Circular Informativa n4 gener de 2017

Circular informativa 4
Gener 2017


Últim discurs de Montse Catllà com a directora de l’emvic per Santa Cecília de 2016

Montse Catllà nova directora general de L’Atlàntida
Com segurament ja sabeu a través dels mitjans, la fins ara directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, Montse Catllà Dot ha estat nomenada directora general de la Fundació L’Atlàntida després d’un procés de selecció que va començar el mes d’octubre. Aquest nomenament obliga a una reestructuració provisional de l’equip directiu, que us anunciarem en les properes setmanes, a l’espera que es nomeni la direcció definitiva a final de curs. No obstant el relleu, Montse Catllà mantindrà, per desig exprés del Patronat, una petita dedicació lectiva a l’Escola en l’assignatura de Recerca Artística i Musical. No cal dir que felicitem a la nova directora general i li desitgem molta sort i molts encerts.


Nous informes d’avaluació GWIDO
Amb el canvi del programa informàtic de gestió acadèmica podreu accedir, a partir del 6 de febrer, als informes d’avaluació corresponents al primer quadrimestre. Si heu oblidat les claus d’accés demaneu a Recepció que us les tornin a generar. Hem aprofitat el canvi de plataforma per introduir alguns canvis en els informes que s’han anat treballant des del claustre en el darrer any amb l’objectiu de millorar la informació acadèmica i el seguiment dels alumnes.

  • Tots els informes, menys els de P5, tenen un apartat d’avaluació continuada i un amb una qualificació global.
  • A l’apartat d’avaluació continuada hi ha diversos indicadors segons el tipus d’informe. El primer indicador sempre és l’ACTITUD. Aquests indicadors no es puntuen amb nota sinó que es valoren de menys a més en una escala de l’1 al 4.
  • A l’apartat de qualificació global és manté la qualificació tradicional de NOTA de 0 a 10 en la que 10 és excel·lent i menys de 5 insuficient.
  • Tots els informes inclouen comentaris oberts del professor referits a cadascun dels apartats.
  • L’informe de P5 inclou únicament un comentari obert de la professora.

Audicions de cambra i combo
A partir del 23 de gener tindran lloc les audicions del final del 1er quadrimestre corresponents a les assignatures de Música de Cambra, Combos i Guitarres d’Acord. Consulteu els horaris i espais a l’Agenda Setmanal. Recordeu també que la majoria d’aquestes agrupacions canvien o desapareixen de cara al segon quadrimestre. Consulteu els horaris i grups del segon quadrimestre al vostre espai Gwido i a la cartellera de Recepció.


Barry Sargent torna a l’emvic

Classes magistrals de Gener
Les classes magistrals són activitats extraordinàries que complementen la formació dels alumnes amb les aportacions i experiència de professorat convidat de reconegut prestigi. Malgrat que durant el primer trimestre hem comptat ja amb algunes sessions com la de Bernat Castillejos de flauta trv. o Alejandro Castillo de clarinet, és a partir d’aquest segon trimestre que s’intensifiquen i afecten a més alumnat.  Aquest mes de gener comptem amb el violinista i director nord-americà Barry Sargent que per tercer any consecutiu treballarà amb les orquestres del conservatori. També el professor de piano Daniel Ligorio serà a l’emvic per fer una una classe magistral amb els nostres alumnes de piano. Ja el febrer tindrem entre nosaltres el percussionista Pepe Ferrer convidat per l’Aula de Percussió. Totes aquestes activitats no serien possibles sense el suport de l’AMPA que ha apostat des de fa ja molts anys per aquesta activitat com un dels seus objectius prioritaris.


Moltes felicitats al Cor Cabirol

Altres activitats de gener
Destaquem diverses activitats extraordinàries en aquesta arrencada del segon trimestre. El dissabte 15 el Cor Cabirol, molt vinculat històricament a l’escola, celebra el seu 50è aniversari a L’Atlàntida amb la cantata La Màquina del temps. El dissabte següent tindrà lloc la sortida de l’AMPA a l’Auditori de Barcelona per assistir a l’espectacle Mambo de la Banda Municipal de Barcelona. Tot i que va costar l’arrencada, al final la sortida ha estat un èxit i s’han quedat famílies en llista d’espera. Finalment, i aprofitant la classe magistral de Barry Sargent, el departament d’orquestres organitza, el diumenge 22, una expedició a Terrassa per escoltar l’Orquestra Terrassa 48 dirigida per ell mateix.


La Banda emvic presentarà música de John Williams

Concert de la Banda
El divendres, 3 de febrer, tindrà lloc a la Sala Ramon Montanyà, el concert de Banda que en els darrers anys havíem fet als voltants de Nadal. S’ha canviat el format i es dona tot el protagonisme al gran conjunt i a les dues seccions que actualment integren la Banda emvic. Ens oferiran un programa molt atractiu amb música de John Williams i temes tan coneguts com la Guerra de les galàxies o Indiana Jones. Podeu recollir invitacions a Recepció a partir del 18 de gener.


Molta música a la programació del segon semestre de L’Atlàntida

Aprofiteu els descomptes a L’Atlàntida
S’ha presentat la programació febrer – juliol de L’Atlàntida. Recordeu que tots alumnes de l’emvic teniu descomptes del 50% en tota la programació musical. Per identificar-vos cal que descarregueu i imprimiu el CARNET DE L’EMVIC i el valideu a Recepció. Destaquem els cicles MÚSICA D’APROP amb una important presència de professorat de l’escola i el cicle CLÀSSICA JOVE que inclou esdeveniments com el concurs de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, la Producció emvic 2017, els concerts de la JONC amb la 5a de Beethoven o la 3a de Malher així com la producció el Mikado amb la participació de l’Orquestra de Cambra de Vic i alumnes de cant i cor de l’escola i el cicle VESPRES D’ESTIU. Aprendre música és viure la música!


Pau Valls, Natàlia Arroyo, Ana Carro, Meritxell Ferrer i Ferran Anglí

Música d’aprop
Cinc concerts que van des del jazz a la fusió d’arrel tradicional passant per la clàssica. Una mostra de la diversitat i qualitat del professorat de l’emvic que trobareu en aquest cicle que es farà a partir del febrer i fins a l’abril a l’Auditori Joan Anglada. Sempre en dijous i a les 8 de la tarda. No us ho perdeu!


Imatge de la producció emvic 2015

Atenció entrades de la producció emvic
Tot gronxant els ocells, divendres 26 de maig
Aquest any la producció emvic que fem a finals de maig estarà protagonitzada novament per l’Orquestra Simfònica de l’emvic juntament amb els Cors del Conservatori. Es farà un homenatge a la figura de Màrius Torres en ocasió del 75è aniversari de la mort del poeta. D’aquí el suggerent títol del concert. Atès que aquest concert forma part de la programació estable, les entrades ja estan a la venda i és molt important que les famílies amb alumnes participants, orquestres i cors de Grau Professional, no esperin a última hora per adquirir-les. Tots els alumnes de l’emvic tenen entrada gratuïta i el públic general a 5€ per cobrir les despeses de Sala i de la pròpia producció. No badeu!


coNEIX la música s’ha convertit en un dels programes educatius amb més demanda a l’emvic

Segon trimestre de coNeix la Música, l’Aula d’Adults i dels tallers iMúsica
Al llarg d’aquest mes de gener de 2017 arrenca l’activitat lectiva dels tallers de 8 sessions, corresponents al segon trimestre del curs 2016-17.
En primer lloc segueixen els tallers de música per a infants i famílies coNEIX la música, adreçats a famílies amb nadons de 0 a 36 mesos. La inscripció al taller d’aquest trimestre s’ha desenvolupat durant el mes de desembre i ja està tot a punt per començar les sessions a partir del proper dia 16 de gener. Podeu demanar més informació sobre la metodologia utilitzada i el calendari del taller del tercer trimestre a través de coneixlamusica@gmail.com. Des de l’emvic estem molt contents amb l’altíssima demanda per aquesta activitat, que denota l’interès de les famílies vers la música per als seus fills des de ben petitons.
En segon lloc segueixen els tallers +Música adreçats a nens i nenes de 10 a 11 anys i els tallers iMúsica adreçats a nois i noies de 12 a 18 anys. L’oferta educativa la podeu consultar al tríptic allotjat al web de l’emvic (oferta educativa/iúsica), destaquem els tallers de +Música de cambra (+Música), iInformàtica, iReeducació vocal (iMúsica) com a novetat d’aquest segon trimestre. La inscripció es farà online del 12 al 19 de gener per començar els tallers a partir del 30 de gener. Demaneu més informació a través de capdestudis@emvic.cat

Concert de Nadal de l’Aula d’Adults

Seguint per ordre d’edat, segueixen els tallers trimestrals de l’Aula d’Adults. Plenament consolidats, aquests tallers adreçats a majors de 18 anys celebren el seu desè aniversari aquest mes de gener. Per aquest curs 2016-17 s’han estrenat nous sistemes d’inscripció que faciliten la gestió als estudiants usuaris. Conegueu tota la seva oferta educativa, preus i calendari de cada trimestre al web de l’emvic (oferta educativa/aula d’adults). Està tot a punt per començar les sessions a partir del 16 de gener. Demaneu més informació a aulaadults@emvic.cat


Música, sons i planetes
L’ex-estudiant del Conservatori Mar Cañellas Ruiz, culmina enguany els seus estudis de Grau Superior de Música a Barcelona, amb un treball adreçat a nens i nenes de 8 a 10 anys. En aquest taller musical gratuït que es desenvoluparà a l’emvic del 16 de gener al 27 de març, hi participaran alumnes de l’emvic i alumnes de l’escola d’educació especial L’Estel. Dirigits per la Mar, s’exploraran músiques planetàries, els sons de l’univers i les cançons que podem aprendre a tocar junts de les estrelles. Demaneu més informació a través de musicasonsplanetes@gmail.com


Presentació de Si toquem junts sona millor 2016

Si toquem junts sona millor
Per cinquè any consecutiu, arrenca a les aula de l’emvic el projecte Si toquem junts, sona millor! Projecte de tallers musicals adreçats a tots els alumnes de 3r curs de primària dels centres de Vic següents: Escola Vic Centre, Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Col·legi Santa Caterina de Siena, Escola de Sentfores-La Guixa. Gràcies a la col·laboració entre els centres i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic, i a partir del treball conjunt dels mestres de música d’aquestes escoles i d’una comissió de professors de l’emvic, els alumnes treballen conjuntament en petits grups amb companys dels diferents centres. Enguany a partir del fil conductor dels fenòmens meteorològics, treballaran repertori d’aquesta temàtica a través de tallers de cant coral, percussió corporal, coreografia i dansa, orquestreta de vent i de corda, orquestreta d’instrument de percussió Orff, arts plàstiques i creació d’instruments. La mostra de la feina feta es farà per les famílies dels alumnes a la sala 2 Joaquim Maideu de L’Atlàntida.


 

Aquest article ha estat publicat en Darreres Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.