Circulars Informatives

Circular informativa n8
juny 2018


PREMATRÍCULA
Estan ja en funcionament els formularis per sol·licitar l’accés a instrument, assignatures optatives i de lliure elecció o els tallers de Nivell Mitjà que vulgueu fer. Després d’una incidència informàtica durant els primers dies aliena a l’emvic, ja podeu respondre les vostres preferències pel curs vinent abans del 20 de juny. Recordeu que el formulari NO genera cap rebut sinó simplement una confirmació de l’enviament.

La resolució de les peticions es farà a partir del 30 de juny. El 3 de juliol es farà el sorteig d’adjudicació d’instruments amb sobre-demanda.


AJUTS A LES FAMÍLIES
Paral·lelament a la Prematrícula, s’ha obert el període de sol·licitud dels Ajuts a les famílies que s’atorguen des de la Fundació. Trobareu tota la informació i impresos al nostre web o a Recepció. El període de sol·licitud s’allarga fins el 9 de juliol. Cal presentar-ho a Secretaria de Casa Serratosa.


CONSULTA HORARIS 2018 – 2019
Podeu començar a consultar els horaris del proper curs a través del vostre espai acadèmic a GWIDO. Accediu a l’icona groga P i després al rellotget de dalt a la dreta. Els horaris s’aniran completant en les properes setmanes i estaran entrats abans del cobrament de la matrícula a mitjans de juliol.


CONCERTS FINALS
Recordeu que les classes lectives acaben el 22 de juny. Durant els propers dies s’aniran celebrant els diferents concerts finals. Destaquem els Concerts de Graduació dels alumnes que finalitzen els seus estudis de Grau Professional els dies 18, 19 i 20, i el Concert de Final de Curs que tindrà lloc a la Sala Joaquim Maideu el dijous, 21 de juny.


HORARIS D’INSTRUMENT I ATENCIÓ EL PÚBLIC
L’escola estarà oberta, en horari d’oficina fins el divendres, 20 de juliol. Recordeu que és molt important que marxeu de vacances amb l’horari d’instrument acordat. Sense prejudici que els professors puguin gestionar els horaris de manera personalitzada i directe, els dies oficials per fer els horaris d’instrument són els següents:

 • dimecres, 11 de juliol, a les 19h MODERNA i VENT
 • dijous, 12 de juliol, a les 19h CORDA i GUITARRA
 • divendres, 13 de juliol, a les 19h PIANO, CANT, ORGUE i PERCUSSIÓ

CURS D’ESTIU, ACADÈMIA QUARTETS i #CLÀSSICAJOVE18
Més enllà del calendari escolar, l’emvic segueix ple d’activitat musical fins a mitjans de juliol. Destaquem el Curs d’Estiu de Piano que tindrà lloc del 26 al 30 de juny amb una trentena d’estudiants de la nostra escola i d’altres centres del país. També l’Acadèmia Internacional de Quartets amb els quartets Gerhard i Casals i alumnes providents de Catalunya i de tot Europa. Finalment, us recomanem totes les diferents activitats i concerts del #classicajove18. No us perdeu la projecció d’AMADEUS a la gespa de L’Atlàntida.

BONES VACANCES!


Circular informativa n7
maig 2018


Dolça Albert, nova directora de l’emvic

Dolça Albert Generó nova directora de l’emvic
Dolça Albert Generó ha estat nomenada nova directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic pel Patronat de la Fundació L’Atlàntida. El nomenament s’ha fet a petició de la comissió de selecció que havia constituït el mateix Patronat amb aquesta finalitat i serà efectiu a partir de l’1 de juliol. Dolça Albert és titulada superior en música clàssica i contemporània en l’especialitat de saxofon i llicenciada en filologia catalana per la UB. La nova directora formarà equip amb Jordi Matas i Pau Albert a l’espera d’acabar de configurar tot el nou organigrama abans de començar el seu mandat. Moltes felicitats i molta sort!

RESOLUCIÓ DEL PATRONAT


L’Orquestra del Conservatori a la Trobada Coral de Secundària

Èxit de la Trobada Coral de Secundària
Amb el suport de L’Atlàntida i de l’emvic s’ha celebrat a finals d’abril la XXIV Trobada Coral de Secundària. Vuit – cents alumnes de les comarques d’Osona, Bages, Berguedà, Anoia i Solsonès juntament amb nombroses autoritats educatives de Catalunya es varen reunir a la Sala Ramon Montanyà acompanyats per l’Orquestra del Conservatori i dirigits per Quim Térmens, Sebastià Bardolet i Constantí Sotelo. Novament les magnífiques instal·lacions del recinte de L’Atlàntida i l’emvic juntament amb l’atenció tècnica i el suport logístic han rebut els elogis dels responsables del Departament d’Ensenyament i de la Delegació Territorial de Catalunya Central que organitzaven l’acte.


L’Església de la Divina Pastora acollirà el concert del Cor de Noies i l’Orquestra JOVIC

L’emvic amb els aniversaris del barri dels Caputxins, de l’Institut Callís i de l’Escola de Mestres d’Osona
Maig d’aniversaris a Vic i a Osona. Novament l’emvic implicada per la seva història i pel seu abast social en aquestes commemoracions. Per un cantó el 50è aniversari de l’Institut Jaume Callís, centre de referència del Conservatori amb qui mantenim una relació constant. D’altra banda el 60è aniversari de la Parròquia de la Divina Pastora al barri dels Caputxins, el barri de l’Escola de Música des de fa trenta-cinc anys. Finalment el 40è aniversari de l’Escola de Mestres d’Osona, origen de l’actual Uvic i amb qui des de sempre l’emvic ha mantingut relacions institucionals i col·laboracions personals. Més de dos-cents alumnes entre El Cor de Noies, l’Orquestra Jovic, L’Escola Coral i la Banda emvic, participaran en els concerts d’aniversari que s’han organitzat i que trobareu puntualment a l’agenda setmanal.


Imatge de la Producció emvic de 2017 dedicada a Màrius Torras

De Fades i Pirates bohemis
Aquest és el suggestiu títol de la producció emvic 2018 que tindrà lloc el proper divendres, 25 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida. La producció emvic, que es celebra cada any a finals de maig, és la màxima expressió de l’activitat escènica del Conservatori de Vic. Pràcticament la totalitat d’alumnes del conservatori, juntament amb els alumnes de Nivell Mitjà que comparteixen amb ells les orquestres i cors, estaran a l’escenari de L’Atlàntida. Aquest any,a més, comptem amb la participació del Cor de l’Escola de Música de Sant Feliu amb qui el Cor el Conservatori està fent un intercanvi.

ATENCIÓ ENTRADES

 • Tots els alumnes de l’emvic tenen entrada gratuïta identificant-se a taquilles.
 • Tots els participants tenen una invitació identificant-se a taquilles.
 • Per a la resta del públic les entrades valen 5 € que es destinen íntegrament a les despeses de la producció.

Anoteu a l’Agenda!

ATENCIÓ: Calendari acadèmic – administratiu de final de curs

 • del 15 al 17 de maig i del 5 al 8 de juny: Jornades Verdes.

S’anul·len els horaris habituals de totes les assignatures excepte els HORARIS DE LLENGUATGE DELS GRUPS ESCOLARS. Aquesta modificació, aprovada pel Consell Escolar, es fa per poder atendre exàmens del conservatori i audicions de seguiment de Nivell Elemental i Nivell Mitjà.
Recordem que les jornades verdes NO afecten el còmput anual de sessions lectives del curs, que és de 32 en el cas d’instrument i 30 en els grups.
Aquesta normativa no va en perjudici que alguns grups o assignatures facin activitats extraordinàries i complementàries que cada departament o professor pot organitzar informant particularment als alumnes afectats.

 • del 22 al 31: Prova d’Accés al Conservatori 2018. Consulteu web.
 • 31 de maig: publicació dels horaris grupals del curs 2018 – 2019.
 • 7 de juny: publicació resultats definitius Prova d’Accés al Conservatori
 • de l’1 al 15 de juny: PREMATRÍCULA:
  • Sol·licitud d’accés a instrument
  • Sol·licitud d’assignatures de Lliure Elecció a 5NE i 6NE
  • Sol·licitud d’optatives a Grau Professional
  • Sol·licitud de tallers de Nivell Mitjà
  • Sol·licitud de canvis
 • del 18 al 29 de juny: matrícula alumnes de nou accés de P5 i 1NE
 • 29 de juny: Resolució de les sol·licituts de la prematrícula.
 • del 29 de juny al 3 de juliol: canvis i modificacions
 • 3 de juliol: sorteig de les places d’instrument que no s’hagin pogut atendre
 • del 2 al 13 de juliol: matrícula alumnes nous excepte P5 i 1NE
 • 11, 12 i 13 juliol: Reunions per confeccionar horaris d’instrument…

*Feu tutories i consulteu els horaris abans d’omplir la prematrícula


Moltes novetats a Clàssica Jove 2018. Estigueu atents!

Clàssica Jove
Nova Edició del cicle Clàssica Jove que aquest any incorpora importants novetats. El cicle, que s’allargarà fins el mes de juliol, es presentarà el proper 16 de maig en una roda premsa on s’informarà de totes les activitats i concerts. Des de L’Atlàntida rebreu tota la informació, calendaris, oferta de preus i abonaments. Aprofiteu aquesta proposta, especialment pensada per a joves i estudiants de música!


Casa Ricart acollirà l’actuació d’alumnes del Conservatori al So de les Cases 2018

Torna el So de les Cases
Nova edició d’El so de les Cases que es celebrarà el primer cap de setmana de juny a espais i edificis emblemàtics de la ciutat. L’emvic i tornarà ha estar ben present amb agrupacions com la Jazz Band, el Laboratori de vent o el Cor Tradicional. Aquest any, a més, els pianistes podran també participar-hi ja que l’organització posarà a la seva disposició un piano a la magnífica Sala e Casa Ricart. Consulteu tota la programació al web.


Circular informativa n6
març 2018


Informacions acadèmiques

 • PREINSCRIPCIÓ ALUMNES DE NOU ACCÉS
  Del 10 de març al 24 d’abril a la secretaria de l’escola
 • PREINSCRIPCIÓ ALUMNES ACTUALS
  Rebreu un petit formulari per mail i només heu de notificar la vostra continuïtat o la baixa pel curs vinent
 • INSCRIPCIÓ PROVA D’ACCÉS AL CONSERVATORI
  ▪ Del 4 al 16 d’abril
  ▪ Lloc: Secretaria. Casa Serratosa Torras i Bages 6
  ▪ Horari: de 10h a 13h i de 15h a 17h (excepte dilluns a la tarda)
  ▪ Documentació:
  ▪ DNI de l’alumne
  ▪ Llistat del repertori d’instrument
  ▪ IBAN per poder domiciliar el pagament (només alumnes que no siguin de l’emvic)
  ▪ Rebut bancari (qualsevol rebut domèstic) on figuri el nom del titular i l’IBAN proporcionat pel pagament (només alumnes que no siguin de l’emvic)
  ▪ Taxes:
  ▪ Alumnes de l’emvic 30 €
  ▪ Alumnes que no siguin de l’emvic: 90€

Cicle Joves Intèrprets
Nova edició del Cicle JOVES INTÈRPRETS. Es tracta d’un petit cicle de dos concert per donar l’oportunitat a alumnes destacats de l’escola i del conservatori d’interpretar un repertori més extens del que normalment poden fer en les audicions i concerts d’alumnes de l’escola. Aquest any els alumnes seleccionats són la Martina Fabregó Caralt, clarinet, l’Eulàlia Martí Pallarès, clarinet i en Jordi Riera Ausió, trombó, que actuaran el dimarts i d’altra banda els pianistes Andreu Giménez Larred, Sergi Costa Ribó i Gina Antentas Parés que actuaran el dimecres acompanyats de l’antic alumne Manel Planchart Badenas. No us ho perdeu!


Recordem Santi Riera (1935 – 2018)
Aquesta setmana passada va morir a Sant Julià de Vilatorta en Santi Riera i Subirachs. Músic, pedagog, mestre de mestres, havia estat el primer director juntament amb Joaquim Maideu, de l’etapa moderna de l’Escola de Música de Vic que es remunta a l’any 1968. Posteriorment es trasllada a Barcelona i esdevé un dels principals col·laboradors d’Ireneu Segarra en la renovació dels ensenyaments musicals a Catalunya, a partir de la dècada dels setanta, amb la creació de l’Escola de Pedagogia Musical. A principis dels anys noranta tornarà a l’emvic on treballarà fins a la seva jubilació l’any 2003. La seva aportació en el camp de la pedagogia musical o en la revalorització de la cançó tradicional a l’ensenyament quedaran ja com un llegat per a les futures generacions.


Comença el procés de renovació de la direcció de l’emvic
Aquest any es renova la direcció de l’emvic que des de l’any passat, amb el nomenament de Montse Catllà com a directora de L’Atlàntida, ocupava interinament Sebastià Bardolet. Les candidatures que reuneixin els requisits recollits per les bases es poden presentar fins el 16 d’abril. El 3 de maig es farà pública la decisió de la comissió de selecció constituïda pel Patronat. Finalment l’1 de juliol es farà efectiu el nomenament de la nova direcció.


L’emvic amb el XIV FESTIVAL DE MÚSICA RELIGIOSA DE VIC
Aquesta Setmana Santa té lloc la catorzena edició del Festival de Música Religiosa de Vic. L’escola de música hi participa activament en tres activitats. En primer lloc el dissabte al matí, a la plaça del Bisbe Oliva, hi haurà la Fanfàrria de metalls amb alumnes de les Aules de trompeta, trombó i trompa de l’emvic. Al vespres del mateix dissabte l’Escola Coral de l’emvic participarà en el concert inaugural del Festival a l’Església de Sant Domènec amb una interessant reconstrucció de la Passió de Sant Marc de J.S. Bach. Finalment el diumenge al matí, a Sant Pere de Casserres, el Cor Tradicional interpretarà juntament amb la Coral Canigó de Vic, obres tradicionals marianes d’arreu del Mediterrani.


Vacances
Us recordem que aquest divendres a la tarda és dia lectiu a l’emvic malgrat que molts centres acaben al migdia. Reprenem l’activitat el dimarts, 3 d’abril. Bones vacances!


Circular informativa n5
gener – febrer 2018


Audicions de Música de Cambra i Combos per acabar el quadrimestre

Audicions de Música de Cambra i Combos
Durant la darrera setmana de gener han tingut lloc les diferents audicions de Música de cambra i combos corresponents al primer quadrimestre. Tots els alumnes del Conservatori han de cursar a partir del 4rt curs aquesta important assignatura del seu currículum. La setmana ha acabat justament amb un intercanvi de Música de Cambra amb el Conservatori de Sant Cugat i un concert, amb alguns dels grups, a l’Escola de Música de Ripoll.


Divendres, 2 de febrer, tornarem a escoltar la Banda emvic a la Sala Ramon Montanyà

Concert de la Banda
La darrera activitat del primer quadrimestre la marca el tradicional concert dels Grups de Vent i de la Banda emvic a la Sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida. En aquesta ocasió tindrà lloc aquest divendres, 2 de febrer a les 20h. Podeu demanar invitacions a Recepció.


Si teniu problemes d’accés a GWIDO parleu amb Recepció o Secretaria

Informes d’avaluació
Us recordem que a partir del dimecres, 7 de febrer, podreu consultar al vostre espai acadèmic Gwido els Informes d’Avaluació corresponents al primer quadrimestre. Com a novetat informar-vos que tots els alumnes de l’Escola de Música i de la xarxa d’Aules de Música Associades incorporen la nova terminologia dels informes de l’ensenyament obligatori que eliminen les notes tradicionals a favor de quatre graus d’assoliment competencial. Els alumnes del Conservatori mantenen les notes habituals de 0 a 10.
Si teniu dubtes o problemes d’accés consulteu a Secretaria o Recepció.


Entrevista amb el tutor
Us recordem que durant el curs cal fer una entrevista amb el tutor. A partir del febrer és un bon moment per concertar-la. Els alumnes d’instrument poden fer-ho directament a través del mail corporatiu del tutor que sempre és nomcognom@emvic.cat. Els alumnes de 1r curs de Nivell Elemental és millor fer-ho a través de Recepció que organitza les visites.


Barry Sargent i Manuela Gouveia, figures internacionals a l’emvic

Magistrals i formació del professorat
Durant el segon quadrimestre s’organitzen habitualment la majoria de classes magistrals amb professors convidats. Són un magnífic complement pels estudiants i un bon estímul també pel professorat. Aquest any podem comptar, gràcies també al suport de l’AMPA, amb un cartell espectacular de grans professors i intèrprets de diferents especialitats. Trobareu tota la informació a l’Agenda Setmanal.


El Trio Sonart amb Ana Carro, Daniel Oliu i Cati Reus inaugura Música de prop 2018

Música de prop
Aquest febrer comença una nova edició del cicle Música de prop de L’Atlàntida. Un cicle de música de petit format on participen molts professors de l’emvic. Són concerts d’una hora de durada que es fan normalment a la Sala 3 els dijous a les 20h. Una bona ocasió per conèixer l’activitat concertística dels professors amb les facilitats i les comoditats de L’Atlàntida. Seguiu la programació des del web de L’Atlàntida o consulteu l’Agenda Setmanal.


Enquesta sobre el perfil del nostre alumnat per ajudar a definir el Pla Estratègic 2018 – 2022 de l’emvic

Pla Estratègic: enquesta a les famílies
Com ja sabeu tant el CAE com l’emvic estan treballant en la redacció d’un Pla Estratègic que marqui les línies d’actuació dels propers quatre anys. Els treballs segueixen el ritme previst i durant el mes de gener s’ha passat una enquesta a les famílies per conèixer el perfil del nostre alumnat, motivacions, expectatives, dedicació i dinàmiques quotidianes. Han respost el 40% dels enquestats. Tan bon punt estigui processat ho publicarem al web i us passarem els resultats que sempre són interessants. Gràcies a tots els que heu col·laborat.


Circular informativa n4
desembre 2017


43 grups de Nivell Elemental participen al Cantem el Nadal 2017

CANTEM EL NADAL 2017
A partir de dimecres, 13 de desembre, comença una nova edició de la campanya Cantem el Nadal. Es tracta d’una col·laboració amb Centres de dia, Hospitals i Residències de gent gran per la qual grups corals de l’emvic fan una petita cantada de nadales pels nostres avis i malalts. Aquestes petites intervencions es fan amb els grups de 4rt, 5è i 6è que venen en horari escolar de tres a cinc de la tarda. La resta de grups fan també la seva cantada en els horaris i espais que us indiquem.

4NE, 5NE, 6NE en horari escolar de 15h a 17h (sense assistència de pares)


P5, 1NE i 2NE PATI DE GRADES (cantades pels pares)

3NE Concert amb l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran d’Osona (recolliu invitacions a Recepció)

4NE, 5NE i 6NE externs (cantades pels pares)


Alumnes preparant el concert de l’OCVic amb la professora Cati Reus

IMPORTANT INCREMENT EN L’ASSISTÈNCIA D’ALUMNES ALS CONCERTS DE L’ATLÀNTIDA
Un dels indicadors més interessants de la bona salut de l’escola, de la bona feina del professorat i del compromís de les famílies és la participació i assistència d’alumnat a concerts i activitats musicals de l’entorn. La convivència amb L’Atlàntida és, en aquest sentit, una gran oportunitat pels nostres alumnes que aquest any ho estan aprofitant com mai gràcies també a una nova política de preus pels alumnes de l’emvic. El darrer concert de l’OCVic en va ser la darrera mostra amb l’assistència de molts alumnes, especialment de violí i Recerca, que moments abans del concert es varen trobar per preparar-lo conjuntament.


Informeu-vos amb els vostres tutors de les activitats de la setmana verda

ATENCIÓ: SETMANA VERDA DEL 18 al 22 de DESEMBRE a VIC
Us recordem que del 18 al 22 de desembre s’anul·len els horaris habituals de totes les assignatures excepte els HORARIS DE LLENGUATGE DELS GRUPS ESCOLARS. Aquesta modificació, aprovada pel Consell Escolar, es fa per poder atendre exàmens del conservatori i audicions de seguiment de 6NE.
Recordem que la setmana verda NO afecta el còmput anual de sessions lectives del curs, que és de 32 en el cas d’instrument i 30 en els grups.
Aquesta normativa no va en perjudici que alguns grups o assignatures facin activitats extraordinàries i complementàries que cada departament o professor pot organitzar informant particularment als alumnes afectats.


El dijous 21, és dia no lectiu a Catalunya

DIJOUS, 21 DE DESEMBRE DIA NO LECTIU
Us recordem que el dijous, 21 de desembre, segons les disposicions de l’actual Departament d’Ensenyament depenent del Ministerio de Educación d’Espanya, serà un dia no lectiu a Catalunya a causa de les eleccions autonòmiques que s’han convocat.


Divendres, 22 de desembre, Concert de Nadal a la Sala 2

CONCERTS FINALS
Com és habitual cada any en aquestes dates, es van succeint les diferents audicions finals de cada Aula o Departament de l’escola. Destaquem els concerts finals que afecten als grans conjunts i el concert de Nadal que clourà aquest trimestre tan singular que hem viscut.
Dijous, 14 de desembre a les 20h a l’Auditori Joaquim Maideu. Concert de Grups de Vent
Dimarts 19 de desembre a les 20h a l’Auditori Joaquim Maideu. Concert d’Orquestres
Divendres 22 de desembre a les 20h a l’Auditori Joaquim Maideu. Concert de Nadal


Reunió de la Comissió Estratègica a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

PLA ESTRATÈGIC
Com bé sabeu aquest curs l’emvic i L’Atlàntida estan elaborant un nou Pla Estratègic que defineixi les grans línies d’actuació dels propers anys. Finalitzada la primera etapa d’anàlisi DAFO entre diferents agents de la comunitat educativa, completarem la fase analítica amb algunes enquestes a sectors específics. Us animem, doncs, que si rebeu alguna d’aquestes enquestes col·laboreu per tal que el treball final sigui el màxim de participatiu. Gràcies.


L’Escola de Música i Conservatori de Vic us desitja un
BON NADAL!


Circular informativa n3
novembre 2017


Concert de Santa Cecília i Premi Neus Miralpeix Anglada

Santa Cecília 2018 – Premi Neus Miralpeix Anglada
Aquest dijous, a les 20h i a l’Auditori Joan Anglada, celebrem el tradicional Concert de Santa Cecília. Des de fa ja uns quants anys el concert coincideix amb l’entrega dels Premis Neus Miralpeix Anglada als alumnes que han obtingut la millor qualificació en l’accés al conservatori. Aquest any les premiades són: Aina Font Serratosa, cant, Alba Pérez Valls, piano, Berta Godoy Catllà, violí, Neus Llovera Freixanet, clarinet i Olga Llovera Freixanet, trompeta. Moltes felicitats!


L’emvic i L’Atlàntida protagonistes d’unes jornades de l’ACEM sobre plans estratègics

Montse Catllà i Sebastià Bardolet presenten el Pla Estratègic de L’Atlàntida a l’ACEM
Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida i Sebastià Bardolet, director de l’emvic, varen fer una comunicació en unes jornades organitzades per l’Associació Catalana d’Escoles de Música  sobre Plans Estratègics per explicar el treball que en aquest sentit s’està fent aquest curs a L’Atlàntida. Els nostres representants varen compartir ponència amb Mikel Mate, gerent de Musika Eskola de Donostia, davant més de cinquanta representants d’escoles de música catalanes.


Alumnes de l’emvic amb la pianista georgiana Elisso Virsaladze

Alumnes del Departament de piano amb Elisso Virsaladze
El Departament de piano va organitzar l’assistència al concert d’Elisso Virsaladze del cicle Grans Concerts de L’Atlàntida. Va ser un concert extraordinari amb una de les millors pianistes del circuït internacional. Al final l’artista va rebre el grup d’alumnes a la zona d’artistes i va establir un petit diàleg amb ells. Una gran experiència i el començament d’una nova amistat amb una de les millors pianistes del món que pot tenir continuïtat en el futur.


Centenari d’Ireneu Segarra, músic, pedagog i amic de l’emvic

L’Escola Coral al Palau de la Música
L’Escola Coral ha participat en el concert homenatge a Ireneu Segarra que s’ha celebrat al Palau de la Música en ocasió del centenari del seu naixement. L’Escola de Música ha estat molt vinculada a aquesta figura de la música i la pedagogia de Catalunya des de que als anys setanta Joaquim Maideu o Santi Riera varen promoure juntament amb el P. Ireneu una renovació dels ensenyaments musicals que va tenir una gran influència al país durant més de dues dècades.


Les presidentes entrant i sortint de l’AMPA, Elena Euras i Mercè Casals

Elena Euras nova presidenta de l’AMPA
Elena Euras, mare d’en Martí i la Júlia Erra, ha estat elegida nova presidenta de l’AMPA en substitució de la Mercè Casals que ho ha estat en els darrers quatre anys. El relleu es va produir a l’Assemblea anual que va tenir lloc el passat 13 de novembre. L’Elena ja formava part de la junta i és la representant de l’AMPA al Consell Escolar. Mercè Casals ha fet una important tasca d’organització i consolidació d’una AMPA que justament aquest any compleix vint-i-cinc anys i que s’ha convertit en un agent fonamental de la comunitat educativa de l’emvic. Moltes gràcies a la Mercè i molta sort a l’Elena i tot l’equip de pares i mares de la nova Junta.


L’AMPA novament a l’Auditori

A l’Auditoria amb l’AMPA per veure ZOOM
L’AMPA organitza una sortida/concert a l’Auditori de Barcelona per veure l’espectacle ZOOM protagonitzat per la JONC. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars.
L’AMPA assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona.
Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades. S’assignaran les places per rigorós ordre d’inscripció (hi ha 100 places disponibles).
INSCRIPCIÓ:
Fins el 20 de desembre a RECEPCIÓ. Cal pagar en efectiu els 9€ de l’entrada.


Vuit alumnes del Conservatori a la plantilla de la JONC

Vuit alumnes del Conservatori de Vic a la JONC
Vuit alumnes del Conservatori de Vic han passat a formar part de la plantilla de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, JONC, en la seva secció aleví després de superar unes proves molt renyides on es presentaven els millors estudiants de tots els conservatoris i escoles de música del país. ALBA COMPTE, MARIA ERRA i CLÀUDIA PUIGASLLOSAS, MARTÍ FONT, violí, GEMMA DALMAU i JÚLIA ERRA, violoncel, ORIOL COROMINA, contrabaix, i IRENE MITJAVILA, flauta. Moltes felicitats als seleccionats, als seus professors i a les seves famílies!


El duo DeLIS, Irma Bau i Irina Veselova

Irma Bau i Irina Vesenova enregistren a la Sala 3
El duo DeLIS de violoncel i piano format per l’antiga alumna Irma Bau i la pianista russa Irina Vesona ha estat aquest mes de novembre a l’emvic per enregistrar el seu primer CD a l’Auditori Joan Anglada. L’enregistrament forma part del Premi Paper de Música de Capellades que varen guanyar la passada primavera. La col·laboració amb L’Atlàntida tindrà continuïtat amb un concert de les joves artistes en el proper Clàssica Jove en el que vol ser un precedent en la difusió i promoció dels músics amb més projecció que han passat pel nostre centre.


Circular informativa n2
octubre 2017


El professor Àngel Castiñeira farà la conferència inaugural del curs 2017-2018

CONFERÈNCIA INAUGURAL DEL CURS 2017 – 2018

El proper dilluns, 30 d’octubre, a les 20h i a la Sala de Columna tindrà lloc la conferència inaugural del curs acadèmic 2017 – 2018. La conferència porta per títol Liderar en un món VUCA (en anglès: volàtil, incert, complex, ambigu) i anirà a càrrec del doctor Àngel Castiñeira, professor d’ESADE i autor de nombrosos llibres i articles de filosofia social i política, pensament geopolític, ètica aplicada, cultura, lideratge i governança democràtica. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de la ciutat i acabarà amb una petita intervenció musical a càrrec del Cor de Noies de l’emvic.
Esteu tots convidats!


L’Escola Coral actuarà al Palau de la Música Catalana

L’ESCOLA CORAL PARTICIPARÀ A L’HOMENATGE A IRENEU SEGARRA AL PALAU DE LA MÚSICA

Seixanta alumnes de l’Escola Coral de l’emvic participaran el proper diumenge, 19 de novembre, al Concert d’homenatge a Ireneu Segarra que tindrà lloc al Palau de la Música. El concert s’ha organitzat en ocasió del centenari del naixement del qui fou director de l’Escolania de Montserrat, compositor i autor d’una metodologia d’ensenyament musical que ha tingut una gran influència al nostre país. Més de dos-cents familiars acompanyaran als nostres petits artistes en aquesta experiència a la sala més emblemàtica de la música a Catalunya.


Han començat els treballs de les comissions que redactaran el Pla Estratègic de L’Atlàntida

COMENÇA LA REDACCIÓ DEL NOU PLA ESTRATÈGIC DE L’EMVIC

Després d’aprovar-se el Contracte Programa i un cop nomenada la nova directora general, l’objectiu principal de la Fundació en els propers mesos és la redacció d’un Pla Estratègic, tant pel CAE com per l’emvic, que defineixi el model i la gestió dels propers anys. En aquest sentit s’han creat ja les comissions corresponents que estan treballant seguint el calendari preestablert per tal que en el termini màxim d’un any quedi redactat el nou document. La metodologia preveu la participació de tots els organismes i agents de la comunitat educativa.


Conèixer el patrimoni cultural en la seva diversitat, objectiu transversal d’aquest curs

CONÈIXER EL PATRIMONI MUSICAL

El Projecte Educatiu de l’emvic està encapçalat per un decàleg de competències que estan implícites de manera transversal en totes les disciplines que els nois i noies cursen a l’escola i que s’haurien d’assolir de manera molt majoritària. Aquest curs ens hem proposat insistir i visualitzar d’una manera especial la primera:

Conèixer el patrimoni musical i entendre’l en el seu context històric: cançó tradicional,
història de la música, èpoques, estils, autors.

Cada Departament i cada Aula concretarà petites accions que anireu comprovant i en les que també us demanarem la vostra col·laboració.


El Cor Tradicional a l’homenatge a Lluís Companys

EL COR TRADICIONAL A L’HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

El Cor de Nois de Polifonies Tradicionals va participar, per segon any consecutiu, a l’homenatge que partits i entitats de la ciutat varen fer per commemorar el 77è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys i que es va celebrar el dilluns, dia 16 d’octubre, a la plaça que porta el seu nom. L’acte va coincidir amb el moment en que es decretava la presó provisional pels presidents de l’ANC i Omnium.


 Circular informativa n1
setembre 2017


BENVINGUTS
Benvinguts al curs 2017 – 2018. Comencem les Circulars Informatives amb una presentació del centre adreçada especialment a les famílies que s’incorporen enguany a l’emvic però que és també un bon recordatori per tota la comunitat educativa en aspectes de funcionament i ordre intern. Molt bon curs!


PRESENTACIÓ
Escola de Música i Conservatori de Vic
L’Escola de Música de Vic és una institució centenària que compta amb més d’un miler d’alumnes de totes les edats. El centre inclou la pròpia escola municipal de música de Vic, un conservatori professional i set Aules de Música associades a poblacions com Arbúcies, Folgueroles, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Sant Hilari Sacalm o Viladrau a més de gestionar també l’Escola de Música e Tona.

> MISSIÓ


ORGANIGRAMA
L’Escola de Música i Conservatori de Vic té un claustre de més de vuitanta professors. L’organització del claustre es basa en els Departaments, Equips docents i Aules. El centre compta també amb una AMPA, una Associació Alumni, Consell Escolar i Consell Social:

> ORGANIGRAMA


ACEM I ASSOCIACIÓ DE CONSERVATORIS
L’Escola de Música de Vic està associada a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) i el Conservatori de Vic està adscrit a l’Associació de Conservatoris de Catalunya. D’aquesta manera l’emvic està present i participa activament en debats, activitats, formació i reflexió de l’ensenyament musical a Catalunya.

> ACEM
> ACCAT


DISSENY CURRICULAR · ESCOLA DE MÚSICA
L’estructura del disseny curricular central es distribueix en diferents etapes dels 4 als 18 anys. Paral·lelament l’emvic ofereix diferents programes complementaris adreçats a totes les edats i interessos.

NIVELL SENSIBILITZACIÓ
NIVELL ELEMENTAL
NIVELL MITJÀ
CONSERVATORI PROFESSIONAL

PROGRAMES COMPLEMENTARIS:


CALENDARI ESCOLAR 2017-2018
L’emvic segueix el calendari escolar que determina el Departament d’Ensenyament en les seves disposicions anuals.

SESSIONS LECTIVES
D’acord amb el Consell Escolar, l’escola garanteix un mínim de 32 setmanes lectives, descomptant les incidències del calendari que corresponguin a cada dia de la setmana i els onze dies corresponents a les setmanes verdes.

JORNADES VERDES
L’emvic estableix jornades verdes que preveuen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions lectives.
Els tutors informaran amb antel·lació als alumnes dels dies i horaris de les activitats de seguiment o exàmens que els afectin duran aquestes jornades.

