Esperem sigui útil per tots/es!

www.escolajoseechegaray.cat

Nou Web escola

 

BON CURS!

PREPAREM L’INICI DE CURS 2014-2015

INFORMACIÓ IMPORTANT

Horari entrevistes individuals P3

Torns adaptació P3

 

DIMARTS 9 DE SETEMBRE, REUNIÓ INICI DE CURS:

16:30h = ED. INFANTIL

17:30h = ED. PRIMÀRIA

INICI DE LES CLASSES: DILLUNS 15 DE SETEMBRE

Llibres nous de Català, Castellà i Matemàtiques a 5è i 6è.

Aquest proper curs 2014/2015, els alumnes de 5è i 6è renoven els llibres de Català, Castellà i Matemàtiques.

A l’apartat de Documents del Centre podeu trobar l’enllaç al llistat de llibres del proper curs, des de 1r, fins a 6è.

Recordeu que el curs escolar comença el dilluns 15 de setembre.

Gaudiu de l’estiu

Última setmana d’escola !!!

Us recordem que aquesta setmana és l’última setmana lectiva del curs on desenvoluparem les darreres activitats al centre.

El dimecres dia 18 es durà a terme la FESTA DE BENVINGUDA DE P3 on rebrem els nostres petits al seu nou centre escolar.

Divendres dia 20, últim dia lectiu del curs, farem la tradicional jornada lúdica al centre.Enguany hem preparat una GINCANA ESPORTIVA, on tots els alumnes podran participar i gaudir de diferents jocs esportius i proves d’habilitat.

Per finalitzar realitzarem una RUIXADA D’AIGUA a tots els alumnes al pati de l’escola.

A la tarda, la festa de comiat dels alumnes de sisè tancarà oficialment el curs 13-14.

** Cal recordar que l’entrega de notes serà el DIVENDRES DIA 27 DE JUNY.

 

Entrega de diplomes del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

A continuació podeu veure les imatges de l’acte d’entrega dels diplomes als alumnes de 5è curs els quals van realitzar el projecte d’emprenedoria organitzat per la Diputació de Barcelona.

Enllaç per veure les fotografies

La Carla Manzanera de 4t B guanya el concurs de receptes ‘THAO Salut Infantil’

L’alumna de 4rt de Primària, Carla Manzanera, va guanyar amb la receptaEspinacs a la catalana (primer plat), un dinar saludable per a la unitat familiar a un restaurant de Martorell concertat pel PMSAP i la publicació de la recepta al web municipal (clica aquí per veure la recepta).

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i el vice-president del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP), Lluís Esteve, van lliurar els premis als guanyadors del VI concurs de receptes Thao Salut Infantil de Martorell. Ho van fer durant la festa del Daltabaix, a la plaça de Les Cultures.

El lema d’aquest any era Fes la recepta del 1714 cuina típica catalana, per això el jurat va triar com a guanyadors un primer plat, un segon i unes postres per elaborar un menú típic del segle XVIII.

La tècnica de Salut de l’Ajuntament de Martorell, Anna Rovira, va dir que “en aquesta edició s’havien presentat 52 receptes i el jurat ho havia tingut molt difícil a l’hora de triar els plats guanyadors”.

 

Contra l’obesitat infantil

El programa Thao Salut Infantil és un projecte integral i comunitari de promoció d’hàbits saludables i prevenció de l’obesitat infantil basat en accions municipals, que té com a objectiu la promoció de la salut dels nens i nenes i les seves famílies, i implica tots els agents socials que participen en la vida municipal.

El PMSAP i la Fundació Thao treballen conjuntament a través d’una comissió de treball amb l’Àrea Bàsica de Salut per tal de coordinar les accions orientades a assolir els objectius del programa. Martorell és ciutat Thao des de fa set anys. Actualment són 75 municipis de l’estat espanyol i s’adreça a 155.000 nens i nenes.

Carla

Campanya internacional per a l’alliberament de les prop de 300 alumnes nigerianes que continuen segrestades pel grup gihadista Boko Haram

Aquest dimecres, a les 11.00 hores,  els alumnes i mestres de l’escola José Echegaray hem realitzat una concentració de 5 minuts al pati de l’escola per adherir-nos a l’acte de l’escola catalana a la campanya internacional per a l’alliberament de les prop de 300 alumnes nigerianes que continuen segrestades pel grup gihadista Boko Haram.

