Visita cultural a la vil·la romana dels Munts

Hola!!

Els alumnes i les alumnes de cinquè van visitar, el passat 17 d’abril, la vil·la romana dels Munts.

Aquesta vil·la romana localitzada a Altafulla, a 12 km de Tarragona, és un dels conjunts més importants d’Hispània en la seva categoria. Un important nucli residencial, amb rics elements decoratius, mostra com era la residència d’un alt càrrec de l’administració de Tàrraco.

Gràcies a la magnífica interpretació que van fer dues noies que imitaven ser la propietària de la vil·la i la seva amiga vam aprendre com estava construïda una vil·la i les parts que s’hi conserven des de llavors.

A més, l’alumnat es va poder endinsar per complet en l’atmosfera de l’antiguitat gràcies a unes túniques que recreaven la vestimenta típica de l’època.

Feu un cop d’ull a les imatges i gaudiu de la roma antiga!

 

Jocs florals de Sant Jordi 18′

Quin dia més maco el de Sant Jordi… oi? Els llibres i les roses converteixen el dia d’avui en una jornada meravellosa on l’afecte que sentim cap a les persones estimades és mostrat a través d’aquests dos elements.

Avui a l’escola hem celebrat el II concurs de jocs florals de Sant Jordi i a les fotografies podreu veure quins han estat els guanyadors.

Hi havia 4 categories i les i els alumnes han resultat obsequiats amb un diploma que els hi permetrà recordar el dia d’avui.

Categoria millor lector: Laura Muñóz i Catalina Álvarez

Categoria millor presentació: Nahiara Díaz i Biel Martí

Categoria millor dibuix: Ana Ríos i Sandra Márquez

Categoria millor expressió escrita: Alba Castro i Adriana Vidal

 

 

Gimcana emprenedora

Hola!!

El passat dia 13 d’abril els membres de la cooperativa Els Creativitis vam assistir a la gimcana que havia organitzat l’ajuntament de Viladecans per a totes les cooperatives que formen part del programa Cultura Emprenedora (CUEME).

Hi havia un total de 12 proves relacionades amb el programa CUEME que ens feien posar a prova tot el que hem après durant aquests mesos.

Vam fer xapes, imants, polseres, ens vam disfressar, vam posar preus a diferents productes, vam muntar una parada i… vam jugar!

Al final, ens van obsequiar amb una samarreta com la de la imatge.

Podeu veure com de bé ens ho vam passar a continuació! Per sort, el dia va aguantar i la pluja es va aguantar les ganes d’aparèixer…

Xerrades per a la cooperativa

Com va, cooperativistes??

Aquests dies hem assistit a moltes xerrades per tal de decidir a quina entitat volíem donar els diners de la venda de productes que farem a la fira de Sant Isidre.

Primer de tot, va venir la Maria de l’Associació Contra el Càncer de Viladecans a parlar-nos sobre la tasca que fan des de l’associació.

Després, van venir dues noies, la Berta i la Joana, per explicar-nos què fan a l’Associació Asperger de Catalunya. Ens va agradar molt els jocs que van portar per tal de poder ensenyar-los a parlar quan tenen moltes dificultats.

Un altre dia van venir l’Albert, el president de FAGA, i la Txell a parlar-nos sobre la malaltia de l’Alzheimer, des de l’associació FAGA. L’experiència d’un fill amb una mare malalta ens va permetre entendre millor aquesta malaltia.

 

 

 

 

I això no va acabar aquí! La Creu Roja de Viladecans,a través de la Sònia, ens va explicar les campanyes que té iniciades en els àmbits de recollida d’aliments i de roba, donació de sang, atenció a la infància i la gent gran… tota una tasca solidària a tenir en compte.

Finalment, van venir l’Angelita, discapacitada física i la Mercè, mare de discapacitada, ambdues membres d’ASDIVI, per apropar-nos al món dels discapacitats. Vam poder entendre què és una discapacitat i ens van donar a conèixer les diferents activitats que hi fan des de l’associació.

Han sigut unes xerrades d’allò més interessants i ara haurem de decidir a quina d’elles en destinem la nostra recaptació. Tant de bo les poguéssim ajudar a totes…

Podeu veure totes les xerrades a través de les diferents fotografies que us presentem fent clic a la imatge de sota.

Adéu-siau!

Juguem amb les renovables!

Bon dia a tothom!

El dilluns 16 d’abril d’enguany les nenes i els nens de cinquè van fer un activitat per conèixer les energies renovables de què disposa la Terra.

A través de quatre aparells que van portar els dinamitzadors de l’activitat, vam poder conèixer els avantatges i desavantatges de l’energia solar, l’energia eòlica i l’energia hidràulica i vam aprendre com es pot generar electricitat a partir d’elles. Vaja, súper interessant!

Els alumnes van demostrar que estan molt conscienciats amb la cura del medi ambient i us deixem unes imatges que ho demostren!

A reveure!

Visita de diferents entitats

Les dues cooperatives de 5è estem aprenent molt de les diferents entitats que ens visiten!El passat 9 de març la Maria Lluïsa, col·laboradora de l’ONG Viladecans contra el càncer ens va fer una xerrada. Aquesta visita ha sigut molt especial i emotiva, ens ha explicat en que consisteix el càncer, quins tipus hi ha i quines prevencions hem de tenir en compte per intentar evitar-lo. També ens ha explicat que el càncer no és una malaltia contagiosa i per això em de recolzar i estimar molt a la persona afectada. L’altre entitat que ens ha visitat ens ha parlat del síndrome de Asperger. Hem après com es comporten aquestes persones, en quins aspectes tenen més dificultats i a que destinarien els nostres diners. Encara ens queda alguna entitat per escoltar, però fins ara estem reflexionant molt sobre aquests temes.