>CALENDARI


QUOTES
Consulteu les quotes corresponents al curs 2017 – 2018. Recordeu que el cost total del curs es reparteix en una matrícula i deu mensualitats.
També es cobren 10€, en dos rebuts, en concepte de material fungible i usos de Sala de l’Atlàntida.
Les famílies associades a l’AMPA paguen una quota de 15€ al curs per família.
Finalment també es domicilien despeses com lloguer d’instrument, classes magistrals, o els dossiers de curs que puguin afectar a cada alumne.

>QUOTES


DOSSIERS
Els dossiers que s’entregaran als alumnes de Llenguatge musical de Nivell Elemental i de Grau Professional es repartiran a classe i el preu (entre 7 i 12 € ) es cobrarà per domiciliació bancària.


LA CARPETA I LA MALETA DE L’EMVIC
Tots els alumnes que comencen 1r de Nivell Elemental rebran a classe la carpeta de l’emvic. Aixi mateix els alumnes que comencen instrument o PRIG rebran la maleta de l’emvic .


BANC D’INSTRUMENTS
El professor d’instrument gestiona la distribució dels instruments de préstec amb els seus alumnes. Un cop adjudicat l’instrument heu de passar per Recepció a firmar la cessió.

>BANC D’INSTRUMENTS


COMPRA-VENDA D’INSTRUMENTS
A la pestanya de Serveis del web de l’escola hi trobareu un banc de compra-venda d’instruments que gestiona l’AMPA de l’emvic.

> BORSA D’INSTRUMENTS


CARNET D’ESTUDIANT DE L’EMVIC
Descarregueu-vos el carnet d’estudiant des del web de l’emvic. Només cal editar-lo, imprimir-lo i passar per recepció a timbrar-lo per fer-lo efectiu. Podeu gaudir de descomptes en la programació musical de L’Atlàntida entre d’altres avantatges.

> CARNET emvic

DESCOMPTES A L’ATLÀNTIDA
Us recordem que tots els alumnes de l’emvic tenen un 50% de descompte als espectacles musicals de L’Atlàntida presentant el carnet.

Aquest curs L’Atlàntida fa una oferta molt interessant pel cicle GRANS CONCERTS. Els alumnes de l’emvic tenen un preu únic de 5€ i poden, a més, adquirir una segona localitat al 50%. Aprofiteu-ho!


RESERVA D’AULES
Els alumnes poden reservar aules d’estudi a recepció. També poden fer-ho per via telefònica. Us recordem que l’ús de les aules és exclussivament per a l’estudi musical. Per a la realització d’altres treballs, l’alumnat disposa de l’espai i-cinquanta/vestíbul de la Sala 3 Joan Anglada.


ZONA D’ESPERA A LA i50
Els alumnes que s’hagin d’esperar més d’un quart d’hora abans o després de classe poden romandre a la i50 (vestíbul de la Sala 3), on s’ha habilitat un espai de lectura i treball. Des de recepció us indicaran l’accés a aquest espai que compta amb wifi.

wifi 11218142


PUNTUALITAT
Us preguem la màxima puntualitat en l’horari d’entrada i recollida dels alumnes. L’Escola no es pot fer responsable dels alumnes un cop fora del seu horari lectiu.


SILENCI
Us preguem que respecteu l’ambient de treball al vestíbul de l’escola fomentant el silenci i una actitud tranquil·la entre els més menuts.


PÀRQUING
Les famílies de l’emvic tenen un important avantatge en l’utilització del pàrquing de l’Atlàntida. Es pot adquirir una targeta de 100 o 200 usos al preu de 0,25€ / hora.

>PÀRQUING


TUTORIA
El tutor dels alumnes de P5 i 1r de primària és el professor de llenguatge. A partir de 2n de primària, i sempre que l’alumne faci instrument o PRIG, el professor d’instrument és qui exerceix de tutor de l’alumne. En el cas dels alumnes que no fan instrument a l’emvic, el tutor els serà assignat a principi de curs.


ENTREVISTES FAMÍLIA-PROFESSOR
El Pla d’Acció Tutorial estableix un mínim d’una entrevista al llarg del curs que s’hauria de realitzar preferentment a la primera part del curs lectiu. Podeu  concertar altres entrevistes amb el tutor o amb altres professors, sempre i quan ho cregueu convenient.
Alumnes que NO fan instrument: podeu concertar una entrevista amb el professor/a de llenguatge a partir del febrer. Cal que demaneu hora a través de recepció.
Alumnes que fan instrument: us recomanem que mantingueu un mínim d’una entrevista per curs amb el professor d’instrument.

Podeu contactar amb qualsevol professor de l’escola amb el mail corporatiu nomcognom@emvic.cat

> DIRECTORI DEL PROFESSORAT


INFORMES D’AVALUACIÓ
En acabar cada quadrimestre podreu consultar l’informe d’avaluació a GWIDO. Si no recordeu les claus d’accés a GWIDO demaneu-ho a Recepció.


COMUNICACIÓ
La comunicació és un dels elements clau per el bon funcionament del centre. Us recordem els principals canals d’informació de l’escola amb la comunitat educativa:

AGENDA SETMANAL. la rebreu setmanalment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.

CIRCULAR INFORMATIVA. Notícies destacades, informacions acadèmiques, calendaris, normatives de funcionament. la rebreu mensualment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.

WEB. Seguiu l’actualitat de l’escola a través també del web. Trobareu als diferents apartats informacions de caràcter acadèmic, formularis, accés a la intranet i al moodle, etc.

FACEBOOK i TWITTER. Si sou seguidors d’aquestes xarxes podeu seguir-nos també i rebreu, a través d’aquests canals, informacions i notícies que us poden interessar.

NOTES INFORMATIVES. Per a la comunicació més personalitzada rebreu notes informatives, emails o sms.

EMAIL. És el mitjà principal de comunicació personal entre les famílies i l’escola. Assegureu-vos que rebeu el correu correctament. Actualitzeu qualsevol canvi a Recepció. És interessant també que els alumnes, a partir de 12 anys, que ja tinguin una adreça personal la comuniquin a Recepció.

CARTELLERES i TV. Al vestíbul exterior i interior de l’Escola. Trobareu l’Agenda, Circulars, Calendaris, Activitats, Masters, Cursets, Ofertes educatives, etc.

GOOGLE CALENDAR. Tota l’agenda d’activitats, reunions i el calendari escolar està penjat al GOOGLE CALENDAR que hi ha al peu de la pàgina principal del web. Podeu desactivar, amb la pestanyeta de la dreta,el calendari intern del claustre (color vermell) i deixar el general de l’emvic (color blau).

GUIA DE L’ESTUDIANT. Estarà al web en els propers dies. Tota la informació de caràcter més acadèmic i les normatives de funcionament.

GWIDO. És la plataforma acadèmica acadèmica: horaris, matrícules, quotes,informes, etc. Si no teniu les dades d’accés demaneu-les a Recepció.


ATENCIÓ AL PÚBLIC

SECRETARIA

▪ Situada a Casa Serratosa (antiga Escola de Música)
▪ Certificats, expedients, gestions acadèmiques, matrícules, rebuts, tramitacions de títols, informes d’avaluació, problemes intranet, baixes, modificacions de matrícula, canvis de domiciliacions, modificacions dades personals, etc.
▪ Horari de 10h a 13h secretaria@emvic.cat

RECEPCIÓ

▪ Situada al vestíbul del nou edifici
▪ Informacions, fotocòpies, concertació d’entrevistes, reserva d’aules d’estudi, problemes intranet, lloguer d’instruments, inscripcions i pagament d’activitats puntuals, avisos d’incidències,  etc.
▪ Horari d’atenció de 10h a 22h
▪ Horari de gestions de 17h a 20h recepcio@emvic.cat


Circular Informativa n.8
juliol de 2017


Pròrroga en la direcció de l’emvic
Com segurament ja coneixeu pels mitjans i el nostre web, el Patronat de la Fundació L’Atlàntida, després de constatar l’absència de candidatures a la direcció de l’EMVIC va decidir prorrogar l’actual direcció en funcions a càrrec del professor Sebastià Bardolet fins al termini màxim d’un curs acadèmic. Durant aquest curs s’elaborarà el nou Pla Estratègic que regirà els propers anys. A la primavera s’obrirà una nova convocatòria que en primer terme serà interna però que en el cas que torni a quedar deserta s’obriria a professionals externs.


Els alumnes que han deixat l’emvic aquest final de curs

Graduació i comiat
Vint i dos alumnes del Conservatori de Vic s’han graduat aquest final de curs i han celebrat el concert de graduació juntament amb altres companys de l’escola de música que també acabaven el seu recorregut amb nosaltres. Els concerts varen tenir lloc els dies 15, 16, 19 i 20 de juny amb la presència de familiars, professors i amics. Al final es varen repartir els diplomes corresponents, acabant amb el típic piscolabis de cireres, llonganissa i cava. Moltes felicitats i molta sort!


Premiats Aula de Música Puig-Porret 2017

Premi Aula de Música Puig-Porret 2017
Berta Barniol, Arola Juncarol, Hudson Riboldi i Lluís Rubio han estat els guanyadors del Premi Aula de Música Puig-Porret 2017. Juntament amb ells, l’Arnau Gubern i en Biel Tanyà han rebut també accèssits. Tots ells podran, gràcies a la Fundació Puig-Porret, accedir al mòdul lectiu de 60’ per preparar millor l’accés al Conservatori que volen fer el proper curs. Moles felicitats!


Participants a la 5a edició del Curs d’Estiu Aula de Música Puig-Porret

Curs d’Estiu Aula de Música Puig-Porret
Cinquena edició del Curs d’Estiu de l’Aula de Música Puig-Porret que s’ha celebrat entre els dies 26 i 29 de juny. Vint-i-cinc alumnes de l’emvic, però també del Conservatori de Girona, han acabat el seu curs acadèmic amb aquesta activitat extraordinària on han tingut l’ocasió de treballar amb reconeguts professors convidats i fer activitats complementàries a l’entorn del piano que les obligacions acadèmiques del curs normalment no permeten.


L’Escola Coral al concert de l’IEA Oriol Martorell

L’Escola Coral enregistra Les Veus de la Natura
Després de la bona experiència musical i humana de l’intercanvi coral amb l’IEA Oriol Martorell que va tenir lloc el mes de març, els dos centres s’han posat d’acord i aquest juliol enregistren la Cantata Les veus de la natura de Toni Miralpeix. L’enregistrament tindrà lloc a l’Aula 46 de l’emvic que els tècnics han considerat excel·lent per fer un enregistrament d’aquestes característiques. Esperem el resultat i poder-ho escoltar ben aviat.


Consulta horaris 2017 – 2018
Fins el 15 de juliol, per consultar els horaris del Curs 2017 – 2018 heu d’anar a l’icona preinscripció i, un cop a la pàgina, obrir el document resguard de preinscripció que apareix a sobre les dades acadèmiques. A partir del dia 15 es procedirà al tancament del curs 2016-2017 i ja apareixerà directament el curs 2017-2018 on trobareu les vostres dades i horaris.


Informes d’avaluació
Podeu consultar els Informes d’Avaluació a partir del dia 6 de juliol clicant l’icona corresponent. Recordeu que els models poden ser diferents segons l’assignatura i el nivell però que tots mantenen una mateixa estructura amb valoració d’apartats tècnics, actitud, qualificació global i comentaris oberts per part del professor. Un cop tancat el curs 2016-2017 i obert el curs 2017-2018 podreu seguir visualitzant l’històric dels vostres informes.


Enquesta de satisfacció
Abans de tancar el curs passarem per mail l’enquesta de satisfacció que venim fent des de fa dos anys. Hem recollit i incorporat suggeriments del format que ens han anat arribant. Recordeu que mentre no es contesti es fan quatre enviaments automàtics que queden desactivats en el moment que es respon l’enquesta. No cal dir que l’enquesta és totalment anònima i us convidem a respondre-la per ajudar-nos millorar el nostre servei.


Dia de fer l’horari d’instrument
Us recordem que abans de tancar el curs cal acordar els horaris d’instrument amb el vostre professor tutor. Més enllà que alguns professors puguin fer una gestió més personal i directe amb les famílies en els dies previs, tenim marcats els dies de reunió amb cada professor per tancar els horaris d’instrument del proper curs. És important que hi assistiu o que delegueu algú de confiança.

 • dimarts, 11 de juliol a les 19.00h Música Moderna i Vent
 • dimecres, 12 de juliol a les 19.00h Corda i Guitarra
 • dijous, 13 de juliol a les 19.00h Piano, Cant, Percussió i Orgue

Inici del curs el 18 de setembre
Aquest any el curs lectiu a Vic comença el 18 de setembre, una setmana més tard que l’ensenyament obligatori. Hi ha dues raons que varen fer decidir el Consell Escolar a aprovar aquesta mesura. La principal és poder atendre la sol·licitud d’espais que l’ajuntament, i concretament el Mercat de Música Viva, ha fet a la Fundació per tal de concentrar l’activitat principal del Mercat de Música a l’Atlàntida i també a l’emvic. Aquesta ocupació fa inviable l’activitat lectiva durant tota la setmana. L’altra raó són les disposicions del Departament d’Ensenyament que ja preveuen l’arrencada dels ensenyaments de règim especial durant la setmana del 18 de setembre. Això no obstant, no va en perjudici de les 32 sessions lectives d’instrument o les 30 setmanes hàbils de les assignatures grupals, que figuren en el compromís educatiu i que estan perfectament garantides en el calendari escolar previst.


 MOLT BONES VACANCES!

PROPERA CIRCULAR AL SETEMBRE


Circular Informativa n.7
maig de 2017


Tot gronxant els ocells amb els cors i orquestres del conservatori ha culminat un mes de maig ple d’activitat

MOLTES ACTIVITATS EL MES DE MAIG
Acabem un mes de maig on s’han concentrat una gran quantitat d’activitat i propostes del Pla Anual que han implicat i mobilitzat a una gran quantitat d’alumnes, professors i famílies. Destaquem les següents:

 • Concurs Premi BBVA de Música al Talent Individual organitzat per l’ACCAT
 • Visites d’Escoles Bressol i grups escolars de Vic Centre i l’Escorial
 • Classes magistrals de violoncel, piano i trompeta
 • La Jazz Band al Festival de Jazz de Vic
 • El Mikado
 • Taller i concert del Cor de Noies amb Amics de la Unió
 • Concert del 20è aniversari de la Uvic
 • Nit dels Museus
 • Concerts de la Banda emvic a Sant Boi i Folgueroles
 • Trobades Corals de Primària de Catalunya Central
 • Tot gronxant els ocells, producció simfònica coral de l’emvic
 • Presentació final Si toquem junts sona millor!

Moltes gràcies a tots els participants!


Contesteu la PREMATRÍCULA que rebreu en els propers dies

DE L’1 AL 15
PREMATRÍCULA 2017 – 2018
A partir de l’1 de juny els alumnes que hagin confirmat la preinscripció rebran un formulari per escollir les matèries optatives, tallers, lliures eleccions o l’instrument que volen accedir. A partir del 15 de juny apareixeran a GWIDO, seleccionant curs 2017-2018, els horaris del nou curs que es vagin entrant. Finalment a partir del 30 de juny es comunicarà i gestionarà, en cada cas, les opcions que no hagin pogut ser ateses.
RECORDEU QUE EL FORMULARI DE PREMATRÍCULA NO GENERA REBUT I QUE NOMÉS CONFIRMA QUE HEU FET L’ENVIAMENT CORRECTAMENT.


Eva Graubin rebrà el dissabte, dia 3 de juny, el Premi Oriol Martorell 2017

dissabte, 3 de juny a les 18h
PREMI ORIOL MARTORELL 2017
Dissabte, dia 3 de juny, a les 18h i a l’Auditori Joan Anglada tindrà lloc l’entrega del segon PREMI ORIOL MARTORELL que promou L’Atlàntida i l’emvic juntament amb entitats i institucions educatives i musicals de Catalunya com l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Associació d’Escoles de Música de Catalunya, Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya, Escola Superior de Música de Catalunya. En aquesta segona edició s’ha atorgat el premi a Eva Graubin, violinista letona que fa més de trenta anys que resideix a Barcelona i que ha tingut una gran ascendència en les darreres generacions d’intèrprets i professors de violí del nostre país. Esteu tots convidats.


Consulteu els horaris de la setmana verda de juny

del 6 al 9 de juny
SETMANA VERDA DE JUNY
Tal com figura en el Pla Anual, del dimarts, dia  6, al divendres, dia 9, són dies verds on es produeixen canvis d’horaris habituals per tal de poder atendre exàmens, seguiments i avaluacions de l’alumnat. En aquesta ocasió s’anul·len la majoria de classes a excepció dels Llenguatges Musicals en horari escolar, Llenguatge i Harmonia de Nivell Mitjà i Grau professional, Jazz Band i Laboratori de vent. Consulteu l’arxiu adjunt i estigueu al cas de les activitats extraordinàries com l’assaig de la Cantata de 1r i 2n de NE.