A continuació podeu veure la imatge que recull lacte on s’ha mostrat el lema “Real men don’t buy girls”, els homes de veritat no compren nenes.

1

Recollida de roba per la Fundació a la Assistència a l’Educació GLORR

El passat divendres 9 de maig de 2014 es va fer entrega de les bosses de roba entregades per les families del centre a favor de la Fundació a la Assistència a l’Educació GLORR.

Un cop més, la campanya ha estat un èxit participatiu, cosa que demostra l’esperit solidari de les families del nostre centre i que reforça els valors dels alumnes de l’escola.

A més de la recollida de roba, cal destacar que durant tot el curs també s’està portant a terme la recollida de taps, que es destinen a diferents organitzacions.

GLORR1

GLORR2

Els alumnes de 5è col·laboren amb Solvay per celebrar L’European Clean UP Day

 L’Escola José Echegaray es suma a l’acció europea de neteja de zones naturals, ciutats i platges, amb la neteja de les vores del riu Anoia al seu pas per Martorell, amb els alumnes de 5è.

• L’European Clean Up Day del 10 de maig és un dia en que els ciutadans de 31 regions de més de 20 països estan convidats a recuperar les escombraries i altres residus abandonats en el medi.

Al voltant del 10 de maig se celebra a 31 regions de més de 20 països europeus el Clean up day, un dia en que els ciutadans poden participar, de manera voluntària, en diferents accions programades de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Amb el lema Let’s Clean Europe!, la Comissió Europea fomenta les accions per sensibilitzar les persones sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis de comportament. A casa nostra, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina aquestes accions, promogudes per administracions públiques, de la mà d’associacions del tercer sector ambiental i centres excursionistes, escoles i instituts, associacions o ciutadans.

Una acció per conscienciar sobre la prevenció dels residus

L’experiència demostra que la gent se sorprèn de la quantitat de deixalles que es generen i es llencen al seu entorn. Com a particularitat, durant les accions de neteja, a Catalunya es farà pedagogia sobre la prevenció dels residus, i la brossa recollida se separarà de forma selectiva. L’objectiu és demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. El paper, el vidre, els metalls i el plàstic, si es recullen, poden reutilitzar-se o reciclar-se. A més, es redueixen els efectes sobre el medi ambient d’allò que s’aboca, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular.

Recollir 77 tones de deixalles

A Catalunya ja es van promoure accions pilots de neteja durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 16 al 24 novembre de 2013. Aleshores es van celebrar 16 accions, amb una recollida de residus de 13 tones i una participació de 695 persones. Enguany, amb les 94 accions programades, les entitats estimen una participació de més de 4.000 voluntaris. Si se segueix la mitjana de l’edició anterior, es pot arribar a assolir la recollida de 77 tones abocades als nostres paratges.

 

Lets Europe Clean

CULMINACIÓ DEL PROJECTE DE LES COOPERATIVES DE 5è A LA FIRA DE PRIMAVERA DE MARTORELL

El passat cap de setmana, 26 I 27 d’Abril, les dues cooperatives de 5è “Mil i una creacions” i “Pro-Eco” van posar a la venda els seus productes a la Fira de Primavera de Martorell.

Aquesta va ser la culminació del treball portat a terme per les dues classes de 5è en el marc del projecte “CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA” promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament.

Els nens i nenes d’ambdues cooperatives es van repartir en torns, per poder cobrir de forma adequada la venda dels seus productes a les parades que tenien a la Fira. Van estar dissabte i diumenge al matí i també a la tarda,

Va ser tot un èxit! Semblaven venedors professionals, plens d’entusiasme i ganes de vendre tots els seus  productes De fet, quasi no en va quedar cap!

Per les parades dels nostres petits emprenedors van passar moltes persones, entre altres el president de la Diputació i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Roca, i diferents regidors del municipi i tècnics de l’Ajuntament, alguns dels quals han col.laborat molt directament en aquest projecte.

ARTICLE PUBLICAT A LA WEB DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA “COMPROMESOS AMB L’EDUCACIÓ”