Circular Informativa n.3 de desembre de 2016

Circular informativa 3
Desembre 2016


CALENDARI FINAL DE TRIMESTRE
Us recordem l’organització del calendari d’aquest final de trimestre:
Festius: 6, 8, 9 i 10 de desembre
Vacances de Nadal: del 23 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos
JORNADES VERDES
19, 20, 21 i 22 de desembre
L’emvic estableix jornades verdes que suposen la modificació dels horaris habituals i l’anul·lació d’una part de l’activitat lectiva ordinària amb la finalitat de programar activitats de seguiment que incideixen en una part de l’alumnat. L’anul·lació de sessions lectives a causa de les jornades verdes no altera el compromís de mantenir el mínim de 32 sessions d’instrument i el mínim de 60 hores de Llenguatge de Nivell Elemental. El professor tutor us donarà informació personalitzada en relació a la modificació dels horaris lectius i la programació d’activitats.


HORARIS
S’anul·len totes les classes A EXCEPCIÓ DE:
Sensibilització P5,
Llenguatge i Cant Coral de Nivell Elemental
i Lliure Elecció (Escola Coral, Música i Moviment i Recerca Musical)
QUE MANTENEN ELS SEUS HORARIS HABITUALS.
ACTIVITATS PROGRAMADES (*)
Audicions de Seguiment d’Instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà
Tots els alumnes de 6è de Nivell Elemental i els alumnes de Nivell Mitjà en disposició de fer la prova d’accés 2017. Els alumnes convocats a les Audicions de Seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.
Proves d’instrument de Grau Professional
Alumnes de tots els cursos de Grau Professional
(*) El professor tutor us informarà dels horaris d’aquestes activitats.


Diumenge 11 de desembre · 12.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
DON QUIXOT DE TELEMANN
Orquestra de Cambra de Vic

La suite Don Quixot de Telemann inaugura aquest diumenge, dia 11 de novembre, a les 12 del migdia la nova temporada de l’Orquestra de Cambra de Vic, formada especialment per antics alumnes, professors i alumnes de l’emvic. Es tracta d’una de les obres més conegudes del músic barroc alemany. Té  una clara voluntat programàtica de descriure, a través dels diversos moviments, diferents episodis d’aquesta obra universal de Cervantes. Amb aquest programa l’OCVic i L’Atlàntida s’afegeixen a la commemoració del quart centenari de la mort de l’escriptor que es celebra aquest any. El concert estarà il·lustrat amb textos i narracions del Quixot i, encara que està pensat per un públic familiar, té tots els al·licients per complaure a tots els melòmans. No us ho perdeu!
Durada: 1h i 15 minuts
Preu: 14€ (entrada alumnes emvic a meitat de preu)


RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR
Després de les eleccions per a la renovació parcial del Consell Escolar que vàrem celebrar el passat dimecres 30 de novembre, el proper dilluns 12 de desembre a les 9 del vespre tindrà lloc la reunió extraordinària per a la constitució del nou Consell Escolar. Agraïm a totes les persones que varen presentar candidatura la seva voluntat en la idea de cotribuïr al projecte educatiu i donem la benvinguda als nous representants(*). Tot seguit us presentem la configuració del nou Consell Escolar.
Pares i mares: Laia Bas Bosch(*), Frederic Dalmau Romeu i Carles Juncarol Morejón(*)
Alumnes: Bernat Ibáñez Martínez(*), Carla Mallarach Urtós i Núria Selva Torras(*)
AMPA: Elena Euras Vilalta
Professors: Natàlia Arroyo Mundó(*), Ana Carro de Prada, Anna Casadevall Puig, Ramon Dordal Vila(*), Franco Molinari i Marc Vernis Llambias(*)
Personal d’administració: Leo Somma
Ajuntament: Àlvar Solà Serrabou
També volem fer un agraïment molt especial als membres del Consell Escolar que deixen el seu càrrec després d’exercir aquesta representació al llarg de quatre anys com a mínim. Gemma Bau Puig, Jordi Solé Casals, Marina Amargant Casals, Pau Vendrell Vilardaga, Alba Boada Rodríguez, Miquel Casals Guiu i Lali Rubinat Torras,  MOLTES GRÀCIES per la vostra dedicació i les vostres aportacions en la construcció del projecte educatiu.


CANTEM EL NADAL
Del 12 al 23 de desembre de 2016

Aquest desembre ens disposem a celebrar l’arribada del Nadal amb molta música. Els grups corals de l’Escola de Música i Conservatori de Vic han preparat un intens programa de cantades nadalenques. Cantem el Nadal dins i fora de l’Escola de Música amb la voluntat de fer arribar les cantades a les famílies de l’escola i a tot un seguit de col·lectius i d’entitats de caràcter social. Aquestes cantades sortiran convenientment publicades a l’agenda setmanal. Podeu consultar-ne la programació general al web de l’emvic.


CONCERTS D’ORQUESTRA I CALENDARI LECTIU
El divendres 3 i el dimarts 13 de desembre a les 19h i 20h respectivament tindran lloc els concerts d’orquestres i grups de vent d’aquest primer trimestre. Les orquestres del dijous faran una darrera sessió lectiva el dijous 15 de desembre i les orquestres de dimarts reprendran la seva activitat el gener, després de les vacances de Nadal.


MÚSICA, SONS I PLANETES
Ets aventurer i atrevit? T’agradaria explorar móns imaginaris amb la música i fer nous amics? Et convidem a fer un viatge per l’univers dels sons:Crearem, ballarem, improvisarem i cantarem a un ritme extraterrestre! Taller destinat a nens i nenes d’entre 8 i 10 anys que vulguin ampliar les seves habilitats musicals i compartir-les amb infants amb diversitat funcional.
Projecte de col·laboració amb alumnes de l’Escola Estel de Vic

Dilluns de 17’30 a 18’30h. Dates:

  • 16, 23, 30 de gener
  • 6, 13, 20 de febrer
  • 6, 13, 20, 27 de març 

Sol·licitud d’inscripció a la recepció de l’EMVIC.
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb: musicasonsplanetes@gmail.com


CONCERT DE NADAL AL CLUB TENNIS VIC
Enguany una representació d’alumnes de piano del Conservatori de Vic i una formació de cambra de l’esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) oferiran un concert al Club Tennis Vic en el marc de col·laboració que l’emvic té establert amb aquesta entitat esportiva. El concert, que tindrà lloc el diumenge 18 de desembre a 2/4 de 12 del migdia, s’adreçarà als socis del club i també serà obert al públic familiar dels alumnes participants.


LA CARPETA DEL COMPOSITOR
La carpeta del compositor és un taller monogràfic adreçat als alumnes d’entre 10 i 14 anys que tinguin interès en conèixer una mica més la vida i obra d’un compositor representatiu de la història de la música. Tres hores d’immersió que desembocaran en la creació d’una carpeta a l’entorn del compositor.

El taller té un preu de 16€ (material inclòs) i tindrà lloc el divendres 23 de desembre. Podeu inscriure’us a una de les dues sessions previstes (sessió A: de 10 a 13h / sessió B: de 17 a 20h) abans del 17 de desembre escrivint un correu a la professora Montse Catllà: direccio@emvic.cat


Divendres 16 i Dissabte 17 de desembre · 20.30h · Sala 1 Ramon Montanyà
VERDAGUER. OMBRES I MADUIXES.
Un musical sobre Verdaguer, amb la interpretació musical d’Obeses
Espectacle de clausura: Vic Capital de la Cultura Catalana 2016
Verdaguer. Ombres i maduixes és un musical singular. Un Verdaguer jove, terrenal i líric, s’acara al mirall del temps implacable d’un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a aquestes tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.


Direcció: Antoni Font, Pep Paré.
Música i direcció musical: Arnau Tordera.
Llibret: Pere Tió, Pep Paré.
Lletres: Jacint Verdaguer, Pep Paré.
Música en directe: Obeses.
Intèrprets: Arnau Tordera, Ferran Frauca, Xuel Díaz, Miquel Malirach, Ernest Garrido, Laia Alsina, Xevi Freixa, Laura Pau, Maria Cirici, Robert Puig, Daniel Buson.
La sessió de divendres 16 de desembre es dedicarà als voluntaris de la Marató de TV3 en la seva 25a edició.
Durada: 2 h 15 min (amb pausa inclosa).
ENTRADA GRATUÏTA (Taquilles de L’Atlàntida).


CONCERT DE L’ORQUESTRA ALUMNI DE L’EMVIC
La formació orquestral de l’Associació d’Antics Alumnes de l’emvic, dirigida pel mestre Pere Serra, oferirà un concert juntament amb dues formacions corals de la comarca, el Cor Bonaire de Tona (direcció Dolors Lozano) i la Coral L’Arpa de Taradell (direcció Pere-Mateu Xiberta). El concert tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, a les 6 de la tarda a la parròquia de Sant Andreu de Tona.


LA MARATÓ DE TV3
L’associació de veïns del barri Vic Nord ens ha convidat a participar en l’acte de suport a la Marató de TV3. Aquesta activitat s’inclourà en la campanya de Cantem el nadal i constarà de dues candades de nadales el dissabte 17 de desembre a les 6 i a ¾ de 7 del vespre al Portal de la Rambla. Us hi esperem!

Paula Valls, alumna de l’emvic, s’ha convertit en la protagonista musical de la Marató de TV3 que aquest any està dedicada a l’ictus. L’impacte de l’anunci publicitari de la Marató on apareix el tema NO ET RENDEIXIS que interpreta la Paula juntament amb Ramon Mirabet i l’Orquestra Camera Musicae, que justament lidera l’antic alumne de l’emvic Joel Bardolet, li ha donat una repercussió mediàtica i popular que la poden ajudar definitivament a consolidar una carrera que els que la coneixen bé consideren molt prometedora. La Paula, que té 17 anys i estudia cant modern amb en Gudi,  treballa habitualment amb professors i col·laboradors de l’emvic com Franco Molinari, Joan Carles Aguerri, Quim Abramo o Guillem Soler. Moltes felicitats i molta sort en el futur!


