Circular Informativa n.6 abril 2017

Circular Informativa n.6
abril de 2017


Eva Graubin als estudis de Catalunya Música

Eva Graubin  Premi Oriol Martorell 2017
La violinista letona Eva Graubin ha estat distingida amb el Premi Oriol Martorell 2017 que organitza la Fundació L’Atlàntida i l’emvic. És la segona edició d’aquest guardó que vol reconèixer la trajectòria i l’aportació professional a l’ensenyament musical de Catalunya en les seves diferents vessants. El jurat està integrat per representants d’institucions i associacions del món de l’ensenyament musical com l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Associació d’Escoles de Música de Catalunya, Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya, Escola Superior de Música de Catalunya, Fundació l’Atlàntida i Escola de Música i Conservatori de Vic.

Eva Graubin va néixer a Riga, Letònia, en una família de músics. Va estudiar al Conservatori de Moscou i va començar una important carrera internacional que es va veure interrompuda arrel d’un greu accident de cotxe als EEUU. Després de residir a Xile i Londres, on va ser professora de la Menuhin School, es trasllada a Barcelona a principis dels anys vuitanta on tindrà una gran influència, primer des del Conservatori Superior Municipal i després des de l’ESMUC en diferents generacions d’intèrprets i professors de violí. L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc el proper dissabte, 3 de juny, a la tarda. Moltes felicitats!


Vuit alumnes del Conservatori de Vic participen al Premi BBVA

L’emvic acull el Premi BBVA de música al talent
Els propers 6 i 7 de maig l’emvic acollirà el Premi al Talent Individual que organitza l’Associació de Conservatoris de Catalunya, ACCAT, amb el patrocini de la Fundació BBVA. Es tracta d’un certamen que reunirà a més de tres-centes persones entre participants, professors, jurats i mitjans de tot Catalunya. Durant dos dies l’emvic serà el centre d’atenció de l’ensenyament professional del nostre país. Més enllà dels diversos concursos simultanis de les tres categories que tindran lloc a partir del dissabte al matí fins  el diumenge al migdia i que són oberts al públic, us convidem especialment a la inauguració que tindrà lloc el dijous, 4 de maig, a les 20h a la Sala 3 amb una conferència del compositor Joan Magrané i un petit concert del Trio Fortuny i a la gala de lliurament de premis del diumenge a la tarda a la Sala Joaquim Maideu. El conservatori de Vic estarà molt ben representat en el concurs amb els alumnes IRENE MITJAVILA, CARLA MALLARACH, ROC PALMAROLA, QUERALT MASQUÉ, GEMMA DALMAU, PAU VENDRELL, ARNAU de PAZ, JORDI RIERA i POL BLANCAFORT.


Participants al Premi Aula de Música Puig-Porret 2016

Premi Aula de Música Puig-Porret
Es convoca novament el Premi Aula de Música Puig-Porret adreçat a alumnes que tinguin previst fer la Prova d’Accés al Conservatori el proper curs 2017-2018. El Premi consisteix en sis beques per poder accedir al mòdul de 60’ d’instrument mantenint la quota de 45’ a més de la participació en concerts i entrades per a la nova temporada de l’Atlàntida. La sol·licitud l’ha de fer el tutor d’acord amb la família i mitjançant un petit informe que avali favorablement la candidatura de l’alumne. El concurs es farà el proper dissabte, 17 de juny. Consulteu les bases al web i parleu amb el vostre tutor.


Prematrícula i tutoria
Tancada la preinscripció pel curs 2017 – 2018, el següent pas serà ja a principis de juny quan els alumnes que hagin d’escollir nou instrument, optatives, assignatures de lliure elecció o tallers rebran el formulari corresponent per fer la seva sol·licitud. És important que aprofiteu, doncs, aquestes setmanes per parlar amb el vostre tutor perquè us pugui orientar respecte a totes aquestes opcions. Podeu consultar els TALLERS de NM i les OPTATIVES de GP a la Guia de l’Estudiant del nostre web.


Ajuts socials 2017 – 2018
A partir del dijous, dia 1 de juny, i fins el 23 de juny es poden fer les sol·licituds d’ajuts socials pel curs 2017 – 2018. Aquest any, i com una de les conseqüències del nou contracte programa, la partida es doblarà i arribarà als 9.000€. Trobareu les bases i el document de sol·licitud al web i també a Recepció. La resolució de les sol·licituds es farà a la primera setmana de juliol i abans del cobrament definitiu de la matrícula.


S’ha iniciat el procediment de selecció de la nova direcció de l’emvic

Renovació de l’equip directiu
Tal com hem anat informant aquest final de curs es procedirà a la renovació de la direcció de l’emvic. Fins a final de maig qualsevol professor del claustre que compleixi els requisits que es demanen a les bases pot presentar la seva candidatura juntament amb el seu equip i un projecte de direcció. Una comissió representativa de la comunitat educativa valorarà les candidatures  i traslladarà al Patronat la seva proposta per tal que en faci el nomenament el 15 de juny.


dies verds del 16 al 18 de maig

Setmana verda de maig
Tal com figura en el Pla Anual, el dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18 de maig són dies verds on es produeixen canvis d’horaris habituals per tal de poder atendre exàmens, seguiments i avaluacions de l’alumnat. En aquesta ocasió s’anul·len totes les classes d’instrument i d’assignatures instrumentals com orquestres, cambra i conjunts. Es mantenen, no obstant, tots els Llenguatges, Cors i Lliure elecció.
Us recordem que aquests canvis no afecten les 32 sessions finals d’instrument que conformen el curs acadèmic.

Consulteu el detall de tots els horaris dels dies verds de maig

Aquest article ha estat publicat en Darreres Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.