LA BALENA BLAVA

Resultat d'imatges de ballena azul El delegat de Govern a Andalusia, Antonio Sanz, ha confirmat  que la Policia Nacional ha obert diligències d’investigació per determinar la possible implicació a Marbella (Màlaga) d’un menor d’edat en el joc de la ‘balena blava’, al que els participants afronten una sèrie de proves que acaba amb el suïcidi del jugador; fet que no s’ha arribat a produir. El joc va ser creat per un rus anomenat Philipp Budeikin, un ex estudiant de psicologia que va ser expulsat de la seva unviersitat. Budeikin va afirmar que el seu propòsit era “netejar” a la societat, empenyet al süicidi als que ells considerava inútils. La balena blava va començar el 2013 com “F57”, un dels noms de l’anomenat “grup de la mort” a Vknotakte. Amb aquest home ha sigut detingut, ja que tots els adolescents ara estan fora de perill.Resultat d'imatges de philip budeikin

 

 

 

 

Maria Dolores Rodrigues i Gisela Vallecillos (4B)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONCURS DE CURTMETRATGES CONTRA L’HOMOFÒBIA

L’objectiu d’aquest concurs és fomentar la producció de curtmetratges de temàtica LGBT que contribueixin al reconeixement social del col·lectiu LGBT, objectiu fonamental del Casal Lambda. Aquesta convocatòria va dirigida als alumnes de tots els centres educatius de secundària, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments post obligatoris (no universitaris). Així com també està oberta als casals i entitats de joves de Catalunya. Es pretén fomentar la realització de curtmetratges al voltant de temes relacionats amb la violència homòfoba o qualsevol mena de discriminació per raó de l’orientació sexual o identitat de gènere.

La decisió del jurat es farà pública el 11 de juny de 2017 i serà inapel·lable. El jurat estarà format per membres del Casal Lambda i persones vinculades al cinema professional. El curtmetratge guanyador es projectarà en el transcurs la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià “Fire”, 2017. Es donará un premi de 600€ per a l’equip del curt guanyador i un premi de 1000€ pel centre al qual pertany. Un diploma, amb el reconeixement del premi, dirigit al centre educatiu (o casal i d’altres centres) que avali el projecte. Tots els curtmetratges presentats rebran un diploma que acrediti la seva participació en el Concurs de Curtmetratge “Implica’t” 2017. L’organització del Casal Lambda es reserva el dret d’atorgar un segon i un tercer premi, si la quantitat dels continguts i la quantitat de curts rebuts ho requereixen.

Dos alumnes de segon de batxillerat del nostre institut, Can Mas, s’han presentat a aquest concurs. Han fet un curtmetratge molt interessant i divertit. Próximament us anirem informant i us publicarem el video.

CartellImplicat

Yaiza Arévalo (4 A) i Lara de la Oliva (4 C)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DENUNCIEN UN NOU CAS D’HOMOFÒBIA PER INSULTS I VEXACIONS A RIPOLLET

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat en un comunicat un nou cas d’insults i vexacions homòfobes cap a dues persones a Ripollet (Barcelona), succeït el matí del passat 29 d’abril i denunciat dijous a la tarda, segons l’Observatori.

El president del OCH de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha explicat que “les víctimes van ser insultades i vexades de forma homòfona mentre es trobaven en un esdeveniment” a Ripollet.

Rodríguez ha subratllat la necessitat de “donar a conèixer tots els mecanismes i operatius existents perquè el col·lectiu sàpiga com actuar davant d’una situació de LGTBIfòbia” i ha assegurat que hi ha “un repunt de violència” cap a les persones LGTBI “a tot el territori català”.

306296_3954187975469_1303286406_3583710_698098434_n_large Yaiza Arévalo (4A) i Lara de la Oliva (4C)

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MOULIN ROUGE, el musical de 4t

IMG-20170506-WA0004

Del 2 al 7 de maig els alumnes de 4t vam dur a terme al Teatre Auditori del Mercat Vell la realització del nostre projecte de 4t, el musical Moulin Rouge. Dimarts i dimecres van ser dies de preparació i assajos, un d’aquests amb l’assessorament d’una directora escènica reconeguda, la Carol López.

FUNCIONS:

Es van fer set funcions en total. Les de la tarda van ser obertes al públic, i les funcions matutines van ser una, dijous, exclusiva per al grup Aspasur i les dues del divendres pels companys de tots els nivells del centre.

La primera va ser per l’Aspasur (son persones amb discapacitats mentals), que van ser els que ens vam deixar els micròfons, van ser els primers de gaudir de la nostra obra i van ser també els primers en felicitar-nos.

A la funció del dissabte van venir representants de la associació MPS i va venir nostre amic Victor, i per nosaltres va ser mol especial. Li vam poder un donatiu de 100€ dels diners guanyats amb la venda de sabons.

IMG-20170507-WA0015

TREBALL PREVI AL CENTRE (TASQUES ALUMNES)

A cada optativa es van treballar les diferents tasques que requeria el musical. A música es va treballar la part musical. Al primer trimestre es va preparar la part instrumental i al febrer es van gravar les músiques al mateix Auditori. Des de llavors el treball era de veus, exercicis per escalfar la  veu i millorar-la i practicar les cançons.  A tecnologia van construir el molí fent que les aspes girin i il·luminin amb leds, la barra de bar i el tocador de Satine. A  dibuix van crear el disseny del cartell i el disseny de vestuari. A informàtica van pintar el cartell que van dissenyar els de dibuix i van crear una App per fer girar i il·luminar el molí. A arts escèniques van preparar els balls i dins d’un projecte de recerca es van fer amb teles les faldilles de les ballarines.

EL VESTUARI:

El disseny de vestuari de la nostra obra, Moulin Rouge els nois portaven camises blanques amb llacet. El duc no portava llacet i el Cristian tampoc, alguns portaven tirants i armilles. Portaven pantalons de vestir que feia  conjunt amb la camisa i l’americana i el mateix amb les sabates.

Les noies portaven unes mitjanes de reixetes, una falda d’un color vistós i el cancan del mateix color que la samarreta de tirants perquè ressaltés més el cancan. El cabell el tenien recollit amb un pentinat molt original, per resaltar mes la cara de la noia. Tenien també un tocat cadascuna per afavorir la vestimenta que s’havia fet a EViP.

CREACIÓ DEL MOLÍ:

El molí es va crear a partir del vaixell de l’any passat de Mar i cel . Al desmuntar-ho es van agafar materials essencials per el molí. Una vegada van teníem els materials van començar a fer maquetes. Aquestes maquetes es va agafar un esbós i una vegada el Jordi Polo va veure com quedaria les maquetes van començar a fer els dos molins.

El primer molí era el que estava a l’entrada de l’Auditori. Era bàsicament una estructura molt senzilla, consistia en una columna recoberta de cartró que feia de molí i amb unes aspes de cartró també. El molí gran (el de l’escenari)  també tenia una columna i dins hi tenia una llum, aquest molí també tenia unes aspes de cartró però amb un motor que es controlava via bluetooth que controlava un alumne amb una aplicació feta a informàtica. Amb la mateixa aplicació també es controlaven les llums del molí i del cartell.

També a tecnologia es van crear la barra de bar que donant-li la volta, els tramoistes es convertia en el camerino de Satine.

CÀSTIG D’ACTORSIMG-20170505-WA0019

El dia 20 de decembre de 2016 es va fer el càsting per escollir els actors al gimnàs de l’institut. Van sortir triats: Zaira Martínez  (Satine); Alan Fernàndez (Christian); Sandra Contreras (Brigitte); Gabriel Luque (Logan);  Xavi Torres (Harold); Eva Borrego (Kristal); Carlos Aguilera (Toulousse-Lautrec); Ismael Tatou (Doctor);  Rafa Serrano (Duc);  Natalia Alvarez, Laura Illa, Irene Chaparro, Khaoula Essaghir, Irune Suárez, Sara Casas, Ainara Muñoz, María Gordón, Andrea Olcese, Salma Gutiérrez (amigues).

ALGUNES ANÈCDOTES:

Aquesta semana a estat plena de anècdotes interessant a la obra de teatre dels alumnes de 4t del Can Mas.

Vam tenir problemas tècnics amb el moli, perquè es sortia un engranatge i deixava de funcionar.

A vegades els tramoistes equivocaven a l’hora de posar algunes parts dels decorats o faltaven coses, però tot això va anar millorant a cada funció.

Es va trencar una cadira en plena actuacio de Mouling Rouge a la cançò de LADY MERMELADE.

A la ultima obra faltaven algunes ballarines principals pero que van arreglar molt bé amb altres ballarines menys a LADY MERMELADE  que de 6 noies només van poder sortir 3.

 

A la web del nostre centre podreu trobar un recull de fotos

http://192.168.0.240:8080/ins-can-mas/novetats/MOULIN-ROUGE.html

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONTACONTES A 1r d’ESO

En Xavier Calderer és llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut de Teatre de Barcelona, Departament de Mim i Pantomima. Té una formació d’acròbata, clown, esgrimidor, percussionista i ballarí.

Aquest va fer una sessió de contacontes al nostre institut Can Mas pels alumnes de 1r d’ESO el darrer 28 de febrer. Van ser dues sessions seguides de 12h a 13h i de 13h a 14h a la biblioteca de l’institut.

IMG-20170228-WA0000

Els va ensenyar a reflexionar sobre què és un conte, especialment en la narració breu i l’origen oral. També els va ensenyar com llegir tenint en compte les paraules i els signes de puntuació; i a interpretar les veus i els gestos expressats a l’hora de llegir.

Van sortir alguns alumnes llegint un conte representant les expressions orals i gestos, practicant la intervenció de les paraules i els signes de puntuació…

Aquesta experiència els va ajudar per saber com llegir millor, per exemple, parar-se en un punt, fer una petita pausa en una coma, entonar les preguntes quan hi hagi un signe d’interrogació…

Yaiza Arévalo (4t A) i Lara de la Oliva (4t C)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DISMINUCIÓ DE LA POBLACIÓ D’ABELLES

descargaVivim en una trista realitat per l’existència de l’espècie humana: la reducció de varietats de flors està matant les abelles.

Les abelles ens beneficien en la producció d’aliments i són essencials per la pol·linització. Gairebé tres quartes parts dels cultius per a consum humà espanyols depenen de la pol·linització que realitzen els insectes.

L’anàlisi del pol·len en exemplars d’abelles mostren que el seu declivi està relacionat amb l’expansió de l’agricultura moderna. Ara, un estudi afegeix un enemic més: la reducció de la diversitat de plantes i arbres florals provocada per la moderna agricultura.abejas-_595_444_3381

I el mecanisme pot funcionar al revés: els efectes no letals dels pesticides (en el sentit que només les atordeixen) poden afectar negativament l’eficiència de les abelles obreres, la qual cosa podria tenir un major impacte quan la disponibilitat de recursos florals és baixa.

I… què creus que passaria si desapareguessin les abelles?

Doncs que les flors no podrien fer la pol·linització, i això causaria una disminució de plantes i insectes que s’alimenten d’elles. I si les plantes desapareguessin no farien la fotosíntesi, la qual cosa ens provocaria a poc a poc la mort dels éssers vius ja que necessitem l’oxigen que desprenen les plantes.

Carlos Aguilera (4tA) i Zakarias Meghaouia (4tC)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL GUERNICA DE PABLO PICASSO

El quadre El Guernica de PABLO PICASSO va ser cèlebre al segle XX i en l’actualitat està exposat al Museu Reina Sofia de Madrid. Aquest quadre fa 3,49 m x 7,77 m.

GuernicaEl Guernica és un famós quadre de Pablo Picasso, pintat entre els mesos de maig i juny de 1937, el títol del qual al·ludeix al bombardeig de Guernika (un municipi de Biscaia, al País Basc) durant la Guerrra Civil Espanyola. Va ser realitzat per encàrrec del director general de Belles Arts a petició del Govern de la Segona República Espanyola per ser exposat al pavelló espanyol durant l’Exposició Internacional de 1937 a París, amb la finalitat d’atreure l’atenció del públic cap a la causa republicana en plena de la Guerra Civil Espanyola. A causa de de l’esclat de la Segona Guerra Mundial, l’artista va decidir que la pintura quedés sota la custòdia Museum of Modern Art de Nova York (el MOMA) fins que finalitzés el conflicte bèl·lic. El 1958 Picasso va renovar el préstec del quadre a MOMA per temps indefinit, fins que es restablissin les llibertats democràtiques  a Espanya, tornant l’obra finalment al nostre país l’any 1981.