Diumenge 18 de desembre · 18.00h · Sala 2 Joaquim Maideu
GRANS CONCERTS
JOEL BARDOLET, violí i MARCO SCILIORINI, piano

El violinista Joel Bardolet, antic alumne de l’emvic, presenta Interwinted paths, el seu primer disc com a solista. En Joel va cursar els estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment es graduà a la prestigiosa Hochschule für Musik de Freiburg per fer després el màster de solista a la Musik Akademie de Basel. Ha interpretat com a solista les quatre estacions de Vivaldi, el concert de Sibelius, el de Txaikovski o el de Bartók a llocs com Munic, Basel, Wissenburg o Barcelona.
Destaquem l’obra L’inabastable perfil del compositor i professor de l’emvic Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015 que figura en el disc i que serà interpretada durant el concert.
A les 5 h xerrada divulgativa entorn del concert i presentació del disc a càrrec de Joel Bardolet, intèrpret i Miquel Oliu, compositor.
Preu: 19 € (els alumnes emvic disposen de dues entrades a meitat de preu)


CONCERT DE NADAL
El dijous 22 de desembre tindrà lloc el Concert de Nadal a les 8 del vespre a la Sala 2 Joaquim Maideu. En aquest concert que vol ser una mostra de l’emvic, hi participaran solistes en representació de diverses especialitats instrumentals així com formacions instrumentals i corals de l’emvic. Els participants podran recollir les seves entrades a recepció a partir del dijous 15 de desembre.


MÚSICA A LES ESCOLES BRESSOL
Un grup d’alumnes de l’emvic dirigits pel professor Franco Molinari faran un concert de nadales pels alumnes de les Escoles Bressol municipals. L’activitat que tindrà lloc el divendres 23 de desembre també implicarà un intercanvi generacional molt interessant doncs els alumnes més grans passaran tot el matí amb els més menuts i els acompanyaran en el dinar.


CONCERT DE CANT CORAL de 3NE AMB LA BRUSQUINA
I un altre intercanvi de caràcter generacional. Enguany la Coral Brusquina, la formació coral de l’AMPA de l’emvic, repetirà experiència de col·laboració amb grups corals de l’emvic que ja va fer el curs passat amb la Cantata Canigó. Oferiran un concert el divendres 23 de desembre a les 19h a l’església de Lourdes juntament amb els alumnes de Cant Coral de 3r de Nivell Elemental.


ELS PASTORETS
Un clàssic de la tradició nadalenca
Per setè any consecutiu, tornen Els Pastorets de Vic a L’Atlàntida. Un projecte de ciutat promogut per les companyies teatrals vigatanes i entitats de Vic que es consolida any rere any. Una de les peces tradicionals de l’escena catalana, adreçada a tots els públics, amb algunes sorpreses que hi afegiran nous al·licients.
Intèrprets:
Ventall Teatre, Quadre Escènic de l’Orfeó, Gallaret Teatre i Teatre La Palangana.

Enguany volem destacar la participació d’una formació instrumental en directe. Alumnes i exalumnes de l’emvic dirigits per Jofre Bardolet, també alumne del Conservatori de Vic.
En aquest espectacle no s’aplicaran els descomptes habituals
Durada: 2 h 10 min (pausa inclosa)
Preu: 12 € (adults) – 10 € (nens)


L’AMPA ORGANITZA UNA SORTIDA-CONCERT

L’AMPA organitza una sortida/concert a L’Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió i tenint en compte l’èxit de les passades edicions, s’ha previst que dos busos cobreixin el desplaçament d’alumnes i familiars. L’Ampa assumirà el cost del desplaçament i oferirà les entrades a un preu avantatjós de 9€ per persona. Cada família podrà encarregar fins a un màxim de 5 entrades que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció. Hi ha un total de 110 places disponibles. La inscripció i pagament es podrà fer a recepció en els horaris habituals fins el 16 de desembre.
MAAAAMBO!
Sala 1 Pau Casals de l’Auditori.
Cicle de Concerts Familiars.
Concert per a tots els públics a partir de 5 anys.
Dissabte 21 de gener del 2017 a les 12.30 del migdia.
La Banda Municipal de Barcelona ens convida a fer les maletes per acompanyar-los en un viatge ple de ritmes de l’Amèrica Llatina. Podrem conèixer el tango, la salsa, el mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per la Cubana!


MÚSICA PER NADAL

Un any més us animem a fer la carta als Reis amb tot de peticions musicals: entrades de concerts, partitures, faristols, llibretes pentagramades, metrònoms de butxaca, reproductors de música, cds, mp3, llibres de temàtica musical, etc. Demaneu consell als vostres professors!
US DESITGEM BONES FESTES I MOOOOOLTA MÚSICA!


CALENDARI GENER
Reprendrem l’activitat lectiva el dilluns 9 de gener de 2017


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat
Aquest article ha estat publicat en Darreres Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.