Passió religiosa al batxillerat

Llegeixo a “El país” aquest titular: “La ‘ley Wert’ dispara el número de alumnos de Religión en bachillerato”. La notícia precisa que la quantitat d’alumnes de batxillerat que han triat aquesta opció ha passat de més de seixanta-set mil a més de cent trenta-mil. Per què aquest interès de sobte per l’estudi de la religió? Els directors de centres sostenen que no és cap casualitat: aquest increment coincideix amb l’aplicació del pla d’estudis de la “llei Wert” en què la religió catòlica té el mateix valor que altres assignatures a l’hora de fer el promig de batxillerat. Sembla que els alumnes han fet un càlcul intel·ligent i s’han apuntat a la matèria on amb menys esforç podien obtenir millors resultats.

Els bisbes estan molt satisfets amb aquestes xifres, que responen, suposo, al que ja s’esperaven: per això insistien tant en que la religió catòlica pogués promitjar de cara a la nota global! Ara ja podran treure pit tot presentant orgullosos les estadístiques sobre l’interès creixent de l’alumnat en la religió catòlica, un “interès” que justifica la necessitat de mantenir i reforçar la presència de la catequesi a l’escola. Imagino que més d’un encara defensarà que gràcies a aquest nou pla d’estudis l’escola té més qualitat.

Per quan una escola aconfessional? Aquesta sí que és una assignatura pendent al nostre país!

Josep Maria

Aquest article ha estat publicat en Educació, Josep Maria Altés, Religió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *