Excursió CI i CM

El passat divendres dia 27 de novembre de 2015, els alumnes de Cicle Inicial i de Cicle Mitjà de la ZER La Parellada, vam anar a Sant Fruitós del Bages, al Món Sant Benet.
Vam marxar molt aviat al matí, prop de les 8, teníem son però estàvem impacients i contents de poder-hi anar. A les 10, vam arribar al Món Sant Benet i vam esmorzar. Després, vam anar a visitar el Monestir de Sant Benet. Vam veure unes projeccions a dins l’església on s’explicava la història del Monestir i un exemple de com va ser la primera missa. Tot seguit, vam fer una visita per totes les sales i parts del Monestir: església, claustre, una rèplica d’una cel•la, la cuina, un pati, el celler,… Vam aprendre molt sobre l’època dels monestirs.
A continuació, vam fer uns tallers d’alimentació. Els de Cicle Inicial van aprendre com havia de ser un esmorzar equilibrat i saludable. Tot seguit, van fer una macedònia de fruites amb iogurt i cereals. Els va encantar!
Els de Cicle Mitjà, vam fer dues receptes, una de rics i una de pobres de l’edat mitjana. La de pobres consistia en fer un pa sense llevat perquè així no calia coure’l al forn, ja que la gent més pobra no tenia forn. Era el pa alís o àzim. Amb aquesta recepta, vam conèixer diferents tipus de cereals i la seva importància i utilització abans i ara. La recepta de rics era la salsa almadroc, que portava sal, all, 1 o 2 espècies que podíem escollir (pebre blanc, pebre negre, canyella, gingebre,…), formatge i oli d’oliva. Per acabar vam poder tastar el pa i sucar-lo amb aquesta salsa i era boníssim!
Després dels tallers d’alimentació vam dinar i vam tornar als nostres pobles. Va ser un dia diferent, divertit i molt interessant per tot el que vam aprendre!

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *