Alimentació dels animals

Les abelles són insectes himenòpters voladors de la família dels àpids que s’alimenten de pol·len i nèctar de les flors a partir del qual elaboren la mel. També recolecten pol·len, destinat a la producció d’aliment per a les larves. Tant les obreres com la eina s’alimenten de gelea reial durant els primers tres dies de l’estat larvari. Després, les obreres canvien per una dieta de pol·len i nèctar o mel dil·luïda, mentre que aquelles larves escollides per ser reines continuen rebent gelea reial. Això causa que la larva es converteixi en pupa més ràpidament, a més d’augmentar la mida i desenvolupar-se sexulament. Per tant, podem dir que són animals herbívors ja que mengen herbes, és a dir, vegetals.

Exemples d’altres animals herbívors: vaca, cavall, elefant, esquirol, xai, cargol,… 

Hi ha altres animals que s’alimenten de carn. Aquests reben el nom de carnívors, com per exemple els lleons, els taurons, etc.

També trobem animals que menge de tot, és a dir, mengen vegetals, carn, peix,…Aquests s’anomenen omnívors.

Exemples d’animals omnívors: porc, l’ós, les persones,…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *