ELS GRANS DESCOBRIM L’OBRA DE SALVADOR DALÍ

Els alumnes de Cicle Superior hem treballat a plàstica una obra de Salvador Dalí anomenada “La persistència de la memòria”o també anomenat “Els rellotges tous”. En aquesta obra destaquen uns rellotges mig “desfets”colocats en diferents parts del quadre. Per exemple, un d’ells està penjant d’una branca d’olivera. Cal dir que el paisatge que Dalí havia elavorat pel quadre era del Cap de Creus. La història del quadre comença una nit en que la dona de Dalí, Gala, se n’ havia anat al cinema amb uns amics. Ell tenia mal de cap i no es trobava massa bé. Tot i això, Dalí, s’havia fixat a l’hora de sopar que el formatge que hi havia s’estava desfent i això el va inspirar. Com que no es trobava bé, va decidir que es posaria al llit a descansar i quan s’estava a punt de adormir li va venir una gran idea. Va pensar que per donar més vida al quadre que estava dibuixant ara, un paisatge del Cap de Creus amb una olivera i un mar de fons li faltava alguna cosa. El que li faltava al quadre eren uns rellotges desfets com el formatge, que pengessin de l’olivera i d’ altres parts del quadre. 

Dalí es pensava que aquest quadre no seria famós, que només seria un simple quadre que havia pintat. Però no va ser així, aquest quadre s’ha venut i ha sigut exposat al museu d’Art Modern de Nova York. 

Per això mateix els alumnes de la classe dels grans hem parlat sobre ell. Primer, cada nen o nena ha dibuixat i pintat el seu paisatge de tardor, ja que ara estem en aquesta estació de l’any. Després de dibuixar i pintar el paisatge hem pintat els rellotges tous i els hem enganxat a diferents parts del quadre segons la nostra inspiració. Hem penjat les nostres obres a la paret de la classe ;   ens ha quedat una obra d’art molt bonica i divertida. Ja es pot dir que som tot uns artistes.

Itziar   5è.

     dali22.JPG

     dali33.JPG

     dali11.JPG

Aquest article ha estat publicat en Cicle Superior, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ELS GRANS DESCOBRIM L’OBRA DE SALVADOR DALÍ

  1. annia diu:

    son molt xulos aquests dibuixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *