60 thoughts on “Pascha, Πάσχα …

 1. Carlos Garcia

  Salve!!
  De la festa de Pascua, no sabia gaire cosa, nomes sabia que era el dia de mengar-se la mona. Fent aquest questionari he après alguns mites que el feien referencia, el nom exacte d’aquesta festa, l’origen de regalar la mona, que simbolitzaven els ous pels grecs i els romans…També hem vist uns quants videos de “in dibuio pro reo, passió de crist, la processó de Verges i el seu significat…

 2. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  Aquest questionari m’ha semblat molt interesant ja que hem reflexionat sobre d’on prové la Pasqua i el perquè de moltes coses com per exemple l’ou de pasqua. Algunes preguntes m’ha costat esbrinar la resposta ja que moltes coses no sabia ni com buscar-les.
  In proximum!

 3. Jennifer

  Bonum diem!
  Aquest qüestionari està bé però algunes preguntes són una mica rebuscades perquè alguns noms i mites no els hem fet encara però amb els videos pot ajudar una mica, però no molt. Ha estat entretingut.

 4. Aroa

  No sabía molt sobre aquesta festa, pero he anat buscant per Google i em sortien les respostes. Algunes em costava més de trobar que altres però les he trobat totes. La que més m’ha costat trobar a sigut quan pregunta que quina expressió diu Pilat en el vídeo. Es una festa religiosa dels romans per celebrar la primavera.

 5. Carmen

  Encara que és un qüestionari bastant llarg, ha estat entretingut buscar de que va la Pasqua, i molts dels seus significats. Jo crec que pot ser una antiga festa que es feia fa anys com pot ser una festa religiosa.

 6. Maryama

  Bonum diem!

  Aquest qüestionari m’ha semblat una mica difícil perquè no tenia ni idea de tot el significat antic d’aquesta festa religiosa, encara que he aprés moltes oses com perqè és regalan ous i d’on provenia aquest tradició, mai m’havia preguntat el perquè de regalar ous encara que ja ho sé!
  El nom que he posat és Maryama

  Salve!

 7. Lua Gallen Izquierdo

  Bonum diem!

  M’ha semblat un questionari molt interessant, amb moltes preguntes a fer-te i que et fan pensar i tenir interes en cercar a la xarxa la resposata adequada. Espero el seguent!

  Vale!

 8. carla

  Bon um diem!
  Ja he acabat l’enquesta i m’ha semblat bastant completa en Tant visualment com a l’hora de fer les preguntes; m’ha agradat que hi hagin dos tipos de fer preguntes, les que mes eren les que es podia marcar més d’una.
  Valee

 9. Sanae Anzaoui

  Vale!
  La Pasqua es una festa de primavera, que jo pensava que era una festa religiosa i per aixo ens d’onen uns dies de festa en l’escola.
  Ave!

 10. Ariadna

  Ave!!
  Jo només tenia entés que la pasqua era una festa religiosa, i fent aquest questionari he aprés que pot ser i de fet és, molt més que una festa religiosa, és un antiga tradicció.
  VALE!

 11. Raquel Bernad

  Salve!
  El questionari a estat molt bé. Hi havien moltes coses que no hi sabia, aixì que he tingut que buscar per internet. Per mi sempre ha sigut el Día de la mona, i setmana Santa.

  Vale!

 12. Mariona Cava i Ruiz

  Salve!!
  Crec que aquest qüestionari està molt ben fet ja que, abarca diferents maneres culturals de celebrar aqeust dia i la meitat ni ho coneixia. No m’ha costat gairé en trobar les respostes, ja que la majoria les he fet per els coneixements anteriors que sabia.

 13. Joaquin

  Bonum Diem..
  Muchas preguntas interesantes, estoy ansioso por saber las respuestas, ya que hay datos que pensaba que sabia por el saber cotidiano pero que en realidad tienen detrás un significado histórico y religioso.

 14. Ramon Albero

  Molt bon qüestionari, m’he adonat que se més del que em pensava sobre la Pasqua i crec que es una celebració que no s’ha de perdre ja que te masses cultures radere.

 15. Laia A.

  Salvete!
  Ha estat un qüestionari molt interessant, però era una mica complicat segons quines preguntes, moltes eren senzilles, però d’altres eren massa complexes.
  No en sabia gaire de l’origen de la Setmana Santa, ni de la Pasqua, unes coses si, com que és una festa religiosa per recordar la mort a la creu de Jesucrist i la seva resurrecció al diumenge de rams. Però no sabia tot el que he descobert i aprés mirant, buscant a diferents pàgines webs o llegint els mites relacionats, com ara la relació de la primavera i el mite del rapte de Persèfone o l’origen de les mones i de la festa de Pasqua.
  M’ha semblat un tema interessant a tractar!

 16. Sandra Mendoza Barco

  Salve!
  És increïble pensar que després d’haver celebrat la festa de Pasqua durant tant de temps no en sabia, fins al dia d’avui, res sobre aquesta celebració. La meva família és cristiana, així que per ells la Setmana Santa té un valor religiós molt important; per mi no és més que una setmana de festa, ja que no comparteixo les seves creences. Tot i així, m’ha agradat molt descobrir una mica sobre la història i el significat d’aquesta celebració.. He aprés que la Pasqua no té una data fixa perquè depèn dels cicles lunars, el seu nom exacte i que antigament els àrabs regalaven als seus superior cistells d’ous decorats anomenats “munna”.

 17. Irene Sanz

  Salve!

  Sabia que la pascua no té una data fixa i que és una festa antiquíssima, però la resta no ho sabia i ho he buscat per internet. M’ha sorprès molt que els ous signifiquessin la vida per als grecs i romans!
  Tot i així, per a mi setmana santa ha sigut festa escolar i el dia de la mona.

 18. Erola Such

  BONUM DIEM!
  El qüestionari està molt bé, sempre va bé fer una petita reflexió sobre el que celebrem, i si realment ho celebrem com toca. No sabia algunes coses que he hagut de consultar a internet, però tot el que respecte a la religió ho coneixia ja que a casa meva som creients i sempre m’han portat a veure les processons i veia les pel·lícules que passaven per la televisó. Ara ja fa temps que no em regalen mones ni em donen una palma per Diumenge de Rams, però és temps d’estar en família i això si que ho fem!

  Vale!

 19. Chorouk

  Salve!
  Sincerament, m’ha semblat un bon qüestionari, i he aprés molt fent-lo, ja que desconeixia moltes coses de la Pasqua. I mai li havia donat molta importància, però ara veig que aquesta festa ja es celebrava des dels nostres avantpassats i que també es celebrava en moltes cultures.
  Vale!

 20. Mireia Sánchez Cano

  Salve!

  M’ha agradat molt fer aquest questionari per què m’ha permès aprendre d’on ve la pascua i amb quins mites fa referència. Ha estat interessant ja que no s’ha fet gens pesat i en forma de questionari tot es veu més clar. Encara que ja coneixia algunes respostes, he fet recerca d’altres.

 21. Carlota Escrivà

  BONUM DIEM!!!
  M’ha semblat molt interessant el questionari, i crec que aprés molt sobre la setmana santa. Penso que es un molt bon questionari, per poder repassar el tema de la pasqua.

 22. Claudia P. Torrabadella

  Molt bon qüestionari!! Quan he llegit les primeres preguntes m’he dit ” Que fàcil ! ” però després m’he llegit les respostes i ja la meva opinió ha cambiat totalment, no dic que fos molt complicat però si que no és bo optar cap els teus impulsos incerts abans de informar-te en diferents fonts.
  Tinc moltes ganes de rebre els resultats!!!

 23. Soukaina Anzaoui Anzaoui

  Bonum diem!
  En aquest questionari he apres moltes coses que abans no sabia, la festa de Pasqua és una festa de primavera i jo abans creia que era religiosa.

  Ave!

 24. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!!
  Primer de tot dir com els meus companys que es un bon qüestionari, però, penso que en algunes preguntes es una mica difícil perquè has de tenir certa cultura sobre la mitologia i sobre el tema en si. Realment creia que la setmana de pasqua es celebrava per una qüestió religiosa ( com a conseqüència, creia que la gent que no som religiosos no teníem perquè celebrar-la, i si es feia era per la nostra cultura i societat), un cop més he de dir que no deixo de sorprendre’m amb la pervivència de la cultura romana.. He après molt amb aquest qüestionari.

 25. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  El qüestionari m’ha semblat molt interesant i la veritat que hi han preguntes que les he tingut de buscar perquè no sabia la resposta i ara ja ho sé. Molt interesant el tema també.
  Ave!!

 26. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  Aquest questionari m’ha semblat molt interesant ja que hem reflexionat sobre d’on prové la Pasqua. Jo només tenia entés que la pasqua era una festa religiosa, i fent aquest questionari he aprés que és un antiga tradicció.
  Vale!

 27. Miguel Ángel Valdivieso

  Bonum diem!
  M’ha agradat fer aquest qüestionari, perquè he aprés coses noves de mitologia i relacionades amb la Pasqüa o festa de la primavera… Sabia que la Pasqüa cristiana actual és en realitat una festa en honor de la estació de l’any abans mencionada i també el mite de Persèfone, però altres coses m’han impressionat. Espero tornar a fer qüestionaris d’aquesta mena!
  Salve!

 28. Marta Roman

  Bonnum Diem!
  Avans no sabia molt sobre la festa de Pasqua, ara en se molt més gràcies al qüestionari que he realitzat, m’he adonat de que hi ha mites que tenen relació, del que significa, i cada cop em sorprenc més perquè m’he n’adono de que tot està relacionat amb el Llatí i la cultura romana, de que d’alguna manera la cultura romana segueix estan viva avui en dia.

 29. Leila Díaz Chiheb

  Bonum diem

  Ha estat entretinet fer el qüestionari, tot i que havia coses que no sabia, i he tingut que buscar-me la vida per torbar la resposta correcte, peró en conclusió m’ha agradat fer aquest qüestionari.
  També he aprés coses que no sabia sobre la Pasqua.

 30. Eloi Salat

  Salve!
  Un qüestionari molt interessant, he descobert coses que no sabia, no m’ha costat gaire trobar les preguntes i he après bastantes coses

 31. Sanae Anzaoui

  Vale!

  Un qüestionari molt interessant, ja que he apres moltes coses. El qüestionari m’ha semblat dificil ja que m’ha costat resoldre unes quantes preguntes.

  Ave!

 32. Carlos Garcia

  M’ha semblat molt interessant fer aquesta enquesta i veure els resultats. Hem vist els percentatges i han sigut semblants les meves respostes i he sapigut quina era la resposta correcta.

 33. Marta Roman

  Aquesta eina m’ha semblat molt fàcil d’utilitzar i molt productiva, m’he adonat de moltes coses, una d’entre d’altres a sigut la influència que té la religió tot i que visquem a un país laic i crec que s’hauria de fer més qüestionaris com aquest per observar la opinió de la gent. He aprés molt i espero fer més qüestionaris com aquest.

 34. Miguel Ángel Valdivieso

  Bonum diem!
  M’ha agradat molt conèixer aquesta eina de la gran Google! Em sembla molt interessant per a fer treballs, ja que et pot proporcionar dades i opinions de la població de la gent de manera automàtica, sense paper i calculadora. La utilitzaré proximament en les meves feines.
  Salve!

 35. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  Globalment m’ha agradat bastant aquest format de fer la feina i aprendre, ja que com algunes coses no les sabia he hagut de buscar-les per internet i al fer un esforç per buscar les coses doncs al final es queda. A mi personalment m’agrada més fer així els qüestionaris que en paper. Algunes preguntes han d’estar molt ben formades perque s’entenguin, però en general el meu pensament és positiu.
  Ave!!

 36. Leila Díaz Chiheb

  Bonum Diem!

  M’he donat conte de que m’he equivocat en unes cuantes respostes al veure els resultats i he vist com molts de nosaltres acertaven moltes de les respostes.
  El qüastionari en la meva opinió he aprés algunes coses que no sabia, tot i que m’ha sigut indiferent.

 37. Ouassime Essabahi Anzaoui

  Aquesta tasca del qüestionari ha estat bé i bastant entretinguda però m’ha costat una mica de fer ja que no sabia molt sobre la festa.

 38. Jennifer

  Salue!
  Aquest format de feina m’ha semblat molt fàcil, molt productiva i útil. Ha estat bé fer un qüestionari d’aquesta mena. M’he adonat que no m’han sortit tant malament les respostes perquè he encertat la majoria, obviament, amb l’ajuda d’internet.
  Ave.

 39. ariadna

  AVE!
  Tot i que la majoria de respostes les he encertat, el qüestionari no era molt fàcil, tampoc era difícil però en el meu cas hi havia algunes preguntes que he agut de consultar a internet. Aquest qüestionari és bastant útil, ja que sempre va bé saber les festes que fem, d’on provenen i perquè se celebren.
  Prefereixo fer els qüestionaris, i les tasques en general, digitalment, tot i que de vegades té els seus inconvenients, és molt més ràpid i fàcil. Ho trobo una altra bona manera d’aprendre.
  Vale, In Proximum!

 40. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  Aquest qüestionari m’ha semblat molt interessant de fer ja que aprens molt però quan hem comparat les respostes m’he adonat que he fallat en algunes ja que hi ha hagut unes quantes que m’ha costat buscar les respostes però en general m’ha agradat l’activitat.
  In proximum!

 41. Soukaina Agharbi

  Bonum diem!
  Ja he acabat l’enquesta i m’ha semblat bastant completa en tant visualment com a l’hora de fer les preguntes; m’ha agradat que hi hagin dos tipos de fer preguntes, encara que era una mica complicat.

  Vale!

 42. Mar Cruz Viladoms

  Salve!
  Fer aquest qüestionari m’ha ajudat a reflexionar sobre el que realment és la setmana santa per a mi, personalment. El fet que també tingués una procedència tant anitgua no ho sabia, així que és una cosa que he après nova. Crec que és molt interessant el fet que hi hagi tanta informació sobre una festivitat, i sobretot, m’ha agradat molt tenir que contestar el qüestionari i mirar els vídeos.

 43. aircepe23

  Salve!!

  Fer aquest petit qüestionari m’ha ajudat conèixer aspectes sobre la festa de la pasqua que no coneixia, personalment la pasqua per mi és una festa religiosa. Em sembla una de les festes d’àmbit religiós més boniques que hi ha, ja que és una festa molt familiar. Personalment m’agrada molt la pasqua i uns dies de festa mai venen malament.

 44. Rocío Rodríguez

  Salve!
  Aquest qüestionari m’ha fet plantajar-me realment el que és la semana santa ja que per a mi és el dia de la mona i ara que ja som grans ja ni celebro la mona. Jo sabia que la semana santa i la pasqua eren una festa religiosa, però no sabia d’on provenia de veritat. No sabia que en realitat és una festa pagana. No en sabia molt sobre la semana santa, únicament sabia que és una festivitat religiosa.

 45. ainablanch

  Anteriorment no m’havia plantejat mai perquè fèiem vacances de setmana santa, sí que sé que es tractava però per mi, igual que per nadal mengem i celebrem el nadal en família, a setmana celebrem el dia de la mona menjant aquests pastissos tan bons que ens regalen els padrins. Amb aquesta enquesta m’he pogut informar més de coses que no sabia o que simplement sabia per sobre. Com aquesta festa, és una festa pagana, us deixo l’ enllaç d’una famosa cançó d’un grup anomenat Mago de oz titulada la festa pagana.

 46. Maryama

  Bonum diem!
  Aquest qüestionari m’ha semblat molt interessant però una mica difícil, ja que desconeixia moltes coses de la pasqua encara que gràcies al qüestionari he après moltes. Jo personalment no celebro la pasqua, només sabia que era una festa religiosa en la qual es regalaven una mona, sóc musulmana, però ara sé que és una festa molt antiga que se celebrava des de fa molt de temps i que se celebra en diverses cultures.

 47. Joako

  En el cuestionario me encontré con nombres de antiguos dioses y dioses griegas que no sabia que estaban relacionados con la pascua.
  En mi familia nunca fuimos de seguir todos los pasos de esta y de casi ninguna fiesta pagana así que no tengo mucho que agregar ya que nunca me atrajo del todo el tema de las fiestas antiguas.

 48. Jordi Álvarez García

  Bonum Diem!
  Un questionari molt complet i amb moltespreguntes. Desprès de fer les preguntes he mirat les solucions per saber si ho havia fet bé. I carai! Que bé veure en gràfics les respostes dels demés.

 49. rime chairi

  SALVE!
  He aprés moltes coses, com oper exemple que la pascua esta relacionada també amb els mites clàssics
  IN PROXIMUJM!

 50. Raquel Villellas

  Bonum diem!
  He après moltíssim avui, la veritat és que no sabia tant del tema com pensava! He après, sobretot, nous mites sobre els quals m’he informat i m’ha agradat respondre sobre la pel·lícula de Mel Gibson que vaig veure alguns anys enrere a religió, però, el que més m’ha agradat aprendre ha sigut el real significat que porta la Pasqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *