Category Archives: Música

AUDICIONS A CÀRREC DELS ALUMNES DE L’ESCOLA

Durant aquesta setmana, els nens i nenes de l’escola que toquen instruments han realitzat audicions per mostrar als seus companys/es el seu instrument, com sona i com el toquen. Tots ho han fet molt bé, i aquesta activitat ha agradat molt als petits, que han pogut veure i escoltar en directe els instruments musicals. Moltes gràcies a tots els músics!


17/18_Audicions juny

BALLADA DE DANSES DEL MÓN

El passat divendres dia 23 de març, per celebrar l’acabament el segon trimestre, els nens i nens de l’escola van oferir davant els pares, avis i altres familiars, una representació de danses populars de diferents països del món que havien treballat a classe de música i educació física. Les van aprendre amb moltes ganes i les van ballar molt bé!

Les danses que va ballar cada curs, van ser les següents:

 • P3 i P4: Dansa dels llenyataires (Dinamarca) i Dansa del sabater (Dinamarca)
 • P5: Scottish dels ocells (Suïssa) i “El molñi (Suïssa)
 • 1r: Krebspolca (Àustria)
 • 2n: Polca txeca (República txeca)
 • CI: Indo eu (Portugal)
 • 3r: The tenesse big walk (Estats Units)
 • 4t: Branle de les rates (França)
 • CM: Blaw garen en Koperdraad (Holanda)
 • 5è: Korobushka (Rússia)
 • 6è: Dance above the rainbow (Irlanda)
 • CS: Dansa africana (Àfrica) i Tzadik Katamar (Israel)

Fotos:

Si voleu veure els vídeos de les danses, ho podeu fer clicant a la imatge següent:

CANTADA DE NADALES

Dissabte passat, els alumnes de l’escola l’Aixart van celebrar, com cada any,  la cantata de Nadal. Les cançons que van cantar són:

 • P3 i P4: L’Estrella
 • P5: El pesebre màgic
 • 1r: A Betlem va néixer un dia
 • 2n: L’àngel i els pastors
 • 3r: En un petit pesebre
 • 4t: Les bésties al naixement
 • 5è: El trineu (cantada) i El noi de la mare (flauta)
 • 6è: Quan somrius (cantada) i Santa nit (flauta)
 • Tots junts: We wish you a Merry Crhistmas

Tots els nens I nenes van cantar i tocar amb molta il·lusió i ho van fer molt bé. Des de l’escola, els volem felicitar per les seves actuacions! I també volem agrair la col·laboació de la banda de música de l’Escola Municipal de Música de Cervià, que va intervenir en les cançons de 3r, 4t, 5è, i la que vam cantar tots junts. Moltes gràcies!

Us deixem amb algunes fotografíes de la cantata…
 

DANSES POPULARS CATALANES

El passat divendres dia 7 d’abril, els nens i nens de l’escola van oferir davant els pares, avis i altres familiars, una representació de diferents danses populars catalanes.

A continuació, teniu les danses que va ballar cada curs. Si cliqueu sobre el nom de la dansa, en podreu veure el vídeo!

I aquí teniu un recull de les fotos que vam fer!

AUDICIÓ DE BATERIA A CS

Divendres passat, els alumnes de CS van gaudir d’una audició de bateria.

L’Aniol ens va venir a presentar aquest instrument. Ens va tocar alguns temes perquè veiéssim com es toquen diferents estils de música (jazz, bossa, pop…). Després, en Marc de 6è ens va fer una demostració de les seves habilitats amb aquest instrument, interpretant-nos un rock que ens va deixar bocabadats.

Seguidament, tots els nens i nenes que van voler van poder provar la bateria i s’ho van passar d’allò més bé.

Moltes gràcies a l’Aniol i L’Escola Municipal de Música del Gironès, que van fer possible aquesta audició.

 

AUDICIÓ DE VENT A P5 I CICLE INICIAL

Com ja us vam explicar, divendres passat els alumnes de P5 i cicle inicial van poder gaudir d’una audició d’instruments de corda fregada. Doncs bé, avui dilluns han pogut escoltar una nova audició d’instruments de vent.

En primer lloc, la Mercè ens ha explicat un conte molt bonic a través del qual ens ha presentat la flauta travessera. Ha interpretat diverses cançons i al final ens n’ha tocat algunes de dibuixos animats que ens han agradat molt. Després, uns quants alumnes han provat de fer sonar la flauta travessera.

Seguidament, l’Àlex ens ha ensenyat i interpretat algunes melodies amb el saxo, i ens ha sorprès amb la potència de so de la tenora. Ens ha explicat la història del creador del saxo, i també ens ha explicat com funcionava el llarg procés d’elaboració de la tenora. A més, ha deixat provar a tots els nens i nenes que han volgut els dos instruments.

Des d’aquí, volem agrair que ens hagin vingut a ensenyar els seus instruments, i donar les gràcies de nou a l’Escola Municial de Música del Gironès.

AUDICIÓ DE CORDA FREGADA A P5 I CICLE INICIAL

Avui els nens i nenes de cicle inicial han tingut el plaer d’escoltar una audició per conèixer tres dels instruments de la família de corda fregada: el violí, el violoncel i el contrabaix.

Primerament ens han explicat algunes característiques del violoncel i hem pogut escoltar una cançó molt bonica interpretada per l’Alena, la violoncelista. Després en Joan ens ha ensenyat de quines maneres es podia tocar el contrabaix, algunes d’elles molt sorprenents. Finalment, l’Albert ens ha explicat un conte musical on els nens i nenes han pogut anar escoltant les diferents tècniques del violí de manera molt divertida. Per acabar, el violinista i el contrabaixista han interpretat una peça que tots hem reconegut de seguida: “La Pantera Rosa”!

Agraïm la col·laboració de l’Escola Municipal de Música del Gironès, gràcies a la qual hem pogut gaudir d’aquesta audició.

Danses 2016 (coreografies)

Com cada any, abans de marxar de vacances de Setmana Santa, hem fet la tradicional mostra de danses. El tema d’aquest any eren les coreografies, que hem treballat al llarg d’aquest segon trimestre dins les àrees de Música i Educació Física.

Abans de sortir a la pista estàvem una mica nerviosos perquè no estem acostumats a ballar amb públic i volíem que ens sortís tan bé com ho havíem fet a classe, després de tants assajos…  Però de seguida que vam començar a ballar, ens vam oblidar dels nervis i ens ho vam passar molt bé!

Ben aviat tindrem els vídeos editats. De moment, us deixem amb una primera mostra de fotografies i vídeos sense editar.

Esperem que us agradin!

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube

Cançó del dia de la Pau

El proper dilluns 1 de febrer celebrarem el Dia de la Pau a l’escola. A partir de tres quarts de dotze sortirem tots al pati a fer volar coloms missatgers amb els nostres missatges de pau. Hi sou tots convidats!

Us deixem el clip de la cançó “Escolta-ho en el vent” que tots els nens i nenes estem aprenent per cantar dilluns vinent. Veureu que bonica que és:

Imatge de previsualització de YouTube