La classe de la mel parlem de les drogues

Avui a l’hora de tutoria hem parlat de les drogues amb la senyoreta Janet. N’hem parlat de molts tipus, què conté cada tipus i els efectes que provoca. La primera ha sigut el tabac que està format per fulles de diferents plantes del gènere nicotina. Conté quitrà, amoníac, arsènic, butà, cianur, formadehido, metà, cadmi, monòxid de carboni, etc. Els efectes són que crea adicció, fa que els nostres òrgans tinguin menys oxigen, ens danyen els vasos sanguinis, crea úlceres, provoca problemes de fertilitat, danya els ulls, fa envellir…

Després hem parlat de l’alcohol que és una beguda que conté atard o alcohol etílic. Els efectes canvien amb el temps: en un primer moment produeix sensació de relaxació i alegria, posteriorment produeix visió borrosa i problemes de coordinació. També pot produir inconsciència. Quan arriba al cervell produeix eufòria i després estat depressiu. Amb el temps pot produir adicció.

A continuació hem parlat de la marihuana que és una substància psicoactiva que consta de flors seques. Normalment es consumeix en forma de cigarro liat. Els seus efectes depenen de la concentració de la substància consumida. Pot produir exaltació, somnolencia, augment de la gana i pot empitjorar la memòria a curt plaç. També poden produir-se reaccions de pànic.

Hem parlat de l’haixix que es troba en forma de rajola de xocolata. Aquesta droga es derivada del cannabis, és la seva resina, té aspecte sòlid i es fa maleable , quan ho escalfes, és de color marró, es sol fumar barrejat amb tabac. Els efectes son similars als de la marihuana, però sol estar adulterat, així que sol ser nociu.

La penúltima droga de la qual hem parlat ha estat la heroïna que és una droga que afecta al sistema central, prové de la planta que té el mateix nom, en trobem de 2 formes: amb sals i amb cristalls. Normalment és adulterada amb micena, talc o sucre o amb altres drogues. Es consumeix per via nasal i a vegades intravenosa. Té multiples efectes: sedació, eufòria, depressió respiratòria, nausees, vòmits, efectes gastrointestinals, cardiovalculars, renals. Els usuaris que comparteixen les agulles poden contagiar-se sida, hepatitis…És poc probable que les persones que en consumeixen sobrevisquin.

L’ última droga que hem parlat ha sigut l’èxtasis que és un producte que es genera al laboratori a partir de productes/ químics, també s’anomenen drogues de diseny o de síntesis. Es pot aconseguir en forma de pastilles o en forma de pols anomenat “cristal”, normalment mai és pur. Els efectes són eufòria, gran dilatació de les pupil.les, pèrdua de control dels músculs, sobretot del maxil·lar inferior…Això provoca moltes morts.

Hem après que no hem de prendre mai drogues perquè poden produir la mort i efectes secundaris com per exemple marejar-te, eufòria, depressió respiratoria, adicció, atac de pànic, danys als ulls, envellir, nauseas, pèrdudes de memòria….

LA VIDA ÉS FANTÀSTICA SENSE DROGUES!

Edurne 6è

drogues.jpg

Aquest article ha estat publicat en Cicle Superior, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a La classe de la mel parlem de les drogues

 1. Lluis diu:

  Va ser molt divertit perque la Janet ens ho va explicra molt bé.La Trobem molt a faltar a la Janet a veure si pot vindre per final de curs.
  Vine siusplau.

  Lluis

 2. juan jose diu:

  Aquell dia ens ho vam passar molt bé perquè la Janetens va explicar
  moltes coses sobre les droges.
  Espero que vingui a les barraques a fer de professora del que sigui.

 3. Alumna Anonima diu:

  Janet, te trobem a faltar, moltisim!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *