Circulars Informatives

Circular informativa 4
Gener 2017


Últim discurs de Montse Catllà com a directora de l’emvic per Santa Cecília de 2016

Montse Catllà nova directora general de L’Atlàntida
Com segurament ja sabeu a través dels mitjans, la fins ara directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, Montse Catllà Dot ha estat nomenada directora general de la Fundació L’Atlàntida després d’un procés de selecció que va començar el mes d’octubre. Aquest nomenament obliga a una reestructuració provisional de l’equip directiu, que us anunciarem en les properes setmanes, a l’espera que es nomeni la direcció definitiva a final de curs. No obstant el relleu, Montse Catllà mantindrà, per desig exprés del Patronat, una petita dedicació lectiva a l’Escola en l’assignatura de Recerca Artística i Musical. No cal dir que felicitem a la nova directora general i li desitgem molta sort i molts encerts.


Nous informes d’avaluació GWIDO
Amb el canvi del programa informàtic de gestió acadèmica podreu accedir, a partir del 6 de febrer, als informes d’avaluació corresponents al primer quadrimestre. Si heu oblidat les claus d’accés demaneu a Recepció que us les tornin a generar. Hem aprofitat el canvi de plataforma per introduir alguns canvis en els informes que s’han anat treballant des del claustre en el darrer any amb l’objectiu de millorar la informació acadèmica i el seguiment dels alumnes.

 • Tots els informes, menys els de P5, tenen un apartat d’avaluació continuada i un amb una qualificació global.
 • A l’apartat d’avaluació continuada hi ha diversos indicadors segons el tipus d’informe. El primer indicador sempre és l’ACTITUD. Aquests indicadors no es puntuen amb nota sinó que es valoren de menys a més en una escala de l’1 al 4.
 • A l’apartat de qualificació global és manté la qualificació tradicional de NOTA de 0 a 10 en la que 10 és excel·lent i menys de 5 insuficient.
 • Tots els informes inclouen comentaris oberts del professor referits a cadascun dels apartats.
 • L’informe de P5 inclou únicament un comentari obert de la professora.

Audicions de cambra i combo
A partir del 23 de gener tindran lloc les audicions del final del 1er quadrimestre corresponents a les assignatures de Música de Cambra, Combos i Guitarres d’Acord. Consulteu els horaris i espais a l’Agenda Setmanal. Recordeu també que la majoria d’aquestes agrupacions canvien o desapareixen de cara al segon quadrimestre. Consulteu els horaris i grups del segon quadrimestre al vostre espai Gwido i a la cartellera de Recepció.


Barry Sargent torna a l’emvic

Classes magistrals de Gener
Les classes magistrals són activitats extraordinàries que complementen la formació dels alumnes amb les aportacions i experiència de professorat convidat de reconegut prestigi. Malgrat que durant el primer trimestre hem comptat ja amb algunes sessions com la de Bernat Castillejos de flauta trv. o Alejandro Castillo de clarinet, és a partir d’aquest segon trimestre que s’intensifiquen i afecten a més alumnat.  Aquest mes de gener comptem amb el violinista i director nord-americà Barry Sargent que per tercer any consecutiu treballarà amb les orquestres del conservatori. També el professor de piano Daniel Ligorio serà a l’emvic per fer una una classe magistral amb els nostres alumnes de piano. Ja el febrer tindrem entre nosaltres el percussionista Pepe Ferrer convidat per l’Aula de Percussió. Totes aquestes activitats no serien possibles sense el suport de l’AMPA que ha apostat des de fa ja molts anys per aquesta activitat com un dels seus objectius prioritaris.


Moltes felicitats al Cor Cabirol

Altres activitats de gener
Destaquem diverses activitats extraordinàries en aquesta arrencada del segon trimestre. El dissabte 15 el Cor Cabirol, molt vinculat històricament a l’escola, celebra el seu 50è aniversari a L’Atlàntida amb la cantata La Màquina del temps. El dissabte següent tindrà lloc la sortida de l’AMPA a l’Auditori de Barcelona per assistir a l’espectacle Mambo de la Banda Municipal de Barcelona. Tot i que va costar l’arrencada, al final la sortida ha estat un èxit i s’han quedat famílies en llista d’espera. Finalment, i aprofitant la classe magistral de Barry Sargent, el departament d’orquestres organitza, el diumenge 22, una expedició a Terrassa per escoltar l’Orquestra Terrassa 48 dirigida per ell mateix.


La Banda emvic presentarà música de John Williams

Concert de la Banda
El divendres, 3 de febrer, tindrà lloc a la Sala Ramon Montanyà, el concert de Banda que en els darrers anys havíem fet als voltants de Nadal. S’ha canviat el format i es dona tot el protagonisme al gran conjunt i a les dues seccions que actualment integren la Banda emvic. Ens oferiran un programa molt atractiu amb música de John Williams i temes tan coneguts com la Guerra de les galàxies o Indiana Jones. Podeu recollir invitacions a Recepció a partir del 18 de gener.


Molta música a la programació del segon semestre de L’Atlàntida

Aprofiteu els descomptes a L’Atlàntida
S’ha presentat la programació febrer – juliol de L’Atlàntida. Recordeu que tots alumnes de l’emvic teniu descomptes del 50% en tota la programació musical. Per identificar-vos cal que descarregueu i imprimiu el CARNET DE L’EMVIC i el valideu a Recepció. Destaquem els cicles MÚSICA D’APROP amb una important presència de professorat de l’escola i el cicle CLÀSSICA JOVE que inclou esdeveniments com el concurs de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, la Producció emvic 2017, els concerts de la JONC amb la 5a de Beethoven o la 3a de Malher així com la producció el Mikado amb la participació de l’Orquestra de Cambra de Vic i alumnes de cant i cor de l’escola i el cicle VESPRES D’ESTIU. Aprendre música és viure la música!


Pau Valls, Natàlia Arroyo, Ana Carro, Meritxell Ferrer i Ferran Anglí

Música d’aprop
Cinc concerts que van des del jazz a la fusió d’arrel tradicional passant per la clàssica. Una mostra de la diversitat i qualitat del professorat de l’emvic que trobareu en aquest cicle que es farà a partir del febrer i fins a l’abril a l’Auditori Joan Anglada. Sempre en dijous i a les 8 de la tarda. No us ho perdeu!


Imatge de la producció emvic 2015

Atenció entrades de la producció emvic
Tot gronxant els ocells, divendres 26 de maig
Aquest any la producció emvic que fem a finals de maig estarà protagonitzada novament per l’Orquestra Simfònica de l’emvic juntament amb els Cors del Conservatori. Es farà un homenatge a la figura de Màrius Torres en ocasió del 75è aniversari de la mort del poeta. D’aquí el suggerent títol del concert. Atès que aquest concert forma part de la programació estable, les entrades ja estan a la venda i és molt important que les famílies amb alumnes participants, orquestres i cors de Grau Professional, no esperin a última hora per adquirir-les. Tots els alumnes de l’emvic tenen entrada gratuïta i el públic general a 5€ per cobrir les despeses de Sala i de la pròpia producció. No badeu!


coNEIX la música s’ha convertit en un dels programes educatius amb més demanda a l’emvic

Segon trimestre de coNeix la Música, l’Aula d’Adults i dels tallers iMúsica
Al llarg d’aquest mes de gener de 2017 arrenca l’activitat lectiva dels tallers de 8 sessions, corresponents al segon trimestre del curs 2016-17.
En primer lloc segueixen els tallers de música per a infants i famílies coNEIX la música, adreçats a famílies amb nadons de 0 a 36 mesos. La inscripció al taller d’aquest trimestre s’ha desenvolupat durant el mes de desembre i ja està tot a punt per començar les sessions a partir del proper dia 16 de gener. Podeu demanar més informació sobre la metodologia utilitzada i el calendari del taller del tercer trimestre a través de coneixlamusica@gmail.com. Des de l’emvic estem molt contents amb l’altíssima demanda per aquesta activitat, que denota l’interès de les famílies vers la música per als seus fills des de ben petitons.
En segon lloc segueixen els tallers +Música adreçats a nens i nenes de 10 a 11 anys i els tallers iMúsica adreçats a nois i noies de 12 a 18 anys. L’oferta educativa la podeu consultar al tríptic allotjat al web de l’emvic (oferta educativa/iúsica), destaquem els tallers de +Música de cambra (+Música), iInformàtica, iReeducació vocal (iMúsica) com a novetat d’aquest segon trimestre. La inscripció es farà online del 12 al 19 de gener per començar els tallers a partir del 30 de gener. Demaneu més informació a través de capdestudis@emvic.cat