Us recordem que aquests canvis no afecten les 32 sessions finals d’instrument que conformen el curs acadèmic.

Consulteu el detall de tots els horaris dels dies verds de juny


Daniel Taboada, Joan Rochet i Neus García finalistes de la Beca d’Estudis Musicals Ciutat de Vic dotada amb 12.000€

10 de juny a les 18h
FINAL BECA D’ESTUDIS MUSICALS  CIUTAT DE VIC
Dissabte, 10 de juny, a partir de les 18h i a l’Auditori Joan Anglada, tindrà lloc la fase final de la Beca d’Estudis Musicals Ciutat de Vic. Neus García, Joan Rochet i Daniel Taboada, tres joves i brillants instrumentistes participaran en aquest concurs que va ser creat en ocasió de VICCC 2016 i que té com objectiu ajudar a completar la formació de joves músics amb postgraus en centres internacionals. La beca està dotada amb 12.000 € i es preveu la seva continuïtat en el futur. No us ho perdeu.


L’emvic participa activament en la 2a edició del So de les Cases

17 i 18 de juny
EL SO DE LES CASES I PIANO AL CARRER
Després de l’èxit del So de les Cases de l’any passat, torna aquesta proposta patrimonial i musical que passa a celebrar-se el 17 i 18 de juny. 15 edificis i espais de Vic,normalment inaccessibles per al públic, acolliran  breus actuacions musicals de diversos estils i formats. L’emvic hi participa amb la Jazz Band, el Laboratori de vent, el Conjunt de Clarinets i el Cor Jove a més de l’Orquestra de Cambra de Vic. Coincidint amb El So de les Cases tindrà lloc també PIANO AL CARRER, una proposta que ja fa quatre anys que es celebra organitzat conjuntament per L’Atlàntida i l’emvic i que vol ser un espai obert on tothom que vulgui pugui demostrar públicament les seves habilitats pianístiques. Consulteu la programació en l’arxiu adjunt. Totes les actuacions són gratuïtes. Aprofiteu-ho!


Nova edició del Premi Aula de Música Puig-Porret

17 de juny 10h
PREMI AULA DE MÚSICA PUIG-PORRET
Destinat a alumnes que cursaran 6è de Nivell Elemental el  curs vinent o bé el curs  previ a  la prova d’accés a Conservatori. El Premi consisteix en una beca per accedir al mòdul de 60’ d’instrument amb la mateixa quota de 45’. Al mateix temps els alumnes premiats fan un concert durant el següent curs d’Estiu de l’Aula de Música Puig-Porret. Està obert a qualsevol especialitat instrumental i cal gestionar-ho a través dels tutors. Consulteu el web.


Concerts de graduació els propers 15, 16, 19 i 20 de juny

15, 16, 19 i 20 de juny a les 20h
CONCERTS DE COMIAT I GRADUACIÓ
Tindran lloc els dies 15, 16, 19 i 20 de juny. Un dels moments més emotius del curs on una vintena de nois i noies que han estat alumnes de l’emvic en els darrers deu anys faran el seu últim concert per començar una nova etapa de la seva formació ja sigui a la universitat o en estudis superiors de música. Un bon moment per el record, l’agraïment i la il·lusió del futur. Tots els concerts comencen a les 20h.


Nova edició del Curs d’Estiu de l’Aula de Música Puig-Porret

del 26 al 30 de juny
CURS D’ESTIU PUIG-PORRET
Nova edició de l’AULA d’ESTIU de l’AULA DE MÚSICA PUIG-PORRET que des de fa quatre anys té lloc a les intal·lacions de l’emvic just després d’acabar l’any acadèmic i que aquest any es farà entre el 26 i el 30 de juny. Es tracta d’un curs d’aprofundiment per a pianistes tant de l’emvic com d’altres escoles a partir dels 11 anys. El curs compta amb professorat de reconegut prestigi i es complementa amb activitats tant lúdiques com artístiques d’altres àmbits. Parleu amb el vostre tutor i animeu-vos a participar-hi ja sigui activament com a alumnes o com a oients dels magnífics concerts que es faran a la tarda. Parleu amb el vostre tutor i consulteu el web.


Circular Informativa n.6
abril de 2017


Eva Graubin als estudis de Catalunya Música

Eva Graubin  Premi Oriol Martorell 2017
La violinista letona Eva Graubin ha estat distingida amb el Premi Oriol Martorell 2017 que organitza la Fundació L’Atlàntida i l’emvic. És la segona edició d’aquest guardó que vol reconèixer la trajectòria i l’aportació professional a l’ensenyament musical de Catalunya en les seves diferents vessants. El jurat està integrat per representants d’institucions i associacions del món de l’ensenyament musical com l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Associació d’Escoles de Música de Catalunya, Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya, Escola Superior de Música de Catalunya, Fundació l’Atlàntida i Escola de Música i Conservatori de Vic.

Eva Graubin va néixer a Riga, Letònia, en una família de músics. Va estudiar al Conservatori de Moscou i va començar una important carrera internacional que es va veure interrompuda arrel d’un greu accident de cotxe als EEUU. Després de residir a Xile i Londres, on va ser professora de la Menuhin School, es trasllada a Barcelona a principis dels anys vuitanta on tindrà una gran influència, primer des del Conservatori Superior Municipal i després des de l’ESMUC en diferents generacions d’intèrprets i professors de violí. L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc el proper dissabte, 3 de juny, a la tarda. Moltes felicitats!


Vuit alumnes del Conservatori de Vic participen al Premi BBVA

L’emvic acull el Premi BBVA de música al talent
Els propers 6 i 7 de maig l’emvic acollirà el Premi al Talent Individual que organitza l’Associació de Conservatoris de Catalunya, ACCAT, amb el patrocini de la Fundació BBVA. Es tracta d’un certamen que reunirà a més de tres-centes persones entre participants, professors, jurats i mitjans de tot Catalunya. Durant dos dies l’emvic serà el centre d’atenció de l’ensenyament professional del nostre país. Més enllà dels diversos concursos simultanis de les tres categories que tindran lloc a partir del dissabte al matí fins  el diumenge al migdia i que són oberts al públic, us convidem especialment a la inauguració que tindrà lloc el dijous, 4 de maig, a les 20h a la Sala 3 amb una conferència del compositor Joan Magrané i un petit concert del Trio Fortuny i a la gala de lliurament de premis del diumenge a la tarda a la Sala Joaquim Maideu. El conservatori de Vic estarà molt ben representat en el concurs amb els alumnes IRENE MITJAVILA, CARLA MALLARACH, ROC PALMAROLA, QUERALT MASQUÉ, GEMMA DALMAU, PAU VENDRELL, ARNAU de PAZ, JORDI RIERA i POL BLANCAFORT.


Participants al Premi Aula de Música Puig-Porret 2016

Premi Aula de Música Puig-Porret
Es convoca novament el Premi Aula de Música Puig-Porret adreçat a alumnes que tinguin previst fer la Prova d’Accés al Conservatori el proper curs 2017-2018. El Premi consisteix en sis beques per poder accedir al mòdul de 60’ d’instrument mantenint la quota de 45’ a més de la participació en concerts i entrades per a la nova temporada de l’Atlàntida. La sol·licitud l’ha de fer el tutor d’acord amb la família i mitjançant un petit informe que avali favorablement la candidatura de l’alumne. El concurs es farà el proper dissabte, 17 de juny. Consulteu les bases al web i parleu amb el vostre tutor.


Prematrícula i tutoria
Tancada la preinscripció pel curs 2017 – 2018, el següent pas serà ja a principis de juny quan els alumnes que hagin d’escollir nou instrument, optatives, assignatures de lliure elecció o tallers rebran el formulari corresponent per fer la seva sol·licitud. És important que aprofiteu, doncs, aquestes setmanes per parlar amb el vostre tutor perquè us pugui orientar respecte a totes aquestes opcions. Podeu consultar els TALLERS de NM i les OPTATIVES de GP a la Guia de l’Estudiant del nostre web.


Ajuts socials 2017 – 2018
A partir del dijous, dia 1 de juny, i fins el 23 de juny es poden fer les sol·licituds d’ajuts socials pel curs 2017 – 2018. Aquest any, i com una de les conseqüències del nou contracte programa, la partida es doblarà i arribarà als 9.000€. Trobareu les bases i el document de sol·licitud al web i també a Recepció. La resolució de les sol·licituds es farà a la primera setmana de juliol i abans del cobrament definitiu de la matrícula.


S’ha iniciat el procediment de selecció de la nova direcció de l’emvic

Renovació de l’equip directiu
Tal com hem anat informant, aquest final de curs es procedirà a la renovació de la direcció de l’emvic. Fins a final de maig qualsevol professor del claustre que compleixi els requisits que es demanen a les bases pot presentar la seva candidatura juntament amb el seu equip i un projecte de direcció. Una comissió representativa de la comunitat educativa valorarà les candidatures  i traslladarà al Patronat la seva proposta per tal que en faci el nomenament el 15 de juny.


dies verds del 16 al 18 de maig

Setmana verda de maig
Tal com figura en el Pla Anual, el dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18 de maig són dies verds on es produeixen canvis d’horaris habituals per tal de poder atendre exàmens, seguiments i avaluacions de l’alumnat. En aquesta ocasió s’anul·len totes les classes d’instrument i d’assignatures instrumentals com orquestres, cambra i conjunts. Es mantenen, no obstant, tots els Llenguatges, Cors i Lliure elecció.
Us recordem que aquests canvis no afecten les 32 sessions finals d’instrument que conformen el curs acadèmic.

Consulteu el detall de tots els horaris dels dies verds de maig


Circular Informativa n.5
març de 2017


Darrera reunió del Consell Escolar

Consell Escolar
El dimarts, 21 de febrer, va tenir lloc el Consell Escolar corresponent al segon trimestre.
Montse Catllà va assistir uns moments a la reunió per acomiadar-se del Consell i va
informar, ja com a responsable de la Fundació, del Contracte Programa que s’aprovarà
aquest mes de març així com del procés de selecció del nou equip directiu de l’emvic.
Durant la reunió es va fer una primera valoració dels nous informes d’avaluació i es va fer
un repàs de les principals activitats de la segona part del curs i del procés de preparació,
preinscripció i matrícula del curs 2017 – 2018 que començarà el 25 de març.


Presentació en família del violoncel

Presentacions en Família
Han començat ja les primeres sessions d’ INSTRUMENTS EN FAMÍLIA dirigides als
alumnes de 1r de Nivell Elemental que el proper curs vulguin començar a estudiar
instrument. La primera sessió va estar dedicada al violoncel amb el conte musical La crida de Noè. Durant la jornada de Portes Obertes hi haurà la presentació del piano i el vent metall. Posteriorment també hi ha prevista la presentació dels instruments de canya.


Cartell oficial del Premi BBVA al talent musical individual que es celebrarà a l’emvic

Premi BBVA al talent musical
El Conservatori de Vic acollirà el proper mes de maig la 2a edició del Premi BBVA de música al talent individual que organitza l’Associació de Conservatoris de Catalunya de la qual en forma part. Es tracta d’un concurs de gran format on hi participaran més d’un centenar d’estudiants dels vint-i-dos conservatoris professionals de Catalunya que prèviament han estat seleccionats per cadascun dels centres. Hi ha tres categories per edats i un premi especial al millor intèrpret de música catalana. Totes les proves es faran a l’escola de Música i a l’Atlàntida i estan obertes al públic. El concurs forma part del cicle Clàssica Jove 2016 de L’Atlàntida.


Joves Intèrprets 2017
Del 27 al 29 de març tindrà lloc una nova edició del cicle JOVES INTÈRPRETS. Es tracta de concerts protagonitzats per alumnes del Conservatori que han demostrat un nivell i solvència suficients per afrontar amb garanties un programa important davant del públic.

 • dilluns 27 a les 20h: Maria Erra, violí. Jofre Bardolet, violí. Pol Blancafort, cant.
 • dimarts, 28 a les 20h: Arnau de Paz, trombó. Martí Mitjavila, clarinet.
 • dimecres, 29 a les 20h: Pau Vendrell, piano juntament amb dos alumnes convidats del Liceu

Quim Puertas al cicle Joves Intèrprets 2016

No us ho perdeu!


Entrevistes tutoria
Durant el segon trimestre és un bon moment per demanar entrevista amb el tutor de
l’alumne. La normativa del centre preveu que es faci una entrevista anual que els pares
han de demanar. En el cas dels alumnes d’instrument cal posar-se d’acord amb el
professor. Podeu fer-ho a través del correu corporatiu que sempre és nomcognom@emvic.cat. En el cas dels alumnes de 1r de NE l’entrevista s’ha de demanar
a través de Recepció. Podeu també demanar entrevista a qualsevol altre professor del
vostre fill/a a través de Recepció.


Classes Magistrals
També a partir del segon trimestre s’incrementen les Classes Magistrals amb professors convidats de diferents especialitats. Són activitats complementàries molt interessant que alhora serveixen com a formació permanent del nostre professorat. Hem tingut ja la visita del guitarrista Eduardo Martín, i en les properes setmanes tindrem entre nosaltres Sara Bitlloch, violí, Pau Codina, violoncel, Diana Baker, piano i Jordi Albert, trompeta, tots ells reconeguts intèrprets i professors. Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport de l’AMPA de l’emvic.

Eduardo Martín ha fet ja la seva classe magistral


Elisenda Carrasco en el taller que va fer amb alumnes de la Xarxa emvic el gener de 2015

Tallers de l’ampa a la xarxa emvic
Després de l’èxit de fa dos anys, les Aules de Música de Folgueroles, Calldetenes, Sant
Julià de Vilatorta i Viladrau, s’han coordinat per fer un taller de cant coral i un altre de
sensibilització amb els seus alumnes. En el primer cas tornarà l’Elisenda Carrasco el proper divendres, 17 març, una de les directores i formadores de corals infantils més reconegudes de Catalunya i que ja va estar amb nosaltres fa dos anys. En el segon cas serà l’Eulàlia Casso, especialista i membre de l’Associació Internacional Willems que farà la seva sessió el dissabte, 13 de maig. Aquest tallers estan subvencionats per l’AMPA de l’emvic.


Jornada de Portes obertes 2017
El proper dissabte, dia 25 de març, celebrarem la Jornada de Portes Obertes que es farà
justament per desena vegada. L’objectiu és que tots els alumnes i famílies interessats en
començar a l’Escola de Música o al Conservatori coneguin la nostra oferta educativa i al mateix temps que les famílies i alumnes que ja en són usuaris tinguin la possibilitat de veure alguns aspectes i activitats que potser encara no coneixen. La Jornada es farà de les deu del matí a les dues de la tarda i comptarà amb classes obertes, assajos de cors i grans conjunts, xerrades informatives, tallers de l’AMPA, concerts al vestíbul exterior, presentacions d’instruments i una exposició sobre l’escola de música amb imatges, gràfics i estadístiques. Podreu consultar totes les activitats al nostre web o a la cartellera de l’escola.

Portes Obertes 2016. Aquest any serà la 10a edició.


Canvi al Banc d’instruments
El servei de préstec d’instruments que ofereix l’emvic als alumnes que comencen
l’instrument es pagarà, a partir d’aquest mes de març, per domiciliació bancària.
D’aquesta manera no caldrà passar per recepció a fer el pagament en efectiu, com fins
ara, i s’evitaran molèsties als usuaris.


Aules d’Estudi
Un dels temes que es va plantejar en el darrer Consell Escolar és el mal ús i l’abús que alguns alumnes fan del servei d’Aules d’Estudi de l’escola i que provoca que justament els alumnes que ho sol·liciten per estudiar l’instrument i aprofitar espais lliures dels seus horaris no tinguin possibilitats de fer-ho. Es farà una nova proposta de reglamentació i control per millorar-ho de cara al proper curs.


Assaig de Les veus de la Natura amb la directora de l’IEA Oriol Martorell el passat dia 24 de febrer

Intercanvis amb l’Ateneu de Banyoles i l’IEA Oriol Martorell
Un dels objectius del Pla Anual d’aquest curs era fomentar els intercanvis amb altres escoles i centres musicals. Aquest més de març es concretaran dues propostes ben interessants en aquest sentit. Per un cantó l’Aula de violoncel anirà el proper dissabte, 18 de març, a l’Ateneu de Banyoles on treballaran tot el dia i acabaran amb un concert amb els nens i nenes de l’em de Banyoles. D’altra banda l’Escola Coral de l’emvic farà un intercanvi amb l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, l’únic centre públic amb l’ensenyament de la música integrat. En aquest cas el dissabte 18 es farà assaig i concert a Vic i el divendres següent es farà la tornada a Barcelona. A l’intercanvi també hi participarà l’Orquestra Eduard Toldrà de l’Oriol Martorell i el Laboratori de vent de l’emvic.


