Qui som?

Història de l’escola:

El barri de Bufalà hereta el nom de l’antiga casa pairal Can Bufalà. Al segle XVI era anomenada Can Seriol de la Riera, tenia unes majestuoses palmeres al davant i finestrals gòtics, tres d’ells es conserven al museu de Badalona.
A l’inici del s.XIX la va comprar la família Ferrater de Barcelona, la va convertir en una torre senyorial coneguda com Can Ferrater de Baix. La va heretar un nét, en Joaquim de Bufalà i Ferrater i en va donar el nom Can Bufalà. En començar la Guerra Civil, el 1936, la finca es va col·lectivitzar. El sr. Bufalà va vendre la finca amb la condició que s’hi construís una escola, condició que no es va acomplir.
Durant la guerra el casal de Bufalà es va omplir de refugiats i un cop acabada es va omplir d’inmigrants. El 1956 va ser enderrocat, i al seu lloc, al carrer Bailén, el Patronat de Vivenda Local hi va construïr quatre blocs anomenats “Grupos de Viviendas del General Moscardó”. Al final la primera promoció d’habitatge social a Bufalà van ser els “pisos vermells”. Allí van anar a parar la majoria d’ocupants de la masia de Bufalà enderrocada. Aquest fet va marcar el canvi d’identitat del barri, deixava de ser una zona rural per esdevenir un barri residencial.
Text extret de “El barri /Bufalà. Badalona” de M. Andreu. Generalitat de Catalunya, 1995 p 14-17