Concert de Nadal de l’Aula d’Adults

Seguint per ordre d’edat, segueixen els tallers trimestrals de l’Aula d’Adults. Plenament consolidats, aquests tallers adreçats a majors de 18 anys celebren el seu desè aniversari aquest mes de gener. Per aquest curs 2016-17 s’han estrenat nous sistemes d’inscripció que faciliten la gestió als estudiants usuaris. Conegueu tota la seva oferta educativa, preus i calendari de cada trimestre al web de l’emvic (oferta educativa/aula d’adults). Està tot a punt per començar les sessions a partir del 16 de gener. Demaneu més informació a aulaadults@emvic.cat


Música, sons i planetes
L’ex-estudiant del Conservatori Mar Cañellas Ruiz, culmina enguany els seus estudis de Grau Superior de Música a Barcelona, amb un treball adreçat a nens i nenes de 8 a 10 anys. En aquest taller musical gratuït que es desenvoluparà a l’emvic del 16 de gener al 27 de març, hi participaran alumnes de l’emvic i alumnes de l’escola d’educació especial L’Estel. Dirigits per la Mar, s’exploraran músiques planetàries, els sons de l’univers i les cançons que podem aprendre a tocar junts de les estrelles. Demaneu més informació a través de musicasonsplanetes@gmail.com


Presentació de Si toquem junts sona millor 2016

Si toquem junts sona millor
Per cinquè any consecutiu, arrenca a les aula de l’emvic el projecte Si toquem junts, sona millor! Projecte de tallers musicals adreçats a tots els alumnes de 3r curs de primària dels centres de Vic següents: Escola Vic Centre, Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Col·legi Santa Caterina de Siena, Escola de Sentfores-La Guixa. Gràcies a la col·laboració entre els centres i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic, i a partir del treball conjunt dels mestres de música d’aquestes escoles i d’una comissió de professors de l’emvic, els alumnes treballen conjuntament en petits grups amb companys dels diferents centres. Enguany a partir del fil conductor dels fenòmens meteorològics, treballaran repertori d’aquesta temàtica a través de tallers de cant coral, percussió corporal, coreografia i dansa, orquestreta de vent i de corda, orquestreta d’instrument de percussió Orff, arts plàstiques i creació d’instruments. La mostra de la feina feta es farà per les famílies dels alumnes a la sala 2 Joaquim Maideu de L’Atlàntida.


Circular informativa 3
Desembre 2016


CALENDARI FINAL DE TRIMESTRE
Us recordem l’organització del calendari d’aquest final de trimestre:
Festius: 6, 8, 9 i 10 de desembre
Vacances de Nadal: del 23 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos
JORNADES VERDES
19, 20, 21 i 22 de desembre
L’emvic estableix jornades verdes que suposen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació d’una part de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions d’instrument i el mínim de 60 hores de Llenguatge de Nivell Elemental. El professor tutor us donarà informació personalitzada en relació a la modificació dels horaris lectius i la programació d’activitats.


HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE:
Sensibilització P5,
Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental
i Lliure Elecció (Escola Coral, Música i Moviment i Recerca Musical)
QUE MANTENEN ELS SEUS HORARIS HABITUALS.
ACTIVITATS PROGRAMADES (*)
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 6è de Nivell Elemental i els alumnes de Nivell Mitjà en disposició de fer la prova d’accés 2017. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional
(*) El professor tutor us informarà dels horaris d’aquestes activitats.


Diumenge 11 de desembre · 12.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
DON QUIXOT DE TELEMANN
Orquestra de Cambra de Vic

La suite Don Quixot de Telemann inaugura aquest diumenge, dia 11 de novembre, a les 12 del migdia la nova temporada de l’Orquestra de Cambra de Vic, formada especialment per antics alumnes, professors i alumnes de l’emvic. Es tracta d’una de les obres més conegudes del músic barroc alemany. Té  una clara voluntat programàtica de descriure, a través dels diversos moviments, diferents episodis d’aquesta obra universal de Cervantes. Amb aquest programa l’OCVic i L’Atlàntida s’afegeixen a la commemoració del quart centenari de la mort de l’escriptor que es celebra aquest any. El concert estarà il·lustrat amb textos i narracions del Quixot i, encara que està pensat per un públic familiar, té tots els al·licients per complaure a tots els melòmans. No us ho perdeu!
Durada: 1h i 15 minuts
Preu: 14€ (entrada alumnes emvic a meitat de preu)


RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR
Després de les eleccions per a la renovació parcial del Consell Escolar que vàrem celebrar el passat dimecres 30 de novembre, el proper dilluns 12 de desembre a les 9 del vespre tindrà lloc la reunió extraordinària per a la constitució del nou Consell Escolar. Agraïm a totes les persones que varen presentar candidatura la seva voluntat en la idea de cotribuïr al projecte educatiu i donem la benvinguda als nous representants(*). Tot seguit us presentem la configuració del nou Consell Escolar.
Pares i mares: Laia Bas Bosch(*), Frederic Dalmau Romeu i Carles Juncarol Morejón(*)
Alumnes: Bernat Ibáñez Martínez(*), Carla Mallarach Urtós i Núria Selva Torras(*)
AMPA: Elena Euras Vilalta
Professors: Natàlia Arroyo Mundó(*), Ana Carro de Prada, Anna Casadevall Puig, Ramon Dordal Vila(*), Franco Molinari i Marc Vernis Llambias(*)
Personal d’administració: Leo Somma
Ajuntament: Àlvar Solà Serrabou
També volem fer un agraïment molt especial als membres del Consell Escolar que deixen el seu càrrec després d’exercir aquesta representació al llarg de quatre anys com a mínim. Gemma Bau Puig, Jordi Solé Casals, Marina Amargant Casals, Pau Vendrell Vilardaga, Alba Boada Rodríguez, Miquel Casals Guiu i Lali Rubinat Torras,  MOLTES GRÀCIES per la vostra dedicació i les vostres aportacions en la construcció del projecte educatiu.


CANTEM EL NADAL
Del 12 al 23 de desembre de 2016

Aquest desembre ens disposem a celebrar l’arribada del Nadal amb molta música. Els grups corals de l’Escola de Música i Conservatori de Vic han preparat un intens programa de cantades nadalenques. Cantem el Nadal dins i fora de l’Escola de Música amb la voluntat de fer arribar les cantades a les famílies de l’escola i a tot un seguit de col·lectius i d’entitats de caràcter social. Aquestes cantades sortiran convenientment publicades a l’agenda setmanal. Podeu consultar-ne la programació general al web de l’emvic.


CONCERTS D’ORQUESTRA I CALENDARI LECTIU
El divendres 3 i el dimarts 13 de desembre a les 19h i 20h respectivament tindran lloc els concerts d’orquestres i grups de vent d’aquest primer trimestre. Les orquestres del dijous faran una darrera sessió lectiva el dijous 15 de desembre i les orquestres de dimarts reprendran la seva activitat el gener, després de les vacances de Nadal.


MÚSICA, SONS I PLANETES
Ets aventurer i atrevit? T’agradaria explorar móns imaginaris amb la música i fer nous amics? Et convidem a fer un viatge per l’univers dels sons:Crearem, ballarem, improvisarem i cantarem a un ritme extraterrestre! Taller destinat a nens i nenes d’entre 8 i 10 anys que vulguin ampliar les seves habilitats musicals i compartir-les amb infants amb diversitat funcional.
Projecte de col·laboració amb alumnes de l’Escola Estel de Vic

Dilluns de 17’30 a 18’30h. Dates:

 • 16, 23, 30 de gener
 • 6, 13, 20 de febrer
 • 6, 13, 20, 27 de març 

Sol·licitud d’inscripció a la recepció de l’EMVIC.
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb: musicasonsplanetes@gmail.com


CONCERT DE NADAL AL CLUB TENNIS VIC
Enguany una representació d’alumnes de piano del Conservatori de Vic i una formació de cambra de l’esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) oferiran un concert al Club Tennis Vic en el marc de col·laboració que l’emvic té establert amb aquesta entitat esportiva. El concert, que tindrà lloc el diumenge 18 de desembre a 2/4 de 12 del migdia, s’adreçarà als socis del club i també serà obert al públic familiar dels alumnes participants.


LA CARPETA DEL COMPOSITOR
La carpeta del compositor és un taller monogràfic adreçat als alumnes d’entre 10 i 14 anys que tinguin interès en conèixer una mica més la vida i obra d’un compositor representatiu de la història de la música. Tres hores d’immersió que desembocaran en la creació d’una carpeta a l’entorn del compositor.

El taller té un preu de 16€ (material inclòs) i tindrà lloc el divendres 23 de desembre. Podeu inscriure’us a una de les dues sessions previstes (sessió A: de 10 a 13h / sessió B: de 17 a 20h) abans del 17 de desembre escrivint un correu a la professora Montse Catllà: direccio@emvic.cat


Divendres 16 i Dissabte 17 de desembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
VERDAGUER. OMBRES I MADUIXES.
Un musical sobre Verdaguer, amb la interpretació musical d’Obeses
Espectacle de clausura: Vic Capital de la Cultura Catalana 2016
Verdaguer. Ombres i maduixes és un musical singular. Un Verdaguer jove, terrenal i líric, s’acara al mirall del temps implacable d’un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a aquestes tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.


Direcció: Antoni Font, Pep Paré.
Música i direcció musical: Arnau Tordera.
Llibret: Pere Tió, Pep Paré.
Lletres: Jacint Verdaguer, Pep Paré.
Música en directe: Obeses.
Intèrprets: Arnau Tordera, Ferran Frauca, Xuel Díaz, Miquel Malirach, Ernest Garrido, Laia Alsina, Xevi Freixa, Laura Pau, Maria Cirici, Robert Puig, Daniel Buson.
La sessió de divendres 16 de desembre es dedicarà als voluntaris de la Marató de TV3 en la seva 25a edició.
Durada: 2 h 15 min (amb pausa inclosa).
ENTRADA GRATUÏTA (Taquilles de L’Atlàntida).


CONCERT DE L’ORQUESTRA ALUMNI DE L’EMVIC
La formació orquestral de l’Associació d’Antics Alumnes de l’emvic, dirigida pel mestre Pere Serra, oferirà un concert juntament amb dues formacions corals de la comarca, el Cor Bonaire de Tona (direcció Dolors Lozano) i la Coral L’Arpa de Taradell (direcció Pere-Mateu Xiberta). El concert tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, a les 6 de la tarda a la parròquia de Sant Andreu de Tona.


LA MARATÓ DE TV3
L’associació de veïns del barri Vic Nord ens ha convidat a participar en l’acte de suport a la Marató de TV3. Aquesta activitat s’inclourà en la campanya de Cantem el nadal i constarà de dues candades de nadales el dissabte 17 de desembre a les 6 i a ¾ de 7 del vespre al Portal de la Rambla. Us hi esperem!

Paula Valls, alumna de l’emvic, s’ha convertit en la protagonista musical de la Marató de TV3 que aquest any està dedicada a l’ictus. L’impacte de l’anunci publicitari de la Marató on apareix el tema NO ET RENDEIXIS que interpreta la Paula juntament amb Ramon Mirabet i l’Orquestra Camera Musicae, que justament lidera l’antic alumne de l’emvic Joel Bardolet, li ha donat una repercussió mediàtica i popular que la poden ajudar definitivament a consolidar una carrera que els que la coneixen bé consideren molt prometedora. La Paula, que té 17 anys i estudia cant modern amb en Gudi,  treballa habitualment amb professors i col·laboradors de l’emvic com Franco Molinari, Joan Carles Aguerri, Quim Abramo o Guillem Soler. Moltes felicitats i molta sort en el futur!


Diumenge 18 de desembre · 18.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
GRANS CONCERTS
JOEL BARDOLET, violí i MARCO SCILIORINI, piano

El violinista Joel Bardolet, antic alumne de l’emvic, presenta Interwinted paths, el seu primer disc com a solista. En Joel va cursar els estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment es graduà a la prestigiosa Hochschule für Musik de Freiburg per fer després el màster de solista a la Musik Akademie de Basel. Ha interpretat com a solista les quatre estacions de Vivaldi, el concert de Sibelius, el de Txaikovski o el de Bartók a llocs com Munic, Basel, Wissenburg o Barcelona.
Destaquem l’obra L’inabastable perfil del compositor i professor de l’emvic Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015 que figura en el disc i que serà interpretada durant el concert.
A les 5 h xerrada divulgativa entorn del concert i presentació del disc a càrrec de Joel Bardolet, intèrpret i Miquel Oliu, compositor.
Preu: 19 € (els alumnes emvic disposen de dues entrades a meitat de preu)


CONCERT DE NADAL
El dijous 22 de desembre tindrà lloc el Concert de Nadal a les 8 del vespre a la Sala 2 Joaquim Maideu. En aquest concert que vol ser una mostra de l’emvic, hi participaran solistes en representació de diverses especialitats instrumentals així com formacions instrumentals i corals de l’emvic. Els participants podran recollir les seves entrades a recepció a partir del dijous 15 de desembre.


MÚSICA A LES ESCOLES BRESSOL
Un grup d’alumnes de l’emvic dirigits pel professor Franco Molinari faran un concert de nadales pels alumnes de les Escoles Bressol municipals. L’activitat que tindrà lloc el divendres 23 de desembre també implicarà un intercanvi generacional molt interessant doncs els alumnes més grans passaran tot el matí amb els més menuts i els acompanyaran en el dinar.


CONCERT DE CANT CORAL de 3NE AMB LA BRUSQUINA
I un altre intercanvi de caràcter generacional. Enguany la Coral Brusquina, la formació coral de l’AMPA de l’emvic, repetirà experiència de col·laboració amb grups corals de l’emvic que ja va fer el curs passat amb la Cantata Canigó. Oferiran un concert el divendres 23 de desembre a les 19h a l’església de Lourdes juntament amb els alumnes de Cant Coral de 3r de Nivell Elemental.


ELS PASTORETS
Un clàssic de la tradició nadalenca
Per setè any consecutiu, tornen Els Pastorets de Vic a L’Atlàntida. Un projecte de ciutat promogut per les companyies teatrals vigatanes i entitats de Vic que es consolida any rere any. Una de les peces tradicionals de l’escena catalana, adreçada a tots els públics, amb algunes sorpreses que hi afegiran nous al·licients.
Intèrprets:
Ventall Teatre, Quadre Escènic de l’Orfeó, Gallaret Teatre i Teatre La Palangana.

Enguany volem destacar la participació d’una formació instrumental en directe. Alumnes i exalumnes de l’emvic dirigits per Jofre Bardolet, també alumne del Conservatori de Vic.
En aquest espectacle no s’aplicaran els descomptes habituals
Durada: 2 h 10 min (pausa inclosa)
Preu: 12 € (adults) – 10 € (nens)


L’AMPA ORGANITZA UNA SORTIDA-CONCERT

L’AMPA organitza una sortida/concert a L’Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars. L’Ampa assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona. Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció. Hi ha un total de 110 places disponibles. La inscripció i pagament es podrà fer a recepció en els horaris habituals fins el 16 de desembre.
MAAAAMBO!
Sala 1 Pau Casals de l’Auditori.
Cicle de Concerts Familiars.
Concert per a tots els públics a partir de 5 anys.
Dissabte 21 de gener del 2017 a les 12.30 del migdia.
La Banda Municipal de Barcelona ens convida a fer les maletes per acompanyar-los en un viatge ple de ritmes de l’Amèrica Llatina. Podrem conèixer el tango, la salsa, el mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per la Cubana!


MÚSICA PER NADAL

Un any més us animem a fer la carta als Reis amb tot de peticions musicals: entrades de concerts, partitures, faristols, llibretes pentagramades, metrònoms de butxaca, reproductors de música, cds, mp3, llibres de temàtica musical, etc. Demaneu consell als vostres professors!
US DESITGEM BONES FESTES I MOOOOOLTA MÚSICA!