Preinscripció 2017 – 2018
El proper dissabte, 25 de març, comença el període de preinscripció pel curs 2017 – 2018 que finalitzarà el divendres 7 d’abril a les 13h. Els alumnes de nou accés cal que passin per secretaria o recepció a formalitzar la sol·licitud. Els alumnes actuals només cal que contestin el formulari electrònic que rebran, via email, a partir del mateix dissabte, 25 de març.


Preinscripció a la Prova d’Accés al Conservatori 2017 i Simulacre.

Els alumnes que volen fer la Prova d’Accés al Conservatori a primer curs tenen la possibilitat de fer un simulacre de la part oral el proper dissabte 1 d’abril. La inscripció és gratuïta i el professors de cada alumne rebran un comentari de la comissió avaluadora que faran arribar a les famílies. Podeu fer la inscripció a través del link simulacre fins aquest divendres, dia 10 de març. D’altra banda, en el moment de publicar aquesta circular encara no ha sortit la disposició que senyala el calendari d’inscripció a la Prova d’Accés. Consulteu el web els propers dies.


Guia de l’Estudiant
Consulteu també l’actualització de la Guia de l’Estudiant del web. Trobareu el calendari de final de curs, normatives d’ordre intern, serveis i altres informacions del vostre interès.


Un viatge esbojarrat, cantata de la xarxa emvic
El dissabte, 1 d’abril, tindrà lloc a l’Atlàntida la cantata Un viatge esbojarrat que protagonitzaran elsalumnes de 4rt curs de Nivell Elemental juntament amb les corals de tots els centres de la Xarxa emvic: em de Tona, Aula de Música d’Arbúcies, Aula de Música de Calldetenes, Aula de Música de Folgueroles, Aula e Música e Sant Hilari Sacalm Aula de Música de Sant Julià de Vilatorta i Aula de Música de Viladrau. La cantata estarà dirigida per Mercè Pérez, responsable actual del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i comptarà també amb l’actuació dels nens i nenes de Música i Moviment.

Cantata de la Xarxa emvic 2015


Inscripcions al tercer trimestre dels programes coNEIX la música, +Música, iMúsica i Aula d’Adults.

A finals d’aquest mes de març s’obren les inscripcions pels diferents programes intensius que actualment s’ofereixen des de l’escola. Trobareu tota la informació al web.

 • coNEIX la música: del 27 al 29 de març.
 • Aula +Música: del 27 al 31 de març.
 • Aula iMúsica: del 27 al 31 de març.
 • Aula d’Adults: del 20 al 25 de març

Final de trimestre
Us recordem que el proper divendres, 7 d’abril, a la tarda és lectiu a l’Escola de Música malgrat els centres d’ensenyament ordinari acabin al migdia. Al vespre, a les 20h, hi haurà el tradicional concert de Rams a la Sala Joaquim Maideu de l’Atlàntida.


Circular informativa 4
Gener 2017


Últim discurs de Montse Catllà com a directora de l’emvic per Santa Cecília de 2016

Montse Catllà nova directora general de L’Atlàntida
Com segurament ja sabeu a través dels mitjans, la fins ara directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, Montse Catllà Dot ha estat nomenada directora general de la Fundació L’Atlàntida després d’un procés de selecció que va començar el mes d’octubre. Aquest nomenament obliga a una reestructuració provisional de l’equip directiu, que us anunciarem en les properes setmanes, a l’espera que es nomeni la direcció definitiva a final de curs. No obstant el relleu, Montse Catllà mantindrà, per desig exprés del Patronat, una petita dedicació lectiva a l’Escola en l’assignatura de Recerca Artística i Musical. No cal dir que felicitem a la nova directora general i li desitgem molta sort i molts encerts.


Nous informes d’avaluació GWIDO
Amb el canvi del programa informàtic de gestió acadèmica podreu accedir, a partir del 6 de febrer, als informes d’avaluació corresponents al primer quadrimestre. Si heu oblidat les claus d’accés demaneu a Recepció que us les tornin a generar. Hem aprofitat el canvi de plataforma per introduir alguns canvis en els informes que s’han anat treballant des del claustre en el darrer any amb l’objectiu de millorar la informació acadèmica i el seguiment dels alumnes.

 • Tots els informes, menys els de P5, tenen un apartat d’avaluació continuada i un amb una qualificació global.
 • A l’apartat d’avaluació continuada hi ha diversos indicadors segons el tipus d’informe. El primer indicador sempre és l’ACTITUD. Aquests indicadors no es puntuen amb nota sinó que es valoren de menys a més en una escala de l’1 al 4.
 • A l’apartat de qualificació global és manté la qualificació tradicional de NOTA de 0 a 10 en la que 10 és excel·lent i menys de 5 insuficient.
 • Tots els informes inclouen comentaris oberts del professor referits a cadascun dels apartats.
 • L’informe de P5 inclou únicament un comentari obert de la professora.

Audicions de cambra i combo
A partir del 23 de gener tindran lloc les audicions del final del 1er quadrimestre corresponents a les assignatures de Música de Cambra, Combos i Guitarres d’Acord. Consulteu els horaris i espais a l’Agenda Setmanal. Recordeu també que la majoria d’aquestes agrupacions canvien o desapareixen de cara al segon quadrimestre. Consulteu els horaris i grups del segon quadrimestre al vostre espai Gwido i a la cartellera de Recepció.


Barry Sargent torna a l’emvic

Classes magistrals de Gener
Les classes magistrals són activitats extraordinàries que complementen la formació dels alumnes amb les aportacions i experiència de professorat convidat de reconegut prestigi. Malgrat que durant el primer trimestre hem comptat ja amb algunes sessions com la de Bernat Castillejos de flauta trv. o Alejandro Castillo de clarinet, és a partir d’aquest segon trimestre que s’intensifiquen i afecten a més alumnat.  Aquest mes de gener comptem amb el violinista i director nord-americà Barry Sargent que per tercer any consecutiu treballarà amb les orquestres del conservatori. També el professor de piano Daniel Ligorio serà a l’emvic per fer una una classe magistral amb els nostres alumnes de piano. Ja el febrer tindrem entre nosaltres el percussionista Pepe Ferrer convidat per l’Aula de Percussió. Totes aquestes activitats no serien possibles sense el suport de l’AMPA que ha apostat des de fa ja molts anys per aquesta activitat com un dels seus objectius prioritaris.


Moltes felicitats al Cor Cabirol

Altres activitats de gener
Destaquem diverses activitats extraordinàries en aquesta arrencada del segon trimestre. El dissabte 15 el Cor Cabirol, molt vinculat històricament a l’escola, celebra el seu 50è aniversari a L’Atlàntida amb la cantata La Màquina del temps. El dissabte següent tindrà lloc la sortida de l’AMPA a l’Auditori de Barcelona per assistir a l’espectacle Mambo de la Banda Municipal de Barcelona. Tot i que va costar l’arrencada, al final la sortida ha estat un èxit i s’han quedat famílies en llista d’espera. Finalment, i aprofitant la classe magistral de Barry Sargent, el departament d’orquestres organitza, el diumenge 22, una expedició a Terrassa per escoltar l’Orquestra Terrassa 48 dirigida per ell mateix.


La Banda emvic presentarà música de John Williams

Concert de la Banda
El divendres, 3 de febrer, tindrà lloc a la Sala Ramon Montanyà, el concert de Banda que en els darrers anys havíem fet als voltants de Nadal. S’ha canviat el format i es dona tot el protagonisme al gran conjunt i a les dues seccions que actualment integren la Banda emvic. Ens oferiran un programa molt atractiu amb música de John Williams i temes tan coneguts com la Guerra de les galàxies o Indiana Jones. Podeu recollir invitacions a Recepció a partir del 18 de gener.


Molta música a la programació del segon semestre de L’Atlàntida

Aprofiteu els descomptes a L’Atlàntida
S’ha presentat la programació febrer – juliol de L’Atlàntida. Recordeu que tots alumnes de l’emvic teniu descomptes del 50% en tota la programació musical. Per identificar-vos cal que descarregueu i imprimiu el CARNET DE L’EMVIC i el valideu a Recepció. Destaquem els cicles MÚSICA D’APROP amb una important presència de professorat de l’escola i el cicle CLÀSSICA JOVE que inclou esdeveniments com el concurs de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, la Producció emvic 2017, els concerts de la JONC amb la 5a de Beethoven o la 3a de Malher així com la producció el Mikado amb la participació de l’Orquestra de Cambra de Vic i alumnes de cant i cor de l’escola i el cicle VESPRES D’ESTIU. Aprendre música és viure la música!


Pau Valls, Natàlia Arroyo, Ana Carro, Meritxell Ferrer i Ferran Anglí

Música d’aprop
Cinc concerts que van des del jazz a la fusió d’arrel tradicional passant per la clàssica. Una mostra de la diversitat i qualitat del professorat de l’emvic que trobareu en aquest cicle que es farà a partir del febrer i fins a l’abril a l’Auditori Joan Anglada. Sempre en dijous i a les 8 de la tarda. No us ho perdeu!


Imatge de la producció emvic 2015

Atenció entrades de la producció emvic
Tot gronxant els ocells, divendres 26 de maig
Aquest any la producció emvic que fem a finals de maig estarà protagonitzada novament per l’Orquestra Simfònica de l’emvic juntament amb els Cors del Conservatori. Es farà un homenatge a la figura de Màrius Torres en ocasió del 75è aniversari de la mort del poeta. D’aquí el suggerent títol del concert. Atès que aquest concert forma part de la programació estable, les entrades ja estan a la venda i és molt important que les famílies amb alumnes participants, orquestres i cors de Grau Professional, no esperin a última hora per adquirir-les. Tots els alumnes de l’emvic tenen entrada gratuïta i el públic general a 5€ per cobrir les despeses de Sala i de la pròpia producció. No badeu!


coNEIX la música s’ha convertit en un dels programes educatius amb més demanda a l’emvic

Segon trimestre de coNeix la Música, l’Aula d’Adults i dels tallers iMúsica
Al llarg d’aquest mes de gener de 2017 arrenca l’activitat lectiva dels tallers de 8 sessions, corresponents al segon trimestre del curs 2016-17.
En primer lloc segueixen els tallers de música per a infants i famílies coNEIX la música, adreçats a famílies amb nadons de 0 a 36 mesos. La inscripció al taller d’aquest trimestre s’ha desenvolupat durant el mes de desembre i ja està tot a punt per començar les sessions a partir del proper dia 16 de gener. Podeu demanar més informació sobre la metodologia utilitzada i el calendari del taller del tercer trimestre a través de coneixlamusica@gmail.com. Des de l’emvic estem molt contents amb l’altíssima demanda per aquesta activitat, que denota l’interès de les famílies vers la música per als seus fills des de ben petitons.
En segon lloc segueixen els tallers +Música adreçats a nens i nenes de 10 a 11 anys i els tallers iMúsica adreçats a nois i noies de 12 a 18 anys. L’oferta educativa la podeu consultar al tríptic allotjat al web de l’emvic (oferta educativa/iúsica), destaquem els tallers de +Música de cambra (+Música), iInformàtica, iReeducació vocal (iMúsica) com a novetat d’aquest segon trimestre. La inscripció es farà online del 12 al 19 de gener per començar els tallers a partir del 30 de gener. Demaneu més informació a través de capdestudis@emvic.cat

Concert de Nadal de l’Aula d’Adults

Seguint per ordre d’edat, segueixen els tallers trimestrals de l’Aula d’Adults. Plenament consolidats, aquests tallers adreçats a majors de 18 anys celebren el seu desè aniversari aquest mes de gener. Per aquest curs 2016-17 s’han estrenat nous sistemes d’inscripció que faciliten la gestió als estudiants usuaris. Conegueu tota la seva oferta educativa, preus i calendari de cada trimestre al web de l’emvic (oferta educativa/aula d’adults). Està tot a punt per començar les sessions a partir del 16 de gener. Demaneu més informació a aulaadults@emvic.cat


Música, sons i planetes
L’ex-estudiant del Conservatori Mar Cañellas Ruiz, culmina enguany els seus estudis de Grau Superior de Música a Barcelona, amb un treball adreçat a nens i nenes de 8 a 10 anys. En aquest taller musical gratuït que es desenvoluparà a l’emvic del 16 de gener al 27 de març, hi participaran alumnes de l’emvic i alumnes de l’escola d’educació especial L’Estel. Dirigits per la Mar, s’exploraran músiques planetàries, els sons de l’univers i les cançons que podem aprendre a tocar junts de les estrelles. Demaneu més informació a través de musicasonsplanetes@gmail.com


Presentació de Si toquem junts sona millor 2016

Si toquem junts sona millor
Per cinquè any consecutiu, arrenca a les aula de l’emvic el projecte Si toquem junts, sona millor! Projecte de tallers musicals adreçats a tots els alumnes de 3r curs de primària dels centres de Vic següents: Escola Vic Centre, Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Col·legi Santa Caterina de Siena, Escola de Sentfores-La Guixa. Gràcies a la col·laboració entre els centres i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic, i a partir del treball conjunt dels mestres de música d’aquestes escoles i d’una comissió de professors de l’emvic, els alumnes treballen conjuntament en petits grups amb companys dels diferents centres. Enguany a partir del fil conductor dels fenòmens meteorològics, treballaran repertori d’aquesta temàtica a través de tallers de cant coral, percussió corporal, coreografia i dansa, orquestreta de vent i de corda, orquestreta d’instrument de percussió Orff, arts plàstiques i creació d’instruments. La mostra de la feina feta es farà per les famílies dels alumnes a la sala 2 Joaquim Maideu de L’Atlàntida.


Circular informativa 3
Desembre 2016


CALENDARI FINAL DE TRIMESTRE
Us recordem l’organització del calendari d’aquest final de trimestre:
Festius: 6, 8, 9 i 10 de desembre
Vacances de Nadal: del 23 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos
JORNADES VERDES
19, 20, 21 i 22 de desembre
L’emvic estableix jornades verdes que suposen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació d’una part de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions d’instrument i el mínim de 60 hores de Llenguatge de Nivell Elemental. El professor tutor us donarà informació personalitzada en relació a la modificació dels horaris lectius i la programació d’activitats.


HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE:
Sensibilització P5,
Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental
i Lliure Elecció (Escola Coral, Música i Moviment i Recerca Musical)
QUE MANTENEN ELS SEUS HORARIS HABITUALS.
ACTIVITATS PROGRAMADES (*)
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 6è de Nivell Elemental i els alumnes de Nivell Mitjà en disposició de fer la prova d’accés 2017. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional
(*) El professor tutor us informarà dels horaris d’aquestes activitats.


Diumenge 11 de desembre · 12.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
DON QUIXOT DE TELEMANN
Orquestra de Cambra de Vic

La suite Don Quixot de Telemann inaugura aquest diumenge, dia 11 de novembre, a les 12 del migdia la nova temporada de l’Orquestra de Cambra de Vic, formada especialment per antics alumnes, professors i alumnes de l’emvic. Es tracta d’una de les obres més conegudes del músic barroc alemany. Té  una clara voluntat programàtica de descriure, a través dels diversos moviments, diferents episodis d’aquesta obra universal de Cervantes. Amb aquest programa l’OCVic i L’Atlàntida s’afegeixen a la commemoració del quart centenari de la mort de l’escriptor que es celebra aquest any. El concert estarà il·lustrat amb textos i narracions del Quixot i, encara que està pensat per un públic familiar, té tots els al·licients per complaure a tots els melòmans. No us ho perdeu!
Durada: 1h i 15 minuts
Preu: 14€ (entrada alumnes emvic a meitat de preu)


RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR
Després de les eleccions per a la renovació parcial del Consell Escolar que vàrem celebrar el passat dimecres 30 de novembre, el proper dilluns 12 de desembre a les 9 del vespre tindrà lloc la reunió extraordinària per a la constitució del nou Consell Escolar. Agraïm a totes les persones que varen presentar candidatura la seva voluntat en la idea de cotribuïr al projecte educatiu i donem la benvinguda als nous representants(*). Tot seguit us presentem la configuració del nou Consell Escolar.
Pares i mares: Laia Bas Bosch(*), Frederic Dalmau Romeu i Carles Juncarol Morejón(*)
Alumnes: Bernat Ibáñez Martínez(*), Carla Mallarach Urtós i Núria Selva Torras(*)
AMPA: Elena Euras Vilalta
Professors: Natàlia Arroyo Mundó(*), Ana Carro de Prada, Anna Casadevall Puig, Ramon Dordal Vila(*), Franco Molinari i Marc Vernis Llambias(*)
Personal d’administració: Leo Somma
Ajuntament: Àlvar Solà Serrabou
També volem fer un agraïment molt especial als membres del Consell Escolar que deixen el seu càrrec després d’exercir aquesta representació al llarg de quatre anys com a mínim. Gemma Bau Puig, Jordi Solé Casals, Marina Amargant Casals, Pau Vendrell Vilardaga, Alba Boada Rodríguez, Miquel Casals Guiu i Lali Rubinat Torras,  MOLTES GRÀCIES per la vostra dedicació i les vostres aportacions en la construcció del projecte educatiu.


CANTEM EL NADAL
Del 12 al 23 de desembre de 2016

Aquest desembre ens disposem a celebrar l’arribada del Nadal amb molta música. Els grups corals de l’Escola de Música i Conservatori de Vic han preparat un intens programa de cantades nadalenques. Cantem el Nadal dins i fora de l’Escola de Música amb la voluntat de fer arribar les cantades a les famílies de l’escola i a tot un seguit de col·lectius i d’entitats de caràcter social. Aquestes cantades sortiran convenientment publicades a l’agenda setmanal. Podeu consultar-ne la programació general al web de l’emvic.


CONCERTS D’ORQUESTRA I CALENDARI LECTIU
El divendres 3 i el dimarts 13 de desembre a les 19h i 20h respectivament tindran lloc els concerts d’orquestres i grups de vent d’aquest primer trimestre. Les orquestres del dijous faran una darrera sessió lectiva el dijous 15 de desembre i les orquestres de dimarts reprendran la seva activitat el gener, després de les vacances de Nadal.


MÚSICA, SONS I PLANETES
Ets aventurer i atrevit? T’agradaria explorar móns imaginaris amb la música i fer nous amics? Et convidem a fer un viatge per l’univers dels sons:Crearem, ballarem, improvisarem i cantarem a un ritme extraterrestre! Taller destinat a nens i nenes d’entre 8 i 10 anys que vulguin ampliar les seves habilitats musicals i compartir-les amb infants amb diversitat funcional.
Projecte de col·laboració amb alumnes de l’Escola Estel de Vic

Dilluns de 17’30 a 18’30h. Dates:

 • 16, 23, 30 de gener
 • 6, 13, 20 de febrer
 • 6, 13, 20, 27 de març 

Sol·licitud d’inscripció a la recepció de l’EMVIC.
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb: musicasonsplanetes@gmail.com


CONCERT DE NADAL AL CLUB TENNIS VIC
Enguany una representació d’alumnes de piano del Conservatori de Vic i una formació de cambra de l’esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) oferiran un concert al Club Tennis Vic en el marc de col·laboració que l’emvic té establert amb aquesta entitat esportiva. El concert, que tindrà lloc el diumenge 18 de desembre a 2/4 de 12 del migdia, s’adreçarà als socis del club i també serà obert al públic familiar dels alumnes participants.


LA CARPETA DEL COMPOSITOR
La carpeta del compositor és un taller monogràfic adreçat als alumnes d’entre 10 i 14 anys que tinguin interès en conèixer una mica més la vida i obra d’un compositor representatiu de la història de la música. Tres hores d’immersió que desembocaran en la creació d’una carpeta a l’entorn del compositor.

El taller té un preu de 16€ (material inclòs) i tindrà lloc el divendres 23 de desembre. Podeu inscriure’us a una de les dues sessions previstes (sessió A: de 10 a 13h / sessió B: de 17 a 20h) abans del 17 de desembre escrivint un correu a la professora Montse Catllà: direccio@emvic.cat


Divendres 16 i Dissabte 17 de desembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
VERDAGUER. OMBRES I MADUIXES.
Un musical sobre Verdaguer, amb la interpretació musical d’Obeses
Espectacle de clausura: Vic Capital de la Cultura Catalana 2016
Verdaguer. Ombres i maduixes és un musical singular. Un Verdaguer jove, terrenal i líric, s’acara al mirall del temps implacable d’un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a aquestes tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.


Direcció: Antoni Font, Pep Paré.
Música i direcció musical: Arnau Tordera.
Llibret: Pere Tió, Pep Paré.
Lletres: Jacint Verdaguer, Pep Paré.
Música en directe: Obeses.
Intèrprets: Arnau Tordera, Ferran Frauca, Xuel Díaz, Miquel Malirach, Ernest Garrido, Laia Alsina, Xevi Freixa, Laura Pau, Maria Cirici, Robert Puig, Daniel Buson.
La sessió de divendres 16 de desembre es dedicarà als voluntaris de la Marató de TV3 en la seva 25a edició.
Durada: 2 h 15 min (amb pausa inclosa).
ENTRADA GRATUÏTA (Taquilles de L’Atlàntida).


CONCERT DE L’ORQUESTRA ALUMNI DE L’EMVIC
La formació orquestral de l’Associació d’Antics Alumnes de l’emvic, dirigida pel mestre Pere Serra, oferirà un concert juntament amb dues formacions corals de la comarca, el Cor Bonaire de Tona (direcció Dolors Lozano) i la Coral L’Arpa de Taradell (direcció Pere-Mateu Xiberta). El concert tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, a les 6 de la tarda a la parròquia de Sant Andreu de Tona.


LA MARATÓ DE TV3
L’associació de veïns del barri Vic Nord ens ha convidat a participar en l’acte de suport a la Marató de TV3. Aquesta activitat s’inclourà en la campanya de Cantem el nadal i constarà de dues candades de nadales el dissabte 17 de desembre a les 6 i a ¾ de 7 del vespre al Portal de la Rambla. Us hi esperem!

Paula Valls, alumna de l’emvic, s’ha convertit en la protagonista musical de la Marató de TV3 que aquest any està dedicada a l’ictus. L’impacte de l’anunci publicitari de la Marató on apareix el tema NO ET RENDEIXIS que interpreta la Paula juntament amb Ramon Mirabet i l’Orquestra Camera Musicae, que justament lidera l’antic alumne de l’emvic Joel Bardolet, li ha donat una repercussió mediàtica i popular que la poden ajudar definitivament a consolidar una carrera que els que la coneixen bé consideren molt prometedora. La Paula, que té 17 anys i estudia cant modern amb en Gudi,  treballa habitualment amb professors i col·laboradors de l’emvic com Franco Molinari, Joan Carles Aguerri, Quim Abramo o Guillem Soler. Moltes felicitats i molta sort en el futur!


Diumenge 18 de desembre · 18.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
GRANS CONCERTS
JOEL BARDOLET, violí i MARCO SCILIORINI, piano

El violinista Joel Bardolet, antic alumne de l’emvic, presenta Interwinted paths, el seu primer disc com a solista. En Joel va cursar els estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment es graduà a la prestigiosa Hochschule für Musik de Freiburg per fer després el màster de solista a la Musik Akademie de Basel. Ha interpretat com a solista les quatre estacions de Vivaldi, el concert de Sibelius, el de Txaikovski o el de Bartók a llocs com Munic, Basel, Wissenburg o Barcelona.
Destaquem l’obra L’inabastable perfil del compositor i professor de l’emvic Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015 que figura en el disc i que serà interpretada durant el concert.
A les 5 h xerrada divulgativa entorn del concert i presentació del disc a càrrec de Joel Bardolet, intèrpret i Miquel Oliu, compositor.
Preu: 19 € (els alumnes emvic disposen de dues entrades a meitat de preu)


CONCERT DE NADAL
El dijous 22 de desembre tindrà lloc el Concert de Nadal a les 8 del vespre a la Sala 2 Joaquim Maideu. En aquest concert que vol ser una mostra de l’emvic, hi participaran solistes en representació de diverses especialitats instrumentals així com formacions instrumentals i corals de l’emvic. Els participants podran recollir les seves entrades a recepció a partir del dijous 15 de desembre.


MÚSICA A LES ESCOLES BRESSOL
Un grup d’alumnes de l’emvic dirigits pel professor Franco Molinari faran un concert de nadales pels alumnes de les Escoles Bressol municipals. L’activitat que tindrà lloc el divendres 23 de desembre també implicarà un intercanvi generacional molt interessant doncs els alumnes més grans passaran tot el matí amb els més menuts i els acompanyaran en el dinar.


CONCERT DE CANT CORAL de 3NE AMB LA BRUSQUINA
I un altre intercanvi de caràcter generacional. Enguany la Coral Brusquina, la formació coral de l’AMPA de l’emvic, repetirà experiència de col·laboració amb grups corals de l’emvic que ja va fer el curs passat amb la Cantata Canigó. Oferiran un concert el divendres 23 de desembre a les 19h a l’església de Lourdes juntament amb els alumnes de Cant Coral de 3r de Nivell Elemental.


ELS PASTORETS
Un clàssic de la tradició nadalenca
Per setè any consecutiu, tornen Els Pastorets de Vic a L’Atlàntida. Un projecte de ciutat promogut per les companyies teatrals vigatanes i entitats de Vic que es consolida any rere any. Una de les peces tradicionals de l’escena catalana, adreçada a tots els públics, amb algunes sorpreses que hi afegiran nous al·licients.
Intèrprets:
Ventall Teatre, Quadre Escènic de l’Orfeó, Gallaret Teatre i Teatre La Palangana.

Enguany volem destacar la participació d’una formació instrumental en directe. Alumnes i exalumnes de l’emvic dirigits per Jofre Bardolet, també alumne del Conservatori de Vic.
En aquest espectacle no s’aplicaran els descomptes habituals
Durada: 2 h 10 min (pausa inclosa)
Preu: 12 € (adults) – 10 € (nens)


L’AMPA ORGANITZA UNA SORTIDA-CONCERT

L’AMPA organitza una sortida/concert a L’Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars. L’Ampa assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona. Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció. Hi ha un total de 110 places disponibles. La inscripció i pagament es podrà fer a recepció en els horaris habituals fins el 16 de desembre.
MAAAAMBO!
Sala 1 Pau Casals de l’Auditori.
Cicle de Concerts Familiars.
Concert per a tots els públics a partir de 5 anys.
Dissabte 21 de gener del 2017 a les 12.30 del migdia.
La Banda Municipal de Barcelona ens convida a fer les maletes per acompanyar-los en un viatge ple de ritmes de l’Amèrica Llatina. Podrem conèixer el tango, la salsa, el mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per la Cubana!


MÚSICA PER NADAL

Un any més us animem a fer la carta als Reis amb tot de peticions musicals: entrades de concerts, partitures, faristols, llibretes pentagramades, metrònoms de butxaca, reproductors de música, cds, mp3, llibres de temàtica musical, etc. Demaneu consell als vostres professors!
US DESITGEM BONES FESTES I MOOOOOLTA MÚSICA!


CALENDARI GENER
Reprendrem l’activitat lectiva el dilluns 9 de gener de 2017


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat

Circular informativa 2
Novembre 2016


RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

Seguint la normativa del Departament d’Ensenyament, aquest final de mes preveiem la renovació parcial del Consell Escolar. En el nostre cas caldrà renovar dos representants dels pares, dos representants dels alumnes i dos representants dels professors. Us informem del calendari i us animem a participar-hi.

 • Dimarts, dia 8 de novembre, publicació del cens.
 • Del 9 a l’11 de novembre període de reclamació del cens.
 • Del 14 al 18 de novembre presentació de candidatures.
 • Dimarts, 15 de novembre, constitució de les meses.
 • Dimecres, 30 de novembre, a les 9.30h, claustre extraordinari per renovar els representants del professorat.
 • Dimecres, 30 de novembre, de 16.00 a 20.00 votacions del sector pares i alumnes.
 • Dilluns, 12 de desembre, constitució del nou Consell Escolar.

ATENCIÓ: podeu adreçar les vostres candidatures a recepció de l’emvic en el termini establert. Només ens calen les vostres dades personals i una fotocòpia del DNI que us podrem fer en el mateix moment de formalitzar la candidatura.


BECA D’ESTUDIS MUSICALS CIUTAT DE VIC

Aquest novembre s’han fet públiques les bases de la Beca d’estudis musicals ciutat de Vic, una borsa d’estudis dotada amb 12.000€ per alumnes menors de vint-i-cinc anys que vulguin completar la seva formació superior musical en algun centre superior europeu. La beca és una iniciativa de VICCC 2016 destinada a instrumentistes de música antiga, clàssica i contemporània i vol tenir continuïtat en el futur. Els candidats han de presentar el seu projecte abans del 31 de gener i el jurat farà una selecció de cinc finalistes que hauran de concursar a finals de juny en un certamen que es celebrarà a l’Atlàntida. La beca Ciutat de Vic serà una de les més importants del país amb aquesta finalitat. Podeu consultar les bases al web de l’emvic.


EL MIKADO

Són obertes les inscripcions al càsting per als papers protagonistes del musical El Mikado, produït per L’Atlàntida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic. Si teniu a partir de 16 anys i qualitats interpretatives i vocals demostrables, només cal que empleneu el formulari que trobareu al web de L’Atlàntida i l’envieu abans de l’11 de novembre. Consulteu les bases i animeu-vos a participar-hi! El càsting tindrà lloc els dies 15 i 22 de novembre a L’Atlàntida.


Dissabte 12 de novembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
UTER LEMPER


Last tango in berlin
Ute Lemper presenta un intens viatge musical que comença a Berlín, amb el seu clàssic repertori de temes de Brecht i Weill i cançons de cabaret alemany, passa pel poètic univers de la chanson francesa -Brel, Piaf i Ferré entre d’altres- per arribar al tango argentí d’Astor Piazzola. L’espectacle Last tango in Berlin ve a ser un recull del millor d’aquesta extraordinària figura de prestigi internacional amb més de trenta anys de carrera.
Més informació al web de L’Atlàntida: latlantidavic.cat
ATENCIÓ: els alumnes emvic poden adquirir dues entrades a meitat de preu!
Activitat vàlida pel CAC
Dimecres 16 de novembre · 20h · Auditori Joan Anglada


L’AUDICIÓ


Inaugurem el programa d’audicions de l’emvic amb L’Audició del dimecres 16 de novembre. L’Audició, que comptarà amb la intervenció d’alumnes de diverses especialitats instrumentals, s’adscriurà als actes que Vic Dones ha previst a l’entorn del dia internacional contra la violència vers les dones.


Divendres 18 de novembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
RÈQUIEM DE MOZART


El Rèquiem de Mozart és una obra envoltada de misteri, capaç d’embriagar-nos amb el seu lirisme lluminós, que amb els seus contrapunts i fugues ens endinsa en l’aspecte ineludible de la mort. Una peça de bellesa extrema que és un clàssic de tots els temps.
Més informació al web de L’Atlàntida: latlantidavic.cat
ATENCIÓ: els alumnes emvic poden adquirir dues entrades a meitat de preu!
Activitat vàlida pel CAC


Dijous, 24 de novembre a les 20h a l’Auditori Joan Anglada
CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2016
HOMENATGE A JOAQUIM MAIDEU


Arriba Santa Cecília i com és tradició l’Escola de Música de Vic celebra un dels actes centrals del curs. Aquest any amb un relleu especial en la commemoració del vintè aniversari de la mort de Joaquim Maideu, director de l’emvic des de 1969 fins a 1992 i protagonista, juntament amb Santi Riera, d’una de les etapes més innovadores de la nostra història. Per aquesta raó el concert estarà dedicat a la seva figura i començarà amb un parlament de la directora de l’escola, Montse Catllà.


El concert inclou també, com ja ha anat succeint en les darreres edicions, l’entrega del PREMI NEUS MIRALPEIX ANGLADA als alumnes de la promoció 2016. S’ha assignat aquesta distinció als alumnes que han obtingut la millor qualificació en cadascuna de les quatre comissions establertes per les proves d’accés al Conservatori. Els alumnes premiats rebran una beca que cobrirà la meitat del cost que suposen els estudis de primer de Grau Professional al Conservatori de Vic. S’ha atorgat el Premi Neus Miralpeix Anglada 2016-2017 als següents alumnes:
Joana Espar Puigoriol – Violí
Pau Gutiérrez Serra – Trompeta
Mei Shu Sánchez Roca – Piano
Nil Solans Boixader – Guitarra elèctrica
ATENCIÓ: Totes les activitats i classes es mantenen amb normalitat


Dilluns 28 de novembre · 20.30h · Aula 20
ASSEMBLEA DE L’AMPA
El proper dilluns 28 de novembre, en primera convocatòria a les 8 i en segona, a 2/4 de 9 del vespre, a l’aula 20 de l’emvic, tindrà lloc l’assemblea ordinària de l’AMPA de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. La junta de l’AMPA posarà a la consideració de les famílies la gestió del pressupost anual que preveu l’organització d’activitats pròpies, el suport al pla anual de l’emvic i la continuïtat del sistema d’ajuts socials. Us hi esperem a tots! Us recordem que podeu consultar l’acta de la darrera assemblea al l’espai ampa del web emvic.


L’AMPA ORGANITZA UNA SORTIDA-CONCERT


L’AMPA organitza una sortida/concert a L’Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars. L’Ampa assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona. Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció. Hi ha un total de 110 places disponibles. La inscripció i pagament es podrà fer a recepció en els horaris habituals fins el 16 de desembre.
MAAAAMBO!
Sala 1 Pau Casals de l’Auditori
Cicle de Concerts Familiars
Concert per a tots els públics a partir de 5 anys.
Dissabte 21 de gener del 2017 a les 12.30 del migdia
La Banda Municipal de Barcelona ens convida a fer les maletes per acompanyar-los en un viatge ple de ritmes de l’Amèrica Llatina. Podrem conèixer el tango, la salsa, el mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per la Cubana!


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat

 

 

Circular informativa n1
setembre 2016


BENVINGUTS
Després de les vacances d’estiu us donem la benvinguda al nou curs escolar de l’emvic. Aprofitem per adreçar una salutació especial a les famílies que us incorporeu a la comunitat educativa de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. En aquesta primera circular del curs 2016-2017 us presentem els trets més significatius del projecte emvic i tot un seguit d’informacions que us seran d’utilitat en l’organització i seguiment del curs acadèmic. Molt bon curs a tots i molta Música al costat dels vostres fills!


PRESENTACIÓ
Escola de Música i Conservatori de Vic
L’Escola de Música i Conservatori de Vic és una institució centenària profundament arrelada a la ciutat de Vic i a la seva comarca. El projecte de l’emvic persisteix en la vocació de ser un potent agent educatiu que contribueixi a la cohesió i dinamització social i cultural del seu entorn i a la formació dels futurs professionals des de la qualitat i la millora permanents.

L’emvic és un servei educatiu de titularitat municipal que compta amb Escola de Música i Conservatori. Tots dos centres són autoritzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i s’adeqüen a la legislació vigent tal com correspon als centres educatius de caràcter oficial.

La xarxa emvic comprèn l’Escola de Música de Tona i les Aules Associades establertes en diversos municipis de l’entorn: Arbúcies, Calldetenes, Folgueroles, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià de Vilatorta i Viladrau.

La gestió del servei públic de l’emvic es realitza a través de la Fundació L’Atlàntida; una entitat sense ànim de lucre que també es disposa per a la gestió del Centre d’Arts Escèniques L’Atlàntida. L’Ajuntament de Vic, titular dels servei, extableix un contracte programa per a la concreció de les condicions de la gestió i per a la definició dels objectius estratègics corresponents a l’emvic i al teatre-auditori. El Patronat de la Fundació és el principal òrgan de govern de la Fundació i està format per membres del consistori vigatà i per representants de la societat civil vincultats als món de la cultura i de l’educació.
Els diversos sectors de la comunitat educativa estan representats en el Consell Social i en el Consell Escolar del centre. Aquests organismes donen conformitat a les principals línies d’actuació en el si del projecte educatiu. La Direcció de l’emvic s’ocupa de vehicular les consideracions d’aquests organismes a la Direcció General de la Fundació i al mateix Patronat de la Fundació.

L’emvic també compta amb l’AMPA, Associació de Mares i Pares d’Alumnes, que col·labora intensament en el projecte de centre i que entre d’altres accions de suport, preveu un sistema d’ajuts socials i un seguit d’aportacions per contribuir al desenvolupament d’activitats complementàries. L’Associació d’Alumni també col·labora amb l’emvic per a fomentar la participació dels exalumnes en la vida del centre.
Com a centres autoritzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Escola de Música i el Conservatori compten amb el finançament de l’administració pública. La crisi econòmica va suposar un retrocés del sistema de finançament que la Generalitat establia per a les Escoles de Música del país. L’emvic va aconseguir la preservació del model de centre gràcies al suport conjunt de les famílies, l’Ajuntament de Vic, la Fundació L’Atlàntida i els professionals del centre. Actualment la Generalitat, d’acord amb els Ajuntaments, ha impulsat un nou sistema de finançament que preveu el reestabliment progressiu de l’aportació a les Escoles de Música que formen part del sistema educatiu català.

L’emvic també compta amb un Projecte Estratègic que, entre d’altres paràmetres, estableix un número màxim de places escolars a l’Escola de Música i al Conservatori. Enguany s’han cobert totes les places escolars ofertades i s’ha obert llista d’espera a totes les etapes educatives. L’Escola de Música arriba als 660 alumnes i el Conservatori culmina el màxim de 160 places. Les Aules Associades a l’emvic mantenen una mitjana de 40 alumne/aula. A aquests programes centrals s’hi afegeixen un seguit de programes complementaris que multipliquen l’alumnat fins a més de 1.500 alumnes en total. L’emvic és una de les Escoles de Música més grans de Catalunya i el seu alumnat representa un índex de població escolaritzada per sobre de la mitjana nacional.

Aquest curs 2016-2017 es preveu la redacció d’un nou Pla Estratègic de Centre que haurà de definir el model de centre dels propers cinc anys tenint en compte l’evolució d’aquests darrers anys i la perspectiva de futur.


ORGANIGRAMA
L’Escola de Música i Conservatori de Vic té un claustre de més de vuitanta professors. L’organització del claustre es basa en els Departaments de funcionament estable i en els Grups de treball de caràcter itinerant que es creen especialment per al desenvolupament de projectes educatius i musicals. A la Guia de l’estudiant -ubicada al web- hi trobareu el llistat de professors, Caps de Departament i Coordinadors amb l’email coorporatiu per a facilitar-vos el canal de comunicació amb els professionals del centre.


CONSELL ESCOLAR
El Consell Escolar és l’organ representatiu de la comunitat educativa i, més enllà del caràcter consultiu que estableix la legislació, desenvolupa un paper molt decisiu en les polítiques educatives del centre. Aquest curs passat se’n preveu la renovació parcial tal com preveu la legislació educativa.

 • Equip directiu: Montse Catllà, Sebastià Bardolet, Eli Pujol i Dolça Albert
 • Representants de professors: Alba Boada, Ana Carro, Anna Casadevall, Miquel Casals, Franco Molinari i Eulàlia Rubinat
 • Representants de pares i mares: Gemma Bau, Frederic Dalmau, Jordi Solé
 • Representant de l’AMPA: Elena Euras
 • Representants d’alumnes: Marina Amargant, Carla Mallarach i Pau Vendrell
 • Representant del PAS: Leo Somma
 • Representant de l’Ajuntament: Àlvar Solà

Podeu fer arribar les vostres consultes i suggeriments als representants dels pares i mares: consellescolar@emvic.cat


AMPA
L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola de Música i Conservatori de Vic treballa coordinadament amb la direcció del centre per tal de conèixer els principals processos de reflexió i treball que es porten a terme. A banda d’intervenir en projectes educatius i donar suport a nombroses activitats de l’escola, l’AMPA organitza tot un seguit d’activitats musicals adreçades als alumnes i a les seves famílies. D’acord amb la Fundació L’Atlàntida, l’AMPA desplega un sistema d’ajuts socials adreçats a les famílies amb dificultats econòmiques. Els membres de la junta són la Mercè Casals (presidenta), l’Elena Euras (vicepresidenta), l’Anna Puigoriol (tresorera), en Rubèn Aceves (secretari), la Marta Agraz (vocal), la Marta Figueras (vocal) i la Lídia Vila (vocal). Podeu accedir al blog de l’ampa a través del web i contactar amb la junta a ampa@emvic.cat.


LA CORAL BRUSQUINA, la coral de mares i pares de l’AMPA
La coral de l’AMPA que dirigeix en Pere Sellarès us convida a participar-hi. Els brusquinaires assagen els dijous al vespre. La coral està oberta a familiars i amics dels alumnes de l’emvic. Us en podeu informar a través de brusquin@gmail.com


ASSOCIACIÓ D’ALUMNI
L’Associació d’Alumni de l’emvic us convida a participar en la seva orquestra i en les activitats que programarà al llarg del curs. L’Orquestra d’Antics Alumnes que dirigeix en Pere Serra assaja els dissabtes al matí i també està oberta a majors de 18 anys que no hagin estat alumnes de l’emvic. Els exalumnes de l’emvic s’hi poden associar gratuïtament fins els 25 anys d’edat i gaudir dels avantatges que ofereix l’entitat. Els membres de la junta d’Alumni emvic són en Vicenç Coma (president), la Mercè Voltas (vicepresidenta), la Laura Sureda (secretària), en Lluís Vila d’Abadal (tresorer) i la Montse Catllà (vocal). Podeu contactar amb la junta a anticsalumnes@emvic.cat


ACEM I ASSOCIACIÓ DE CONSERVATORIS
L’Escola de Música de Vic està associada a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) i el Conservatori de Vic està adscrit a l’Associació de Conservatoris de Catalunya. D’aquestes afiliacions se’n desprenen tot un seguit d’accions que reforcen el sentit coorporatiu dels alumnes i professors de Música: participació en activitats d’intercanvi, trobades, sessions formatives, reunions de caràcter pedagògic, concursos, etc. Podeu trobar informació sobre aquestes entitats als respectius webs: acem.cat i conservatoris.cat


DISSENY CURRICULAR · ESCOLA DE MÚSICA
L’Escola de Música imparteix ensenyaments no reglats que aporten a l’alumnat una formació teòrica i pràctica que permet gaudir de la pràctica individual i de conjunt.
L’oferta formativa és oberta i flexible; s’ofereixen programes de diferents intensitats i per alumnat de totes les edats.

Nivell Sensibilització · P5
La socialització musical dels infants
Iniciació musical. Una sessió setmanal en petit grup. Treball i vivència lúdica a partir dels elements més primaris de la música. Descobriment del món de la música, els objectes sonors i els petits instruments. Aprendre a cantar en grup, a seguir un mateix ritme i una mateixa entonació.

Nivell Elemental · dels 6 als 12 anys
Escoltar, interpretar i crear: desenvolupar la intel·ligència emocional
Etapa corresponent a Primària. Segueix un criteri troncal per a tots els alumnes amb la finalitat d’assegurar una base sòlida de llenguatge musical i la pràctica musical a través del Cant coral i l’Instrument.
De 1r a 6è · 2 hores de Llenguatge musical/Cant coral
3r i 4t · 2 hores de Llenguatge musical + sessió de 45′ de Cant coral
5è i 6è · 2 hores de Llenguatge musical/Cant coral + sessió de 60′ de Lliure elecció: Escola Coral, Música i Moviment, Recerca Artística i Musical, Preparació per a la prova d’accés al Conservatori
A partir de 2n curs · Possibilitat de començar l’aprenentatge d’un instrument en el cas d’alumnes que estiguin disposats a fer una considerable dedicació tant a l’escola com a casa, o el Taller de Pràctica Instrumental en Grup (PRIG), en el cas dels alumnes que vulguin concentrar la seva activitat musical en les hores presencials a l’escola.  Instrument · Mòduls de 30, 45 i 60 minuts setmanals que el professor gestiona de manera individual, en petit grup o combinant les dues metodologies. Progressivament s’incorporen activitats complementàries de caràcter optatiu. PRIG · Tallers de pràctica instrumental. Mòduls de 45 i 60 minuts setmanals en grups de 4 a 6 alumnes.

Convenis amb primària
CEIP Andersen, CEIP Guillem de Montrodon, CEIP Doctor Salarich, Col·legi Escorial, Col·legi Pare Coll, Col·legi Sagrat Cor i Col·legi Sant Miquel dels Sants.
Aquests centres de primària de Vic tenen establert un conveni amb l’Escola de Música per a la integració d’una part del currículum de Nivell Elemental en horari escolar. Amb aquest acord, els alumnes de primària que es matriculen a l’Escola de Música alliberen un parell d’hores de música o d’assignatures complementàries de primària i assisteixen a l’Escola de Música en horari escolar.

Nivell Mitjà · dels 12 als 18 anys
La música, valor i referència en l’afirmació de la identitat de l’adolescent
Programa obert segons els centres d’interès de l’alumne i la dedicació que vulgui posar-hi. Programes optatius d’Instrument, Llenguatge i Tallers musicals vinculats o no a la pràctica instrumental. Establiment d’itineraris per a l’assoliment dels objectius de l’itinerari troncal de Nivell Mitjà. Reconeixement d’assignatures d’ESO i Batxillerat a compte del currículum musical.


DISSENY CURRICULAR · CONSERVATORI
El Conservatori de Vic imparteix els enseyaments de Grau Professional amb la finalitat de donar a l’alumnat la capacitació musical necessària tant per afrontar la pràctica musical de manera autònoma, com per optar per la continuïtat dels estudis musicals en el grau superior amb l’orientació i preparació suficients. Aquests estudis condueixen a l’obtenció del títol professional de música. Per accedir al Conservatori cal superar una prova específica que convoca anualment el Departament d’Ensenyament. Aquest accés es pot fer a primer o a qualsevol dels altres cursos.
El Conservatori de Grau Professional de Música de Vic aplica estrictament el disseny determinat per les disposicions del Departament d’Ensenyament i ofereix els sis cursos corresponents a aquesta etapa. El Decret 25/2008, de 29 de gener, estableix l’ordenació curricular dels ensenyaments de música de Grau Professional i en regula la prova d’accés.

Grau Professional · a partir dels 12 anys
L’oportunitat d’obrir, des de la música, noves perspectives i horitzons
Formació musical d’aprofundiment i d’especialització. Currículum oficial d’assignatures comunes, d’especialitat i optatives. Sis cursos amb un règim de permanència de vuit anys. Dedicació presencial entre quatre i nou hores setmanals. Convalidació d’assignatures d’ESO i Batxillerat.


OFERTA INSTRUMENTAL
Baix elèctric, Bateria, Cant*, Cant modern*, Clarinet, Contrabaix, Contrabaix modern* Fagot, Fiscorn, Flauta de bec, Flauta travessera, Guitarra, Guitarra elèctrica, Oboè, Orgue*, Percussió, Piano, Piano modern*, Saxòfon, Saxòfon modern*, Trombó, Trompa, Trompeta, Trompeta moderna*, Viola, Violí, Violoncel
*A aquestes especialitats s’hi pot accedir a partir dels 12 anys


AULES ASSOCIADES · dels 4 als 12 anys
L’atenció primària de proximitat i la complementarietat amb Vic
Les Aules Associades són seus que l’emvic té distribuïdes a les poblacions de l’entorn per tal de facilitar l’accés de la música dels nens i nenes de la comarca. Les Aules ofereixen Sensibilització musical i Nivell Elemental en programes adaptats a la realitat de cada municipi i que són ampliats i complementats a la seu central de Vic.

 • Aules Associades als municipis de: Arbúcies, Calldetenes, Folgueroles, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià de Vilatorta i Viladrau.
 • Nivell Sensibilització · P4 i P5
  Iniciació musical. Una sessió setmanal en petit grup. Treball i vivència lúdica a partir dels elements més primaris de la música. Descobriment del món de la música, els objectes sonors i els petits instruments. Aprendre a cantar en grup, a seguir un mateix ritme i una mateixa entonació.
 • Nivell Elemental · dels 6 als 12 anys
  Una sessió setmanal de Llenguatge Musical i una de Cant Coral. A partir de 2n, iniciació a l’instrument en mòduls 45′ de dos i tres alumnes amb possibilitat d’accedir al mòdul individual a partir del tercer any.

ALTRES PROGRAMES
coNEIX la música · dels 4 als 36 mesos
De l’entorn matern a l’entorn escolar a través de la música
Tallers de sensibilització musical per a infants acompanyats del seu pare i/o mare. Comunicació afectiva, moviment, joc, relaxació, atenció i educació en valors a través de la música.

Si toquem junts, sona millor! · alumnes de 3r de primària
Tallers musicals i artístics per a grups de primària en horari escolar
Programa educatiu d’acord amb els centres de primària. Tallers Orff, Moviment, Expressió artística, Cant coral i Orquestreta.

Les formacions de l’emvic · a partir dels 8 anys
L’expressió col·lectiva de la música
Els conjunts corals i instrumentals a l’abast dels estudiants de música de la comarca. Grups corals, conjunts, grups de cambra, orquestres de corda, grups de vent i banda.

+Música · dels 9 als 12 anys
La música, un valor universal
Aula oberta a alumnes que no estiguin cursant el Nivell Elemental de Música. Programes de música i moviment, cant coral, cultura i recerca musical.

Aula de Música Tradicional · a partir dels 10 anys
Oralitat, tradició i identitat, l’artesania de l’art musical
Descoberta d’expressions musicals d’arrel popular. Tècnica bàsica del tabal, flabiol, gralla i acordió. Pràctica musical col·lectiva a través del cant tradicional, la dansa i el conjunt de ministrers.

Aula de Música Puig-Porret · a partir de 10 anys
L’atenció a l’excel·lència, també com atenció a la diversitat
Beques i cursos d’aprofundiment musical

Aula iMúsica · dels 12 als 18 anys
Tallers per a joves amb o sense experiència musical prèvia
Tallers intensius de vuit sessions relacionats amb la pràctica musical. Adreçats als alumnes de Nivell Mitjà i a alumnat sense coneixements musicals previs.