Resultado de imagen de fotos de pablo picasso

En analitzar la seva iconografia, uns dels estudiosos de l’obra, Anthony Blunt, divideix els integrants d’aquesta composició piramidal en dos grups, el primer dels quals està integrats per 3 animals: el bou, el cavall ferit i l’ocell alat que s’aprecia al fons, a l’esquerra. Els éssers humans componen un segon grup, en el qual  figuren un soldat mort i diverses dones: la situada a la zona superior dreta, que treu el cap per una finestra i sosté cap a fora un llum; la mare que, a l’esquerra del llenç, crida portant al fill mort; la qual entra precipitadament per la dreta; i finalment, la que clama al cel, amb els braços alçats, davant d’una casa en flames.

Maria Dolores i  Gisela Vallecillos (4tB)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

4t d’ESO VISITA LA SAGRADA FAMÍLIA

 

Resultado de imagen de sagrada familia acabada

Imatge virtual de l’abans i el després de la Sagrada Família

Els alumnes de 4t d’ESO del institut CAN MAS van anar a la Sagrada Família abans de vacances de Setmana Santa. Els professors que van anar-hi van ser: el Josep de religió, l’Eva i la Maria Jose d’anglès i la Marta Garriga de socials.

Van sortir de l’institut a les 8:45 a.m. i van arribar a Barcelona a les 10:40 a.m. ja que hi havia molta caravana. Quan van arribar els professors els van deixar temps lliure per Barcelona fins a les 11:00 a.m. perquè havien d’entrar a aquella hora a la Sagrada

fotoSFFamília.  Primer van anar a una sala i allà els van explicar una mica sobre el temple. Una guia els va conduir per tota la Sagrada Família. Mentre l’anaven visitant la guia explicava informació d’aquesta i de Gaudí. Quan va acabar la visita guiada els vans deixar temps lliure per la Sagrada Família i els alumnes de 4t van aprofitar per fer fotos. Finalment van arribar a Ripollet a les 14:10 pm.

Les dades més interessants van ser que en el 2026 l’església hauria d’estar acabada i també els van dir que Gaudí respectava molt la natura, la guia va explicar que la torre més alta de l’església no podia ser més alta que el Montseny.

Maria Pujol (4t C) i Dylan Serén (4t A)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROGENYX EN GOT TALENT

Dos alumnes del institut Can Mas van anar amb el seu grup de ball Progenyx a concursar al programa televisiu Got talent.

El dia 21/01/2017 van superar la primera audició i van obtenir el botó d’or per passar a semifinals.progenyx

En les semifinals es van haver d’anar a Madrid una altre vegada amb la seva coreografia preparada amb molta il·lusió, ho van donar tot en el escenari i van conseguir passar a la final.

En el dia d’ahir, 21 de Març, van participar en la final i per desgràcia, no van superar la prova i es van quedar a les portes de guanyar el que tant volien, Got Talent 2017.

Ainhoa Navas (4tB) i Yasmina Tiscar (4tA)

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’AUTOBÚS POLÈMIC

foto-bus

“Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin”. Aquest és el missatge amb què un autobús de la plataforma ultracatòlica “Fes-te Sentir” va circular dos dies per Madrid, fins que a la tarda va ser immobilitzat per la Policia Municipal.

La prohibició es va basar en un tecnicisme: el vehicle estava violant ordenances municipals sobre la publicitat a la via pública.

Jo no estic d’acord amb el lema de l’autobús, és un missatge ofensiu per a les persones que no se senten del seu sexe, perquè crec que si ets noi et pots sentir noia, igual que una noia es pot sentir noi independentment dels òrgans genitals.  Cada un és lliure de fer el que sent sense importar-li el que digui i opini la gent.

Tots tenim dret de viure, treballar, i relacionar-nos sense ser rebutjats, és difícil entendre que molta gent decideix tractar els altres diferent per causa de la seva identitat de gènere.

El mes passat, l’associació Chrysallis, que agrupa famílies de menors transsexuals, va posar en marxa una campanya per visibilitzar i normalitzar la transsexualitat dels nens i contrarrestar la imatge de l’autobús de l’associació “Fes-te sentir”.  La campanya mostrava dibuixos de nens i nenes nus  i amb el lema “Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva”, però Facebook va censurar la imatge.

Jo crec que està malament que  Facebook la tregui perquè cadascú opina i pensa de maneres diferents i en aquesta xarxa hi ha moltes opinions sobre diversos temes. La llibertat d’expressió hauria d’estar per sobre de qualsevol campanya, sempre que aquesta respecti l’integritat de les persones.

María Gordón (4tC)

Publicat dins de General | Deixa un comentari