CALENDARI GENER
Reprendrem l’activitat lectiva el dilluns 9 de gener de 2017


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat

Circular informativa 2
Novembre 2016


RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

Seguint la normativa del Departament d’Ensenyament, aquest final de mes preveiem la renovació parcial del Consell Escolar. En el nostre cas caldrà renovar dos representants dels pares, dos representants dels alumnes i dos representants dels professors. Us informem del calendari i us animem a participar-hi.

 • Dimarts, dia 8 de novembre, publicació del cens.
 • Del 9 a l’11 de novembre període de reclamació del cens.
 • Del 14 al 18 de novembre presentació de candidatures.
 • Dimarts, 15 de novembre, constitució de les meses.
 • Dimecres, 30 de novembre, a les 9.30h, claustre extraordinari per renovar els representants del professorat.
 • Dimecres, 30 de novembre, de 16.00 a 20.00 votacions del sector pares i alumnes.
 • Dilluns, 12 de desembre, constitució del nou Consell Escolar.

ATENCIÓ: podeu adreçar les vostres candidatures a recepció de l’emvic en el termini establert. Només ens calen les vostres dades personals i una fotocòpia del DNI que us podrem fer en el mateix moment de formalitzar la candidatura.


BECA D’ESTUDIS MUSICALS CIUTAT DE VIC

Aquest novembre s’han fet públiques les bases de la Beca d’estudis musicals ciutat de Vic, una borsa d’estudis dotada amb 12.000€ per alumnes menors de vint-i-cinc anys que vulguin completar la seva formació superior musical en algun centre superior europeu. La beca és una iniciativa de VICCC 2016 destinada a instrumentistes de música antiga, clàssica i contemporània i vol tenir continuïtat en el futur. Els candidats han de presentar el seu projecte abans del 31 de gener i el jurat farà una selecció de cinc finalistes que hauran de concursar a finals de juny en un certamen que es celebrarà a l’Atlàntida. La beca Ciutat de Vic serà una de les més importants del país amb aquesta finalitat. Podeu consultar les bases al web de l’emvic.


EL MIKADO

Són obertes les inscripcions al càsting per als papers protagonistes del musical El Mikado, produït per L’Atlàntida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic. Si teniu a partir de 16 anys i qualitats interpretatives i vocals demostrables, només cal que empleneu el formulari que trobareu al web de L’Atlàntida i l’envieu abans de l’11 de novembre. Consulteu les bases i animeu-vos a participar-hi! El càsting tindrà lloc els dies 15 i 22 de novembre a L’Atlàntida.


Dissabte 12 de novembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
UTER LEMPER


Last tango in berlin
Ute Lemper presenta un intens viatge musical que comença a Berlín, amb el seu clàssic repertori de temes de Brecht i Weill i cançons de cabaret alemany, passa pel poètic univers de la chanson francesa -Brel, Piaf i Ferré entre d’altres- per arribar al tango argentí d’Astor Piazzola. L’espectacle Last tango in Berlin ve a ser un recull del millor d’aquesta extraordinària figura de prestigi internacional amb més de trenta anys de carrera.
Més informació al web de L’Atlàntida: latlantidavic.cat
ATENCIÓ: els alumnes emvic poden adquirir dues entrades a meitat de preu!
Activitat vàlida pel CAC
Dimecres 16 de novembre · 20h · Auditori Joan Anglada


L’AUDICIÓ


Inaugurem el programa d’audicions de l’emvic amb L’Audició del dimecres 16 de novembre. L’Audició, que comptarà amb la intervenció d’alumnes de diverses especialitats instrumentals, s’adscriurà als actes que Vic Dones ha previst a l’entorn del dia internacional contra la violència vers les dones.


Divendres 18 de novembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
RÈQUIEM DE MOZART


El Rèquiem de Mozart és una obra envoltada de misteri, capaç d’embriagar-nos amb el seu lirisme lluminós, que amb els seus contrapunts i fugues ens endinsa en l’aspecte ineludible de la mort. Una peça de bellesa extrema que és un clàssic de tots els temps.
Més informació al web de L’Atlàntida: latlantidavic.cat
ATENCIÓ: els alumnes emvic poden adquirir dues entrades a meitat de preu!
Activitat vàlida pel CAC


Dijous, 24 de novembre a les 20h a l’Auditori Joan Anglada
CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2016
HOMENATGE A JOAQUIM MAIDEU


Arriba Santa Cecília i com és tradició l’Escola de Música de Vic celebra un dels actes centrals del curs. Aquest any amb un relleu especial en la commemoració del vintè aniversari de la mort de Joaquim Maideu, director de l’emvic des de 1969 fins a 1992 i protagonista, juntament amb Santi Riera, d’una de les etapes més innovadores de la nostra història. Per aquesta raó el concert estarà dedicat a la seva figura i començarà amb un parlament de la directora de l’escola, Montse Catllà.


El concert inclou també, com ja ha anat succeint en les darreres edicions, l’entrega del PREMI NEUS MIRALPEIX ANGLADA als alumnes de la promoció 2016. S’ha assignat aquesta distinció als alumnes que han obtingut la millor qualificació en cadascuna de les quatre comissions establertes per les proves d’accés al Conservatori. Els alumnes premiats rebran una beca que cobrirà la meitat del cost que suposen els estudis de primer de Grau Professional al Conservatori de Vic. S’ha atorgat el Premi Neus Miralpeix Anglada 2016-2017 als següents alumnes:
Joana Espar Puigoriol – Violí
Pau Gutiérrez Serra – Trompeta
Mei Shu Sánchez Roca – Piano
Nil Solans Boixader – Guitarra elèctrica
ATENCIÓ: Totes les activitats i classes es mantenen amb normalitat


Dilluns 28 de novembre · 20.30h · Aula 20
ASSEMBLEA DE L’AMPA
El proper dilluns 28 de novembre, en primera convocatòria a les 8 i en segona, a 2/4 de 9 del vespre, a l’aula 20 de l’emvic, tindrà lloc l’assemblea ordinària de l’AMPA de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. La junta de l’AMPA posarà a la consideració de les famílies la gestió del pressupost anual que preveu l’organització d’activitats pròpies, el suport al pla anual de l’emvic i la continuïtat del sistema d’ajuts socials. Us hi esperem a tots! Us recordem que podeu consultar l’acta de la darrera assemblea al l’espai ampa del web emvic.


L’AMPA ORGANITZA UNA SORTIDA-CONCERT


L’AMPA organitza una sortida/concert a L’Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars. L’Ampa assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona. Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció. Hi ha un total de 110 places disponibles. La inscripció i pagament es podrà fer a recepció en els horaris habituals fins el 16 de desembre.
MAAAAMBO!
Sala 1 Pau Casals de l’Auditori
Cicle de Concerts Familiars
Concert per a tots els públics a partir de 5 anys.
Dissabte 21 de gener del 2017 a les 12.30 del migdia
La Banda Municipal de Barcelona ens convida a fer les maletes per acompanyar-los en un viatge ple de ritmes de l’Amèrica Llatina. Podrem conèixer el tango, la salsa, el mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per la Cubana!


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat

 

 

Circular informativa n1
setembre 2016


BENVINGUTS
Després de les vacances d’estiu us donem la benvinguda al nou curs escolar de l’emvic. Aprofitem per adreçar una salutació especial a les famílies que us incorporeu a la comunitat educativa de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. En aquesta primera circular del curs 2016-2017 us presentem els trets més significatius del projecte emvic i tot un seguit d’informacions que us seran d’utilitat en l’organització i seguiment del curs acadèmic. Molt bon curs a tots i molta Música al costat dels vostres fills!


PRESENTACIÓ
Escola de Música i Conservatori de Vic
L’Escola de Música i Conservatori de Vic és una institució centenària profundament arrelada a la ciutat de Vic i a la seva comarca. El projecte de l’emvic persisteix en la vocació de ser un potent agent educatiu que contribueixi a la cohesió i dinamització social i cultural del seu entorn i a la formació dels futurs professionals des de la qualitat i la millora permanents.

L’emvic és un servei educatiu de titularitat municipal que compta amb Escola de Música i Conservatori. Tots dos centres són autoritzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i s’adeqüen a la legislació vigent tal com correspon als centres educatius de caràcter oficial.

La xarxa emvic comprèn l’Escola de Música de Tona i les Aules Associades establertes en diversos municipis de l’entorn: Arbúcies, Calldetenes, Folgueroles, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià de Vilatorta i Viladrau.

La gestió del servei públic de l’emvic es realitza a través de la Fundació L’Atlàntida; una entitat sense ànim de lucre que també es disposa per a la gestió del Centre d’Arts Escèniques L’Atlàntida. L’Ajuntament de Vic, titular dels servei, extableix un contracte programa per a la concreció de les condicions de la gestió i per a la definició dels objectius estratègics corresponents a l’emvic i al teatre-auditori. El Patronat de la Fundació és el principal òrgan de govern de la Fundació i està format per membres del consistori vigatà i per representants de la societat civil vincultats als món de la cultura i de l’educació.
Els diversos sectors de la comunitat educativa estan representats en el Consell Social i en el Consell Escolar del centre. Aquests organismes donen conformitat a les principals línies d’actuació en el si del projecte educatiu. La Direcció de l’emvic s’ocupa de vehicular les consideracions d’aquests organismes a la Direcció General de la Fundació i al mateix Patronat de la Fundació.

L’emvic també compta amb l’AMPA, Associació de Mares i Pares d’Alumnes, que col·labora intensament en el projecte de centre i que entre d’altres accions de suport, preveu un sistema d’ajuts socials i un seguit d’aportacions per contribuir al desenvolupament d’activitats complementàries. L’Associació d’Alumni també col·labora amb l’emvic per a fomentar la participació dels exalumnes en la vida del centre.
Com a centres autoritzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Escola de Música i el Conservatori compten amb el finançament de l’administració pública. La crisi econòmica va suposar un retrocés del sistema de finançament que la Generalitat establia per a les Escoles de Música del país. L’emvic va aconseguir la preservació del model de centre gràcies al suport conjunt de les famílies, l’Ajuntament de Vic, la Fundació L’Atlàntida i els professionals del centre. Actualment la Generalitat, d’acord amb els Ajuntaments, ha impulsat un nou sistema de finançament que preveu el reestabliment progressiu de l’aportació a les Escoles de Música que formen part del sistema educatiu català.

L’emvic també compta amb un Projecte Estratègic que, entre d’altres paràmetres, estableix un número màxim de places escolars a l’Escola de Música i al Conservatori. Enguany s’han cobert totes les places escolars ofertades i s’ha obert llista d’espera a totes les etapes educatives. L’Escola de Música arriba als 660 alumnes i el Conservatori culmina el màxim de 160 places. Les Aules Associades a l’emvic mantenen una mitjana de 40 alumne/aula. A aquests programes centrals s’hi afegeixen un seguit de programes complementaris que multipliquen l’alumnat fins a més de 1.500 alumnes en total. L’emvic és una de les Escoles de Música més grans de Catalunya i el seu alumnat representa un índex de població escolaritzada per sobre de la mitjana nacional.

Aquest curs 2016-2017 es preveu la redacció d’un nou Pla Estratègic de Centre que haurà de definir el model de centre dels propers cinc anys tenint en compte l’evolució d’aquests darrers anys i la perspectiva de futur.


ORGANIGRAMA
L’Escola de Música i Conservatori de Vic té un claustre de més de vuitanta professors. L’organització del claustre es basa en els Departaments de funcionament estable i en els Grups de treball de caràcter itinerant que es creen especialment per al desenvolupament de projectes educatius i musicals. A la Guia de l’estudiant -ubicada al web- hi trobareu el llistat de professors, Caps de Departament i Coordinadors amb l’email coorporatiu per a facilitar-vos el canal de comunicació amb els professionals del centre.


CONSELL ESCOLAR
El Consell Escolar és l’organ representatiu de la comunitat educativa i, més enllà del caràcter consultiu que estableix la legislació, desenvolupa un paper molt decisiu en les polítiques educatives del centre. Aquest curs passat se’n preveu la renovació parcial tal com preveu la legislació educativa.

 • Equip directiu: Montse Catllà, Sebastià Bardolet, Eli Pujol i Dolça Albert
 • Representants de professors: Alba Boada, Ana Carro, Anna Casadevall, Miquel Casals, Franco Molinari i Eulàlia Rubinat
 • Representants de pares i mares: Gemma Bau, Frederic Dalmau, Jordi Solé
 • Representant de l’AMPA: Elena Euras
 • Representants d’alumnes: Marina Amargant, Carla Mallarach i Pau Vendrell
 • Representant del PAS: Leo Somma
 • Representant de l’Ajuntament: Àlvar Solà

Podeu fer arribar les vostres consultes i suggeriments als representants dels pares i mares: consellescolar@emvic.cat


AMPA
L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola de Música i Conservatori de Vic treballa coordinadament amb la direcció del centre per tal de conèixer els principals processos de reflexió i treball que es porten a terme. A banda d’intervenir en projectes educatius i donar suport a nombroses activitats de l’escola, l’AMPA organitza tot un seguit d’activitats musicals adreçades als alumnes i a les seves famílies. D’acord amb la Fundació L’Atlàntida, l’AMPA desplega un sistema d’ajuts socials adreçats a les famílies amb dificultats econòmiques. Els membres de la junta són la Mercè Casals (presidenta), l’Elena Euras (vicepresidenta), l’Anna Puigoriol (tresorera), en Rubèn Aceves (secretari), la Marta Agraz (vocal), la Marta Figueras (vocal) i la Lídia Vila (vocal). Podeu accedir al blog de l’ampa a través del web i contactar amb la junta a ampa@emvic.cat.


LA CORAL BRUSQUINA, la coral de mares i pares de l’AMPA
La coral de l’AMPA que dirigeix en Pere Sellarès us convida a participar-hi. Els brusquinaires assagen els dijous al vespre. La coral està oberta a familiars i amics dels alumnes de l’emvic. Us en podeu informar a través de brusquin@gmail.com


ASSOCIACIÓ D’ALUMNI
L’Associació d’Alumni de l’emvic us convida a participar en la seva orquestra i en les activitats que programarà al llarg del curs. L’Orquestra d’Antics Alumnes que dirigeix en Pere Serra assaja els dissabtes al matí i també està oberta a majors de 18 anys que no hagin estat alumnes de l’emvic. Els exalumnes de l’emvic s’hi poden associar gratuïtament fins els 25 anys d’edat i gaudir dels avantatges que ofereix l’entitat. Els membres de la junta d’Alumni emvic són en Vicenç Coma (president), la Mercè Voltas (vicepresidenta), la Laura Sureda (secretària), en Lluís Vila d’Abadal (tresorer) i la Montse Catllà (vocal). Podeu contactar amb la junta a anticsalumnes@emvic.cat


ACEM I ASSOCIACIÓ DE CONSERVATORIS
L’Escola de Música de Vic està associada a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) i el Conservatori de Vic està adscrit a l’Associació de Conservatoris de Catalunya. D’aquestes afiliacions se’n desprenen tot un seguit d’accions que reforcen el sentit coorporatiu dels alumnes i professors de Música: participació en activitats d’intercanvi, trobades, sessions formatives, reunions de caràcter pedagògic, concursos, etc. Podeu trobar informació sobre aquestes entitats als respectius webs: acem.cat i conservatoris.cat


DISSENY CURRICULAR · ESCOLA DE MÚSICA
L’Escola de Música imparteix ensenyaments no reglats que aporten a l’alumnat una formació teòrica i pràctica que permet gaudir de la pràctica individual i de conjunt.
L’oferta formativa és oberta i flexible; s’ofereixen programes de diferents intensitats i per alumnat de totes les edats.

Nivell Sensibilització · P5
La socialització musical dels infants
Iniciació musical. Una sessió setmanal en petit grup. Treball i vivència lúdica a partir dels elements més primaris de la música. Descobriment del món de la música, els objectes sonors i els petits instruments. Aprendre a cantar en grup, a seguir un mateix ritme i una mateixa entonació.

Nivell Elemental · dels 6 als 12 anys
Escoltar, interpretar i crear: desenvolupar la intel·ligència emocional
Etapa corresponent a Primària. Segueix un criteri troncal per a tots els alumnes amb la finalitat d’assegurar una base sòlida de llenguatge musical i la pràctica musical a través del Cant coral i l’Instrument.
De 1r a 6è · 2 hores de Llenguatge musical/Cant coral
3r i 4t · 2 hores de Llenguatge musical + sessió de 45′ de Cant coral
5è i 6è · 2 hores de Llenguatge musical/Cant coral + sessió de 60′ de Lliure elecció: Escola Coral, Música i Moviment, Recerca Artística i Musical, Preparació per a la prova d’accés al Conservatori
A partir de 2n curs · Possibilitat de començar l’aprenentatge d’un instrument en el cas d’alumnes que estiguin disposats a fer una considerable dedicació tant a l’escola com a casa, o el Taller de Pràctica Instrumental en Grup (PRIG), en el cas dels alumnes que vulguin concentrar la seva activitat musical en les hores presencials a l’escola.  Instrument · Mòduls de 30, 45 i 60 minuts setmanals que el professor gestiona de manera individual, en petit grup o combinant les dues metodologies. Progressivament s’incorporen activitats complementàries de caràcter optatiu. PRIG · Tallers de pràctica instrumental. Mòduls de 45 i 60 minuts setmanals en grups de 4 a 6 alumnes.

Convenis amb primària
CEIP Andersen, CEIP Guillem de Montrodon, CEIP Doctor Salarich, Col·legi Escorial, Col·legi Pare Coll, Col·legi Sagrat Cor i Col·legi Sant Miquel dels Sants.
Aquests centres de primària de Vic tenen establert un conveni amb l’Escola de Música per a la integració d’una part del currículum de Nivell Elemental en horari escolar. Amb aquest acord, els alumnes de primària que es matriculen a l’Escola de Música alliberen un parell d’hores de música o d’assignatures complementàries de primària i assisteixen a l’Escola de Música en horari escolar.

Nivell Mitjà · dels 12 als 18 anys
La música, valor i referència en l’afirmació de la identitat de l’adolescent
Programa obert segons els centres d’interès de l’alumne i la dedicació que vulgui posar-hi. Programes optatius d’Instrument, Llenguatge i Tallers musicals vinculats o no a la pràctica instrumental. Establiment d’itineraris per a l’assoliment dels objectius de l’itinerari troncal de Nivell Mitjà. Reconeixement d’assignatures d’ESO i Batxillerat a compte del currículum musical.


DISSENY CURRICULAR · CONSERVATORI
El Conservatori de Vic imparteix els enseyaments de Grau Professional amb la finalitat de donar a l’alumnat la capacitació musical necessària tant per afrontar la pràctica musical de manera autònoma, com per optar per la continuïtat dels estudis musicals en el grau superior amb l’orientació i preparació suficients. Aquests estudis condueixen a l’obtenció del títol professional de música. Per accedir al Conservatori cal superar una prova específica que convoca anualment el Departament d’Ensenyament. Aquest accés es pot fer a primer o a qualsevol dels altres cursos.
El Conservatori de Grau Professional de Música de Vic aplica estrictament el disseny determinat per les disposicions del Departament d’Ensenyament i ofereix els sis cursos corresponents a aquesta etapa. El Decret 25/2008, de 29 de gener, estableix l’ordenació curricular dels ensenyaments de música de Grau Professional i en regula la prova d’accés.

Grau Professional · a partir dels 12 anys
L’oportunitat d’obrir, des de la música, noves perspectives i horitzons
Formació musical d’aprofundiment i d’especialització. Currículum oficial d’assignatures comunes, d’especialitat i optatives. Sis cursos amb un règim de permanència de vuit anys. Dedicació presencial entre quatre i nou hores setmanals. Convalidació d’assignatures d’ESO i Batxillerat.


OFERTA INSTRUMENTAL
Baix elèctric, Bateria, Cant*, Cant modern*, Clarinet, Contrabaix, Contrabaix modern* Fagot, Fiscorn, Flauta de bec, Flauta travessera, Guitarra, Guitarra elèctrica, Oboè, Orgue*, Percussió, Piano, Piano modern*, Saxòfon, Saxòfon modern*, Trombó, Trompa, Trompeta, Trompeta moderna*, Viola, Violí, Violoncel
*A aquestes especialitats s’hi pot accedir a partir dels 12 anys


AULES ASSOCIADES · dels 4 als 12 anys
L’atenció primària de proximitat i la complementarietat amb Vic
Les Aules Associades són seus que l’emvic té distribuïdes a les poblacions de l’entorn per tal de facilitar l’accés de la música dels nens i nenes de la comarca. Les Aules ofereixen Sensibilització musical i Nivell Elemental en programes adaptats a la realitat de cada municipi i que són ampliats i complementats a la seu central de Vic.

 • Aules Associades als municipis de: Arbúcies, Calldetenes, Folgueroles, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià de Vilatorta i Viladrau.
 • Nivell Sensibilització · P4 i P5
  Iniciació musical. Una sessió setmanal en petit grup. Treball i vivència lúdica a partir dels elements més primaris de la música. Descobriment del món de la música, els objectes sonors i els petits instruments. Aprendre a cantar en grup, a seguir un mateix ritme i una mateixa entonació.
 • Nivell Elemental · dels 6 als 12 anys
  Una sessió setmanal de Llenguatge Musical i una de Cant Coral. A partir de 2n, iniciació a l’instrument en mòduls 45′ de dos i tres alumnes amb possibilitat d’accedir al mòdul individual a partir del tercer any.

ALTRES PROGRAMES
coNEIX la música · dels 4 als 36 mesos
De l’entorn matern a l’entorn escolar a través de la música
Tallers de sensibilització musical per a infants acompanyats del seu pare i/o mare. Comunicació afectiva, moviment, joc, relaxació, atenció i educació en valors a través de la música.

Si toquem junts, sona millor! · alumnes de 3r de primària
Tallers musicals i artístics per a grups de primària en horari escolar
Programa educatiu d’acord amb els centres de primària. Tallers Orff, Moviment, Expressió artística, Cant coral i Orquestreta.

Les formacions de l’emvic · a partir dels 8 anys
L’expressió col·lectiva de la música
Els conjunts corals i instrumentals a l’abast dels estudiants de música de la comarca. Grups corals, conjunts, grups de cambra, orquestres de corda, grups de vent i banda.

+Música · dels 9 als 12 anys
La música, un valor universal
Aula oberta a alumnes que no estiguin cursant el Nivell Elemental de Música. Programes de música i moviment, cant coral, cultura i recerca musical.

Aula de Música Tradicional · a partir dels 10 anys
Oralitat, tradició i identitat, l’artesania de l’art musical
Descoberta d’expressions musicals d’arrel popular. Tècnica bàsica del tabal, flabiol, gralla i acordió. Pràctica musical col·lectiva a través del cant tradicional, la dansa i el conjunt de ministrers.

Aula de Música Puig-Porret · a partir de 10 anys
L’atenció a l’excel·lència, també com atenció a la diversitat
Beques i cursos d’aprofundiment musical

Aula iMúsica · dels 12 als 18 anys
Tallers per a joves amb o sense experiència musical prèvia
Tallers intensius de vuit sessions relacionats amb la pràctica musical. Adreçats als alumnes de Nivell Mitjà i a alumnat sense coneixements musicals previs.

Aula d’Adults · a partir dels 18 anys i sense límit d’edat
Descoberta o continuació de la formació musical
Programes optatius i personalitzats. Instrument, Llenguatge, Cant coral i Tallers vinculats o no a la pràctica instrumental.

Aula de Musicoteràpia · totes les edats
El poder transformador de la música per a finalitats extrramusicals
Atenció a particulars i col·lectius
A l’entorn de… · totes les edats
La cultura musical a l’abast de tothom
Aula oberta de difusió de la cultura musical. Programes gratuïts i oberts al públic en general.