Aula d’Adults · a partir dels 18 anys i sense límit d’edat
Descoberta o continuació de la formació musical
Programes optatius i personalitzats. Instrument, Llenguatge, Cant coral i Tallers vinculats o no a la pràctica instrumental.

Aula de Musicoteràpia · totes les edats
El poder transformador de la música per a finalitats extrramusicals
Atenció a particulars i col·lectius
A l’entorn de… · totes les edats
La cultura musical a l’abast de tothom
Aula oberta de difusió de la cultura musical. Programes gratuïts i oberts al públic en general.


INICI DEL CURS 2016-2017
El curs lectiu a l’emvic comença el dilluns 12 de setembre d’acord amb els centres educatius de règim general i avançant el termini que determina el calendari oficial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per als centres de règim especial.
ATENCIÓ!
Les següents assignatures emprendran el curs a partir del dilluns 19 de setembre tal com estableix el calendari oficial de la Generalitat:

 • Escola Coral dimecres i divendres
 • Cor Pop
 • Banda
 • Jazzband
 • Laboratori de vent
 • Conjunt de guitarres
 • Orquestres dimarts i dijous
 • Grups de vent divendres
 • Cor del Conservatori
 • Cor de Noies
 • Informàtica musical
 • Educació corporal dilluns i dijous

CALENDARI ESCOLAR 2016-2017
S’estableix d’acord amb les disposicions del Departament d’Ensenyament i amb l’aprovació del Consell Escolar Municipal i el Consell Escolar de l’emvic.

Primer Trimestre:

 • Inici de Curs: 12 de setembre de 2016 (19 de setembre algunes assignatures)
 • Dies festius i de lliure disposició: 12 d’octubre, 31 d’octubre, 1 de novembre i 6, 8, 9 i 10 de desembre
 • Nadal: del 23 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos
 • Jornades Verdes: 19, 20, 21 i 22 de desembre

Segon Trimestre:

 • Dies festius i de lliure disposició: 27 de febrer
 • Setmana Santa: del 8 al 17 d’abril, ambdós inclosos

Tercer Trimestre:

 • Dies festius i de lliure disposició: 1 i 2 de maig i 5 de juny
 • Jornades Verdes: 16, 17 i 18 de maig / 6, 7, 8 i 9 de juny
 • Últim dia de classe: 21 de juny de 2017

Atenció amb els terminis específics d’algunes assignatures:

 • 15 de Maig: Formes musicals i Harmonia de 6è de Grau Professional
 • 22 de Maig: Lliure Elecció de Preparació de la prova d’accés
 • 15 de Desembre i 1 de juny: Orquestres de corda i grups de vent del dijous
 • 16 de Desembre i 2  de juny: Grups de vent de divendres
 • 02 de juny: Cambres, combos i conjunts

SESSIONS LECTIVES · ESCOLA DE MÚSICA
Escola de Música · LLenguatge/Cant Coral
La normativa de l’Escola de Música preveu la realització d’un mínim de 60 hores de Llenguatge que s’acompleixen independentment de les festes escolars de caràcter intern i de l’organització de les jornades verdes pròpies de l’emvic. Les activitats programades a l’entorn del Llenguatge i Cant Coral són considerades com a lectives. Les famílies dels alumnes que assisteixen a l’emvic a través del conveni amb el centre de primària rebran el detall del calendari amb les festes escolars de caràcter intern que coincideixin amb el dia lectiu de l’Escola de Música. La determinació d’aquestes festes escolars i la normativa d’assistència a l’emvic en cas de coincidència és potestat del centre de primària que n’informarà convenientment a les famílies.

Escola de Música · Instrument i PRIG
Es garanteix un mínim de 32 sessions lectives. En el cas que no s’arribi a aquesta quantitat per incidències de calendari o del professor, es recuperaran les sessions fins a restituir-les. No es preveu la recuperació de les sessions no realitzades per incidències de l’alumnat.
Escola de Música · Altres assignatures
Es realitzaran les sessions corresponents al calendari escolar previst.


SESSIONS LECTIVES · CONSERVATORI
Conservatori · Totes les assignatures a excepció de l’instrument
Es realitzaran les sessions corresponents al calendari escolar previst.

Conservatori · Instrument
Es garanteix un mínim de 32 sessions lectives. En el cas que no s’arribi a aquesta quantitat per incidències de calendari o del professor, es recuperaran les sessions fins a restituir-les. No es preveu la recuperació de les sessions no realitzades per incidències de l’alumnat.


JORNADES VERDES
L’emvic estableix jornades verdes que preveuen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació d’una part de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions d’instrument i el mínim de 60 hores de Llenguatge de Nivell Elemental. El professor tutor és el responsable de fer arribar la informació personalitzada als seus alumnes en relació a la modificació dels horaris i a la programació d’activitats.
ATENCIÓ: cada setmana verda té una normativa específica.

JORNADES VERDES 19, 20, 21 i 22 de DESEMBRE
HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE Sensibilització P5, Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental i Lliure Elecció que mantenen els seus horaris habituals.

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 6è de Nivell Elemental i els alumnes de Nivell Mitjà en disposició de fer la prova d’accés 2017. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional

JORNADES VERDES 16, 17 i 18 de MAIG
HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE Sensibilització P5, Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental, Lliure Elecció, Llenguatge/Harmonia de Nivell Mitjà i Grau Professional que mantenen els seus horaris habituals.
Es restituirà la classe d’instrument dels alumnes que faran la prova d’accés al Conservatori el juny 2017.

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 4t i 5è de Nivell Elemental. Alumnes de 2n i 3r de Nivell Elemental en disposició de mantenir al mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de 6è de Grau Professional

JORNADES VERDES 6, 7, 8 i 9 de JUNY
HORARIS
S’anul·len totes les classes a excepció grups de Llenguatge de Nivell Elemental en horari escolar (de 9 a 17h).

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Mitjà
Alumnes de 2n i 4t de Nivell Mitjà. Alumnes d’altres cursos de Nivell Mitjà en disposició de mantenir el mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional


QUOTES
Per aprovació del Consell Escolar, el cost anual de la plaça escolar que correspon a les famílies es fracciona en 10 quotes/mensualitats independentment dels festius i jornades verdes que hi hagi a cada mes. Podeu consultar les quotes del curs 2016-2017 al web de l’emvic. Us recordem que en concepte de material escolar (fotocòpies, fulls pentagramats, carpetes, maletes…) es cobrarà una quota anual de 10€ que es fraccionarà en dos pagaments (desembre i abril). El material que es distribuirà és diferent segons el curs que realitzi l’alumne. Aquesta quota anual inclou una aportació per fer ús de les sales de concert de L’Atlàntida.


DOSSIERS
Els dossiers que s’entregaran als alumnes de Llenguatge musical de Nivell Elemental i de Grau Professional representen un cost afegit entre 7 i 12 € que es cobraran a través del compte bancari habitual.


MALETA PELS ALUMNES QUE COMENCEN INSTRUMENT o PRIG
Tots els alumnes que aquest curs comencen instrument podran disposar de la maleta de l’emvic que els servirà per a portar les partitures i els materials de la classe d’instrument. Podeu recollir la maleta a recepció.


BANC D’INSTRUMENTS
Un cop hagueu rebut les indicacions del professor d’instrument, totes les famílies que feu ús del Banc d’Instruments podeu passar per recepció a signar el compromís de préstec i a abonar la quota anual.  A recepció us informaran de les condicions de préstec. Aquestes són les quotes anuals en concepte de lloguer d’instrument:
Violí, viola, guitarra i guitarra elèctrica: 32€
Fagot, oboè i saxo: 52€
Tots els altres instruments: 42€


COMPRA-VENDA D’INSTRUMENTS
A la pestanya de Serveis del web de l’escola hi trobareu un banc de compra-venda d’instruments que gestiona l’AMPA de l’emvic.


CARNET D’ESTUDIANT DE L’EMVIC
Podeu baixar-vos el carnet d’estudiant des del web de l’emvic. Només cal imprimir-lo i passar per recepció a timbrar-lo per fer-lo efectiu. Podeu gaudir de descomptes en la programació musical de L’Atlàntida entre d’altres avantatges.


DESCOMPTES A L’ATLÀNTIDA
Us recordem que tots els alumnes de l’emvic tenen un 50% de descompte en la major part d’espectacles musicals de L’Atlàntida. Només cal que s’identifiquin amb el carnet. A taquilles disposen del llistat d’alumnes per poder identificar aquells alumnes que encara no disposen del carnet d’estudiant.


RESERVA D’AULES
Els alumnes poden reservar aules d’estudi a recepció. També poden fer-ho per via telefònica. Us recordem que l’ús de les aules es preveu per a l’estudi musical i pràctica de l’instrument. Per a la realització d’altres treballs, l’alumnat disposa de l’espai i-cinquanta/vestíbul de la Sala 3 Joan Anglada.


ZONA D’ESPERA A LA iCINQUANTA
Els alumnes que s’hagin d’esperar més d’un quart d’hora abans o després de classe poden romandre a la icinquanta (vestíbul de la Sala 3), on s’ha habilitat un espai de lectura i treball. Des de recepció us indicaran l’accés a aquest espai.


PUNTUALITAT
Us preguem la màxima puntualitat en l’horari d’entrada i recollida dels alumnes. L’Escola no es pot fer responsable dels alumnes un cop fora del seu horari lectiu.


SILENCI
Us preguem que respecteu l’ambient de treball al vestíbul de l’escola fomentant el silenci i una actitud tranquil·la entre els més menuts.


PÀRQUING
Us facilitem la informació sobre les condicions que ofereix el pàrquing de L’Atlàntida a les famílies dels alumnes inscrits a l’emvic.
Producte: targeta recarregable de 100, 200 i 300 usos d’una hora cadascun.
Tarifa: una hora equival a un ús i cada ús val 0,15€
En el moment de fer la targeta nova, s’ha de d’entregar una fiança de 10€
Característiques: flexibilitat horària, també es pot utilitzar en horaris de cap de setmana i festius, la targeta d’usos es carrega en els caixers del mateix aparcament.
Atenció al públic: dilluns i dimarts d’11 a 13h i de 16.30 a 20h i de dimecres a divendres de 16.30 a 20h
Contacte: 93 889 24 71 (en horari d’atenció al públic) · 606 17 76 43 (urgències)


TUTORIA
El tutor dels alumnes de P5 i 1r de primària és el professor de llenguatge. A partir de 2n de primària, i sempre que l’alumne faci instrument o PRIG, el professor d’instrument és qui exerceix de tutor de l’alumne. En el cas dels alumnes que no fan instrument a l’emvic, el tutor els serà assignat a principi de curs.


ENTREVISTES FAMÍLIA-PROFESSOR
El Pla d’Acció Tutorial estableix un mínim d’una entrevista al llarg del curs que s’hauria de realitzar preferentment a la primera part del curs lectiu. Podeu  concertar altres entrevistes amb el tutor o amb altres professors, sempre i quan ho cregueu convenient.
Alumnes que NO fan instrument: podeu concertar una entrevista amb el professor/a de llenguatge a partir del febrer. Cal que demaneu hora a través de recepció.
Alumnes que fan instrument: us recomanem que mantingueu un mínim d’una entrevista per curs amb el professor d’instrument. El professor d’instrument contactarà amb les famílies però podeu avançar-vos-hi sense cap problema.


INFORMES D’AVALUACIÓ
En acabar cada quadrimestre (a partir de l’1 de febrer i del 3 de juliol) podreu consultar l’informe d’avaluació a GWIDO.


CLASSES D’INSTRUMENT OBERTES
Previ acord amb el professor d’instrument, els pares podeu assistir a la classe d’instrument del vostre fill. Parleu-ne amb el vostre professor.


REUNIONS INFORMATIVES
Al llarg del curs programarem reunions informatives per als diferents sectors d’alumnat. Rebreu les convocatòries de les reunions que poden ser del vostre interès a través del correu electrònic. Tot seguit us presentem el calendari de reunions previstes per aquest curs.

 • Dijous 8 de setembre · Aula 20 · 19.00h
  Benvinguda P5
 • Dijous 8 de setembre · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Benvinguda 1r NE
 • Dijous 17 de novembre · Aula 20 · 20.30h
  Orientació estudis Superiors de Música
 • Dimarts 31 de gener · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  L’accés a instrument
 • del 6 al 17 de març
  Presentació projecte educatiu emvic als centres de primària
 • Dissabte 25 de març · emvic · de 10.00 a 14.00h
  Portes Obertes
 • Dimarts 9 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 4t NE
 • Dimecres 10 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 5è NE
 • Dijous 11 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 4t i 5è d’Associades
 • Dijous 6 de juliol · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Accés al Conservatori
 • Dimarts 11 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris 2016-2017 · Moderna i Vent
  Dimecres 12 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris 2016-2017 · Corda i Guitarra
  Dijous 13 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris de Cant, Orgue, Percussió i Piano

COMUNICACIÓ
Som un escola molt gran i un dels elements clau perquè el que avui ens proposem sigui un èxit és que nosaltres sapiguem informar i que les famílies sapigueu informar-vos. Per això, en aquesta primera circular del curs us proposem alguns punts que us poden ajudar en aquest sentit:

 • AGENDA SETMANAL. Activitats, concerts, reunions, audicions… la rebreu setmanalment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.
 • CIRCULAR INFORMATIVA. Notícies destacades, informacions acadèmiques, calendaris, normatives de funcionament… la rebreu mensualment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.
 • WEB. Seguiu l’actualitat de l’escola a través també del web. Trobareu als diferents apartats informacions de caràcter acadèmic, formularis, accés a la intranet i al moodle, etc.
 • FACEBOOK i TWITTER. Si sou seguidors d’aquestes xarxes podeu seguir-nos també i rebreu, a través d’aquests canals, informacions i notícies que us poden interessar.
 • NOTES INFORMATIVES. Per a la comunicació més personalitzada rebreu notes informatives, emails o sms.
 • EMAIL. És el mitjà principal de comunicació personal entre les famílies i l’escola. Assegureu-vos que rebeu el correu correctament. Actualitzeu qualsevol canvi a Recepció. És interessant també que els alumnes, a partir de 12 anys, que ja tinguin una adreça personal la comuniquin a Recepció.
 • SMS. És un mitjà de suport puntual que s’utilitza per reforçar algunes comunicacions. Actualitzeu els telèfons per tal de rebre-ho correctament. Els alumnes que ja disposin de mòbil també és molt interessant que el comuniquin a Recepció.
 • CARTELLERES i TV. Al vestíbul exterior i interior de l’Escola. Trobareu l’Agenda, Circulars, Calendaris, Activitats, Masters, Cursets, Ofertes educatives, etc.
 • GOOGLE CALENDAR. Tota l’agenda d’activitats, reunions i el calendari escolar està penjat al GOOGLE CALENDAR que hi ha al peu de la pàgina principal del web. Podeu desactivar, amb la pestanyeta de la dreta,el calendari intern del claustre (color vermell) i deixar el general de l’emvic (color blau).
 • GUIA DE L’ESTUDIANT. Estarà al web en els propers dies. Tota la informació de caràcter més acadèmic i les normatives de funcionament.

GWIDO. Al web de l’escola hi trobareu la nova plataforma GWIDO amb tota la vostra  informació acadèmica: horaris, matrícules, quotes,informes, etc. Si no teniu les dades d’accés demaneu-les a Recepció.


ATENCIÓ AL PÚBLIC
La Secretaria i la Recepció de l’emvic resten a la vostra disposició per a resoldre qualsevol consulta i, si s’escau, us derivaran a l’atenció d’algun professor o membre de l’equip directiu.
Adreça electrònica i telèfon de l’emvic:
emvic@emvic.cat / 93 702 72 57 (extensió 1)

SECRETARIA
Helena Bosch

 • Situada a Casa Serratosa (antiga Escola de Música)
 • Certificats, expedients, gestions acadèmiques, matrícules, rebuts, tramitacions de títols, informes d’avaluació, problemes intranet, baixes, modificacions de matrícula, canvis de domiciliacions, modificacions dades personals, etc.
 • Horari de 10h a 14h i de 15h a 17h (a excepció de les tardes de dilluns)
 • secretaria@emvic.cat

RECEPCIÓ
Arnau Casadevall, Núria Serrat i Leo Somma

 • Situada al vestíbul del nou edifici
 • Informacions, fotocòpies, concertació d’entrevistes, reserva d’aules d’estudi, problemes intranet, lloguer d’instruments, inscripcions i pagament d’activitats puntuals, avisos d’incidències,  etc.
 • Horari de 10h a 22h
 • recepcio@emvic.cat

Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat