Circular Informativa n5

març de 2017


Darrera reunió del Consell Escolar

Consell Escolar
El dimarts, 21 de febrer, va tenir lloc el Consell Escolar corresponent al segon trimestre.
Montse Catllà va assistir uns moments a la reunió per acomiadar-se del Consell i va
informar, ja com a responsable de la Fundació, del Contracte Programa que s’aprovarà
aquest mes de març així com del procés de selecció del nou equip directiu de l’emvic.
Durant la reunió es va fer una primera valoració dels nous informes d’avaluació i es va fer
un repàs de les principals activitats de la segona part del curs i del procés de preparació,
preinscripció i matrícula del curs 2017 – 2018 que començarà el 25 de març.


Presentació en família del violoncel

Presentacions en Família
Han començat ja les primeres sessions d’ INSTRUMENTS EN FAMÍLIA dirigides als
alumnes de 1r de Nivell Elemental que el proper curs vulguin començar a estudiar
instrument. La primera sessió va estar dedicada al violoncel amb el conte musical La crida de Noè. Durant la jornada de Portes Obertes hi haurà la presentació del piano i el vent metall. Posteriorment també hi ha prevista la presentació dels instruments de canya.


Cartell oficial del Premi BBVA al talent musical individual que es celebrarà a l’emvic

Premi BBVA al talent musical
El Conservatori de Vic acollirà el proper mes de maig la 2a edició del Premi BBVA de música al talent individual que organitza l’Associació de Conservatoris de Catalunya de la qual en forma part. Es tracta d’un concurs de gran format on hi participaran més d’un centenar d’estudiants dels vint-i-dos conservatoris professionals de Catalunya que prèviament han estat seleccionats per cadascun dels centres. Hi ha tres categories per edats i un premi especial al millor intèrpret de música catalana. Totes les proves es faran a l’escola de Música i a l’Atlàntida i estan obertes al públic. El concurs forma part del cicle Clàssica Jove 2016 de L’Atlàntida.


Joves Intèrprets 2017
Del 27 al 29 de març tindrà lloc una nova edició del cicle JOVES INTÈRPRETS. Es tracta de concerts protagonitzats per alumnes del Conservatori que han demostrat un nivell i solvència suficients per afrontar amb garanties un programa important davant del públic.

  • dilluns 27 a les 20h: Maria Erra, violí. Jofre Bardolet, violí. Pol Blancafort, cant.
  • dimarts, 28 a les 20h: Arnau de Paz, trombó. Martí Mitjavila, clarinet.
  • dimecres, 29 a les 20h: Pau Vendrell, piano juntament amb dos alumnes convidats del Liceu

Quim Puertas al cicle Joves Intèrprets 2016

No us ho perdeu!


Entrevistes tutoria
Durant el segon trimestre és un bon moment per demanar entrevista amb el tutor de
l’alumne. La normativa del centre preveu que es faci una entrevista anual que els pares
han de demanar. En el cas dels alumnes d’instrument cal posar-se d’acord amb el
professor. Podeu fer-ho a través del correu corporatiu que sempre és nomcognom@emvic.cat. En el cas dels alumnes de 1r de NE l’entrevista s’ha de demanar
a través de Recepció. Podeu també demanar entrevista a qualsevol altre professor del
vostre fill/a a través de Recepció.


Classes Magistrals
També a partir del segon trimestre s’incrementen les Classes Magistrals amb professors convidats de diferents especialitats. Són activitats complementàries molt interessant que alhora serveixen com a formació permanent del nostre professorat. Hem tingut ja la visita del guitarrista Eduardo Martín, i en les properes setmanes tindrem entre nosaltres Sara Bitlloch, violí, Pau Codina, violoncel, Diana Baker, piano i Jordi Albert, trompeta, tots ells reconeguts intèrprets i professors. Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport de l’AMPA de l’emvic.

Eduardo Martín ha fet ja la seva classe magistral


Elisenda Carrasco en el taller que va fer amb alumnes de la Xarxa emvic el gener de 2015

Tallers de l’ampa a la xarxa emvic
Després de l’èxit de fa dos anys, les Aules de Música de Folgueroles, Calldetenes, Sant
Julià de Vilatorta i Viladrau, s’han coordinat per fer un taller de cant coral i un altre de
sensibilització amb els seus alumnes. En el primer cas tornarà l’Elisenda Carrasco el proper divendres, 17 març, una de les directores i formadores de corals infantils més reconegudes de Catalunya i que ja va estar amb nosaltres fa dos anys. En el segon cas serà l’Eulàlia Casso, especialista i membre de l’Associació Internacional Willems que farà la seva sessió el dissabte, 13 de maig. Aquest tallers estan subvencionats per l’AMPA de l’emvic.


Jornada de Portes obertes 2017
El proper dissabte, dia 25 de març, celebrarem la Jornada de Portes Obertes que es farà
justament per desena vegada. L’objectiu és que tots els alumnes i famílies interessats en
començar a l’Escola de Música o al Conservatori coneguin la nostra oferta educativa i al mateix temps que les famílies i alumnes que ja en són usuaris tinguin la possibilitat de veure alguns aspectes i activitats que potser encara no coneixen. La Jornada es farà de les deu del matí a les dues de la tarda i comptarà amb classes obertes, assajos de cors i grans conjunts, xerrades informatives, tallers de l’AMPA, concerts al vestíbul exterior, presentacions d’instruments i una exposició sobre l’escola de música amb imatges, gràfics i estadístiques. Podreu consultar totes les activitats al nostre web o a la cartellera de l’escola.

Portes Obertes 2016. Aquest any serà la 10a edició.


Canvi al Banc d’instruments
El servei de préstec d’instruments que ofereix l’emvic als alumnes que comencen
l’instrument es pagarà, a partir d’aquest mes de març, per domiciliació bancària.
D’aquesta manera no caldrà passar per recepció a fer el pagament en efectiu, com fins
ara, i s’evitaran molèsties als usuaris.


Aules d’Estudi
Un dels temes que es va plantejar en el darrer Consell Escolar és el mal ús i l’abús que alguns alumnes fan del servei d’Aules d’Estudi de l’escola i que provoca que justament els alumnes que ho sol·liciten per estudiar l’instrument i aprofitar espais lliures dels seus horaris no tinguin possibilitats de fer-ho. Es farà una nova proposta de reglamentació i control per millorar-ho de cara al proper curs.


Assaig de Les veus de la Natura amb la directora de l’IEA Oriol Martorell el passat dia 24 de febrer

Intercanvis amb l’Ateneu de Banyoles i l’IEA Oriol Martorell
Un dels objectius del Pla Anual d’aquest curs era fomentar els intercanvis amb altres escoles i centres musicals. Aquest més de març es concretaran dues propostes ben interessants en aquest sentit. Per un cantó l’Aula de violoncel anirà el proper dissabte, 18 de març, a l’Ateneu de Banyoles on treballaran tot el dia i acabaran amb un concert amb els nens i nenes de l’em de Banyoles. D’altra banda l’Escola Coral de l’emvic farà un intercanvi amb l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, l’únic centre públic amb l’ensenyament de la música integrat. En aquest cas el dissabte 18 es farà assaig i concert a Vic i el divendres següent es farà la tornada a Barcelona. A l’intercanvi també hi participarà l’Orquestra Eduard Toldrà de l’Oriol Martorell i el Laboratori de vent de l’emvic.


Preinscripció 2017 – 2018
El proper dissabte, 25 de març, comença el període de preinscripció pel curs 2017 – 2018 que finalitzarà el divendres 7 d’abril a les 13h. Els alumnes de nou accés cal que passin per secretaria o recepció a formalitzar la sol·licitud. Els alumnes actuals només cal que contestin el formulari electrònic que rebran, via email, a partir del mateix dissabte, 25 de març.


Preinscripció a la Prova d’Accés al Conservatori 2017 i Simulacre.

Els alumnes que volen fer la Prova d’Accés al Conservatori a primer curs tenen la possibilitat de fer un simulacre de la part oral el proper dissabte 1 d’abril. La inscripció és gratuïta i el professors de cada alumne rebran un comentari de la comissió avaluadora que faran arribar a les famílies. Podeu fer la inscripció a través del link simulacre fins aquest divendres, dia 10 de març. D’altra banda, en el moment de publicar aquesta circular encara no ha sortit la disposició que senyala el calendari d’inscripció a la Prova d’Accés. Consulteu el web els propers dies.


Guia de l’Estudiant
Consulteu també l’actualització de la Guia de l’Estudiant del web. Trobareu el calendari de final de curs, normatives d’ordre intern, serveis i altres informacions del vostre interès.


Un viatge esbojarrat, cantata de la xarxa emvic
El dissabte, 1 d’abril, tindrà lloc a l’Atlàntida la cantata Un viatge esbojarrat que protagonitzaran elsalumnes de 4rt curs de Nivell Elemental juntament amb les corals de tots els centres de la Xarxa emvic: em de Tona, Aula de Música d’Arbúcies, Aula de Música de Calldetenes, Aula de Música de Folgueroles, Aula e Música e Sant Hilari Sacalm Aula de Música de Sant Julià de Vilatorta i Aula de Música de Viladrau. La cantata estarà dirigida per Mercè Pérez, responsable actual del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i comptarà també amb l’actuació dels nens i nenes de Música i Moviment.

Cantata de la Xarxa emvic 2015


Inscripcions al tercer trimestre dels programes coNEIX la música, +Música, iMúsica i Aula d’Adults.

A finals d’aquest mes de març s’obren les inscripcions pels diferents programes intensius que actualment s’ofereixen des de l’escola. Trobareu tota la informació al web.

  • coNEIX la música: del 27 al 29 de març.
  • Aula +Música: del 27 al 31 de març.
  • Aula iMúsica: del 27 al 31 de març.
  • Aula d’Adults: del 20 al 25 de març

Final de trimestre
Us recordem que el proper divendres, 7 d’abril, a la tarda és lectiu a l’Escola de Música malgrat els centres d’ensenyament ordinari acabin al migdia. Al vespre, a les 20h, hi haurà el tradicional concert de Rams a la Sala Joaquim Maideu de l’Atlàntida.

Aquest article ha estat publicat en Darreres Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.