INICI DEL CURS 2016-2017
El curs lectiu a l’emvic comença el dilluns 12 de setembre d’acord amb els centres educatius de règim general i avançant el termini que determina el calendari oficial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per als centres de règim especial.
ATENCIÓ!
Les següents assignatures emprendran el curs a partir del dilluns 19 de setembre tal com estableix el calendari oficial de la Generalitat:

 • Escola Coral dimecres i divendres
 • Cor Pop
 • Banda
 • Jazzband
 • Laboratori de vent
 • Conjunt de guitarres
 • Orquestres dimarts i dijous
 • Grups de vent divendres
 • Cor del Conservatori
 • Cor de Noies
 • Informàtica musical
 • Educació corporal dilluns i dijous

CALENDARI ESCOLAR 2016-2017
S’estableix d’acord amb les disposicions del Departament d’Ensenyament i amb l’aprovació del Consell Escolar Municipal i el Consell Escolar de l’emvic.

Primer Trimestre:

 • Inici de Curs: 12 de setembre de 2016 (19 de setembre algunes assignatures)
 • Dies festius i de lliure disposició: 12 d’octubre, 31 d’octubre, 1 de novembre i 6, 8, 9 i 10 de desembre
 • Nadal: del 23 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos
 • Jornades Verdes: 19, 20, 21 i 22 de desembre

Segon Trimestre:

 • Dies festius i de lliure disposició: 27 de febrer
 • Setmana Santa: del 8 al 17 d’abril, ambdós inclosos

Tercer Trimestre:

 • Dies festius i de lliure disposició: 1 i 2 de maig i 5 de juny
 • Jornades Verdes: 16, 17 i 18 de maig / 6, 7, 8 i 9 de juny
 • Últim dia de classe: 21 de juny de 2017

Atenció amb els terminis específics d’algunes assignatures:

 • 15 de Maig: Formes musicals i Harmonia de 6è de Grau Professional
 • 22 de Maig: Lliure Elecció de Preparació de la prova d’accés
 • 15 de Desembre i 1 de juny: Orquestres de corda i grups de vent del dijous
 • 16 de Desembre i 2  de juny: Grups de vent de divendres
 • 02 de juny: Cambres, combos i conjunts

SESSIONS LECTIVES · ESCOLA DE MÚSICA
Escola de Música · LLenguatge/Cant Coral
La normativa de l’Escola de Música preveu la realització d’un mínim de 60 hores de Llenguatge que s’acompleixen independentment de les festes escolars de caràcter intern i de l’organització de les jornades verdes pròpies de l’emvic. Les activitats programades a l’entorn del Llenguatge i Cant Coral són considerades com a lectives. Les famílies dels alumnes que assisteixen a l’emvic a través del conveni amb el centre de primària rebran el detall del calendari amb les festes escolars de caràcter intern que coincideixin amb el dia lectiu de l’Escola de Música. La determinació d’aquestes festes escolars i la normativa d’assistència a l’emvic en cas de coincidència és potestat del centre de primària que n’informarà convenientment a les famílies.

Escola de Música · Instrument i PRIG
Es garanteix un mínim de 32 sessions lectives. En el cas que no s’arribi a aquesta quantitat per incidències de calendari o del professor, es recuperaran les sessions fins a restituir-les. No es preveu la recuperació de les sessions no realitzades per incidències de l’alumnat.
Escola de Música · Altres assignatures
Es realitzaran les sessions corresponents al calendari escolar previst.


SESSIONS LECTIVES · CONSERVATORI
Conservatori · Totes les assignatures a excepció de l’instrument
Es realitzaran les sessions corresponents al calendari escolar previst.

Conservatori · Instrument
Es garanteix un mínim de 32 sessions lectives. En el cas que no s’arribi a aquesta quantitat per incidències de calendari o del professor, es recuperaran les sessions fins a restituir-les. No es preveu la recuperació de les sessions no realitzades per incidències de l’alumnat.


JORNADES VERDES
L’emvic estableix jornades verdes que preveuen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació d’una part de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions d’instrument i el mínim de 60 hores de Llenguatge de Nivell Elemental. El professor tutor és el responsable de fer arribar la informació personalitzada als seus alumnes en relació a la modificació dels horaris i a la programació d’activitats.
ATENCIÓ: cada setmana verda té una normativa específica.

JORNADES VERDES 19, 20, 21 i 22 de DESEMBRE
HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE Sensibilització P5, Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental i Lliure Elecció que mantenen els seus horaris habituals.

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 6è de Nivell Elemental i els alumnes de Nivell Mitjà en disposició de fer la prova d’accés 2017. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional

JORNADES VERDES 16, 17 i 18 de MAIG
HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE Sensibilització P5, Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental, Lliure Elecció, Llenguatge/Harmonia de Nivell Mitjà i Grau Professional que mantenen els seus horaris habituals.
Es restituirà la classe d’instrument dels alumnes que faran la prova d’accés al Conservatori el juny 2017.

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 4t i 5è de Nivell Elemental. Alumnes de 2n i 3r de Nivell Elemental en disposició de mantenir al mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de 6è de Grau Professional

JORNADES VERDES 6, 7, 8 i 9 de JUNY
HORARIS
S’anul·len totes les classes a excepció grups de Llenguatge de Nivell Elemental en horari escolar (de 9 a 17h).

ACTIVITATS
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Mitjà
Alumnes de 2n i 4t de Nivell Mitjà. Alumnes d’altres cursos de Nivell Mitjà en disposició de mantenir el mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional


QUOTES
Per aprovació del Consell Escolar, el cost anual de la plaça escolar que correspon a les famílies es fracciona en 10 quotes/mensualitats independentment dels festius i jornades verdes que hi hagi a cada mes. Podeu consultar les quotes del curs 2016-2017 al web de l’emvic. Us recordem que en concepte de material escolar (fotocòpies, fulls pentagramats, carpetes, maletes…) es cobrarà una quota anual de 10€ que es fraccionarà en dos pagaments (desembre i abril). El material que es distribuirà és diferent segons el curs que realitzi l’alumne. Aquesta quota anual inclou una aportació per fer ús de les sales de concert de L’Atlàntida.


DOSSIERS
Els dossiers que s’entregaran als alumnes de Llenguatge musical de Nivell Elemental i de Grau Professional representen un cost afegit entre 7 i 12 € que es cobraran a través del compte bancari habitual.


MALETA PELS ALUMNES QUE COMENCEN INSTRUMENT o PRIG
Tots els alumnes que aquest curs comencen instrument podran disposar de la maleta de l’emvic que els servirà per a portar les partitures i els materials de la classe d’instrument. Podeu recollir la maleta a recepció.


BANC D’INSTRUMENTS
Un cop hagueu rebut les indicacions del professor d’instrument, totes les famílies que feu ús del Banc d’Instruments podeu passar per recepció a signar el compromís de préstec i a abonar la quota anual.  A recepció us informaran de les condicions de préstec. Aquestes són les quotes anuals en concepte de lloguer d’instrument:
Violí, viola, guitarra i guitarra elèctrica: 32€
Fagot, oboè i saxo: 52€
Tots els altres instruments: 42€


COMPRA-VENDA D’INSTRUMENTS
A la pestanya de Serveis del web de l’escola hi trobareu un banc de compra-venda d’instruments que gestiona l’AMPA de l’emvic.


CARNET D’ESTUDIANT DE L’EMVIC
Podeu baixar-vos el carnet d’estudiant des del web de l’emvic. Només cal imprimir-lo i passar per recepció a timbrar-lo per fer-lo efectiu. Podeu gaudir de descomptes en la programació musical de L’Atlàntida entre d’altres avantatges.


DESCOMPTES A L’ATLÀNTIDA
Us recordem que tots els alumnes de l’emvic tenen un 50% de descompte en la major part d’espectacles musicals de L’Atlàntida. Només cal que s’identifiquin amb el carnet. A taquilles disposen del llistat d’alumnes per poder identificar aquells alumnes que encara no disposen del carnet d’estudiant.


RESERVA D’AULES
Els alumnes poden reservar aules d’estudi a recepció. També poden fer-ho per via telefònica. Us recordem que l’ús de les aules es preveu per a l’estudi musical i pràctica de l’instrument. Per a la realització d’altres treballs, l’alumnat disposa de l’espai i-cinquanta/vestíbul de la Sala 3 Joan Anglada.


ZONA D’ESPERA A LA iCINQUANTA
Els alumnes que s’hagin d’esperar més d’un quart d’hora abans o després de classe poden romandre a la icinquanta (vestíbul de la Sala 3), on s’ha habilitat un espai de lectura i treball. Des de recepció us indicaran l’accés a aquest espai.


PUNTUALITAT
Us preguem la màxima puntualitat en l’horari d’entrada i recollida dels alumnes. L’Escola no es pot fer responsable dels alumnes un cop fora del seu horari lectiu.


SILENCI
Us preguem que respecteu l’ambient de treball al vestíbul de l’escola fomentant el silenci i una actitud tranquil·la entre els més menuts.


PÀRQUING
Us facilitem la informació sobre les condicions que ofereix el pàrquing de L’Atlàntida a les famílies dels alumnes inscrits a l’emvic.
Producte: targeta recarregable de 100, 200 i 300 usos d’una hora cadascun.
Tarifa: una hora equival a un ús i cada ús val 0,15€
En el moment de fer la targeta nova, s’ha de d’entregar una fiança de 10€
Característiques: flexibilitat horària, també es pot utilitzar en horaris de cap de setmana i festius, la targeta d’usos es carrega en els caixers del mateix aparcament.
Atenció al públic: dilluns i dimarts d’11 a 13h i de 16.30 a 20h i de dimecres a divendres de 16.30 a 20h
Contacte: 93 889 24 71 (en horari d’atenció al públic) · 606 17 76 43 (urgències)


TUTORIA
El tutor dels alumnes de P5 i 1r de primària és el professor de llenguatge. A partir de 2n de primària, i sempre que l’alumne faci instrument o PRIG, el professor d’instrument és qui exerceix de tutor de l’alumne. En el cas dels alumnes que no fan instrument a l’emvic, el tutor els serà assignat a principi de curs.


ENTREVISTES FAMÍLIA-PROFESSOR
El Pla d’Acció Tutorial estableix un mínim d’una entrevista al llarg del curs que s’hauria de realitzar preferentment a la primera part del curs lectiu. Podeu  concertar altres entrevistes amb el tutor o amb altres professors, sempre i quan ho cregueu convenient.
Alumnes que NO fan instrument: podeu concertar una entrevista amb el professor/a de llenguatge a partir del febrer. Cal que demaneu hora a través de recepció.
Alumnes que fan instrument: us recomanem que mantingueu un mínim d’una entrevista per curs amb el professor d’instrument. El professor d’instrument contactarà amb les famílies però podeu avançar-vos-hi sense cap problema.


INFORMES D’AVALUACIÓ
En acabar cada quadrimestre (a partir de l’1 de febrer i del 3 de juliol) podreu consultar l’informe d’avaluació a GWIDO.


CLASSES D’INSTRUMENT OBERTES
Previ acord amb el professor d’instrument, els pares podeu assistir a la classe d’instrument del vostre fill. Parleu-ne amb el vostre professor.


REUNIONS INFORMATIVES
Al llarg del curs programarem reunions informatives per als diferents sectors d’alumnat. Rebreu les convocatòries de les reunions que poden ser del vostre interès a través del correu electrònic. Tot seguit us presentem el calendari de reunions previstes per aquest curs.

 • Dijous 8 de setembre · Aula 20 · 19.00h
  Benvinguda P5
 • Dijous 8 de setembre · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Benvinguda 1r NE
 • Dijous 17 de novembre · Aula 20 · 20.30h
  Orientació estudis Superiors de Música
 • Dimarts 31 de gener · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  L’accés a instrument
 • del 6 al 17 de març
  Presentació projecte educatiu emvic als centres de primària
 • Dissabte 25 de març · emvic · de 10.00 a 14.00h
  Portes Obertes
 • Dimarts 9 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 4t NE
 • Dimecres 10 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 5è NE
 • Dijous 11 de maig · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Informació a 4t i 5è d’Associades
 • Dijous 6 de juliol · Sala 3 Joan Anglada · 20.30h
  Accés al Conservatori
 • Dimarts 11 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris 2016-2017 · Moderna i Vent
  Dimecres 12 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris 2016-2017 · Corda i Guitarra
  Dijous 13 de juliol · aules emvic · 19.00h
  Horaris de Cant, Orgue, Percussió i Piano

COMUNICACIÓ
Som un escola molt gran i un dels elements clau perquè el que avui ens proposem sigui un èxit és que nosaltres sapiguem informar i que les famílies sapigueu informar-vos. Per això, en aquesta primera circular del curs us proposem alguns punts que us poden ajudar en aquest sentit:

 • AGENDA SETMANAL. Activitats, concerts, reunions, audicions… la rebreu setmanalment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.
 • CIRCULAR INFORMATIVA. Notícies destacades, informacions acadèmiques, calendaris, normatives de funcionament… la rebreu mensualment via email i la trobareu penjada al web i a la cartellera.
 • WEB. Seguiu l’actualitat de l’escola a través també del web. Trobareu als diferents apartats informacions de caràcter acadèmic, formularis, accés a la intranet i al moodle, etc.
 • FACEBOOK i TWITTER. Si sou seguidors d’aquestes xarxes podeu seguir-nos també i rebreu, a través d’aquests canals, informacions i notícies que us poden interessar.
 • NOTES INFORMATIVES. Per a la comunicació més personalitzada rebreu notes informatives, emails o sms.
 • EMAIL. És el mitjà principal de comunicació personal entre les famílies i l’escola. Assegureu-vos que rebeu el correu correctament. Actualitzeu qualsevol canvi a Recepció. És interessant també que els alumnes, a partir de 12 anys, que ja tinguin una adreça personal la comuniquin a Recepció.
 • SMS. És un mitjà de suport puntual que s’utilitza per reforçar algunes comunicacions. Actualitzeu els telèfons per tal de rebre-ho correctament. Els alumnes que ja disposin de mòbil també és molt interessant que el comuniquin a Recepció.
 • CARTELLERES i TV. Al vestíbul exterior i interior de l’Escola. Trobareu l’Agenda, Circulars, Calendaris, Activitats, Masters, Cursets, Ofertes educatives, etc.
 • GOOGLE CALENDAR. Tota l’agenda d’activitats, reunions i el calendari escolar està penjat al GOOGLE CALENDAR que hi ha al peu de la pàgina principal del web. Podeu desactivar, amb la pestanyeta de la dreta,el calendari intern del claustre (color vermell) i deixar el general de l’emvic (color blau).
 • GUIA DE L’ESTUDIANT. Estarà al web en els propers dies. Tota la informació de caràcter més acadèmic i les normatives de funcionament.

GWIDO. Al web de l’escola hi trobareu la nova plataforma GWIDO amb tota la vostra  informació acadèmica: horaris, matrícules, quotes,informes, etc. Si no teniu les dades d’accés demaneu-les a Recepció.


ATENCIÓ AL PÚBLIC
La Secretaria i la Recepció de l’emvic resten a la vostra disposició per a resoldre qualsevol consulta i, si s’escau, us derivaran a l’atenció d’algun professor o membre de l’equip directiu.
Adreça electrònica i telèfon de l’emvic:
emvic@emvic.cat / 93 702 72 57 (extensió 1)

SECRETARIA
Helena Bosch

 • Situada a Casa Serratosa (antiga Escola de Música)
 • Certificats, expedients, gestions acadèmiques, matrícules, rebuts, tramitacions de títols, informes d’avaluació, problemes intranet, baixes, modificacions de matrícula, canvis de domiciliacions, modificacions dades personals, etc.
 • Horari de 10h a 14h i de 15h a 17h (a excepció de les tardes de dilluns)
 • secretaria@emvic.cat

RECEPCIÓ
Arnau Casadevall, Núria Serrat i Leo Somma

 • Situada al vestíbul del nou edifici
 • Informacions, fotocòpies, concertació d’entrevistes, reserva d’aules d’estudi, problemes intranet, lloguer d’instruments, inscripcions i pagament d’activitats puntuals, avisos d’incidències,  etc.
 • Horari de 10h a 22h
 • recepcio@emvic.cat

Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat